aitos Odesláno 2. prosinec 2023 Odesláno 2. prosinec 2023 Zkratoval jsem si přes zapalovač pojistku. Následně koukám, že mi nezhasíná kontrolka dobíjení baterie. Pojistka k zapalovači vyměněna, u mě F23-20A. Ovšem co s tím dobíjením? Bat. se evidentně nedobíjí, měřák ukazuje, že je vybitá a start motoru už trvá déle než obvykle. Docela dlouho jsem hledal správné schéma pojistek, nakonec jsem našel na konkurečním Peugeotclub tečka EU/manual_download.php?id=7837. Přikládám v příloze, moje schéma je to nejspodnější. 206-fuses-diagram.pdf Citovat
MJSytic Odesláno 2. prosinec 2023 Odesláno 2. prosinec 2023 Schéma pojistek je normálně v manuálu k autu. Pokud ho nemáš, tak ZDE Jinak k tomu dobíjení, když teda změříš napětí multimetrem při běhu motoru, tak klesá, nebo se drží na nějakých nižších hodnotách 12-13V? Péťa ohodnotil 1 Citovat
aitos Odesláno 3. prosinec 2023 Autor Odesláno 3. prosinec 2023 Zkusím očistit kontakty na baterii a toto. Citovat
aitos Odesláno 3. prosinec 2023 Autor Odesláno 3. prosinec 2023 (upraveno) Kontakty na baterce asi není, ty jsem očistil. Už to ani nenastartovalo. Tak jsem trochu dobil baterii a co se nestalo, auto se mi zamklo s klíčkem uvnitř. Tak jsem baterii zase odpojil a u otce hledám náhradní klíč. Co dělat, když ho nenajdu?? Ad návody, jsou tam od roku 2002, já mám 2000, to má právě pojistkovou skříňku jinak. Upraveno 3. prosinec 2023 uživatelem aitos Citovat
MJSytic Odesláno 3. prosinec 2023 Odesláno 3. prosinec 2023 Uff, nechat klíček v autě, když si hraju s baterkou? To člověk udělá jen jednou Tak snad klíček najdeš. Jinak ohledně návodu - v tom případě tu máme náš e-shop ;) Citovat
Zodiak Odesláno 4. prosinec 2023 Odesláno 4. prosinec 2023 Na mé bývalé 206 2.0HDi se mi za jízdy rozsvítila kontrolka dobíjení a už nezhasla. Dojel jsem z Adršpachu k OBI do HK a auto zdechlo. Totálně vybitá baterka. Závada - regulátor nabíjení v alternátoru. Tehdy cca rok 2010 cena nového 1600,-Kč. Citovat
aitos Odesláno 4. prosinec 2023 Autor Odesláno 4. prosinec 2023 Tak klíček bohužel nenalezen. Ví někdo jak aleternativně otevřít dveře? Funguje tlak přes tenisák? Citovat
aitos Odesláno 4. prosinec 2023 Autor Odesláno 4. prosinec 2023 Tak se po hodině a půl různých pokusů nakonec povedlo drátem z ramínka vytáhnout rohem klíč ze sedačky. A funguje opět i dobíjení. Před tím jsem vytáhnul a prostrikl všechny pojistky u motoru a kontakty na alternátoru. Jen nevím, kde byla závada? Péťa ohodnotil 1 Citovat
aitos Odesláno 7. prosinec 2023 Autor Odesláno 7. prosinec 2023 Tak po pár dnech už to zase nedobíjí. Nějaké rady? Citovat
sitler Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 Zamer se na alternator. Imho odchazi. Bud regulator, nebo klidne uhliky... Citovat
inoxing Odesláno 7. prosinec 2023 Odesláno 7. prosinec 2023 KO alternator, sjety uhliky. Byvaji sjete i sbiraci krouzky, je to tak cca dimenzovane. Vymena kus za kus za repas celeho alternatoru, cca 2K AS-PL. Citovat
aitos Odesláno 7. prosinec 2023 Autor Odesláno 7. prosinec 2023 Co je AS-PL?. Servisák říká, ze nemá s repasy dobrou zkušenost. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. prosinec 2023 Odesláno 8. prosinec 2023 ono spíše záleží, co chceš ty , můžeš koupit i nový altík, ale bude to stát více..., alternátory a startery se zpravidla nechávají repasovat, protože je to levnější aitos ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 8. prosinec 2023 Odesláno 8. prosinec 2023 AS-PL to bude zřejmě od našich severních sousedů Tam, kde nakupuji já, má ty polské za podobné ceny jako jiné značky ( Valeo, Bosch, M-M, Hella... ), takže já bych bral něco z toho. Pořád si říkám, že už to na daném autě nebudu řešit ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
aitos Odesláno 8. prosinec 2023 Autor Odesláno 8. prosinec 2023 před 14 hodinami, ozzy56 napsal: .., alternátory a startery se zpravidla nechávají repasovat, protože je to levnější Jo. Aby toho nebylo málo, bráchovi dneska ráno kliknutím alťas u seatu Leona. V práci zjistil, že znají elektrikáře co je kusově repasuje do 2tis a zvladne do 2 dne. A všichni ho vychvalují. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.