Charlie 1 Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 Ahoj, rad bych se Vás zeptal na zabezpečení vozu proti krádeži a vaše zkušenosti jak na firemních i soukromých autech.Nepotrebuju vědět kde v jakym aute to mate apod jen zkušenosti apod. uvazujeme o něčem do 3008….samozrejme máme pojistku s GAP ta ale neřeší ze člověk bude bez auta a nebude mít nějakou dobu čím jezdit apod komplikace, nebo hlášky ze Peugeot se nekrade system jako takový bez měsíčních poplatku apod. zatím mám vytipovane 2 systémy: VAM Igla Citovat
Vena garážmistr Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 Nevím jak moc je to dnes dobré řešení ale já jsem spoléhal spíš na nějakou mechanickou překážku dokud jsem jezdil škodovky byla to nutnost takže tam to byla většinou kombinace zámek šaltpáky a rozpěrka přes volant nebo volant + pedály. Od té doby co jezdím frnatíky tak nic takového nepoužívám neb ty se kradou minimálně ale hlavně auta mi nikde nenocují na ulici. Mám kluka se kterým jsme svého času montovali Constructy jakože mechanické zamykání řazení ale to bylo v dobách kdy i aut. převodovka měla mechanickou páku která šla blokovat jestli se něco takového dělá do těch dnešních nebo jestli by tam něco takového šlo vůbec aplikovat nevím a netuším protože tahle éra je podle mě za náma. Ano auta jsou dražší ale přijde i že stále více lidí auto bere jako nutné zlo k ulehčení života tudíž ho používají jako spotřební zboží a nemají potřebu ho nějak " tunit " aby jim více vydrželo. Pokud by jsi chtěl můžu se podívat jestli by něco takového bylo teď v nabídce. Citovat
inoxing Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 (upraveno) Asi nejefektnější je zámek na pedály. Nam to pomohlo pred kradezi 2 aut, resp. u 2 byl pokus je odcizit. Je vicero druhu rozmeru (K, W apod.), tak bacha na to, kdybys neco takovyho objednaval. https://www.mall.cz/zamky-pedalu-volantu/bullock-excellence-model-k-zamek-100002514175?gclid=EAIaIQobChMIrI-ozNeH-wIVTOrtCh1u1gx8EAQYBCABEgI0rfD_BwE Upraveno 30. říjen 2022 uživatelem inoxing Citovat
mmartinkovic Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 to sa este pouziva? ved na vsetky taketo "paky" uz zlodeji mali tekuty dusik, proste to nastriekali , zamrzlo to a puklo to samo. v dnesnej dobe je asi na mieste nieco ako VAM. proste elektronicke prerusenie na "viacerych" miestach, kde zlodeji pri "jendoduchom" nastartovani proste kaslu na to. ak ma niekto v umysle ukradnut auto, ukradne ho nech mas cokolvek, proste nalozia na odtahovku, alebo pod hrozbou zbrane vytiahnu sofera na krizovatke. Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. říjen 2022 Autor Odesláno 30. říjen 2022 Hoj žádný zámek na pedály,volant nechci něco co bude co nejmíň otravovat ve stylu sednout a jet elektronicky systém….je to taky kvůli pojistce ktera by měla být levnější … Citovat
sitler Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 (upraveno) Pojistka. Nic víc nemá smysl. Když ho budou chtít ukrást, nezabranis tomu. Takže dobře pojistit a fertig. Zjistí si, jaký slevy jsou za co v pojistce a rozhodni podle toho, co se líbí pojišťovně. Upraveno 30. říjen 2022 uživatelem sitler inoxing a Rikic339 ohodnotil 2 Citovat
chuck11 Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 Mám instalovaný VAM i "pro dobrý pocit PS.je to funkční věc i pro zlodějě s opakovačem signálu originálního klíčku. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. říjen 2022 Autor Odesláno 30. říjen 2022 Tak nevěřím ze se dnes auta kradou s odtahovkou? Tak jsi s VAM spokojený ? Jak ti to zohlednila pojišťovna v pojistce HAV dávají nějakou slušnou cenu? Dělali ti to na centrace v Praze? Diky Citovat
Schreek Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 Skrytý GPS systém, víš kde auto je a máš nonstop přehled. Na peugeoty s rušičkou nikdo nepůjde a pokud jo, tak bez problému překoná i ty Tebou zmíněné systémy. Rikic339 a inoxing ohodnotil 2 Citovat
Charlie 1 Odesláno 30. říjen 2022 Autor Odesláno 30. říjen 2022 (upraveno) Jak překoná VAM když jsou mechanicky obvody rozpojeny ? Kromě odtahu? A jak je překoná ? Můžeš vysvětlit pokud se v tom význas? Buď zde nebo do SZ? a skryty GPS systém a rusicka? nejednodusi bude vždy sundat volant a vzít si ho sebou do tašky Upraveno 30. říjen 2022 uživatelem Charlie 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 vubec nechapu proc furt do novych aut montuji alarmy... asi alarm lobby , pak reknou ze v aute neco neni protoze aby to auto bylo levnejsi , pritom alarm je tam tak za dvacku a uplne k nicemu Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 před 5 minutami, Charlie 1 napsal: nejednodusi bude vždy sundat volant a vzít si ho sebou do tašky Audiny se kradou tak ze si borci sebou vozi cele palubovky. pokud ho nekdo chtit bude , vezme si ho . dobre ho pojisti a doufej ... MotoMoto, Charlie 1, inoxing a 1 další ohodnotil 4 Citovat
inoxing Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 (upraveno) @mmartinkovic Hele, ja dneska mam obavu uz jenom o katalyzator, jinak uz ani auto nezamykam (teda, obcas se me stane). S tim dusikem netusim, ale nebude to tak jednoduchy, protoze zamek neni "na rane", ale uvnitr trubky. A pokud si predstavis, jak malo mista je u pedalu, tak na nejakou hrubou silu tam moc prostor neni. Dava smysl kombinace gps+gsm modulu, s tim, ze hned vis, jestli se auto pohne bez tvyho vedomi. Dalsi Immobilizer, ktery napr. odstavi palivove cerpadlo, ale uprimne, vsechny systemy, ktery jdou vic do hloubky originalni kabelaze... nejsem toho zastance. Zalezi, kdo a jak to udela, idealne, kdyz jsou sety, ktery udelaji bypass kabelaze na originalni konektorove svorkovnice a nemusi se nic pajet, strihat apod. Jinak dodelavky cehokoliv (alarm, audio, lpg...), tak v 3/4 pripadu, co jsem videl, byla celkem hruza des. Upraveno 31. říjen 2022 uživatelem inoxing Citovat
Schreek Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 @Charlie 1 Vem si jak se dneska na auto chodí! Myslíš, že se někdo na místě bude drbat s vyměňováním jednotek, aby auto mohl fyzicky nastartovat a odjet?! Neblázni! Buď to násilně otevře a vezme si z auta díly, které potřebuje, tomu zabránit prostě nelze. Nebo si sežene klíček, což už je dneska docela problém a i celkem pracný. Ideálně hodí auto na odtah, zahodí někam na parkoviště a pokud si proto někdo do pár týdnů nepřijde, tak si to někam odveze a rozebere na díly. Trvalý provoz rušičky je dneska už problém a není tak jednoduché ji skrýt... Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
sitler Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 Jiste ze se auto dneska krade s odtahovkou. Je to zdaleka nejsnazsi zpusob. Proste strcis auto do kovove skrine, ktera odrusi signal a auto ne nestopovatelne pres GPS, natoz pokud to jede pres GSM. Novy auta se nekradou tak, ze prijde borecek a pres spojeny kabely si to nahodi... Moc slozity, moc okaty. Odtahovka neni nikomu podezrela. Je to rychly, bezproblemovy. Nemusis resit jakykoliv zamky cehokoliv. Na vsechno mas cas vevnitr nebo nekde v klidu. MotoMoto, Rikic339 a Charlie 1 ohodnotil 3 Citovat
ChouLu Odesláno 30. říjen 2022 Odesláno 30. říjen 2022 Pokud máš tu 3008 v automatu, tak dnes je v 8 stupňovém aisinu také immo a převodovku nelze odblokovat bez přečtení immo klíčku.. plus je tam pár dalších vychytávek, které omezují možnosti krádeže Takže jediná možnost je, že auto vezmou na odtah a taky se tak děje.. jiný způsob nemá smysl Citovat
chuck11 Odesláno 31. říjen 2022 Odesláno 31. říjen 2022 @Charlie 1 S VAM jsem spokojený, jelikož jsem z Ostravy tak jsem nejel do Prahy, ale instalaci mi provedly v SR-Levice,chlapy přímo z Vamu. Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Guest Scratch Odesláno 1. listopad 2022 Odesláno 1. listopad 2022 vam je asi jako pojistne srouby na kola.... nevim, driv jsem mel alarmy, dnes mam pojistku, protoze ta odtahovka je proste real a neudelas ani *neumím psát slušně..... Citovat
Akoc Odesláno 1. listopad 2022 Odesláno 1. listopad 2022 Vie niekto uviesť, cca koľko % zo všetkých ukradnutých aut bolo odtiahnutých? Môj názor je, že pokiaľ to bol vysoký podiel, tak je GAP pre nové autá dobrá voľba, aj keď sa v súčasnej dobe čaká na nové auto dlhé mesiace. Ak sa vysoké percento zlodejov pokúsi kradnuté autá odviesť po vlastnej osi, tak sú namieste rôzne mechanické a/alebo elektronické zabezpečenia, ktoré časť zlodejov odradia, resp. neuspejú s ich prekonaním. Citovat
Pe.Tr Odesláno 1. listopad 2022 Odesláno 1. listopad 2022 to je stejné jako by kamery na baraku pomahali k tomu, že se tam zloděj neodváží... Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.