Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Neví prosím někdo kde je "zakopaný pes"?Motor 2.0HDi 66kW se při běžné jízdě chová normálně,při jízdě nad 2000 ot.-min se začne přehřívat-ještě ale nevyvřel.Tak i při delším stání se dostane teplota nad 90°C.Termostat vyměněn,kapalina neubívá,olej taky v pořádku,po jízdě jsou hadice od chladiče dost tvrdé-natlakované.Topí normálně,tak předpokládám,že vodní pumpa bude taky v pořádku.Nebude to těsněním,nebo hůře prasklou hlavou?Netuší někdo co by to mohlo být?Předem díky za váš čas.

Odesláno
Před hodinou, Petr V. napsal:

se začne přehřívat

to je co?  jestli jde teplota přes 90 a zapne se sahara, je to OK , pokud stojíš na místě je normální, že teplota jde přes 90 , protože vodu vlastně nic nechladí, resp. chladič funguje až náporem vzduchu při jízdě..., podle toho co píšeš, je chlazení v pořádku :myslim

Odesláno

Nelíbí se mi ta teplota,nikdy nešla přes 90,teď je tam hned např. přim jízdě městem.A k tomu ty natlakované hadice.Psal jsem že nikdy nevyvřelo,ale loni mi praskla hadice a voda vyvřela,od te doby právě ta teplota leze přes 90 což nikdy nebylo a to jsem s tím jezdil i 2x ročně na dovolenou což bylo i 1500 km skoro v tahu,max přes Alpy šla kolem 90.

Odesláno

pokud neubývá voda a ani s olejem není problém, s těsněním pod hlavou nebude nic, nebude ani problém ve výměníku pod olejovým filtrem--zkusil bych vyměnit termostat, ale kup značkový, poslední dobou tady píšou lidi, že experimentovali s levnýma a nakonec stejnak museli dát značku nebo origo :myslim, možná zkusit teplotu i jiným nezávislým teploměrem, jestli ten v přístrojovce nekecá

Odesláno

Díky,objednám asi Mahle snad bude v pohodě,teď tam mám Magneti Marelli,abych řekl pravdu,tak ani nevím který by mohl být dobrý,díval jsem se na mroauto a je tam snad 30 termostatů různých značek a která je dobrá netuším.Zkoušel jsem to měřit přes OBD zásuvku takovým tím čínským pomocníkem OBD2 a shodovalo se s ukazatelem.

Odesláno

Ja by som odporucil najprv spravit poriadne odvzdusnenie kym sa pustis do vymeny termostatu. Ak zacal problem az po prasknuti hadice a vyvreti vody, tak je celkom mozne, ze to je len zavzdusnene.

Odesláno (upraveno)

Jedna z věcí,kterou jsem loni dělal s výměnou kapaliny a termostatu byl i proplach hadicí a tekl z toho neskutečný bordel,spíše hmota než tekutina.To ucpání mne taky napadlo z důvodu toho proplachu,ale zajel jsem dnes i do servisu a tam mi řekl,že kdyby to bylo ucpané,tak by to nejspíš netopilo,ale hřeje dobře.

Kdybych chtěl pořádně propláchnout prostor v motoru,tak kudy na to nejlépe,určitě termostat ven a zkusit přes vracecí hadici co jde zpět do nádržky.

Upraveno uživatelem Petr V.
doplnění
Odesláno

když vytáhneš termostat, uvidíš jestli je na něm nebo v komoře termostatu bordel, třeba se neotevře úplně jak má a pak voda necirkuluje dostatečně a motor se zahřívá,  určitě s vytaženým termostatem propláchni hadicí motor a propláchl bych hadicí i chladič..., jestli je tam chladič od výroby,  bude plný bordelu, dal bych nový, bo ten starý už nebude mít takový chladící výkon :myslim

• O 4 týdny později...
Odesláno

Po čase jsem vyměnil pár věcí-chladič,termostat,čidlo teploty,kapalina s výplachem,chování teploty se nezměnilo a stále to tlakuje,tak předpokládám,že bude prasklé těsnění,nebo něco podobného,koupil jsem si sadu na zjištění úniku,tak vyzkouším.

Ale nastal nový problém (u Peugeotu asi standartní,nikdy nebude bez problému 🙂  ),když jsem se v tom vrtal,tak jsem vzadu zjistil prasklou hadičku ovládání podtlaku EGR,nová nebyla,tak jsem to zadělal smršťovačkou a zatáhl páskou (kontrolka motoru mi svítí už 15 let a nikdo to nikdy nedořešil,vše se měnilo a kontrolka svítila dál),závadu jsem smazal a jel,kontrolka se ne a ne rozsvítit,ale auto chvilkama nemá výkon a když zatáhne,tak strašně černě kouří,ale kontrolka nesvítí.Vím,že se zaměňovalo i vedení na podtlakovém ventilu,tak jsem zastavil a zkusil hadičky prohodit,auto se rozjelo normálně,hezky táhne,nekouří,ale kontrolka motoru se opět rozsvítila.

Napadla mne váha vzduchu,dát novou a hadičky dát zpět,kdy auto strácelo výkon a kouřilo a kontrolka nesvítila,je to hloupost??

Odesláno (upraveno)

řešil jsem tohle u 2.0 Rhz 80 kW--hulilo to ja lokomotiva , maximálka 140 , jiná VDO váha, nový chlazení ,nová voda , přehazování na ovládání selenoidy ,  čištění váhy , diagy,nový selenoidy, hadičky ...nakonec až zaslepený EGR u konusu na sání a bylo po problému., přestalo hulit jak tatra při. rozjezdu, kontrolka sama zhasla po 35 km ..Max to jede přes 190 plně zatížený  s kufrem ...Od 170 vejš teplota na dálnici na cca 70 st ...

Od tý doby je svatý klid ,až na trhlou hadici ,která se vyměnila k sání .....( stará bolest)   

Tvůj motor jsem neviděl, ale šel bych po větrákách chlazení...páč jestli máš origo, tak jsou slabý .. vyzkoušej rukou za klidu jak chodí.měly by uplně volně .a pojistky v motor prostoru jsou to myslím ty silný 20ky ...ty origa vetráky elektr.motory mají kolem 300 W jeden...dal jsem nový el,motory a málem mě to odfouklo ,jakou to má sílu .....měl jsem i náhrady...žel prodejní  aušus náhrad z krámu 100-150 a 250 w -to jsou dost vyhozený peníze za šunt z malaysie, taky to neutáhnou,, hlavně s klímou v pařákách , to je na uvaření ... a dost trvá jim to , a je to křivý ty vrtule  .....ty tvoje starý el .motory už nemají takový výkon a prostě jim to trvá je to stará bolest hdi  (.to zaslepení ....a pochopitelně egr zůstává dále na drátech kvůli řj zapojenej) na to hulení

...Uplně nejlepší je si pořídit jeden budík na tlak turba a vidíš jak tlačí od cca 1500 vejš , hned vidíš jestli máš nouzák nebo ne , mám i na podtlak stabilně ukazuje na -6 až -7 dle ročního období .Turbo při normálu spíná dřív, než si ho schopen pocítit v kabině. Tlak turba napíchneš Téčkem za 3 koruny na MAP senzor hadičkou a táhneš do kabiny, egr od selenoidu egru ten samý postup.  Ještě technická..máš tam čip na 96kW, kat nebo rezonátor ....? teď jsem porcoval 2.0 Hdi Rhz na 108 kW a turbo bylo ko , s rezonátorem.....zničený motor mladým uchem ...

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno

Ten chip dělal borec před 15 lety,nebylo to po domácky,byla to firma,ale název si moc nepamatuji a co s tím dělal nevím už vůbec-papír jsem někam zastrčil,ale auto jede bez problémů,jen svítí kontrolka motoru,když jsem přehodil hadičky podtlaku EGR (AGR) tak kontrolka nesvítila,auto jelo jen občas a hulilo,po vrácení hadiček vše OK jen kontrolka zase svítí.Přehřívání začalo před časem,ale ještě nikdy nevyvřelo jakoby jízdou (jednou trochu zahulilo,když praskla hadice která byla prodřená a po druhé tenhle týden,když jsem měnil čidlo teploty a dal jsem i novou sponu,která byla u čidla,ale ta je z kulatého drátu a čidlo vyletělo,dal jsem ho zpět,naštěstí jsem nevyhodil tu sponu starou placatou a vše v pořádku.Ventilátorem rukou bez problémů pohnu,je pravda,že nejde lehce,ale po brnknutí se točí,ale není nějaký seknutý,nevím jak to napsat,ale když jsem nedávno měnil ventilátor topení,tak ten nový šel taky jakoby z tuha roztočit,ale točil se hladce.Po zapnutí klimatizace se ventilátor rozjede během asi 10 sekund,druhou rychlost jsem zkoušel jen přes dia a jela,ale v provozu jsem druhou rychlost neslyšel,protože se zapíná až za 100°C a to jsem ještě neměl.

Odesláno (upraveno)

ventilátor topení je v palubce ...já píšu o chlazení ....myšleno - sahara - jeden el.motor  origo o výkonu 300 W.. teď čtu že se sahara rozjede po 10 sekundách ...? tak to je špatně .....ovládácí relé si měnil ..? stojí stovku kus. To čidlo teploty je taky základ , palec nahoru .

No já jsem zjistil tohle po ujetí 35 tis km s autem .... , když to měl mělo ještě funkční ventilátory (2x 300 W  sahary před zadřením el. motoru v pařáku s klimou  ),  nový relátka ovládání větráků sahar , nový čidlo teploty motoru, tak ten motor byl prakticky nonstop podchlazenej , nikdy to nešlo přes 95 st při zátěži a normál byl 70-75 st .... a to jsem mu nakládal po zaslepení egru .... takže to směřuje u toho tvýho k ovládání chlazení .....hulení dělá egr .

Upraveno uživatelem myšut
Odesláno (upraveno)

Ten vnitřní větrák byl jen pro srovnání toho točení lopatek,relé na sahaře jsem před měsícem taky už vyměnil,jestli je špatně,že se sahara roztočí po zapnutí A/C klimatizace až za 10 sekund nevím.

Co se týká zahřívání,tak jsem právě měl vždy teplotu kolem 80 na 90 to vylezlo max. v Alpách při plném autě,teď je tam 90 pořád a při stání na místě např. někde na parkovišti 95 a malinko víc,ale přes 105 tam nebylo nikdy.Koupím a vyměním ještě ten ventilátor,to mě nezabije,ale před tím ještě zkusím ten bazmek na zjištění úniku CO2 přes nějakou prasklinu kolem hlavy-těsnění,pokud to tak bude,tak asi už nemá cenu nic řešit.Jen jsem si blbec mohl ušetřit čas při výměně toho všeho,ale co bych pro mazlíka za 16 let služby neudělal.

Poradí prosím někdo číslo ventilátoru ? VIN: VF33ERHYB83583750  

Upraveno uživatelem Petr V.
doplnění
Odesláno
  • O 1 rok později...
Odesláno

Zdravím chci se zeptat dnes sme jeli k rodině cca je to 15 km. Dojeli jsme kam sme měli namířeno a zničeho nic kontrolka vody vystřelila až na max teploty a ukázalo to stopku Sahara chladila zastavil sem vypl motor kouknul na banku chladici kapaliny a voda nevrela kdyby se motor přehříval. Cca dvě hodiny sme nechali auto odstát a šel sem to zkusit. Nastartoval sem asi půl minuty kontrolka vpoho a vzápětí vystřelila bod varu ale přitom když sem pustil topeni foukalo vlazne. Touto cestou chci někoho kdo stim měl zkušenost za každou radu budu rád 

Odesláno
Před hodinou, Ridik198 napsal:

vystřelila bod varu ale přitom když sem pustil topeni foukalo vlazne.

Odvzdušnit....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...