Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Třídvířko 1.6 NFU

Recommended Posts

Odesláno

Tak pochopitelně využívám klubové výhody a kupuji podle orig. čísel. Tak jsem zjistil, že desky jsou stejné jako na můj nafťák, ale kotouče jsou jiné ( ale se stejným průměrem)

Odesláno

to je podobny jako u 406 a 806, na 406 pasujou desticky urceny pro 806 a lisi se jen ve velikosti toho treciho segmentu, u 806 je do sirky vetsi asi o 3 mm,  jinak tvar a rozmer podkladovyho "plechu" je stejnej, diky tomu ale pri jejich pouziti na 406tce nevznika na kotouci hranka  👍

• O 3 týdny později...
Odesláno

Auto si ze mě asi dělá srandu :nevim svítila jenom levá brzdovka, tak se dívám a pro pravé a horní byla spálená pojistka, po výměně hned další. Po hodině hledání a měření jsem nepřišel vůbec na nic, všechno jsem složil zpátky a svítí všechno jak má. Myslím si, že to bude v průchodce do "pátých" dveří, ale uvidíme.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Asi si v minulosti něco zažilo, promáčknout podlahu v tomto místě to chce talent.... No nic, dal jsem černé Body ( bylo po ruce), pokračoval jsem u těch šroubů ( ty tři, co trčí z podlahy) a trochu srovnal tu přední promáčklinu na prahu.

IMG_20221004_102927.jpg

Odesláno

Odvádíš pěkný kus práce!! ale prosím, dnes již je  pozdě, ale výhledově, do budoucna nejen pro tebe ale i další , nedávejte do auta nic na sanitární silikon!! Pokud již silikon na maximálně univerzální, ale nejlépe to co je určeno na auta. Sanitární silikon je fungicidní -kyselý skrze plísně, způsobuje korozi , pokud povrch "železa" nemá dobrou protikorozní ochranu!!

Odesláno

Co je pravděpodobnější? Odešel samotný zámek v kufru nebo kabeláž?:myslim Volal švagr, že starší dcerka třískla s kufrem ( neodhadla sílu a přehnala to) a od té doby se nedostanou do kufru. Tak jsem ještě večer po šichtě předvedl trochu akrobacie a otevřel kufr zevnitř ( a čeká mě to určitě ještě jednou) Zámek jsem zacvakl, zkusil a nic. Spínač v klice funguje, piny v konektoru ke spínači jsou nové, kostra ke spínači jde. Ale zámek prostě neotevírá. 

Odesláno

No, nejsnazší bude vzít měřák a změřit, jestli do toho jde šťáva. Jako vzhledem k ráně bych tipl zámek. Ale ze zkušenosti vím, že manželce se po ráně vždy vysypal mikrospínač. 

Odesláno

Mikrospínač funguje, ten jsem změřil, ale nenašel jsem žádný konektor u zámku, takže nevím jestli tam jde plus ( a skoro o půlnoci se to hledá blbě) . Ale taky si myslím, že to bude zámek.

Odesláno

Opět jsem se k tomu dostal za tmy, ale zámek jsem vyndal celý ven ( konečně) našel konektor a při "zavřeném" stavu bylo na jednom drátu 9,55V:myslim, prostřední je kostra a na třetím jsem nezměřil nic....

Odesláno

Ještě nevyhřívá levé zrcátko... Sehnal jsem dneska jiné, ale napadlo mě, že při výměně stahovačky jsem dal i jinou jednotku, tak jestli to nemůže být vypnuté přes diag. Nebo je chyba někde v drátech. Pochopitelně, předešlý majitel říká, že to fungovalo ( a u spolujezdce to funguje), tak proto mě napadla ta jednotka. Ale to je jen laická úvaha, chtělo by to názor odborníků. @ChouLu, @jarokare dopředu dík :)

Odesláno (upraveno)

Teď nevim z hlavy, jestli jde neco kodovat u jednotky dveri u 307, ale co si pamatuju, tak i nenakodovana vybava kolikrat bezi i bez konfigurace (napr. dodelani zadnich oken v elektrice bezelo i bez konfigurace v bsi). Spis bych se podival na draty, vetsinou to uhnije v konektoru nebo v kloubu zrcatka. A pokud se nepletu, tak 307 bez vyhrivanych zrcatek snad ani nebyla, stejne jako bez prednich elektrickych oken.

Upraveno uživatelem inoxing
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Tak zámek kufru vyřešen výměnou za jiný, tak ještě to zrcátko.

@inoxing asi neměli všechny výhřev, viděl jsem na vrakovišti i s manuálním ovládáním :o

Další z řady drobných bolestí je zadní opěradlo v rozpadu... Ale nevím, jestli můžu vzít z pětidveřové?

• O 3 týdny později...
Odesláno

Včera přišel pozdrav z Číny. Sice původně měla být do mojí 307, ale tam jsem si dal jinou a tušil jsem, že i ta objednaná bude mít využití.

IMG_20221117_114821.jpg

IMG_20221117_115342.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

Dneska ( nebo spíš včera) bylo nepříjemné překvapení. Za jízdy se zamklo řízení :o:o Naštěstí se nic nestalo, auto odvezla odtahovka. Když jsem měnil sloupek řízení, tak jsem spínačku  přišrouboval obyčejným šroubkem, takže dneska jsem přijel, sundal spínačku a vyndal ten zamykací element ( a zahodil hodně daleko).

• PaKr changed the title to Třídvířko 1.6 NFU - stávkuje
Odesláno

Včera telefon, že auto nestartuje, na otočení klíčku se ozvalo jenom cvaknutí. Baterka je dobrá a na roztažení chytlo .

Dneska už nešlo ani roztáhnout a nejde nic přes COM ( světla, blinkry, stěrače), akorát zadní stěrač jede furt. A vůbec se nehýbe rafika palivoměru ( benzín tam je)

Odesláno

Přehodil jsem bsm z 206 a stejný stav :nevim vyndal jsem BSI, podívám se dovnitř jestli není vevnitř zoxidované. Jinak nejde ani rádio. A při zapnutí zapalování se rozsvítí obrysové a v pozici pro start svítí potkávací :myslim

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...