Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

První možnost doma neprošla kvůli drobnostem typu "vždyť je ta 407 hrozně dlouhá! Jak s tím jako budeme parkovat v naší podzemní garáži? A vůbec, já chci kratší auto", ale přece se nevzdáme a nepůjdeme zpátky do škodovky, že ano...

Takže druhý pokus, tentokrát s kratší 308čkou.

Ta prošla kupodivu hned. Asi pomohlo, že je výrazně kratší a relativně ve srovnatelné výbavě. Ostatně, minimální kritéria byly pouze automat a zadní senzory. Kožené vyhřívané sedačky, pano střecha a příjemně svižný motor 2.0 HDi byl bonus. Jelikož jsem strávil skoro 10 let s podobným motorem v 206, která se mnou byla všude možně po Evropě, tak za mě super.

Jenže ouvej, během zkušebky kontrolka motoru a diagnostika na displeji. Prej náhodná chyba, nějakej směšovač vstřikování nebo tak něco. Nedával jsem tolik pozor, protože výmluva je nejspíš k ničemu a beztak bylo předem rozhodnuto, že před koupí půjde na velmi podrobnou servisní prohlídku. Pocitově jelo stále dobře, nepřipadalo mi, že by padalo do nějakého nouzového režimu, tak snad to nebude tak hrozný. Nově vzniklý český startup Cartrax má nasmlouvané servisy všude možně a během tří hodin to celé prolezou. Tak uvidíme, domluveno na pondělí. Jelikož jsem měl SPZ i VIN (VF34CRHRJ55130077, kdyby se někdo nudil a měl přístup do nějaké fešné databáze), tak jsem to rovnou proklepnul přes carVertical a sice původně z Německa, ale snad aspoň není kradený. Akorát by bylo fajn, kdyby čecháček, co to sem převezl, držel dál servisku. Chápu, že opravit si to sám někde na koleni je levnější, ale chybí poslední 4 roky historie, takže do budoucích výdajů jdou i komplet rozvody. Podle výbavy od výrobce by na autě měly být ALU 225/45 R17, což rozhodně nejsou, inzerát klame žbleptem že první majitel (to leda v ČR, když budeme ignorovat těch 10 let předtím v Německu), silent bloky vepředu maj dost a do toho rozsvícená kontrolka motoru během zkušebky... myslím, že půjde zařídit nějaká pěkná sleva. Uvidíme. Naštěstí jsou to jen stroje a skoro vše jde vyměnit.

Přátelé, krásně jsem si postěžoval, pomohlo 😄

Necháme se překvapit, jaké budou výsledky pondělní prohlídky. Bylo by fajn se zas po letech vrátit do Peugeot Clubu. Když se zadaří, můj příští post tady už budou fotky po koupi a pořádném umytí.

Odesláno

osobně bych dneska do dovozu nešel, aut s českou registrací od koncesionářů je plno, takže historie , opravy atd. všechno hezky podchycené, solidní záruka, žádné blbé výmluvy -- kola co mají být a nejsou..., je pravda, že to jsou stroje a všechno jde vyměnit, ale u dovozu mám spíše obavy z případných právních problémů..., je toho plná televize i internet..., ano, auto z autorizáku je samozřejmě dražší  🤠

i když, nakonec může být dražší to z německa, co bylo původně tak levné... :myslim

Odesláno
před 7 hodinami, fox131514635481652 napsal:

kdyby se někdo nudil a měl přístup do nějaké fešné databáze

S tím Ti tady umíme pomoci, ale je to služba pouze pro řádné členy. Za pár stoveček podpoříš klub a získáš možnost dotazů na historii a díly ke svému Peugeotu:

https://www.peugeot-club.com/forum/197-servisni-historie-a-nahradni-dily-podle-vin-kodu-peugeot-citroen/

Odesláno

@ozzy56 Kdyby to byl čistý dovoz, taky bych se na to vyprdnul. Ale tohle autíko jezdí spokojeně po ČR 4 roky, takže se tu dá normálně prohlédnout a zkontrolovat, což je za mne základ.

@Péťa To je ovšem zajímavý nápad. Byl jsem kdysi člen a jelikož to vypadá, že konečně budu mít zas lvíče, nic nebrání drobné podpoře klubu už teď. Kde všude mají naši členové prsty? Co všechno zajímavého se dá zjistit?

@radim.1008 Tak to každopádně, bez slevy to necháme být, i kdyby bylo jinak mechanicky v parádním stavu. Člověk nikdy neví. Uvidíme, co řekne v pondělí diagnostika, až se udělá kompletní výpis.

https://www.auto-diskont.cz/peugeot/308/car.html?id=326781

Odesláno

Tak boj pokračuje. Ještě se nevzdáváme, ale myslím, že diskuzi s bazarem o ceně začneme na 70tis. Ještě čekám na kompletní výpis z diagnostiky.

To, že "první majitel" je lež, oukej. Bezcenná serviska, kde chybí poslední 4 roky, to se asi dá. Ale bourané auto, u kterého člověk neví...

Hodnocení technika: Nedoporučuji koupi tohoto vozu.
Doporučujeme tyto opravy: Přední zadní brzdy. Silenbloky náprav. Přetesneni motoru. V chladící kapaline je olej, možnost poškození motoru. Vozidlo
bourane, nekvalitne opravené.
Odhadovaná cena doporučených oprav v tomto servisu: 30 000 Kč

Odesláno

Mno tak tedy držím palce. Osobně bych do toho nešel.

Předpokládám, že to má FAP, jako můj z prosince 2008. Máš doklad o doplnění kapaliny do filtru (já ji doplňoval v necelých 170kkm za cca 3,5 kKč) - pokud není doplněna, tak Tě to čeká v nejbližších kilometrech. A jak vypadá filtr pevných částic? Měřili tlaky? Nemá to náhodu FAPoff? - pak by mohl být problém na STK.

V automatu byl někdy měněn olej?

Odesláno

Tak technik to prošel pěkně a fakt bych do toho nešel.

Motor nějak opravíš, stejně budeš dělat rozvody ke kterým kterým přidáš i vodní pumpu, sundáš hlavu a vyměníš těsnění  (když tudy teče olej ven může téct i do vody).  Automat se 170ti tisíci km na hrbu, ze kterého teče olej jest otázkou. S tím nemám nejmenší zkušenost.

Nepíše se o tom, co to je za trvalé závady. Pak je dej sem a zkušenější se vyjádří o čem jsou.

Výfuk od sazí může být jen od jízd na krátkou vzdálenost s neprohřátým motorem (je to Euro5).

Baterku nabiješ a třeba bude slabá jen z toho, jak to stálo v bazaru. 

Nesvítící třetí brzdové světlo může být o přelámaných kabelech ale taky o tom, že při výměně zadních dveří ho špatně zapojili (pokud to mělo ránu někam na zadek, tak vyjde levněji na vrakáči koupit celé dveře než měnit jen sklo) 

Poškrabané čelní sklo je na výměnu - sice asi ne hned, ale večerní jízda nebo ranní či podvečerní slunce Ti ukáže. Já ho měnil před asi 5ti lety a to za něj chtěli 11kkč. 

ALE - pokud kastli opravili nic moc, tak počítej se rzí a to velmi.

Přeji úspěšné hledání dalšího auta. Ale typově (auto, motor) jsi velmi dobře. :papa

Odesláno

Tak už přišla i diagnostika. Klíčové slovo bych viděl v "Delphi" což je tuším vstřikování. Nic moc, no.

Jako kdyby mi mechanik řekl, že všechno, co našli, jde opravit a je to jen otázka ceny, tak asi dobrý. S tím se dá pracovat. Ale jestli tam tiká nějaká bomba, která se nedá identifikovat bez pokusu o opravu/výměnu...

IMG_20220214_142146.jpg

Odesláno

Zapomeň na to. Jestli máš čím jezdit, tak hledej dál. 

před 22 minutami, MJSytic napsal:

Náhodou, za třicetník i s přihlášením není špatná :myslim 

Jo to tak leda, pojezdit a až se to zastaví, tak rozebrat. Plechařina na předek je nedostatkový zboží. :D

Odesláno

Jojo, po telefonátu s mechanikem okamžitě zapomenuto 😄 Několikrát bourané a zalepené, plus tikající bomba v motoru.

Ale všechno špatný k něčemu dobrý. Vyzkoušeli jsme si systém kontrol českého startupu Cartrax (za mne super!) a zběžný kouk do inzerátů odhalil krom modrošedé 308 někde na Moravě také velmi zajímavou krásnou červenou 407, takže myslím, že i tato možnost je znovu v kartách. Oba soukromé inzeráty s popiskem oprav za poslední roky, což je o 1000% lepší historie než má AAA a majitelé oba vypadají, že to byl domáci mazel, o kterého bylo dobře postaráno. Tak uvidíme, jak to celé dopadne. Doufám, že do měsíce už budeme jezdit něčím (pro nás) novým!

Odesláno (upraveno)

Jestli tě to uklidní, tak já aktuálně vybírám 308čku s rozpočtem do 400k a popravdě aktuální nabídka je děs běs, buď má auto šrámy přes celý bok(myšleno tak že vezmeš štětec o šířce několika cm a zatřeš tím rýhu co vede od zadního blatníku až pomalu k přednímu) druhá je opravená tak že hlavní úkol zněl co nejlevněji, takže ti na určitých místech prosvítá kit + půlka auta je po laku kdy na střeše ti hodnoty lítají od 500 do 1200. Toto jsou prosím auta v cenové relaci 350tis. Kč a 5-6 let stáří.  Jediný pozitivní na tom je že to jsou přímo dealeři peugeotu nebo škodovky a narovinu ti řeknou stav a nic nezamlčují. Tudíž člověk neztratí X hodin času strávených v autě a o projetém benzínu ani nemluvě.

EDIT: Ještě doplním že třetí auto pro jistotu ani nenastartovalo a akorát hodilo chybu motoru po tom co se ozvala kovová rána ale jinak samozřejmě vše pravidelný servis... :D

Upraveno uživatelem JendaB
Odesláno
před 4 hodinami, radim.1008 napsal:

Plechařina na předek je nedostatkový zboží. :D

Možná je to tím, že tam je skoro všechno z plastu :P :aut :D 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...