vojtakmin Odesláno 26. červen 2023 Odesláno 26. červen 2023 (upraveno) Vážení, mám asi problém v el. instalaci. Po odemknutí auta (P508 SW, 2.0 HDi, r.v. 2011) dálkovým ovladačem se uvedly do chodu přední stěrače a to v „cyklovacím“ režimu (jedno stírnutí a pauza, jedno stírnutí a pauza ...). Nebylo je možné zastavit ani po nastartování. V tu chvíli jsem tedy odpojil baterii a dohledal příslušnou pojistku (F6 40A - v uživatelským návodu není uvedená). Po vyjmutí pojistky jsem připojil zpět autobaterii. Pro vyzkoušení jsem ještě pojistku vrátil a vyčkal, zda se stěrače znovu nespustí. Už se nespustily. Pro jistotu jsem pojistku opět vyjmul. S autem jsem potřeboval odjet až další den, pojistku jsem vrátil těsně před odjezdem. Závada se začala projevovat asi po hodině jízdy a to tímto způsobem : - osvětlení se v režimu auto přeplo z denního svícení na „plnohodnotné“ - objevilo se hlášení „Air bag(s) or pretensioning seat belt(s) fault" - rozsvítila se kontrolka airbag - stěrače se spustily do „cyklovacího“ režimu a nabylo je možné ovládat (změnit režim stírání, vypnout) a ani nešlo uvést do chodu ostřikovače - po cca 1 min. závada pominula a vše se vrátilo do normálu - toto vše se během jízdy ještě několikrát zopakovalo Při další jízdě se závada projevila cca po 15 min. a trvala nepřetržitě až do cíle cesty. Objednal jsem se na diagnostiku do servisu, ale i tak mi to vrtá hlavou, oč by se mohlo jednat. Upraveno 26. červen 2023 uživatelem vojtakmin Citovat
inoxing Odesláno 26. červen 2023 Odesláno 26. červen 2023 Bez diagnostiky se to neda takhle rict. Typuju, ze se nekde dostala voda. Pokud chyba airbagu bude spojena s ridicovym volantem, tak typuju neco s podvolantovym modulem, to cele spojuje uvedene chyby. Citovat
Milan 508 Odesláno 26. červen 2023 Odesláno 26. červen 2023 Podle mě závada řídící jednotky stěračů. Mění se oba motorky, kde je integrovaná řídící jednotka. V Peugeotu cca 15 táců. Vlastní zkušenost. Citovat
inoxing Odesláno 26. červen 2023 Odesláno 26. červen 2023 @Milan 508 to se ti projevovalo i s chybou airbagu a zmenou rezimu sviceni? I kdyby spatna jednotka steracu rusila sbernici, tak uvedene dalsi priznaky s tim nemaji spojitost. I sbernice je pro ne oddelena. Jen se ptam, setkal jsem se uz s ruznyma bizardnostma... Citovat
Milan 508 Odesláno 26. červen 2023 Odesláno 26. červen 2023 Já nevím, co svítilo za kontrolky, protože jsem měl auto v Peugeotu v lakovně a ráno před předáním se jim spustili stěrače. Trápili se s tím celý den, vyměnili nějaký kabelový svazek a za dva dny pak myslim stěrače nešly vůbec. Pak vyměnili motůrky a je pokoj. Také jim nešly ostřikovače. V Peugetotu říkali, že jim to na dia hlásí chybu komunikace. Je tu myslim z léta 2021 na toto ode mě dotaz. Jak jsem výše psal opravili to na podruhý výměnou motůrků. Citovat
vojtakmin Odesláno 29. červen 2023 Autor Odesláno 29. červen 2023 Tak první zpráva z Peugeot servisu (po diagnostice) je taková, že bude vadná jednotka, ve které se "sbíhají" senzory od světel a stěračů. A ta není v ČR skladem. Musí se objednat z Francie (cca 10 dní než dojde). No a dokud nebude vyměněná, nedá se hledat dál, jestli neodešlo ještě něco dalšího. Citovat
vojtakmin Odesláno 12. červenec 2023 Autor Odesláno 12. červenec 2023 Pro zajímavost přikládám další vývoj při odstraňování závady - právě byla servisem vyměněna řídící jednotka (BSI ?) a problém se přesunul na motor levého stěrače - přehřívá se, má větší odběr . A jak už tady někdy výše psal, vyměnit se musí oba motory. Cena by měla být 11 tis. za oba. Jenže prý nejsou v Evropě skladem. VojtouNerCZ, OK406 a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 12. červenec 2023 Odesláno 12. červenec 2023 tohle je taky na zabití --samé články o vývoji nových technologií, samé bla bla bla na které je zvědavých jen pár lidí, ale když potřebuješ náhr. díl, tak s úsměvem odpoví--není v ČR ani v Evropě, budeme ho shánět a pak se ozveme , kujwa , co je totok za systém ?? jen pro pořádek, nehaním PSA, tento bordel je asi u všech značek, resp., u značek, které máme zrovna v rodině , Hjůndaj mi taky sháněl kameru měsíc--prý není nikde, kde ju nakonec sehnali neřekli OK406 ohodnotil 1 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 12. červenec 2023 Odesláno 12. červenec 2023 Tenhle bordel je aktuálně všude. Teď nám zákazník rozbil volant. Čekačka 4 měsíce, jen na blbej věnec s halovým senzorem. Rozbil displej ve volantu. Čekačka na displej půl roku, dorazil a zjistil jsem, že nový displej neumí komunikovat se starými páčkami na pojezd. Objednání páček, další půl rok... Rozsypaný převodovky, 3 měsíce, bezpečnostní deska na vzv do výbušného prostředí, měsíc a půl, když se Ital rozhoupe, ale hlavně že moje vadná deska jim musí dorazit zpátky nejpozději 10 dní po tom, co já obdržím desku novou. Citovat
Milan 508 Odesláno 12. červenec 2023 Odesláno 12. červenec 2023 Zkusil bych jít na vrakovistě. Tu BSI měnili kvuli nekompetentnosti a nebo chteli možná tahat peníze. Každej kdo ty auta zná, rovnou mění oba moturky steraču bez dalšich elaborací. Citovat
vojtakmin Odesláno 14. červenec 2023 Autor Odesláno 14. červenec 2023 (upraveno) Tu BSI měnili, protože na jejích vstupech byl signál "přítomen", ale na výstupu už žádný nebyl. Tak mi to bylo vysvětleno. A bez toho prý nemohla diagnostika pokračovat dál. Upraveno 14. červenec 2023 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
Milan 508 Odesláno 14. červenec 2023 Odesláno 14. červenec 2023 Tak snad jo. Tohle dělali u mě, než zjistili, že je to motůrky... Citovat
mmmb Odesláno 15. červenec 2023 Odesláno 15. červenec 2023 V 26. 6. 2023 at 14:37, vojtakmin napsal: Vážení, mám asi problém v el. instalaci. Po odemknutí auta (P508 SW, 2.0 HDi, r.v. 2011) dálkovým ovladačem se uvedly do chodu přední stěrače a to v „cyklovacím“ režimu (jedno stírnutí a pauza, jedno stírnutí a pauza ...). Nebylo je možné zastavit ani po nastartování. V tu chvíli jsem tedy odpojil baterii a dohledal příslušnou pojistku (F6 40A - v uživatelským návodu není uvedená). Po vyjmutí pojistky jsem připojil zpět autobaterii. Pro vyzkoušení jsem ještě pojistku vrátil a vyčkal, zda se stěrače znovu nespustí. Už se nespustily. Pro jistotu jsem pojistku opět vyjmul. S autem jsem potřeboval odjet až další den, pojistku jsem vrátil těsně před odjezdem. Závada se začala projevovat asi po hodině jízdy a to tímto způsobem : - osvětlení se v režimu auto přeplo z denního svícení na „plnohodnotné“ - objevilo se hlášení „Air bag(s) or pretensioning seat belt(s) fault" - rozsvítila se kontrolka airbag - stěrače se spustily do „cyklovacího“ režimu a nabylo je možné ovládat (změnit režim stírání, vypnout) a ani nešlo uvést do chodu ostřikovače - po cca 1 min. závada pominula a vše se vrátilo do normálu - toto vše se během jízdy ještě několikrát zopakovalo Při další jízdě se závada projevila cca po 15 min. a trvala nepřetržitě až do cíle cesty. Objednal jsem se na diagnostiku do servisu, ale i tak mi to vrtá hlavou, oč by se mohlo jednat. Mám podobný problém, na diagnostice mi řekli špatné BSI nic nereaguje....a další blbosti. První problém je slabá baterie - v servisu si pouštějí radio, nechají zaplé světla... Takže dobít nabíječkou - začly fungovat senzory světla i airbag Stěrače stále nefunkční - těm dobití asi nepomůže Citovat
vojtakmin Odesláno 19. červenec 2023 Autor Odesláno 19. červenec 2023 Tak motory mám už týden objednané (v Peugeot), ale termín dodání nikdo nezná (nejsou skladem ani ve Francii). Nemáte někdo, prosím, tip na nějaký vrakáč ? Citovat
vojtakmin Odesláno 14. srpen 2023 Autor Odesláno 14. srpen 2023 Motorky jsou objednané více jak měsíc a stále není znám termín dodání, prostě nejsou ... Nemáte, prosím, někdo nějaký tip, jak z toho ven ? Dík Citovat
RichVa Odesláno 14. srpen 2023 Odesláno 14. srpen 2023 @vojtakmin zkus kontaktovat @Hugo Boss Citovat
vojtakmin Odesláno 15. srpen 2023 Autor Odesláno 15. srpen 2023 Tak vyřešeno - Autoland Sluštice - přijel jsem, namontovali, odjel jsem - 30 min. Jestli jsem vše správně pochopil, oba motory se musí měnit v případě, kdy se osazují nové (zřejmě modifikované ?) pod označením 9816172780 a 9816172680. Původní levý, který se měnil v mém případě ( P508 SW r.v. 2011), má označení 9677472580. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.