Ejdy05 Odesláno 2. září 2023 Autor Odesláno 2. září 2023 (upraveno) Jinak teda na to, jak je to starý a co tam je za rádio, tak to vůbec nehraje marně, to si fakt nemůžu vynachválit. Ale rádio budu měnit, ve 205 mám novýho Pioneera s BT, takže si to prohodím. filtered-593C88FF-FD58-43FC-B1CE-EDDAAA8197C6.mp4 Upraveno 2. září 2023 uživatelem Ejdy05 Citovat
dýzl Odesláno 2. září 2023 Odesláno 2. září 2023 A nekrmíš nás trochu? je Ti 17 jak píšeš, autům nerozumíš ,ale jezdíš se Čyřistašestým 2,1TD a navíc ještě Dvěstěpátého?! Citovat
Ejdy05 Odesláno 2. září 2023 Autor Odesláno 2. září 2023 Holt jsem s autama začal dřív no auta jsou moje velká láska už odmala a hlavně ty Pežoty. Za čtvrt roku, až mi bude 18 bych si tuhle konkrétní 406 již nekoupil, šlo mi o tohle konkrétní auto a pán ho dával pryč teď. Citovat
Hafity Odesláno 2. září 2023 Odesláno 2. září 2023 před 3 hodinami, Dave_k napsal: jelikož po pár letech ta "průhledná" expanzka už průhledná není Ty případy znám a někdy jsem je i řešil.... Ale @ozzy56 to napsal přesně.... Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 2. září 2023 Odesláno 2. září 2023 Kdyby mi nerupnul na 307 výměník voda/olej, tak origo expanzka by byla stále krásně průhledná, ale bohužel ty sajrajty z emulze se do toho zažraly. Jinak za mě průhledná lepší, bo rovnou po otevření kapoty vidím hnus a už můžu čekat nějakou levárnu Hafity a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Ejdy05 Odesláno 3. říjen 2023 Autor Odesláno 3. říjen 2023 Ahoj, poradil by mi někdo, jak na zápis větších kol? V TP mám jen 195/65 R15, ale chtěl bych alespoň R16. Druhý dotaz je, zda někdo nemáte na prodej Ouragany R16 (případně jiné origo hlíny), ideálně neoparkované, hezké. Když budou v okolí Hradce Králové, případně směr Praha nebo Krkonoše, bude to super. Citovat
radim.1008 Odesláno 3. říjen 2023 Odesláno 3. říjen 2023 Větší nebo spíš jiný rozměr kol nezapíšeš jen tak. Na Peugeot a jeho pomoc zapomeň. Nejlepší je sehnat kola s typovým listem. Vím, že k originálům je to nemožné. Citovat
Ejdy05 Odesláno 4. říjen 2023 Autor Odesláno 4. říjen 2023 No nic, tak to vidím tak, že nové pneu, které musím tak či tak koupit koupím na ty R15, co tam mám teď a větší kola si koupím časem, bez zapsání, až si s tím budu jezdit sám a bude to kdyžtak na moje papíry. Citovat
pavelu96 Odesláno 4. říjen 2023 Odesláno 4. říjen 2023 S koly co nemáš v TP na autě jdeš do rizika, že při nehodě jde vše na Tvoje triko a pojišťovna se s Tebou nebude vůbec bavit. STK je další věc, ale to je snad všem jasné... Medvěd a OK406 ohodnotil 2 Citovat
sitler Odesláno 4. říjen 2023 Odesláno 4. říjen 2023 nKdyby slo jen o tvoje papiry, tak to vem cert (o ty ti zjevne nejde, pokud ti bylo 17 a uz tahas po ceste auta)... Ono by taky mohlo dojit na vymahani plneni pojistovny a tam budes pekne v riti, pokud to pujde na cokoliv drazsiho (nedej boze zraneni). Sice za tim musi byt pricinna souvislost, ale i tak. A to pak neni ridicak, ale klidne miliony koncici exekuci. Rikic339, Medvěd a OK406 ohodnotil 3 Citovat
Ejdy05 Odesláno 4. říjen 2023 Autor Odesláno 4. říjen 2023 před 28 minutami, sitler napsal: nKdyby slo jen o tvoje papiry, tak to vem cert (o ty ti zjevne nejde, pokud ti bylo 17 a uz tahas po ceste auta)... A toto tvrzení jste pěkně prosím vytáhnul kde? To, že mi je 17 a koupil jsem si auto neznamená, že ho "tahám po cestě". Aktuálně jsem ve stádiu žadatele o řidičské oprávnění a opravdu nestojím o problémy. Nikdy jsem v provozu nejezdil a jezdit nebudu (mimo autoškolu), dokud nedostanu ŘP. Ptal jsem se na možnost zapsání kol do TP, ne na to, jestli jezdím v provozu nebo ne. Pokud ty kola zapsat nejdou, tak to nebudu řešit, seženu si nové pneu na kola, která tam mám a je to. před 50 minutami, pavelu96 napsal: S koly co nemáš v TP na autě jdeš do rizika, že při nehodě jde vše na Tvoje triko a pojišťovna se s Tebou nebude vůbec bavit. STK je další věc, ale to je snad všem jasné... Za ten risk to asi nestojí, to je pravda. Je pravda, že stačí sebemenší ťukanec, který ani nemusím zavinit a už je problém. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 4. říjen 2023 Odesláno 4. říjen 2023 Nejak jsem nabyl dojmu, ze uz jezdis. Kola, kdyz koupis s typovym listem, zapsat jdou - obcas se v inzerci s typovym najdou. Kdyz ti tam podle typoveho listu zapisou rozmer, tak na znacce kol uz pak nezalezi - tady bacha na to, ze obcas urednik zapise i znacku kol. Citovat
Ejdy05 Odesláno 4. říjen 2023 Autor Odesláno 4. říjen 2023 (upraveno) Ne, fakt nejezdím a nikdy jsem s tím v provozu nejezdil, maximálně na uzavřených plochách, kde nikoho neohrozím a nic se tam nemůže stát. S oběma Pežotama občas jezdí táta, ať se hýbou a nestojí jen v garáži. To s tím typovým listem jsem nevěděl, takže když si nechám zapsat nějaké R16, tak pak můžu mít jakékoliv, třeba i ty origo? Jinak teda origo chci proto, abych zachoval originalitu vozu, nehodlám ho nějak výrazně tunit, takových už bylo dost. Upraveno 4. říjen 2023 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek! sitler a BubakGS ohodnotil 2 Citovat
Charlie 607 Odesláno 4. říjen 2023 Odesláno 4. říjen 2023 Taky jde kola zapsat přes schvalovanikol.cz ale je to dražší. Minimálně se tam můžeš informovat jestli jsou schopný zapsat i originál kola ke kterým normálně typový list není. Citovat
Ferry Odesláno 4. říjen 2023 Odesláno 4. říjen 2023 bacha na rozmer disku zvany ET, dost casto u neoriginalnich kol neodpovida tem originalnim diskum - 6,5J R16 ET20 , takze pokud bys dokazal sehnat typovej list a zapsali ti do technicaku ty R16, muze se stat, ze pak stejne ty origo disky legalne nebudes moct pouzit, protoze budou mit jine ET. Pokud ale budou souhlasit zakladni rozmery - sirka disku a ET a nebude v technicaku zapsan i konkretni vyrobce alukol z toho typoveho listu, pak klidne ty origo disky pouzit muzes. Nicmene stary model 406 kombi/sedan mel standardne pouze R15. R16 mely az faceliftovane modely od 1. 5. 2000 a to ve dvou designech s nazvem Ouragan a Tanami, takze je mozny, ze R16 ani nebude u neorigo kol pro 2,1TD oficialne v nabidce a musel by nekdo ten typovej list neofiko proste poupravit. Citovat
Rikic339 Odesláno 4. říjen 2023 Odesláno 4. říjen 2023 ET je trochu diskutabilní - reálně to málokdo řeší, respektive kontroluje.. Samozřejmě se bavím o tom, když ET nesedí o jednotky, ne že bude o 30 jinde Měl jsem druhou sadu kol s jiným ET oproti zápisu v TP a nikdy to nikdo nekontroloval (evidenčka, technická, likvidátor škod po nehodě), vždy jen rozměr a stav pneu. Ale vím že občas se najde rejpal který se snaží něco najít, ale to musíš mít fakt smůlu. Znám hodně lidí kteří mají kola s trochu jiným ET a nikdo to neřeší, znám teda i střelce kteří mají uplně jiná kola, respektive pneu a taky pohoda, ale tam už to je velký risk. Citovat
Ferry Odesláno 4. říjen 2023 Odesláno 4. říjen 2023 tak jsem nasel nejaky alu, co maj stejny rozmery, jak origo disky, muzes zkusit poptat typovy list. Ale zrovna na tech jejich strankach maji screenshot zapisu z technicaku a tam je zapsana i znacka vyrobce disku https://www.elektrony.cz/cs/alu-kola/platin-p69-silver/6-5x16-4x108-et20-65-1/provedeni Citovat
sitler Odesláno 4. říjen 2023 Odesláno 4. říjen 2023 Asi bych zkusil debatu s nekym, kdo se tim realne zabyva, Treba typove-listy.cz ... nebo nekdo podobny (viz vyse treba). Budou asi schopni rict, jestli to jde nebo ne, protoze to urcite nebude poprve, kdy to budou resit. Otazkou je, jestli se to vubec vyplati po financni strance Citovat
Ejdy05 Odesláno 20. říjen 2023 Autor Odesláno 20. říjen 2023 (upraveno) Nazdar chlapi, přestaly mi fungovat ostřikovače. Tušíte někdo, kde najdu jejich pojistku a která to je? Když se to koupilo, fungovaly, pak jsem dolil kapalinu, protože tam bylo málo a od té doby nejdou, motorek nevrčí. Upraveno 20. říjen 2023 uživatelem Ejdy05 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.