Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Děkuju, mrknu na to. Jinak, k předchozí diskuzi o větších kolech. Rozhodl jsem se pro R16 Ouragany, nechám si je i zapsat. Poradíte mi, jaký rozměr pneu na to mám obout? Jsou na nich aktuálně 205/40, ale ten profil mi přijde malý, pán to prý měl na 206 RC (gumy jsou stejně na vyhození, takže tak či tak potřebuji nové).

Odesláno

Tak pojistka je v pořádku, asi bohužel. Jak se dá dostat k motorku? Sundáním kola a plastů v podbězích?

Jinak jsem z toho naštvanej, fungovalo to, pak tam bylo dle měrky málo kapaliny, tak jsem dolil a od té doby to nefunguje, nechápu.

Odesláno

Na 307 mám 16" 205/55 ( a 15" 195/65 ), ale na 406 mám jenom 15", takže přesněji neporadím. @čakom nebo @Ferry budou asi vědět víc :papa

Když budeš šikovnej, tak nemusíš sundávat kolo, stačí odšroubovat podběh od nárazníku a protáhneš tam ruku. Ale pro poprvé bude asi lepší to všechno sundat, aspoň přesně uvidíš co a jak.  A vem si něco, do čeho vyteče obsah nádržky. 

Tak ať se daří :papa

Odesláno (upraveno)

Tak jestli jsou to ouragany z 206, tak ty maj uplne jine ET (28) a na 406, nerikam, ze uplne nepujdou, ale nejsou uplne vhodne. Musis sehnat ouragany ze 406, ty maji ET20

K moturku ostriku by melo stacit jen povoleni a odtazeni podbehu na stranu. BTW to schema pojistek o par prispevku vyse plati pro novy model od 5/99 . Pro tvoje auto je zcela jina pojistkovka, je treba najit manual pro stary model.

Upraveno uživatelem Ferry
Odesláno

Aha, to jsem netusil, ze se ty kola lisi, v tom pripade je teda nechci a pockam si na verzi pro 406.

Na ostrik mrknu a pojistky mi dosly, nastesti mam k autu navod, takze podle nej jsem to nasel.

Odesláno (upraveno)

@Ejdy05 Zde je tabulka pojistek na old 406.
Z jakého důvodu chceš větší kola na 406? Originál 15" se Ti nelíbí? Nehledě na správnou funkčnost tachometru. Není lepší koupit kvalitní letní/zimní pneu, lepší brzdy (přední i zadní) a případdně si vylepšit interiér vozidla? Například palubní počítač, tempomat, vyhřívání předních sedaček, samozatmavovací zpětné vnitřní zrcádko, přídavní led denní DRL světla, vyměnit budíky za budíky s chromovanými rámečky atd.?

Upraveno uživatelem OK406
Odesláno

Originál R15 se mi líbí, ale jsou moc malá a zalezlá. Jo, je to komfortní a je to origo, ale nejsem s tím spokojený. R16 by ještě mohly být v pořádku co se týče komfortu. Proč by se měnila funkčnost tachometru? Facelift to měl jinak, že se to tam neměnilo a bylo víc velikostí kol? Kvalitní pneu bych si rád koupil na nová kola, brzdy nepotřebuju (brzdí to jak prase, jsem s tím naprosto spokojený). Co se týče interiéru, tak vzhledem k tomu, že to částečně beru jako youngtimer to nechci zbytečně měnit oproti originálu. Jediné, co mi chybí je tempomat, který bych časem rád dodělal, ale nevím, zda to bude možné. Výhřevy sedaček mám, zbytek asi nechci, denní svícení budu mít v mlhovkách, LEDky se na to fakt nehodí.

Odesláno

A ještě by mě zajímaly dvě věci, ani jednu jsem v návodu nenašel. Jaký olej patří do 2.1TD (215 najeto) a jaký typ žárovek je v mlhovkách?

Odesláno

Total Quartz 7000 nebo 9000, ta 7000 se dela myslim stale i ve verzi Diesel. Pozor na verzi Quartz Energy, dost eshopu to rado zamenuje, ze je to stejne, ale neni. Je to jiny olej s jinou specifikaci.

Odesláno
před 9 hodinami, Ferry napsal:

Total Quartz 7000 nebo 9000, ta 7000 se dela myslim stale i ve verzi Diesel. Pozor na verzi Quartz Energy, dost eshopu to rado zamenuje, ze je to stejne, ale neni. Je to jiny olej s jinou specifikaci.

Ok, vezmu asi tu 7000 Diesel. Díky :)

Odesláno
před 8 hodinami, OK406 napsal:

Ano, tempomat lze dodělat. Je tu i návod. Do předních mlhových světel patří žárovky H1.
Už máš řidičský průkaz?

Ten návod si zkusím najít, to mě zajímá. Díky za žárovky, budu tam dávat žluté. A co se týče řidičáku, ten bude až po novém roce. Je to nekonečný.

• O 4 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj, mám dotaz ohledně termostatu. Bylo mi z více zdrojů řečeno, že má být tady, viz. foto. Ovšem tam nebyl. Mohl by být ještě někde jinde, nebo ho minulý majitel vytáhl a jezdil bez něj? 2.1TD 80 kW P8C

IMG_3308.jpeg

Upraveno uživatelem Ejdy05
Odesláno

Díky moc pánové, bylo mi řečeno, že je tam nahoře, bohužel si to ale kamarád spletl s 1.9TD. Mechanika jsem tím bohužel nepotěšil, prý to tam je s přístupem nic moc.

• O 3 měsíce později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...