nowis96 Odesláno 3. březen 2022 Odesláno 3. březen 2022 (upraveno) Ahoj,chtěl bych se zeptat jestli mají Peugeot 307 feline. 2006 přední natáčení světlometů. Díky Upraveno 3. březen 2022 uživatelem nowis96 Citovat
jarokare Odesláno 3. březen 2022 Odesláno 3. březen 2022 Ahoj a vítej v klubu . Nemají nowis96 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 3. březen 2022 Odesláno 3. březen 2022 Přesunuto do správné sekce. Ahoj, vítám Tě na Peugeot clubu. @nowis96 Uprav si prosím název vlákna, obecný název tvého auta je nepřijatelný... Prosím o přečtení pravidel fóra https://www.peugeot-club.com/guidelines/ Když chceš někoho označit, tak použij @ a jeho nick. Když se Ti líbí/nelíbí příspěvek, použij zelenou/červenou šipku. Máme tu vlákno na pokusy, kde můžeš zkoušet co a jak. https://www.peugeot-club.com/forum/14-pokusy/ Předejdeš tím zbytečným chybám, nedorozuměním a ušetříš práci teamu moderátorů. Děkuji za pochopení Péťa, radim.1008 a nowis96 ohodnotil 3 Citovat
nowis96 Odesláno 3. březen 2022 Autor Odesláno 3. březen 2022 Děkuji. aha, nemám tlačítko na regulací světel tak jsem v manuálu četl že auto si to samo reguluje automaticky ale nepřijde mi to.. připadá mi to že světla jsou pořád ve stejné poloze i když jsem měl čtyři lidi v autě. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 3. březen 2022 Odesláno 3. březen 2022 Přední natáčení a náklon jsou ale 2 pojmy... Nejspíš máš xenony, to se pak výška upravuje sama. Pokud ne, tak u faceliftu (minimálně u verzí s manuálním nastavením) když nesvítí žárovka v popelníku, tak náklon nefunguje. Třeba to bude tady také. Jinak zkontrolovat motorky případně čidlo náklonu Citovat
nowis96 Odesláno 3. březen 2022 Autor Odesláno 3. březen 2022 (upraveno) @VojtouNerCZ aha, už to chápu. Žárovku v popelníku jsem měnil a nic. Možná problém přímo ve světle. Díky za info. Myslíte že by se tu někdo našel? Kdo by mi zjistil podle VIN jakou mám výbavu? Díky. Upraveno 3. březen 2022 uživatelem pavelu96 Necituj přímo předchozí příspěvek! Citovat
pavelu96 Odesláno 3. březen 2022 Odesláno 3. březen 2022 @nowis96 no a to co jsi tu vytvořil je proti těm pravidlům, které je třeba dodržovat. Necituj přímo předchozí příspěvek a obecně s citacemi zacházej opatrně. Dále, nepiš dva po sobě jdoucí příspěvky a raději použij tlačítko "Upravit" Díky za spolupráci Citovat
jarokare Odesláno 3. březen 2022 Odesláno 3. březen 2022 před 56 minutami, nowis96 napsal: nemám tlačítko na regulací světel tak jsem v manuálu četl že auto si to samo reguluje automaticky ale nepřijde mi to Naklápění ano , natáčení ne . Dle VIN máš výbojky , naklápění by mělo jít zkontrolovat diagnostikou 307rg ohodnotil 1 Citovat
celda1970 Odesláno 30. duben 2022 Odesláno 30. duben 2022 Zdar....otazka na znale nebo autoelektrikare.... U svetlometu 307sw s cockou mi upadl vodic od patice H1.....druhy byl take nic moc,tak jsem koupil nove patice s asi 15cm vodici jiz z vyroby a dutinkovou rychlospojkou jsem je nacvaknul na origo kabel k H1.... Zaroven jsem tam dal H1 Osram NBR 150% Svetla sviti ale maji v noci viditelne mensi svitivost...jako bludicky..... Proto se ptam na to zdali to nemuze delat to napojeni ....?? Ten vodic u nove patice je o dost silnejsi nez origo svetla... Dik... Citovat
jarokare Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 Samozřejmě tam může být přechoďák , ale to bys poznal , protože se to v tom místě hrozně hřeje . Spíš tipuju zakouřený skla čoček , to tam pak můžeš dát cokoli , ale bude to na prd ... 307rg, inoxing a VojtouNerCZ ohodnotil 3 Citovat
inoxing Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 Otazkou je, jestli se ti ta svitivost zmenila po oprave kabelaze... Pokud ano, tak je tam nekde prechodak a driv nebo pozdej to svetlo vyhori. Pokud ne, tak je vetsinou problem s tim, ze cocka ma uvnitr poskozeny chrom za ty leta a je to na repas paraboly nebo jiny svetlo. A jeste byva problem s tim, ze drat vypada na pohled z venku vetsi/silnejsi a uvnitr je slaby prurez medi. Musis brat v uvahu prurez vodice, ne prurez izolace. 307rg, VojtouNerCZ a Hafity ohodnotil 3 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 Jestli ti upadl vodič, mohlo se to šlusnout a začoudit to. U face 307 lidi dost často ty světlomety vymejvaj než začnou řešit případnou výměnu/opravu. Nicméně i tak od 307 nečekej žádný zázraky z hlediska svítivosti. Ta čočka je dost malá, chtělo by to tam dát 3". Já si stavěl světla s čočkou na předface, použil jsem 2.5 čočku jako má face a nic moc, budu to teď předělávat na 3. inoxing ohodnotil 1 Citovat
celda1970 Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 (upraveno) Zdar....dnes jsem to rozdelal a nasel jsem toto: Strasne se hrala patice a nove zarovky H1 NBR laser jsou out....svitili jako bludicky. Dle me to muselo byt tim nastavenim s patici , že má silnější vodič a muselo to tam pouštět o dost víc napětí... Nacvakl jsem tedy na origo kabel svetla jen samici a sice obtizne kvuli delce ale jen tak jsem to pichnul na H1 a dal nove H1 NBR silverstar a už napohled je svítovost světlometu o 100% lepší.... Upraveno 1. květen 2022 uživatelem celda1970 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 Kvůli patici se silnějším kabelem ti tam fakt víc šťávy neteklo Hafity, 307rg, inoxing a 1 další ohodnotil 4 Citovat
celda1970 Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 Tak to pak nevim....ten modul jsem dal pryc,napojil jsem H1 jen na origo vodic a svitivost o míle lepsi. Jeste po delsi jizde zkontroluju vodice ve svetlometu jestli znovu neprotestujou... Dobijeni je Ok...14.4V Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 Teoreticky to mohlo mít větší odpor, tak to svítilo méně Akorát ty natavený žárovky mi nelezou do hlavy. Citovat
inoxing Odesláno 1. květen 2022 Odesláno 1. květen 2022 (upraveno) Z halogenky se jinak, nez jinou wattazi, vyssi svitivost nedostane. Takze pokud je halogenka typicky napr. 55w a prodavaji se 65w, ok. Sice to roztavi svetlo, ale chvili to bude lip svitit. Ale halogen 55w vs ultra extreme +120% 55w je porad stejna halogenka. Obyc kvalitni halogenka staci. Upraveno 1. květen 2022 uživatelem inoxing Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 2. květen 2022 Odesláno 2. květen 2022 Halogenky s vyšší svítivosti mají tenčí vlákno a proto svítí víc, například o 50 nebo 100%, proto mají také kratší výdrž. Kratší výdrž je daň za vyšší svítivost které se dosáhne tenčím vláknem Citovat
inoxing Odesláno 7. květen 2022 Odesláno 7. květen 2022 @Radek Hurvajz Muzu to nekdy exaktne zmerit. Naposled jsem se dival nekde v obchode, ze ty s vyssi svitivosti meli misto 55w 60w. Tam nejake zlepseni asi bude, ikdyz zase modrej pruh pres baňku, ktery to zase trochu filtruje. Ale i tak jsou procentualni hodnoty na krabicce typu +200% +120% fakt hloupost, protoze takovou hodnotu nedosahuje temer ani 100w halogenka (beru hodnoty v lumenech). Bezne se prodavaly (nevim jak ted) 65w halogenky a ty svitily vic a byly cca za stejnou cenu jak normalni. Dneska bych se to bal dat do plastove paraboly (kovovy paraboly to asi snesou lip, btw. v FL 307 je zrovna kovovova). Zajimavy srovnani by bylo vzit 60w vs 60w +120% a zmerit vykon a svitivost (pro to nase amatersky mereni by stacil klidne svetelny senzor z telefonu). Odhaduju, ze svitivost bude u te lepsi max 10-15% ku prospechu. Dival jsem se na specifika ruznych "lepsich" vs normal halogenek stejneho vyrobce, srovnatelnych wattazi a vse ma uvedenou plusminus stejnou svitivost (1650lm, vse 60w). 100w ma cca 2900lm, 55w cca 1500lm. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.