P607Olda Odesláno 21. květen 2024 Odesláno 21. květen 2024 Zvuk dělává napínací kladka, její teflonové tlumení se zhorší a kladka kmitá. Výměnu řemene jsi udělal správně, když lepil. Citovat
oddie Odesláno 21. květen 2024 Odesláno 21. květen 2024 Na tom videu žádnou volnoběžku nemáš. jarokare ohodnotil 1 Citovat
longstarr Odesláno 28. květen 2024 Autor Odesláno 28. květen 2024 (upraveno) Ahojte. Takze chyba byla bud v remenici nebo automatickem napinaku. Rekl bych, ze to byl na 99% ten automaticky napinak. Je to vesmes takova pruzina zalita gumou. Na starem napinaku ta guma byla popraskana a myslim, ze uz to dost nepruzilo a tim padem moc napinalo remen. Po 600km zatim krasne tiche. A na altiku opravdu zadna volnobezka neni Takze problem vyresen. Jeste smazu ty videa, at nematu lidi Dekuji moc za rady a prispevky Upraveno 28. květen 2024 uživatelem longstarr Citovat
longstarr Odesláno 15. únor 2025 Autor Odesláno 15. únor 2025 Tak se temer po roce vracim k tomuto tematu. Cca 7 mesicu (5k km) jezdim s komplet vymenenym klinakem a vsema kladkma. Vcetne nove remenice a hydraulicke napinaci kladky. A dneska najednou v kabine smrad spalene gumy. Vyjdu ven a otevru kapotu. Kour od motoru. Klinovy remen na povrcho lepkavy a lehce nataveny. Koukam na kladku a vypada to, ze je trochu od oleje. Takze mam podezreni, ze je zase v haji. Kupoval jsem SKF, takze to nebyl sunt. Ted je otazka, jestli to je vada materialu a proste blba nahoda, nebo jestli muze neco tu kladku nicit? Altik byl v poradku a je bez volnobezky. Takze zustava jenom klimoska nebo pripadne servo od rizeni. Mohlo by to nicit hydraulickou kladku? Citovat
longstarr Odesláno 4. březen 2025 Autor Odesláno 4. březen 2025 Tak jsem jeste laboroval a zjistoval, co se deje. Vypada to, ze mi prosakuje hadice od serva rizeni, ktera vede primo na klinakem. Takze si myslim, ze hadice ukapava na klinak a ten pak prokluzuje a zahriva se... Problem je, ze ta hadice se nedela na tento motor. Nebo aspon ne od jineho dodavatele, nez origo. A 10 litru za to davat nechci. Takze me napadlo kousek te hadice odrznout a dat tam spojku a objimky... Nebo to misto, kde prosakuje, obmotam teflonkou a na to objimku pres hadici... Jen ted na par mesicu, nez sezenu firmu, co by to mohla zrepasovat. Otazka zni, jak odvzdusnim okruh serva rizeni? Poradite? prikladam fotku te hadice a remene. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 5. březen 2025 Odesláno 5. březen 2025 (upraveno) Jelikož v těch hadicích bejvá tlak 70-110 barů, tak nějaká objimka nebo nedejbože, že bys to střihl a napojil, opravdu nepřipadá úvahu. Odvzdušnění probíhá tak, že doplníš kapalinu a točíš volantem do koncových poloh. V jakékoli prodejně s hydraulikou ti tu hadici na počkání udělají, když jim ju doneseš. Např Charvát. Upraveno 5. březen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Charlie 607, longstarr a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
longstarr Odesláno 5. březen 2025 Autor Odesláno 5. březen 2025 (upraveno) Diky. Jednoducha a rychla odpoved. Vse, co jsem potreboval. Diky moc Upraveno 5. březen 2025 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
longstarr Odesláno 27. červen 2025 Autor Odesláno 27. červen 2025 Ahoj vsem. Vracim se k tematu abych napsal, jak vsechno dopadlo. Zadne objimky ani S-pasky nepomohly. Neudezely ten tlak. Nicmene nakonec jsem hadici vymontoval a vzal do specializovaneho obchodu., kde ji opravili. Viz foto. Vsechno ted tesni a netece. Takze problem vyresen. Ale od te doby mi vrzou kola pri otaceni volantem na miste. (obcas) Napadlo me, ze za to muzou proste letnaky s rozmerem 235, ale je divne, ze to obcas udela a obcas ne. Riteni jinak drzi pevne. Zadna vule, nic neni citit ve volantu. Vylozene to je dreni gum o zem... Muze to s tim mit neco spolecneho? Bohuzel jsem menil hadici rovnou i s letnima kolama, tak to nemuzu provnat. Ale kola letni jsou origo a pred tim to nedelalo. Nebo aspon ne tolik, co si pamatuji. Muze to byt treba vadne servo, ktere uz nema takovy vykon? Jen mi prosim potvrdte mou domenku, ale tou bovou hadici to byt snad nemuze, ne? Péťa ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. červen 2025 Odesláno 27. červen 2025 No chtělo by to aspoň video co tam vrže. Teoreticky můžeš slyšet kapalinu v tý hadici (že by měla třeba jiný vnitřek atd). Nebo ti začalo vrzat od uložení? Nebo ty větší kola někde o něco drhnou? Citovat
ozzy56 Odesláno 27. červen 2025 Odesláno 27. červen 2025 (upraveno) ne, výměna hadice nemá s výměnou - dřením pneu nic společného , ta firma dobře ví, jaký vnitřní průměr nové hadice zvolit..., kdyby servočerpadlo dávalo menší (malý) tlak , poznáš to hned na volantu, musel bys zabrat více rukama Upraveno 27. červen 2025 uživatelem ozzy56 Citovat
longstarr Odesláno 27. červen 2025 Autor Odesláno 27. červen 2025 (upraveno) Dekuji moc za potvrzeni. Koukal jsem a opticky jde videt, jak na miste gumy obcas pri toceni volantem jak kdyby drhnou a netoci se hladce. Mozna moc meka smes v kombinaci s povrchem. Pockam do zimy na zimaky. Snad to nebude nic vazneho. Kazdopadne opravdu repas hadice na jednicku. stalo to asi 300 i s materialem a usetril jsem tak desitku za origo dil z francie. Upraveno 27. červen 2025 uživatelem longstarr Citovat
ozzy56 Odesláno 27. červen 2025 Odesláno 27. červen 2025 ty náhrady tlak. hadic na servo nebo klimu dělala firma u vítkovického náměstí, jezdil jsem k nim kdysi, byl jsi tam, nebo někde jinde ? díky za odpověď Citovat
longstarr Odesláno 27. červen 2025 Autor Odesláno 27. červen 2025 Byl jsem nakonec v Karvine, kousek od bytu. Jmenuje se to ProHydro. Chlapik ma malou dilnu, ale dobra domluva a dobra cena. odkaz dole. Jeste mi volal, jak to chci udelat, protoze kvuli tvaru hadice to nemohl dat do lisu a mel strach, ze by tu trubku zlomil pri ohybani a cpani do lisu. Takze mi doporucil odriznout tu starou a nalisovat novy sroubovy spoj a mel pravdu. Drzi to vyborne, na sroubu jsem si to natocil podle potreby. https://www.prohydro.cz/ Jeste tady pridam obrazek, kde je hadice opravena a pred montazi Péťa, Milan+, radim.1008 a 2 další ohodnotil 5 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 28. červen 2025 Odesláno 28. červen 2025 Koukám klasický holendry. Tyhle hadice si vyrábíme na dílně My je máte teda šroubovací, že je nemusíme lisovat (protože jezdící technici sebou nebudou tahat lis) ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červen 2025 Odesláno 28. červen 2025 jojo, šroubovací koncovky měly poprvé bagry POCLAIN, aspon já je tam viděl poprvé--super nápad, kdy si vadný konec hadice odřízneš a našroubuješ zpátky koncovku , oprava stroje hotová za 15 minut Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.