Pitroch Odesláno 5. srpen 2024 Odesláno 5. srpen 2024 Zdrar vsem. Koupil jsem za cca 300,- hasicak a nechtel sem ho pro jeho vahu tahat s dalsima vecma ve dverich. Hledal jsem, kam ho pripevnit, aby neprekazel, neulitnul pri narazu a byl pri ruce. Prvni varianta byla z leve strany sedadla ridice prisroubovat na lezato na "podium" sedacky. Ale pak jsem zjistil, ze lepsi bude varianta pod sedackou spolujezdce. Navic sem nemusel nic vrtat a slo pouzit k upevneni drzaku hasicaku jiz existujici diry v podiu sedacky. Jediny co jsem "vytunil" bylo oblepeni hran vnitrni strany prednich plechu podia cernou paskou, aby si clovek neporezal hnatu, kterou pod sedacku strci (kdyz sem si ji poprve porezal !!). Trochu jsem nad tim kroutil nevericne hlavou, ale asi se nepredpoklada, ze bude clovek v aute strkat neco pod sedacku ... Dve diry, co jsem pouzil na podiu sedacky jsem oznacil, foto je ale z protilehle strany. Hasicak je pripevneny na druhe strane podia, diry jsou ale stejne. Podium sem si nejdriv povolil pomoci 4 sroubu a zvednul cca 2 cm, aby slo dostat srouby zespodu pod kostru/podium sedacky. Pro pripevneni jsem pouzil 2 srouby M10, matky, podlozky + karosarskou podlozku pod sroub, ktery nebyl chyceny ve standardni dire, ale v nejakem tom vyrezu-dire. Na drzaku hasicaku jsem pouzil misto jedne standardni jinou, opet jsem oznacil na foto. Jeste mozna by byla varianta prisuchnuti na koberec (jak jsem az po pripevneni nasel na webu) tato https://www.traiva-shop.cz/p/drzak-hasiciho-pristroje-do-auta-na-calouneni-ddh1, ale uz tam jsou srouby... Jinak doufam, ze na nej nikdy nedojde. Pepito a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. srpen 2024 Odesláno 5. srpen 2024 Stejně si myslím že při nárazu to ten plastový držák neudrží a hasičák přerazí spolujezdci nohy. Taky jsem o tom uvažoval ale radši ho vozím v kufru. Mám stejný. Citovat
Medvěd Odesláno 5. srpen 2024 Odesláno 5. srpen 2024 Hurvajz, Pepito Hasičák má být po ruce, proto ho v Galaxy i Doblu a Transitu vozím před sedačkou spolujezdce. Krom toho, že mi ho jednou dobře mířeným kopem jedna studentka vystříkala (prý nedopatřením) nemám negativní zkušenost Citovat
PaKr Odesláno 5. srpen 2024 Odesláno 5. srpen 2024 @Radek Hurvajz to už jsi namontoval do Swiště ? Jeden jsem montoval do prvního Focuse, taky do kufru, já sám dávám do kufru taky, ale mívám " na volno", abych ho mohl přehazovat mezi autama dle potřeby Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 5. srpen 2024 Odesláno 5. srpen 2024 (upraveno) Do Swiště jsem ho namontoval stejně jako do 207, do boční kapsy brašny kterou vzadu vozim na smetaček, škrabky, plachtu na okno, hadr, toaleťák a takovej ten další bordel @Medvěd No on je po ruce víc v tom kufru, protože až ti z pod palubky začne dýmit tak budeš z auta utikat, a né hrabat pod sedačkou hasičák. Upraveno 5. srpen 2024 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Vena garážmistr Odesláno 5. srpen 2024 Odesláno 5. srpen 2024 No hodně dlouho jsem taky zastával názor že hasičák v kufru není moc platnej. Dneska si říkám že důležitější je že ho vůbec vozím. Hodně dlouho sem hasičák vozil vepředu v 807 mezi předníma sedačkama v Berlingu na férovku na středovým tunelu ze strany spolujezdce ve Felicii sem ho měl taky nějak v nohách u spolujezdce. Ale před časem sem hasičák přemístil dozadu do kufru na levý (po směru jízdy) sloupek tam sem ho vrazil na dva šestkový šrouby přes karosářský podložky a myslím si že tam je mu lépe než vepředu hlavně jak píšou kluci výše když se začne čudit zpod palubky tak první bude vyskočit z auta a ne se štrachat pro hasičák takhle vzadu ho mám jak otevřu dveře po ruce nemusím se nikam ohybat apod. Na rozdíl od Vás teda vozím tuším že tříkilovej ale ve předu se mě někde válí ještě pirocool sprej. A na pátejch dveřích mám všechno trojúhelník a lékárnu míval jsem tam i krabku se žárovkama ale tu už sem sundal. U C2 je teda přišroubovanej takovejhle na tom nosníku pod řidičovo sedačkou. Citovat
Hafity Odesláno 5. srpen 2024 Odesláno 5. srpen 2024 před 58 minutami, Radek Hurvajz napsal: protože až ti z pod palubky začne dýmit tak budeš z auta utikat Mi povídej.... 6.12.2023 jsem si to nechtěně zkusil.... A po hasičáku v kufru jsem ani nešmátral, páč už to zjevně nemělo smysl.... Radek Hurvajz ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.