VojtouNerCZ Odesláno 25. únor 2025 Autor Odesláno 25. únor 2025 Nechám všechny 3. 307 budou na takový ty couračky a ranní vození kluků do školy (holka chodí ve vsi, nejmenší je zdravý, takže také školka u nás a 2 prostřední vozíme do Poděbrad, takže na to 307 sw stačí). No a 807 bude jako nouze kdyby náhodou nějaký auto padlo a jako rodinný na výlety a dovolené. radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 25. únor 2025 Odesláno 25. únor 2025 (upraveno) zpravidla to dopadá tak, že se pak nejvíc jezdí s tím, co ,,padne'' do ruky Upraveno 25. únor 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 3. březen 2025 Autor Odesláno 3. březen 2025 (upraveno) Tak jsem z auta oloupal nálepky. Vysál a vyčistil jsem interiér, v autě jezdil pes. Teď to ani nejde poznat. Až bude teplo, ještě vytepuju. Zjistil jsem olej v chladící kapalině, ale test CO2 vyšel negativní, tipuji olejový chladič. Objednáno, společně s chladící kapalinou, něčím na proplach, a motorovým olejem a filtry. Udělám komplet. + ještě čidlo tlaku oleje v automatu, vykazuje to divný hodnoty. Jinak manželka si na auto zvyká a dosti se jí líbí, že sedí vysoko. Zatím to vypadá tak, že nechám vycuknout LPG z její 307, namontuji do tohohle a 307 půjde do stodoly jako nouzovka. A úplně nechápu ty loketky. Občas se mi podaří zaaretovat, občas ne. Upraveno 21. červenec 2025 uživatelem VojtouNerCZ thorr001, Ferry, radim.1008 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
oddie Odesláno 3. březen 2025 Odesláno 3. březen 2025 Loketka se prostě přizvedává, přizvedává, a když je třeba ji dát níž, musí se dát úplně nahoru, pak ji to pustí úplně dolů a zase se přizvedává, přizvedává... Pokud to takto nefunguje, je rozbitá. Péťa, VojtouNerCZ a BubakGS ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 3. březen 2025 Autor Odesláno 3. březen 2025 @oddiesuper, díky. Fungují obě. Já to asi zvedl vždy moc, proto mi nešla zaseknout. Citovat
PaKr Odesláno 3. březen 2025 Odesláno 3. březen 2025 @VojtouNerCZ no nevím, ptali jsme se na přehození plynu z jedné 406 do jiné a bylo to v podstatě levnější jenom o nádrž. Ale tam už ten plyn byl dlouho, takže nechtěl přehazovat staré věci. U tebe toho půjde přehodit víc, tak uvidíš. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 3. březen 2025 Autor Odesláno 3. březen 2025 Uvidíme, je to taková úvaha. Rozhodně by sa dávala nová bomba, vešla by se větší a hadice, vše ostatní by mohlo jít z 307. Ale kdyby mi řekli, že to vyjde s přehozením na 15k, tak to se na to radši vybodnu a nechám za 28 udělat vše nový. BubakGS a pavelu96 ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. březen 2025 Autor Odesláno 9. březen 2025 (upraveno) Dnes od rána makačka. Výměna výměníku olej/voda + těsnění, veškeré filtry, motorový olej, svíčky, 1 fáze proplachu chladícího systému. Tekl z toho hroznej hnus. Snad tohle pomůže a olej už se ve vodě objevovat nebude. Proběhla druhá výměna oleje v automatu + výměna tlakového čidla. Bylo nakonec vadné. Zvláštní, že podle informací z peugeotu, by měla diag ukazovat trvale 6.5 bar, pokud je vadné čidlo/kabely/TCM, stejně tak v diag se nemá zobrazit více jak 11.5 bar, pro měření nad tuto hodnotu se používá tlakoměr. Mně ukazovalo trvale 12.5bar. Možná bude chtít ještě mírně doladit tlak oleje na hydro skříni, mám tam swm tam odchylku 0.05-0.15 bar, uvidíme, jestli to nebude kravit. Teď už jen čekám, až se olej dostane na 60°, abych mohl doladit hladinu a bude hotovo. Mimochodem, tuší někde, kde sw to odvzdušňuje? Našel jsem ventil na chladiči ale nedaří se mi najít žádný u vstupu do topení mezi motorem a kabinou. A na termostatu jsem taky žádný ventilek nenašel. Edit-tak jsem prostě vyškubl jednu hadicu, fouklo si to a auto topí A 807 se mi krásně vejde na nájezdy Upraveno 9. březen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607, Péťa, radim.1008 a 3 další ohodnotil 6 Citovat
ozzy56 Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 není na pravém koleni (na fotce) červík na šroubovák na odvzdušnění ? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. březen 2025 Autor Odesláno 9. březen 2025 Tý jo, přišlo mi to jako odlitek ale mrknu na to. Citovat
oddie Odesláno 9. březen 2025 Odesláno 9. březen 2025 Já na tom koleni mám šroubovací čepičku. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 9. březen 2025 Autor Odesláno 9. březen 2025 Já právě na obou 307 a 206 mám taky čepičku ale tady prd, ani na termostatu není čepička nebo šroub. Ale možná tam fakt bude červík v tom odlitku, pokud ano, je to krajně debilní řešení. Zítra mrknu. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. březen 2025 Autor Odesláno 10. březen 2025 Tak tam žádný červík není. Má to jen na chladiči. Ale údajně by to mělo být jako u některých 806, kdy se to má odvzdušnit samo, protože do expanze je vyvedená jak trubka z velkého, tak z malého okruhu. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
oddie Odesláno 10. březen 2025 Odesláno 10. březen 2025 Jenže neodvzdušní, páč je to vysoko Ale poradil sis, tím sundáním hadice, takže cajk... Ještě je taky fígl na některá špatně odvzdušnitelná auta postavit to čumákem do kopce a odvzdušňovat tam. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. březen 2025 Autor Odesláno 10. březen 2025 Jo, to budu kdyžtak dělat, až budu dávat finálně chladící kapalinu. Teď tam mám tabletu a vodu, vypustím, dám vodu a čistič chladiče, to pak zopakuji a až pak případně chladící kapalinu. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 25. březen 2025 Autor Odesláno 25. březen 2025 Je možné nějak sundat zadní plastový blatníky? Než to třeba zbytečně rozeberu zevnitř, jestli tam nejsou šrouby. Budeme odrbávat prahy, tak ať je to pořádně. Citovat
oddie Odesláno 25. březen 2025 Odesláno 25. březen 2025 Mám pocit, že pod tapecíry vzadu jsou M6 matice, které ten blatník drží. Sundat ten tapec je na chvilku. Musíš teda nejdřív sundat plasty z horní části sloupků. VojtouNerCZ ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 31. březen 2025 Autor Odesláno 31. březen 2025 Tak něco už máme zasebou a auto dobrý. Spotřeba 9.5 benzínu, dost mě překvapilo, jak je to svižný, a proti RFN má tohle úplně jiný chod a lepší odezvu na plyn (mezi 307 a tímhle mám tedy rozdíl asi půl milionu kilometrů, ale i tak). Auto je objednané na montáž LPG. Půjde nakonec tam, kam obě 307. Původně jsem řešil demontáž z nabourané 307 ale finančně to nedává smysl. Nicméně na revanš za způsobené potíže mi dají mnohem lepší cenu (asi o 8 tisíc méně než normálně), tak nebudu vymýšlet blbosti. Kapotu si už určitě pohlídají ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 31. březen 2025 Odesláno 31. březen 2025 bude to mít jiný převodový poměr než ta 307 , proto je to živější Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 31. březen 2025 Autor Odesláno 31. březen 2025 No, má to úplně stejný kód převodovky, proto jsem čekal, že to nebude nic moc. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.