Zodiak Odesláno 10. březen 2024 Odesláno 10. březen 2024 Děkuji za kladné ohodnocení. Oldo, nechlubím se ani nepovyšuju, ty spínače jsem i pitval, vadný i funkční. Je to pakárna. Oranžový plast zalitý v gumě. S tím se nedá nic dělat. Ani rozebrat. Opravdu by mě stačilo, kdyby to někdo změřil. Pak stačí připájet, nebo nepřipájet rezistor, nebo aspoň vědět stavy ON/OFF. Pokud nevím, jestli je mikrospínač v pořádku, nemohu znát jeho pravé hodnoty. Citovat
P607Olda Odesláno 10. březen 2024 Odesláno 10. březen 2024 Jenom nechápu, proč na chvilku neodpájíš jeden vývod a nezměříš odpor, který je ukrytý uvnitř. Myslím, že odpor není zničený. Citovat
Zodiak Odesláno 10. březen 2024 Odesláno 10. březen 2024 Nafotím tu trosku, co jsem se snažil vypitvat. Nic se z obdélníčku 5x5x10mm zalitém v oranžovém plastu vyhovovat nedá. Ale jak jsem avizoval, každý spínač je jiný. Některý je s odporem, jiný bez. Citovat
P607Olda Odesláno 10. březen 2024 Odesláno 10. březen 2024 Odpory se liší v řadě asi 4 x , takže např. 220R, 1K, 6k8, 27k, 100k. Tak bylo kdysi řešené ovládání rádia - kulatá páčka. Zkus oslovit Pepito, už to opravoval a mohl by to změřit. Pro zajímavost, napiš, jaké hodnoty odporu jsi naměřil na jednotlivých spínačích, když odpájíš přívod. A jak se hodnota měnila bez- a při stisknutí tlačítka. Citovat
Zodiak Odesláno 10. březen 2024 Odesláno 10. březen 2024 (upraveno) "J" a "E" ON - sepnuto 6k8, OFF - rozepnuto zkrat 0 Ohm "I" taktéž "C" a "D" - ON - sepnuto nekonečný odpor, OFF - rozepnuto zkrat 0 ohm "C" a "D" jsem kvůli haluzení poličky vyměnil. Ale asi jsem neměl. Protože viz chyba PP2000, i když jsem ty odpory 6k8 uskřípl, nepomohlo to. A střecha nejde dolů. Zatím to neva, ale co v létě..... Takže fuckt nevím, jaké ty hodnoty mají být, je tam přístup jak k vkladním knížkám, v garáži je kosa a su 58+ a páječka se mě klepe v ruce. Upraveno 10. březen 2024 uživatelem Zodiak Citovat
P607Olda Odesláno 10. březen 2024 Odesláno 10. březen 2024 Zítra oslovím známého v servise, jestli nemá ty hodnoty změřené. Měřil jsi s jedním pólem odpojeným, že? Citovat
Zodiak Odesláno 10. březen 2024 Odesláno 10. březen 2024 Všechny jsem je vykuchal. Jen dva fousy proti sobě. Díky za snahu Oldo. Citovat
P607Olda Odesláno 10. březen 2024 Odesláno 10. březen 2024 (upraveno) Tady je video Na konektoru, proti zemi (černý střed) měří červený, (I): na červeném je nula, až stiskne I, tak na červeném je signál (tzn. rozpínací) Modrý (D) mu necvaká (není zvuk cvaknutí), tak mezitím vymění mikrospínač měří šedý (C) spojený s modrým (D): na šedém+modrém je signál, když stiskne šedý (C), tak signál jde k nule, a když stiskne modrý (D) tak signál jde k nule. (tzn. spínací) On pak jde dopředu, kde zřejmě byly páčky omotány izolepou, tu nahradí kouskem ploché gumy. Asi jsem toho dost špatně pochopil, ale zase aspoň krůček. Mně z toho vychází, že C a D on má spínací (v klidu rozpojeno), zatímco ty je považuješ za rozpínací (v klidu sepnuto) Upraveno 11. březen 2024 uživatelem P607Olda Zodiak ohodnotil 1 Citovat
Zodiak Odesláno 11. březen 2024 Odesláno 11. březen 2024 Jo, vypadá to tak, já tam dal spínače s odporem a rozpínací. Tak to zkusím vyměnit, práce na deset minut. Díky za radu. Citovat
Zodiak Odesláno 4. duben 2024 Odesláno 4. duben 2024 (upraveno) Tak jsem ty mikrospínače koupil na íbeji. Každý je jiný - tzn má jiné hodnoty odporu při sepnutí a rozepnutí. modrá/černá při sepnutí 6k8 při rozepnutí nekonekonečný odpor šedá/černá při sepnutí zkrat při rozepnutí nekonečný odpor rudá/černá při sepnutí 6k8 při rozepnutí zkrat Mohl by prosím někdo ověřit, jestli to tak skutečně je? Přijde mi to asi dobře, modročerný je sepnutý, když je střecha nahoře - ovládání sklopné poličky - polička nahoře, v konektoru je šedá s černou spojená takže 6k8 jelikož šedoočerný je rozepnutý, když jde střecha dolů, rozepne se modročerný takže nekonečno a sepne se šedočerný tudíž zkrat a apolička se vyklopí. Poslední krok je sepnnutí rudočerného ze zkratu na 6k8 - ovládání střechy. Na obrázku 18 - modročerný, 19 - šedočerný, 20 - rudočerný. Pro doplnění, evidentně se spínače dělí podle barevné kombinace vodičů. Zatím mám zmapovány tyhle: ModroČerný - sep./rozep. - 6k8/∞ ŠedoČerný ---"-----"--- - 0/∞ RudoČerný ---"-----"--- - 6k8/0 ČernoČerný - tady u něj neznám hodnoty, z rozebraného mechanismu staré střechy jsem jeden vybrakoval, bohuže byl prasklý a nefungoval. Ale nabízí se kombinace - 0/6k8 - ∞/0 - ∞/6k8. Nevíte ještě někdo jestli jsou tam i jiné barevné kombinace? Pokud ano, prosím o doplnění, ať to víme všichni a vyvyrujeme se zbytečných komplikací a laborování. Upraveno 5. duben 2024 uživatelem Zodiak Charlie 607, Péťa a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Zodiak Odesláno 5. duben 2024 Odesláno 5. duben 2024 (upraveno) Pokračuji v příběhu, abych pomohl všem, co mají Peugeot 206 cc a mají problémy se střechou. Dnes jsem se s tím pral 3 hodiny. Připojil PP2000, diagnostiku a musím říct, že bez ní by to bylo kdesi. Hlavně je důležité vědět, že po vypuštění hydrauliky, všechny pružiny přetlačí zámky a mikrospínače nesepnou. Taky vám nikdo nikde nenapíše, že aby se to napravilo, je třeba zablokovat pojistky "krovky" a pak natlakovat hydrauliku. Jo a opravdu každý mikrospínač má jinou funkci a hodnoty sepnutí a rozepnutí. Další zítra. Další z problémů byly dorazové gumičky na trnech krovky. Stářím ztvrdly a těžko šlo doštelovat panty versus microswitche. Tak jsem jim dal výpověď a udělal mové z pěnové gumy. Teď budu řešit problém "parcel shelf" - polička, váleček neteče, takže asi bude ok, protože není jednoduché naštelovat microswitche, musí dolů z rámu. Pak by to snad mohla být "skorobrnkačka". Nicméně tuším, že asi nebude. Frantíci jsou mistři ve vymýšlení *neumím psát slušně*ítek. Story pokračuje. Jak na něco přijdu, hned to sem napíšu. Upraveno 6. duben 2024 uživatelem Zodiak Péťa, Radek Hurvajz a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Zodiak Odesláno 6. duben 2024 Odesláno 6. duben 2024 V 10. 3. 2024 at 23:44, P607Olda napsal: Tady je video Na konektoru, proti zemi (černý střed) měří červený, (I): na červeném je nula, až stiskne I, tak na červeném je signál (tzn. rozpínací) Modrý (D) mu necvaká (není zvuk cvaknutí), tak mezitím vymění mikrospínač měří šedý (C) spojený s modrým (D): na šedém+modrém je signál, když stiskne šedý (C), tak signál jde k nule, a když stiskne modrý (D) tak signál jde k nule. (tzn. spínací) On pak jde dopředu, kde zřejmě byly páčky omotány izolepou, tu nahradí kouskem ploché gumy. Asi jsem toho dost špatně pochopil, ale zase aspoň krůček. Mně z toho vychází, že C a D on má spínací (v klidu rozpojeno), zatímco ty je považuješ za rozpínací (v klidu sepnuto) Pozor na to video, člověk, co to ukazuje zapoměl na to, že běžný multimetr ve stavu "bzuuum" = zkrat/nekonečno, neukáže správně odpor smyčky. Takže kdo mu rozumí, tak slyšel, že spínače ok, ale stejně střecha nefachčí. Péťa a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Zodiak Odesláno 6. duben 2024 Odesláno 6. duben 2024 (upraveno) Ahoj všichni. Mám radost, je opraveno. Střecha funguje jako z výroby. Navíc jsem se jednochlapově naučil střechu nahoru a dolů rychleji než hydraulika. Microswitche jsem namontoval svoje = budou nesmrtelný a mám jich plný šuplík. BTW, nevěřte, že budete mít takovou kliku, že by se vám to povedlo bez PP2000. Upraveno 6. duben 2024 uživatelem Zodiak Péťa, ozzy56, MJSytic a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Zodiak Odesláno 6. duben 2024 Odesláno 6. duben 2024 Kdo by chtěl a má problém, jen pište. Rád pomohu. Vím co je to za řeholi.. Jsem klubák už hodně dlouho. Jestli mohu pomoct, tak jen dobře. Za bukem umí každý, starý termín od síbíčka. Hlavně se všichni ptejte, řeknu vše co vím a podělím se o zkušenosti. Proto v klubu jsem. Péťa, OK406, jarokare a 3 další ohodnotil 6 Citovat
Zeedee Odesláno 11. květen 2024 Odesláno 11. květen 2024 Ahoj klubáci,tak už došlo i na mě: Tečou mi pístnice cu zvedají víko kufru,netušíte někdo kde sehnat gumičky na přetěsnení?Jednou jsem narazil na to že si to někdo nechal dělat na zakázku ale už to nemohu najít,potřebuji tedy poradit zda jdou někde objednat,nebo nějakou náhradu. Děkuji za každou radu Zdenek Citovat
Zeedee Odesláno 13. květen 2024 Odesláno 13. květen 2024 Ještě mě napadlo dát tam Gufero,pokud tento rozměr seženu-bude to mít šanci udržet tlak? Díky Zdenek Citovat
Zeedee Odesláno 8. únor 2025 Odesláno 8. únor 2025 Ahoj Jak řešíte aby při údržbě střechy(namazání těsnění a pohyblivých spojů)zůstala v polootevřené poloze? Nebude problém když přes hydrauliku pootevřu střechu a vypnu aby se potom zavřela? Nemám s tím zkušenost,takže každá rada dobrá.Zeedee Citovat
Zeedee Odesláno 21. únor 2025 Odesláno 21. únor 2025 Nikdo nic? Nikdy jste neměl někdo staženou střechu napůl? Zeedee Citovat
Pepito Odesláno 22. únor 2025 Odesláno 22. únor 2025 Už je to delší dobu co jsem to dělal. Střecha by měla zůstat v poloze na půli cesty tak,aby nepadala samovolně do kufru, jinak by asi byl problém s tím, že si ta elektronika zapamatujte kde byla střecha naposledy a při spadnuté střeše v kufru to špatně vyhodnotí a mohl by být problém. Ale už si to přesně nepamatuji, takže moje informace není 100%. Citovat
Zeedee Odesláno 23. únor 2025 Odesláno 23. únor 2025 Díky za odpověď,ještě počkám jestli má někdo víc info, nechtěl bych to pokazit.Zeedee Pepito ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.