Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

..mno... muj Rifter byl vyroben na konci roku 2020, do provozu 04/2021 a ted jsem si ho vyzvedl v lakovne, kde jsem ho chtel nechat jeste dodatecne antikorozne osetrit. Skoncilo to tak, ze se auto muselo zespodu castecne odstrojit, sundat vsechny plasty a antikoro se muselo udelat KOMPLET uplne znovu, protoze z fabriky tam nikde nebyl ani tuk....  ..proste vubec nic - ani ten blbej vosk ....  Takze tohle hned po Webastu byla dalsi nutna investice - vsechny dutiny, prahy, dvere, nosniky a komplet spodek s podvozkem...

Upraveno uživatelem BubakGS
Odesláno (upraveno)

dutiny nedělá žádná automobilka, jen ponoří kastli do základovky..., možná Rolls nebo Bentley to má jinak, ale ty ,,obyčejné'' udělají jen zespoda podlahu, a to ještě jen někde :(

proč nemá žádná automobilka kompletní antikoro nástřik včetně dutin v konfigurátoru je mi záhadou--kde jinde by se nástřik dělal lépe než u nich ??

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

@ozzy56  ...mechanik mi ukazoval fotky...   moje auto nemelo nikde VUBEC NIC... ani konzervacni vosk ....  natoz nejaky nastrik spodku ....  v podstate ani lak .... celej spodek je jen tak lehce poprasenej barvou auta...... jako kdyz si z dalky na kus kartonu odstriknes pistoli, abys mel cistou trysku....     ... lakyrove rikali, ze to jeste nevideli ....  aby na novem aute nebylo VUBEC NIC.....  

@HonzaC2 ...  15 litru cash do fondu ....  neofiko..... mimo zaznam ...  jinak by to bylo oficialne dost pres 20 .....  ..delali to 3 dny nakonec...  ..a rikali, ze mam byt rad, ze jsem se stavil vcas...  ..minulou zimu jsem diky covidu v podstate nikde nejezdil, tak to pry bylo uplne v klidu a ted je auto osetrene poradne....

Odesláno

Asi to měl udělané prostě víc poctivě a na více místech. Viděl jsem různé "verze". Někdy je to jen, aby se neřeklo a tak říkajíc "na oko" a jinde to udělají úplně komplet.

Straví na tom víc času a spotřebují více materiálu :myslim

Odesláno

naspodku je to samý plast, takže všechno sundat a tak, aby to mohlo jít zpátky, plasty nad kolama, tapecy dveří,  atd. atd., umýt teplou wapkou, odšpuntovat přístupy, něco naopak zakrýt..., měli jsme výhodu vypalovací pece v lakovně, takže auto uschlo super přes noc..., v létě celou šichtu v kombinéze, zakrytá hlava, ruce, všecko, horko jak cyp, dělal jsem to jednu dobu profesionálně a byl jsem rád, když tahle ,brigáda' skončila :roker

Odesláno

Já třeba nechápu, proč to všichni berou černou :nevim Osobně preferuju světlejší barvu, aby případné nedostatky a místa, kde se to pak poškodí, byla lépe vidět :myslim 
Jinak u nového auta je to ještě docela "sranda", ale u staršího škopku je s tím práce mnohem víc. A zase když už se to dělá (nechává dělat), měla by ta příprava vypadat zhruba takhle (viz video). V opačném případě je to jen takové "na oko"...

Odesláno

Proč by výrobce dával na auto, byť za příplatek, antikorozní ochranu spodku a dutin? Vždyť logicky, 1 z 10 kupujících si to nechá udělat, protože si auto plánuje nechat delší dobu/ví, proč se vyplatí mít podvozek a dutiny chráněný, zbylým 9 co to neřeší auto za 7 let zrezne a koupí si nové :) 

Odesláno
Před hodinou, VojtouNerCZ napsal:

Proč by výrobce dával na auto, byť za příplatek, antikorozní ochranu spodku a dutin? Vždyť logicky, 1 z 10 kupujících si to nechá udělat, protože si auto plánuje nechat delší dobu/ví, proč se vyplatí mít podvozek a dutiny chráněný, zbylým 9 co to neřeší auto za 7 let zrezne a koupí si nové :) 

možná přichází doba, kdy by si nechalo udělat ten nástřik 9 z 10 lidí 😂, protože dobře už bylo...🤔, a kdyby ta hala, kde by se prováděl nástřik (něco jako lakování karoserie) byla zařazena do výrobní linky, stál by nástřik polovinu co na nastrojeném autě a byl by samozřejmě kvalitnější, bo by to robili roboti 😂

Odesláno (upraveno)

... tak jsem se o vikendu trochu mrknul na auto a mam to udelane fakt poradne....  ..v podstate podle tech 2 videi nasdilenych tady (krome tech oprav rezu na te 407 - mam nove auto)... ..jen to mam tema pruhlednyma materialama (trochu do medova) a ne tou cernou sra.c.kou... 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...