Rikic339 Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 Včera jsem zjistil že mám trochu bordel v jedné věci.. Jedná se o sjezd z Chlumecké k nákupáku na Černém mostě. Dost se stává že někteří řidiči si na poslední chvíli vzpomenou, že chtějí jet vlastně vlevo, tak to prostě švihnou přes plnou čáru vlevo (často bez blinkru), jenže do toho "prostředního" pruhu vždy najíždím i já vlastně z levého pruhu. Popravdě mám bordel v přednosti, protože na zemi je sice plná čára, ale na značce je to zase vyobrazeno jinak. Je to teda tak, že díky značce ta plná neplatí a tím pádem mají ti zprava přednost? Citovat
Pe.Tr Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 ma se vcas zaradit , takze klaksooon Péťa ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 (upraveno) Ta plna tam samozrejme plati a on tam pres plnou nema co delat. Ze jsou na svisle ceduli prerusovane cary vubec nic neznamena, to je proste jen jak jsou rozrazene pruhy, tzn. ze jsou 2 vlevo, jeden vpravo. Ale jak se do nich radit rikaji cary. Upraveno 8. prosinec 2022 uživatelem sitler Citovat
Péťa Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 Svislé značení má přednost před vodorovným To vodorovné může být třeba zasypané sněhem... Takže každý si to vysvětlujeme jinak. A kdo nás rozsoudí? Vím ==> ten klakson Kdo ho má hlasitější Pepito a Pe.Tr ohodnotil 2 Citovat
Pacho69 Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 Mě zmátla ta bílá čára z mapy.cz, tak jsem chvíli dumal, jak se podle vodorovného značení mám do levého pruhu zařadit, když je tam od začátku plná jinak do "prostředního" bys měl najíždět z levého. Pokud bys to mělo být z pravého, měla by značka vypadat jinak, tedy tak, že by byly pruhy dva a na konci pravého by byla šipka do prav i do leva. Vodorovné značení to říká dost jasně... Já obvykle sjíždím až o sjezd dál Citovat
Rikic339 Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 To je právě ono, svislá je nadřazená vodorovným, ale nevím jestli to upravuje i přerušované/plné čáry Jako když není blinkr, tak na klakson jednoznačně vyhrávám, tam pak není o čem Vždy si na to dávám bacha, ale napadlo mě jak by to dopadlo v případě nehody, jestli by se to neobrátilo celé proti mě.. Samozřejmě tam bourat nechci, je to jen teoretická Citovat
Pacho69 Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 (upraveno) k tomu vodorovnýmu značení je to svislý nevhodně, protože tam tři pruhy nejsou měly by tam být dva pruhy a ta šipka doleva dvojitá (dvě nad sebou). Tohle tě vlastně naviguje, že ta chvíli budou tři pruhy a do prostředního se můžeš zařadit jak chceš. Podle čar na silnici to tak ale není. Ono je to svyislý značení špatně, protože tam řazení do tří pruhů nikde není, neboť plnohodnotné tři pruhy vedle sebe jsou už bez možnosti zařadit se z pravého doleva. Upraveno 8. prosinec 2022 uživatelem Pacho69 Citovat
Rikic339 Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 jojo, tam by to chtělo něco takového - samozřejmě s jinejma popiskama Weri 605 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 Před hodinou, Péťa napsal: Svislé značení má přednost před vodorovným To sice ma, ale to neznamena, ze vodorovne znaceni mas ignorovat. Je to uplne stejny jako kdyz nekam nemas zakaz odboceni, ale na ceste mas namalovanou dvojitou plnou caru. Proste tam v tu chvili nesmis, ikdyz tam neni zakazova znacka. Ta svisla znacka jen rika, ze jsou tam 2 pruhy doleva, jeden doprava. Nic vic. Ale plna cara jasne rika, kdy se muze a kdy se nemuze prejet. Citovat
Péťa Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 Ignorovat ne, ale pokud si vodorovné a svislé značení protiřečí, platí to svislé. V tvém příkladu to svislé značení úplně chybí. Ale stejně, jako @Rikic339, vůbec netuším, jak to je s těma přerušovanýma čarama na svislé značce. Jestli mají nějaký význam. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 @Rikic339 proč najíždíš do toho ,,prostředního'', když oba odbočují doleva ? Citovat
Péťa Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 @ozzy56 Protože za křižovatkou vede každý pruh jinam (doprava x doleva) Citovat
ozzy56 Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 aha, tak už to chápu... Péťa ohodnotil 1 Citovat
Rikic339 Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 @ozzy56 protože jezdim do obchodního centra zůstat v levém, najedu do odbočovacího pruhu vlevo a budu se muset cpát přes dva pruhy vpravo.. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 @Péťa plnou caru mezi pruhama mas prakticky pred kazdou krizovatkou, kde pres ni jede vic pruhu. A tady je to uplne to samy. A jsou presto oznaceny znackou IP19. A plna cara plati. A ta znacka razeni pruhu - IP19 - ma jen jednu formu. S prerusovano ucarou. Neexistuje forma s plnou. A ta cara na ni neznamena, ze na silnici je prerusovana cara. To je naprosto nesouvisejici vec. Péťa, Medvěd, Rikic339 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Rikic339 Odesláno 8. prosinec 2022 Odesláno 8. prosinec 2022 Tak díky moc za vysvětlení, hned se mi tam bude troubit jistěji Weri 605, Pe.Tr a pavelu96 ohodnotil 3 Citovat
Péťa Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 Přiznám se, byl jsem dnes překvapen a zaskočen: HZS.mp4 Znám jen tohle: Ale jak je v názvu tématu, stále je se co učit... http://www.dynasig.cz/Vyjezdy-hasicu_a_pozarnich-vozidel--85.html Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. březen 2023 Autor Odesláno 1. březen 2023 (upraveno) No, na tu oranžovou snad mužeš jet, je to jen upozornění. Kdyby blikali ty červený tak STOP. Nebo se pletu? EDIT: Nepletu Citovat Dvojice horizontálně umístěných světel červené barvy se aktivuje spínačem v okamžiku výjezdu vozidel. Spodní komora se žlutým filtrem přerušovaně svítí v celodenním režimu. Projíždějící řidiči jsou tak nabádáni ke zvýšené opatrnosti v blízkosti nájezdu na vozovku http://www.dynasig.cz/vpv3-s-vpv3-v--1509.html EDIT 2: Jsem přehledl tvuj spodní řádek a hledal to jak ... přitom stačilo kliknout Upraveno 1. březen 2023 uživatelem Radek Hurvajz Citovat
Péťa Odesláno 1. březen 2023 Odesláno 1. březen 2023 Nepleteš, proto jsem dal odkaz i na řešení. Ale když jsem k tomu semaforu přijel, tak jsem si nebyl jistý a čekal jsem tu oranžovou jako předzvěst červené. Po chvíli jsem to nevydržel a jel. Teprve na tom odkazu jsem se dočetl, že oranžová bliká trvale. Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 1. březen 2023 Autor Odesláno 1. březen 2023 No, odkaz na řešení jsme přehledl a hledal sám Viz EDIT 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.