Medvěd Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Osobně nemám, ale cosi jsem slyšel od Klemoně a Vény garážmistra, což jsou oba pánové, kterým nemám důvod jejich slova nevěřit. A hezká ta slova opravdu nebyla. Citovat
Hanz397 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Díky za reakci, ale tohle je přesně to, co jsem nechtěl. Nemyslím to špatně. Ale o tomhle motoru bylo popsáno vagóny papírů a Tb prostoru na internetu. Zkušenosti s tím má plno mechaniků (myslím, že jich mám taky víc, než bych chtěl). Ale logicky na servise jsou vyselektované kusy, které mají problém, často fatální. Chci tím říct, že se setkáváme jen s poruchami. Nikdo nikdy nepřijede do servisu s tím, že "chci vám jen říct, že mi všechno funguje, jak má". Samozřejmě u THP by tohle byl spíš malý zázrak, než pravidlo. Ale právě proto mě zajímá, kdo s tím má osobní (vlastnickou) zkušenost... Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 já měl jen vti ve 207 s AL4 ,ale taky mě potrápilo , umírali cívky , svíčky , olej tak 1L za 2000km , v 80 začli ševelit rozvody , v 86 jsem je měnil komplet včetně kol , v 96 začli chrastit znovu, tak šel . prodal jsem ho cca v 2014 a ted dle stk má 130 a je rok bez stk .... majitelu s thp ale znam hodně. tam je to tak 50:50 ale nikdo to auto něměl dele jak 100tkm Vena garážmistr, Péťa, Medvěd a 2 další ohodnotil 5 Citovat
Hanz397 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) VTi, ač je příbuzný, je úplně jiný příběh... Zvlášť třeba vypadávající sedla ventilů, vydřené lágry na vačkách... Ale zase... Jezdí ke mě starší pán, kterému jsem na Berlingu s 1,6 VTi dělal rozvody ve 190kkm a to jen preventivně. Auto má od nového a otočí s tím 3x měsíčně Chorvatsko. Měl jsem ho taky a hodně jsem se setkával i s "originálními motory s Valvetronicem". Což o to, nápad je to pěkný. Na papíře. Ale zvlášť na přímovstřikových motorech (naštěstí je PSA nemělo) je to už od cca 50kkm docela zábavné... Nechápu, proč, když od proměnného zdvihu BMW potichu, ale rychle uteklo, ho "naši" inženýři implementovali i na THP... Upraveno 13. květen 2024 uživatelem Hanz397 Citovat
BubakGS Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) @Hanz397 ...v podstate kazdy vyrobce ma pruserove motory... ..treba u 4 kruhu RSovy V8my FSI umí "unavit a zlomit" pruziny ventilu, vyvlíknout zapadku a hodit si ventil do válce ... takze se na nich dela po 100 tisic km sevis s výmenou pulky motoru... .. pokud si to jinak fajn auto chce majitel dal nechat..... Upraveno 13. květen 2024 uživatelem BubakGS Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 před 39 minutami, Hanz397 napsal: Díky za reakci, ale tohle je přesně to, co jsem nechtěl. Nemyslím to špatně. Ale o tomhle motoru bylo popsáno vagóny papírů a Tb prostoru na internetu. Zkušenosti s tím má plno mechaniků (myslím, že jich mám taky víc, než bych chtěl). Ale logicky na servise jsou vyselektované kusy, které mají problém, často fatální. Chci tím říct, že se setkáváme jen s poruchami. Nikdo nikdy nepřijede do servisu s tím, že "chci vám jen říct, že mi všechno funguje, jak má". Samozřejmě u THP by tohle byl spíš malý zázrak, než pravidlo. Ale právě proto mě zajímá, kdo s tím má osobní (vlastnickou) zkušenost... Koupě ojetiny má právě tu výhodu, že už jsou zkušenosti z provozu a tím pádem lze vyselektovat typy, které jsou problémové. A to právě na základě toho, v jakém množství do servisů jezdí, jaké závady a problémy se nejvíc opakují, jak drahé je jejich řešení, jestli existují díly a postupy na řekněme řešení následků... Celé tohle je čistá statistika. U KAŽDÉ značky a KAŽDÉHO modelu se najde nějaké procento závad a problémů. Jde jen a pouze o to, které ty modely či konkrétní funkční celky z té statistiky nějak zásadněji vybočují, a zde je zcela namístě zpozornět. Takže právě díky té spoustě již jinými prodělaných zkušeností a znalosti, co dané problémy obnáší (viz popis @ChouLu) je to krásná příležitost, jak se té osobní a vlastnické zkušenosti elegantně vyhnout. Vždy je to o nějakém posouzení té statistiky rizikovost vs řešitelnost. Kdysi jsem třeba říkal - a řada zdejších členů si to určitě pamatuje - že mi HDI prvních verzí nesmí do baráku. Bylo to v době, kdy blbé DRV stálo skoro 10tis, vstřiky nebyly repasovatelné, čerpadlo v nádrži bylo taky skoro za 10 a dvouhmota za 20. Tehdy řešit takový motor znamenalo ekonomickou sebevraždu. O pár let později přišly servisní sady vstřiků, ostatní díly spadly na třetinu, čtvrtinu a najednou to byla legrace řešitelná pomalu před barákem. To ale tady, kdy se vydře výbrus atd. naprosto nehrozí. BubakGS, Péťa a Medvěd ohodnotil 3 Citovat
Hanz397 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) Opět... Tohle všechno, co jsi psal, je sice pravda, ale je to odpověď úplně na něco jiného, než jsem se ptal... Máš osobní zkušenost, jako vlastník motoru THP? Tak v podstatě zněla otázka... Upraveno 13. květen 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek! Citovat
oddie Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Tak tedy také opět - právě proto, kolik již je zkušeností s tímto motorem, nevidím sebemenší důvod, proč byť jen na vteřinu uvažovat o tom takový zmršený křáp zkoušet vlastnit. Abych si jen bolestně potvrdil tu statistiku? Nebo proč? Abych jako strýc František ze Saturnina musel vlastními pokusy přijít na to, že jít vodu do kyseliny je blbost, což se mohl dovědět podstatně méně pracně, kdyby si přečetl jakoukoli učebnici chemie pro střední školy? Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Hafity Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Já teda nevím, ale jedinou odpověď, odpovídající položené otázce (co s tím je), dal @ChouLu .... Ostatní furt melou o tom, proč se tomu vyhnout.... Tak ovšem otázka nezněla.... Hanz397, Milan+, BubakGS a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hanz397 Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 (upraveno) @oddieJá se ale neptal na to, jestli by si "to" někdo koupil (ať by jeho pohnutky ke koupi, nebo naopak, byly jakékoliv)... Ptal jsem se na to, jestli s tím má někdo zkušenosti, jakožto vlastník... Co je tak těžkého na téhle otázce? Možná odpověď je: Ano, já ho mám. Nebo: Ano, měl jsem. A potom zkušenosti, důvody, proč ho pořád má, proč ho nemá, co z těch notoricky známých závad už řešil, co se mu vyhnulo... Popř jak toho docílil. V tomhle případě mě nezajímá, co kdo o tom říkal, psal co kde kdo slyšel a jaký na to má názor. Ty věci jsou všeobecně známé. Jak jsem psal, třeba já mám druhé THP a jsem spokojen (co mě spokojenost stála jsem popsal - zkušenosti majitele). Tohle mě zajímá... Upraveno 13. květen 2024 uživatelem Hanz397 Hafity a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.