Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Dobrý den , předem děkuji za přijetí do skupiny . Pořídil jsem si Peugeot 206 , benzín - 1,4 / 55 Kw , rok výroby - 3/2001 , najeto - 37 000 Km . Nájezd je skutečný , garážované v zimě nejeté . Po ujetí 2 000 Km mi auto zhaslo , nejde nastartovat . Benzín tlakuje , vstřikování do válců jde , nehází jiskru . Koupil jsem novou zapalovací lištu , stejně nehází jiskru . V závadách jsem nic nenašel , v knize ´´Jak na to´´ taky nic . nemáte někdo tucha co se ještě pojebalo ? Jestli Lambda případně čidlo nebo něco jiného . Kamarád má čas příští týden a já bych rád přišel na závadu . Auto jsem si zamiloval . Mám rád malá autíčka . Předem děkuji Radek Fryč

Odesláno

co znamena v zavadach sem nic nenasel ? jakoze v diagnostice? takze ani na budikach zadna kontrolka nesviti?

pri startu je citit klasicke tocwni motoru nebo je to jen zvuk jako kdyz se toci vrtacka?

zkousels startovat druhym klicem?

Odesláno

Děkuji za reakce a zároveň se omlouvám za mou opožděnou reakci . Pojistky jsem prošel , jednotlivě . Vše v pořádku . Rozvody jsou nové . Když jsem auto bral od kamaráda , tak jsem nechal provést vyčištění a nástřik dutin a spodku , vyměnit rozvody , řemeny , kapaliny a osadit závěs na vozík . Závady mám na mysli v příručkách , diagnostiku nemám , na tu čekám . Druhý klíč kamarád někam zasel . Paradoxně mi auto vypovědělo službu po návštěvě klíčníka , který si ve čtečce ověřoval kód klíče . Pokud by byl poškozen klíč , tak by nešel benzín . Předpokládám . Samozřejmě jsem byl teť upozorněn , že auto není zvyklé na denní provoz . Mělo být spíše pro někoho kdo jej uloží do garáže a vyjede občasně - je to leštěnka . Jestli nebude lepší ho vyměnit za zajeté auto . Co si otom myslíte ? Zatím hledám chybu - marně . Chtělo by to tabulku posloupností , jako jsem měl u plynových kotlů (zjistil jsem a vypracoval sám) . Tam bylo (příklad) - 1)při požadavku na topení či T.V. spustí čerpadlo , 2)sepne tlakový spínač a spustí ventilátor , 3)při spuštění ventilátoru sepne manostat , 4)při sepnutí manostatu spustí zapalování - jde o příklad . Pokud je zde blokováno zapalování při poruše některého z čidel , tak bychom věděli kde hledat . Ještě jsem si všiml , že při startu se nehne otáčkoměr . U všech předchozích aut se i při startu hnul a neseděl na nule . U Peugeotka si nepamatuju jak to bylo . To by znamenalo , že zakokrhalo čidlo otáček a elektronika neví o točení motoru tak nespustí zapalování . Proč by pouštěla zapalování když se motor netočí , to zní logicky . Jdu hledat v chytré knížce ´´Jak na to ? od H.R.Etzolda ´´  . Zkuste prosím popřemýšlet a dát mi vědět . Já se s Vámi také rád podělím o poznatky . Děkuji Radek

Odesláno (upraveno)

startuje ale nechytne ??
je palivo je jiskra ??
klicek nesignalizuje chybu na budikach ? treba nejaka ikonka klice ?
sviti po zapnuti klicku vsechny kontrolky ?
skontrolovano zda nekde nevypadl nejaky konektor ?
cerpadlo v nadrzi vrci ? kdyz se na nej privede napeti - je mozne ze proste stary benzin ucpal cerpadlo
nema 206 jeste nouzovy snimac narazu ?? takovy cerny nebo cerveny gumovy kloboucek nekde u tlumice :D
jinac jum osobni nazor ze odeslo cidlo otacek na prevodovce proto asi ani neskace otackomer

Upraveno uživatelem Havlicek.Lukas
Odesláno
před 9 hodinami, Radek Fryč napsal:

Paradoxně mi auto vypovědělo službu po návštěvě klíčníka , který si ve čtečce ověřoval kód klíče . Pokud by byl poškozen klíč , tak by nešel benzín . Předpokládám .

Jako hned potom, nebo to pak ještě jelo? Nevypíná spíš imobilizér právě to zapalování? :myslim

Odesláno

Po návštěvě už to nešlo nastartovat. Zkusím ještě čidlo otáček. Když nesnímá , nedá povel k zapálení. Teť prší , vše mám pod širákem , počkám . Děkuji Radek 

Odesláno (upraveno)

Pokud nezabere imobilizér tak vypíná zapalování a palivo jde, takže je celkem možné že mu vypadl čip z klíče. Pokud máš jiný klíč tak ho vyzkoušej, Pokud ne tak mazej za tím klíčníkem ať to dá do pořádku

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno (upraveno)

Tohle téma je zářným příkladem toho co se stane když se neuvedou všechny informace hned na začátku, přeci ti muselo být jasný že když jsi byl s klíčem u klíčníka a něco s tím klíčem dělal a hned potom to nestartovalo že ta závada nejspiš bude na tom klíči, řešit závadu na autě na všech možných čidlech výměnou rampy a podobně je nesmysl. Navíc diagnostika Jasně musela ukázat neodblokovany imobilizér, nebo nenačteny klič

Proč vlastně ověřoval kód klíče?.

Upraveno uživatelem Radek Hurvajz
Odesláno

Tak nevím , ale napsal jsem vše co mne hned napadlo . A co se týče klíče , potřebuju ještě jeden náhradní . S jedním klíčem je to ohubu . Na podruhé (po zjištění závady) ten klíč taky načetl a nevykazoval závadu . Po konzultaci s automechaniky , mám potvrzeno, že čtečka nemůže klíč nakopnout . Měl jsem venku čidlo otáček . Odpor má 467 ohmů. Dobře či špatně je otázka . Pokud nesnímá, nezapaluje . Děkuji Radek 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...