Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Mam vymenu rozvodoveho retizku za sebou s spolecne s rozvody, kdyz uz se motor rozdelal. Neautorizovany servis v Praze, doba cekani na dily cca 1 mesic, cena cca 38 tis, autorizovany chtel 50 tis. Casova narocnost 1-2 dny. Vymena z duvodu klepani v motoru pri 120 tis km.

Preji vsem uspesnou vymenu.

Odesláno
před 1 hodinou, ChouLu napsal:

Ty v tom stále hledáš složitosti :) přitom je to uplně v pohodě pokud je serviska ok... jen se občas čeká na díly :) 

to nee, opravdu :), přece je tu už vícekrát napsáno, že pokud se jezdí na garančky tak není celkem problém, což značí, že se Peugeot postavil čelem...👍, spíše bych si přál, aby každý kdo tu napíše problém, taky tu svoji story dokončil, víceméně pro ostatní pežoťáky..., (já mám jiné auto)

Odesláno

Pánové, tak dneska jsem volal do servisu, ačkoliv bylo auto po záruce cca rok a má najeto přes 120tis - je oprava hrazena s Peugeotem na kulanci - podotýkám, že to mělo full Peugeot servis do poslední chvíle - což mě také ujistili, že kdyby to na poslední servis šlo jinam.......bude stát cca 120tis

Takže klobouk dolů, jinak oprava probíhá RM Peugeot Brno

Odesláno

tak hlavně, že mu to Peugeot zaplatí :myslim, že je to konstrukční vada je bez debat..., prostě jezdit v dnešní době na servis mimo autorizák je finanční sebevražda, a s tou vyhláškou EU o servisování kdekoliv, můžou jít v Bruselu do prd*ele

Odesláno
V 11. 6. 2024 at 7:51, Jura20 napsal:

Pánové můj fir. Rifter 2021 1.5hdi - poslední autorizák 03/2024 - před 14 dny auto umřelo....teď to tady čtu.....a už mám potvrzeno že je prasklej řetěz - OK je to sice firemní, záruku 5 let tam nemám - ale k této seriové vadě by se mohl Peugeot postavit čelem. Auto najeto 120tis citlivě zajeto full servis - stalo se mi to ráno minutu po startu. Je mi z toho spíš smutno, pže moje 27let stará audi prostě pořád jezdí 🙂 

Kam doporučujete na osvědčený repas v okolí Brna atd....někdo prověřený aby to udělal fakt poctivě?

Díky

Můžu se zeptat na servisní intervaly? Počítám podle km a roku výroby, že jsi olej měnil po 30k? Zajímá mě jestli má olej opravdu takový vliv na tento problém.. 

Odesláno

Ano 0w20 má, interval oleje je dynamicky tzn mezi 10 až 30tkm, auto si samo řekne.. RCP olej je plný aditiv co prave naopak karbon rozpousteji 

Odesláno

Zdravím všetkých, chcem sa opýtať budú mi meniť rozvodovú reťaz pán technik povedal že tak okolo 110tisíc km momentálne je 95.Konkrétne k tomu či si mám pripraviť nejaké finančné prostriedky alebo to celé zaplatí peugeot ? Povedal že to budú meniť na 8mm reťaz komplet s vačkami a uložením vačiek.

Neviem či moje auto má 8mm alebo 7mm z výroby je to 308 p5 2022.Technik povedal že moje auto má DAM ešte zahrnuté v tejto oprave. 
Ja som myslel že 7mm reťaz sa už dávno nevyrába tak kde je pravda?😂

Odesláno

cca od 01-02/2023 jsou nové auta teprve s 8mm řetězem, přece nemyslíš že budou ve skladech předělávat nebo likvidovat ty kvanta motorů :D bez okolků je vystříleli a spoléhají na to že s Ineo RCP to vydrží o trochu déle mimo záruku potažmo kulanci :D  Pokud už to máš mimo záruku, výrobce by měl proplatit materiál a ty servisu práci. Ale jak je to přesně by Ti asi pověděl někdo z autorizáku.

Odesláno
před 6 hodinami, ozzy56 napsal:

:) ahoj, asi ti dali motor co byl ve skladě úplně vzadu 😉--neee, dělám si srandu :) :papa

NO vůbec bych se takové věci nedivil. V roce 1978 jsem si koupil (rodiče) v Mototechně funglovku Jawu 50 typ 20.po deseti? letech když se urval nálitek se stojánkem, tak se měnili kartery-dvacítkový nepasovali měli menší ložiska na klice. Při reklamaci v mototechně pak po delším zkoumání katalogů ND zjistili, že motor (kartery)  z typu 05,  a ne na typ 20.Víc jsem nezkoumal stačilo mi tehdy jejich vyjádření, objednali druhé kartery a bez problémů vyměnili kus za kus.

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Zdravim chlapi, čitam tie nelichotive správy o stave reťazí, chcel by som sa slušne opýtať - chcel by som kupit 2008, 8/2020, 1,5Hdi 75kw. ked dobre čitam tak ma tento motor z toho roku ešte 7mm reťaz. Aktualne ma najazdene 142.000km. Ako by som vedel zistiť, či pripadny problem s mozor viem riesit v ramci kulancie/garancie v autorizaku? resp. ci bolo auto komplet servisovane v autorizaku? Viem, že napr. vo VW autorizaku nedaju info iba majitelovi vozidla. Ďakujem za info.

Odesláno

Peugeot nemá funkcni on-line servisku ;) takže musí být kompletní papírová.. do 5 let a 150tkm opravu hradí Peugeot, ale to ti musí buď rachtat nebo prasknout.. nejde jen přijít a říct ze to Chces udělat ;) a o čekacce na díly ani nemluvě… jsou to měsíce :( 

Odesláno (upraveno)

A ak by sa priebežne vymenila tá 7 mm reťaz + už by sa dával ten olej po zmene tzn. 5W - 30 bolo to riešenie? Inač dnes som volal do autorizáku, a presne ako to je popísané vyššie tak to funguje, tzn. zmenila sa norma na olej, čiže už sa dáva iba 5W-30, a ak by nastal problém s reťazou, rieši sa to v rámci záruky, ale musí byť komplet servisná história ... čo v mojom prípade už neplatí, keďže síce km je to ok (150.000km) ale dátum nasledujúcej prehliadky bol 23.3.2024, čo predchádzajúci majiteľ neriešil ... 

Upraveno uživatelem pires23

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...