Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Zakládám si téma, kde si budu psát co se na autě kdy dělalo, abych pak mohl někdy v budoucnu zavzpomínat.

13.09.2022 - Koupě nebohé orezlé 206 1.4i 55kW 1999 uvnitř zahnojené, která má nepravidelný chod motoru, celý motor je opatlaný od oleje a něco strašně mlátí v přední nápravě s 263 627 km na hrbu. Cena 9000,- + 1290,- náklady na přepis.
                    Pov. ručení 1678,-.
                    Náhradní klíč 160,-
     Celkem: 12 128,-
1663934639770.thumb.jpeg.9c93557fb7b68783b09df8fbaa9aad04.jpeg

22.09.2022 - 263 650 Km
                   Nalezena závada bouchání v přední nápravě - nedotažené silentbloky uchycení ramene do nápravnice. Taky byly obráceně šrouby.
                    Výměna oleje v převodovce.
                    Gufera diff. převodovky.
                    Prachovky čepů předních ramen.
                    Nové šrouby + matky předních čepů.
                    Náplň. vazelíny 3 kloubů poloos + nové upínací spony prachovek. Levý vnější koub už má vůle. Nemá cenu v něm měnit vazelínu. V budoucnu ho vyměním celý.
                    Spodní zavěšení motoru.
                    Přední stěrače.
     Celkem: 1 004,-

23.09.2022 - Kontrola svíček, vyčištění kontaktů zapalovací rampy, vyčištění škrtící klapky - bez výsledku.

24.09.2022 - 263 700 Km
                    Oprava děravého koncového tlumiče výfuku. Ošetření lakem. Při montáži zpět se rozpadla příruba před tlumičem ... Provizorně zapatláno cočkem, aby to aspoň nějak drželo. V pondělí objednám potřebné díly.
                    Černý sprej na výfuky, nová spona.
     Celkem: 170,-
1664029915794.thumb.jpeg.d72665185367106d322a9a314ee0d1b4.jpeg

Upraveno uživatelem dracekvo
  • O 7 měsíců později...
Odesláno (upraveno)

30.10.2022 - vyměněna zapalovací rampa, chod motoru bezezměny 1200,-

19.2.2023 - letní pneu + disky 2000,-

25.3.2023 - nalezena příčina nepravidelného chodu. Vyměněn jeden vstřik 523,-

Navařena nová příruba na trubku výfuku před zadním tlumičem 65,-

Vyměněny svíčky 116,- ventil volnoběhu 160,- palivový filtr 134,- žárovky parkovaček 10,-

Včera pro změnu začal prdět výfuk někde za katem.

Odesláno

No jo,

jenže zrovna tahle část s katíkem stojí nejlevnější přes 2500,-, což je 1/4 pořizovací ceny auta.

A taky mám ospravedlnění proč jsem si koupil céóčko 😄

Zadek už mám hotový. Vyřezal jsem vše zrezlé a nahradil novým materiálem, tak to chvilku snad vydrží. Teď se podívám jak to vypadá u katíku a budu postupovat stejným způsobem. Účel je co nejlevněji udržet tohle auto co nejdéle v chodu.

Odesláno

aha 😂, tož pokud máš auto ke zvýšení kvalifikace na svářeče, kterých je imrvére nedostatek, tak ať se daří 👍

(k nám chodili svářeči z kurzu od U'řadu práce--katastrofa 😲, neuměli ani vyměnit drát v mašině 🙈)

Odesláno (upraveno)

Taky jsem nedávno opravoval potrubí, součást katalyzátoru. Original KAT a jeho součást potrubí je legovaná ocel (něco jako nerez), takže se uhnilá část uřezala a dala se nová nerez trubka, pár zalomení + nerez vlnovec (místo původní kónusove příruby, která po letech vrže) a zase to nějaký dekády vydrží :) Jinak vařit cokoliv na výfuku z běžné ocele je oprava na chvíli. Stejně tak je zbytečné natírat výfuk žáruvzdornou barvou, nic to nevydrží a na novým výfuku je to spíš na škodu. Špatný tlumiče výfuku rovnou hodit do šrotu a koupit za pár stovek nejlevnější novej a zase na pár let klid.

Upraveno uživatelem inoxing
  • O 1 měsíc později...
  • O 3 měsíce později...
Odesláno (upraveno)

Nacouvali do mě u burger king. Z pojistky přišli nějké peníze (víc než stálo auto  😄 )

Takže jako bolestné dostal peugeot 18.08.2023 další 3 nové vstřiky.
17.09.2023 lambda sondu denso.
28.10.2023 repas zadních brzd. A vyměněna zrezlá příruba výfuku před katem.

Odesláno

Propadnul mi hever zadním nosníkem. Tak jsem tu spodní část dal novou. Dělat celý nový nosník se mi fakt nechtělo.
U toho jsem rovnou obrousil puchýře zadních lemů blatníků. V pravém se objevila dírka. To budu řešit během týdne.

1699253767735.jpg

1699253767740.jpg

• O 6 měsíců později...
Odesláno

Pískovat se mi to moc nechce. Je z toho strašnej bordel a ten písek zaleze všude možně a už ho nikdo nedostane ven.

Už mám část obroušenou. Co se mi nebude zdát, tak vyříznu a vyrobím nové. Určitě to budou ty kapsy, které přecházejí v prahy. Ty jsem vydloubal šroubovákem.

Jen nechápu, kterej inženýr vymyslel ty plechy které jsou přes sebe a je mezi nima mezera. To je akorát pozvánka pro korozi a bez rozbodování to nikdo není schopen ani preventivně pořádně ošetřit.

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...