Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

prosím o radu nebo zkušenost s opravou předního nárazníku

Recommended Posts

Odesláno

Zdravím, 

přítelkyni včera ťuknul nekdo na parkovišti a prasknul jí přední nárazník a nejspíš nadobka na ostřikovače. Tak prosím o typy, rady jak opravit nárazník viz foto. a kdyby někdo měl na prodej tu nádrž na ostriky .diky všem za rady a nabídky 

IMG-20221119-WA0014.jpg

IMG-20221119-WA0016.jpg

Odesláno

Mě to přijde docela dost prasklý. Nedá se sehnat na vrakovišti jiný nárazník?

Ještě ho můžeš sundat a ukázat někomu u vás, kdo svařuje plasty. Řekl bych, že skoro v každém městě někdo takový je. V Kutné Hoře např. tenhle..., ale určitě najdeš někoho na doporučení známých.

Odesláno

No spíš než že jí "někdo ťuknul" to vypadá, že normálně najela do obrubníku (ale to si vyříkejte doma :aut

Nejjednodušší bude zajet do servisu a nechat to opravit :super

Nebo seženeš nový nárazník, nádobku na ostřikovače (možná motorek na ostřikovače) a přehodíš si to sám. 

Nevím jaké máš možnosti a jakého známého mechanika, tak je těžké tady teoretizovat...

Odesláno

Plasty se svařují jak už bylo psáno. Zavaření přijde tak na 500,- +lak, ale nárazník musí dolů. Kousek od KH bylo vrakoviště (myslím Nové Dvory) tam by jsi možná pochodil. ;)

Odesláno

Tohle nema cenu nechavat svarovat, na 206 je dilu vsude mraky, tohle je dokonce obyc verze narazniku a ne XS, tak ten urcite sezenes s trochou stesti i v barve. Rozhodne to bude levnejsi nez opravovat tenhle, navic po svareni by se to stejne muselo lakovat, nejde to svarit tak, aby to nebylo videt a nemuselo se to dal opracovat.

Jinak teda tohle urcite neni tukanec od nekoho ciziho, to by jako prvni schytala ta cerna lista, svetlo, blatnik... a ne tahle cast, co je utopena o dost centimetru dozadu. Tohle je *neumím psát slušně* do obrubniku nebo nejakyho kamene, jako vysita, jak uz psal Pavelu :)

Odesláno
před 2 hodinami, Dave_k napsal:

Plasty se svařují jak už bylo psáno. Zavaření přijde tak na 500,- +lak, ale nárazník musí dolů. Kousek od KH bylo vrakoviště (myslím Nové Dvory) tam by jsi možná pochodil. ;)

děkuji moooc...zítra budu řešit dík...

Odesláno (upraveno)

A chceš to mít hezký, nebo to chceš mít jen opravený?

Já bych pod to dal plech a snejtoval to.  Možná to ještě malinko zatmelit pružným karosářským tmelem, odmastit a stříknout barvou ve spreji.
To vše bez sundání nárazníku. Však je to plast a ten nerezne. Oprava za pár stovek.

Pokud bych to chtěl hezký, tak bych koupil celej nárazník. Co jsem koukal, tak za 800,- ho prodává někdo v budějkách se stejnou barvou.

Svařování, lakování bude stát daleko víc peněz, protože je s tím prostě práce.

Upraveno uživatelem dracekvo
Odesláno

@dracekvo nýtovat raději ne, už jsem viděl jak to krásně hnije ( hlavně, když někdo dá obyčejný neošetřený plech. 

Na červené 307 jsem podobně prasklý nárazník nahříval horkovzduškou a "tavil" trafopajkou. Z venku potom tmel, barvu a lak ve spreji. K autu sice byl druhý nárazník, ale chtěl jsem to prostě zkusit.

Na 206 je asi nejblbější místo ten šroub se čtvercovou hlavou u blatníku.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...