Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Ahoj,

Jeden rychly.

Potrebuji na sidlaku vymenit ulozeni zadni torzni tyce.

Musim zvednout obe strany a nemam tady zadne spalky, cim bych to podlozil.

Tak si rikam, ze by to melo jit vymenit i bez zvednuti auta.

Torzni tyc auto/napravu nijak nedrzi. Nebo se pletu? Nespadne mi to na hlavu, kdyz povolim srouby ulozeni torzni tyce 😀

Diky za info.

Upraveno uživatelem longstarr
Odesláno

Asi myslí uložení stabilizátoru na zadní nápravě :myslim 

407.jpg

Spadnout na hlavu by to nemělo, ale jestli tam bude bez zvednutí dost místa pro manipulaci to netuším. Navíc se bojím, že povolit ty úchyty, ve kterých jsou ty silentbloky bude asi taky chuťovka :nevim 

Odesláno

No asi už jsem zhejčkanej luxusem sloupového zvedáku dobře si pamatuju doby kdy jsem se i pod zákaznickýma autama válel po podlaze ale tohle bych fakt někde na sídlišti nedělal. Taky jsem měl období kdy sem měnil blatník na Felicii na sídlišti ale fakt to není něco co bych dobrovolně podstupoval. To bych se snažil sehnat někoho kdo by mě pustil na dílnu nebo to někomu dal udělat. 

Odesláno (upraveno)

Spíš to bude napružený a jak to povolíš, cukne to a už to zpátky nenatlačíš. Měnil jsem teď na 307 (vepředu, ale princip podobný) a povolit to ze země, to bylo teda něco. Chce to hever a něco, na co položíš auto.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Oka. Dam na vas. Zatim to nehori, jen to hnusne vrze. Takze bud sezenu spalky nebo zajedu k babicce na barak🙂 tam se snad nejake desky a spalky najdou 🙂

Jinak postup by mel byt asi nasledujici...

Zvednou cely zadek auta na spalky.

Sundat stare ulozeni, vycicistit ten kov do ktereho to prijde, maznout nove gumy vazelinou, namontovat.

Auto spustit na zem a na zemi dotahnout.

Posledni dotaz.

Kola dolu nemusi? Stejne tak ten stabilizator se dolu z kulovych cepu davat nemusi ze?

Diky

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj.

Tak jsem se konecne dokopal v tech vedrech k tomu, to rozdelat.V

sechno super. Srouby krasne povolily...

Ale stejne jsem skoncil dost nas..nej 😁

Rozdelal jsem to a ty nove gumy jsou jine nez ty nasazene na aute...

Doma jsem to kontroloval a podle VIN jsem to objednal spravne...

Melo by to byt tohle - prumer 29mm.

Tycka ma prumer 22mm. 7 mm mi prijde dost velky rozdil, aby se to tam zmacklo pri sroubovani 🥴 Navic i opticky to ma uplne jiny tvar.

Prikladam fotky. Nejake napady? Fakt netusim, co objednat

posledni foto jsem nasel podle sveho VIN. Podle toho jsem nasel i ten prvni obrazek, ale vubec to na to nesedi.

Tak podle fotky to bude asi teno (posledni obrazek). Ale dost se mi prici neco kupovat podle fotky 😄

Screenshot_2024-08-18-17-05-11-197-edit_com.android.chrome.jpg

IMG_20240818_152357.jpg

IMG_20240818_152338.jpg

Screenshot_2024-08-18-17-09-49-638-edit_com.android.chrome.jpg

Screenshot_2024-08-18-17-23-27-330-edit_com.android.chrome.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Jeste prochazim resty a neukoncil jsem toto tema. Stacilo to jen rozebrat a smontovat. Gumy, co drzi stabilizator zadni napravy byly ok. Po vymene tlumicu stacilo evidentne pouze to ulozeni rozebrat a zase smontovat. Asi si to sedlo v nove poloze🙂

Takze kdybyste nekdo shanel gumy ulozeni zadni zkrutne tyce na P407, tak se muzete ozvat 🙂

Problem tedy vyresen. Moc dekuji za rady a komentare.

• O 8 měsíců později...
Odesláno

Po roce se vracim k tomuto tematu.

Gumy preci jen zacaly zase vrzat, tak jsem se rozhodnul je vymenit.

Uz je mam koupene, ale problem je, ze jsou cely jeden kus, jak je videt na obrazku vyse. I kdyz vymontuju celou tycku stabilizatoru, tak je urcite pres zpostele konce nenavlecu.

Takze jediny napad je ty gumy rozriznout na jedne strane a potom namontovat.

Nekde na alegru jsem nasel, ze to chlapik montoval stejne na citrona primo u tohoto silentbloku.

Myslite, ze to bude ok? Vetsina uchyceni tycek stabilizatoru se stejne dodava origo "rozpulene"

Diky

Fotky koncu stabilizacni tycky

IMG_20250621_121411.thumb.jpg.9b9eab2a15a30c62664823168f31a6ad.jpgIMG_20250621_121437.thumb.jpg.b9e538f422d91f90f3485b632ab88076.jpgIMG_20250621_121411.thumb.jpg.9b9eab2a15a30c62664823168f31a6ad.jpgIMG_20250621_121918.thumb.jpg.ba32bfb7a08c45a652fb5c360834ea7c.jpg

IMG_20250621_121359.jpg

Odesláno

ahoj, tyhle silenty uložení STABILIZATORU jsou snad vždycky rozpůlené , takže nevím, jestli je to máš správný díl :myslim, ale pokud sedí vnitřní i venkovní průměr a šířka,  rozřízl bych je a namontoval

a bylo by dobré, kdybys upravil nadpis, torzní tyč to opravdu není 😉

• longstarr changed the title to Vymena ulozeni zadni stabilizacni tyce P407
Odesláno

Diky za upozorneni. Asi jeste zlozvyk z P405, kde jsem ty zkrutne tyce resil 🙂

Nicmene tady je odkaz na ty gumy. Podle popisu se jedna opravdu o uchyceni stabilizatoru zadni napravy.

Bohuzel jsem to objednaval pouze podle vzhledu, jelikoz nikde zadne jine uchyceni neni.

Podle VIN mam na aute uplne jiny typ, takze kdyz jsem poprve objednal podle OEM kody, tak to nepasuje vubec. Tyto vzhledove vypadaji, ze jsou OK.

Akorat jsem rano meril vnitrni prumer gumy = 19mm. Tycka = 22mm.

Je to velky problem?

Nemate nekdo moc prosim pristup do Peugeot laser, jake OEM cislo je pro uchyceni stabilizatoru tam?

Moje VIN: VF36JXFVH21491816

https://www.motora.cz/tedgum/TED23564.html?KModNr=5460&KTypNr=18991

Odesláno (upraveno)

Jsou různý průměry, jak předek tak zadek. Musíš objednat to, co mas5na autě. 

Kde jsi naměřil těch 22mm? Vychází mi to podle VIN na tohle ale to je na 29mm

5171 15

Edit - už to vidím, jsou 2 druhy zadních stabilizátorů. To co máš ty, na to se dává tahle uzavřená varianta (tam bohužel číslo gumy není, patrně to bylo braný jako celý kus i s tyčkou) a pak druhá, viz obrázek, kde je to otevřený. 

Screenshot_20250621_164621_Edge.jpg

Screenshot_20250621_164700_Edge.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno (upraveno)

Meril jsem suplerou sirku tyce stabilizatoru hned vedle toho silentbloku. Podle VIN jsem hledal na strankach ACI.cz, kde mi to ukazuje  ze tam prijde prave toto OEM. To byl muj prvni pokus a nepasuje ani prumerem ani tvarem. Takze tam mam proste uplne jinou tyc a typ uchyceni nez ukazuje VIN🙂

Mozna je pod tou puvodni gumou ta tycka vybrana a tech 19mm a bude to pasovat.

Jen mam strach, ze jak odriznu tu puvodni gumu, tak mi ta nova nebude pasovat a neodjedu...

A zadne dalsi typy uchyceni jsem uz nenasel.

Mozna zkusim napsat tomu chlapikovi na allegru, jestli ma sirku tycky taky 22mm a jestli mi neporadi. menil to pry na citronu C5 III.

3 mm. rozdil by bylo asi hodne coz? Treba aspo na popojizdeni nez bych to vyresil 🤔

Tak tady jsem nasel muj typ stabilizatoru. OEM: 5170.E8 a rekl bych, ze se dela tedy pouze nahradni dil jako cela tyc primo s tim gumovym drzakem.

https://eurofrance.cz/zkrutn-stabiliz-tor-stabiliza-n-ty-zadek-origin-l-berlingo-partner-ii-5170e8.html

nove informace
Odesláno

Takze je to jasne.

Tu uzavrenou gumu vyrabi tedgum, jako neorigo nahradni dil na tu druhou variantu tycky. Jen mi nejdou do hlavy ty prumery.

Zitra vlezu pod auto a jeste poradne vse promerim a kouknu, jestli ta tycka neni pod silentblokem vybrana na prumer 19mm. Pak by to pasovalo a davalo mi to smysl.

Odesláno

podle mě to vybrané na 19 nebude, pokud nemáš origo díl, zkusil bych ty silenty rozřezat a nahodit, asi bude potřeba svěrka, velké blicky atd., abys tu objímku stáhl a heftnul šroub (matku)..., uvidíš co to bude dělat (abys mohl jezdit) a pak shánět origo díl

nedivil bych se, kdyby se dodával JEN stabilizátor se silentama jako náhr. díl,  silenty zvlášť už nee :myslim

Odesláno

Podle SB to tak asi bude. Starší verze celý stabik a gumama, nová výměnné gumy. Ale s trochou snahy a notnou dávkou maziva by tam šly ty gumy v celku možná natáhnout. Jen u toho padne dost sprostých slov. Případně na vrakáči obhlídnout, zda by nešlo vzít novější stabik a držáky gum a napasovat to na auto? Pochybuji, že budou díry v kastli atd odlišné, jen se bude možná lišit twn odlitek. 

Odesláno (upraveno)

Diky za pomoc.

V patek potrebuji auto, tak jeste tento tyden pockam a o vikendu zkusim tyc vytahnout a nasadit ty gumy bez rezani. Kdyz nepujde, tak to riznu.

Nejhorsi varianta je, ze koupim na vrakaci tycku s tim druhym typem. Gumy uz mam ve sklepe stejne na obe varianty 😅

Jeste jsem nasel primo na strankach TEDGUM tento "navod".

Tak to zkusim asi riznout rovnou. Stabilizator je na koncich hodne zkrouceny. To pres to nepretahnu 😐

Pisou to rovnou v tom navodu. Tak dam vedet, jak to dopadlo.

Screenshot_2025-06-21-23-00-36-309_com.android.chrome-edit.thumb.jpg.bf3b21a3780bcda95610981945a501fd.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...