Péťa Odesláno 6. listopad 2021 Odesláno 6. listopad 2021 Léta si užívali levnější energie než ty a teď přejdou prostě k jinému dodavateli Podepsalo to skoro milion odběrných míst, to není málo Já ty lidi chápu. Pepito ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 6. listopad 2021 Odesláno 6. listopad 2021 (upraveno) on do toho malo kdo videl ale hlavne ta klientela byla vesmes 50+ , uplne si pamatuju mamu , co jsem tam prijel to mela vzdycky podepsane neco jineho. proste kdo prisel a zazvonil..... Upraveno 6. listopad 2021 uživatelem Pe.Tr Péťa, Pepito a Charlie 1 ohodnotil 3 Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. listopad 2021 Odesláno 6. listopad 2021 Před hodinou, Péťa napsal: Léta si užívali levnější energie než ty a teď přejdou prostě k jinému dodavateli Podepsalo to skoro milion odběrných míst, to není málo Já ty lidi chápu. no to bych uplne netvrdil, meli ji o fousek levnejsi, nic vic, nic min. Nic co by me stalo za zmenu abych usetril par fufniku...... před 28 minutami, Pe.Tr napsal: on do toho malo kdo videl ale hlavne ta klientela byla vesmes 50+ , uplne si pamatuju mamu , co jsem tam prijel to mela vzdycky podepsane neco jineho. proste kdo prisel a zazvonil..... no proto jsem rodice a dalsi osoby ve veku starsim instruoval, aby mi vse hlasili a hlavne proboha nikdy nikomu nic hned nepodepisovali a ani nerikali ano po telefonu. Vcelku to funguje. Kdo si procital nekdy smlouvy BE preci nemohl toto podepsat..... Citovat
Milan+ Odesláno 6. listopad 2021 Odesláno 6. listopad 2021 (upraveno) @Scratch Tak schválně kolik Tě stal ,když to přepocteš kubík plynu se vším . Jak kdybych to tušil,tak jsem 5 dnů před tím dal Centropol.Jeste jsem stihl fixaci na dva roky. Upraveno 6. listopad 2021 uživatelem Milan+ Charlie 1 a Pepito ohodnotil 2 Citovat
Francouz_407 Odesláno 6. listopad 2021 Autor Odesláno 6. listopad 2021 Centropol teď ruší fixaci elektriky, kamarádovi v pondělí přešel dopis se 100% zdražením Citovat
Francouz_407 Odesláno 6. listopad 2021 Autor Odesláno 6. listopad 2021 před 3 hodinami, barenst napsal: ano je to tak , nejde ovlivnit kdy DPI schvali presun , už jsem to zazil jednou u energyone a trvalo to cca14 dni a to bylo 30t zakazniku , ted odhaduji i vetsi cislo . Prá DPI s tím nemá co dělat, operátor trhu je úplně někdo jiný. Citovat
Milan+ Odesláno 6. listopad 2021 Odesláno 6. listopad 2021 Před hodinou, Francouz_407 napsal: Centropol teď ruší fixaci elektriky, kamarádovi v pondělí přešel dopis se 100% zdražením Neruší fixace,ale dobíhající fixace,taky mi to přišlo. To samé teď dělá ČEZ. Citovat
Guest Scratch Odesláno 6. listopad 2021 Odesláno 6. listopad 2021 to netušim, vyplnil jsem to Dtestu a ten to porovnal a výsledkem bylo, ze me to nestalo za to prechazet, abych usetril 1000 kc rocne s prekupnikem, coz jsou vsichni mimo paternich dodavatelu..... Citovat
Charlie 1 Odesláno 7. listopad 2021 Odesláno 7. listopad 2021 D test energie to 2 kolo už bylo o ničem.... To první bylo super byli jsme u Europe easy energy a zálohy nám úročili úrokem 3℅ to byl rok 2015-2016? Teď jsme u Jes a tam jsme Scratchi ušetřili proti ČEZ a inogy minimálně 30-50% bavíme se o plynu.... Nevím jakou máš teď cenu za MWH? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2021 Odesláno 26. listopad 2021 Trošku to tu oživím Jak se zachovat, když po nás chce bohemka 3k nedoplatek za elektřinu, vyhrožují právníkem a vším možný, ale nemají se k dodání vyúčtování za plyn, kde máme aktuálně skoro 20k přeplatek Na infolince to po chvíli dohadů vzdali se slovy, že to nemá cenu, a pani mi to tipla Za mě logicky, ať si to strhnou z toho plynu, nechci jim posílat další prachy, už nás to stálo docela dost... Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Pacho69 Odesláno 26. listopad 2021 Odesláno 26. listopad 2021 Bohužel je vysoce pravděpodobné, že máš zvlášť smlouvu na dodávku plynu a zvlášť elektřinu. Platíš i separátně zálohy. Operátor (BE) se musí řídit pravidly distributora, tím je podle území, kde máš odběrné místo, pro elektřinu buď PRE, ČEZ nebo e-on, v případě plynu Gas Net, e-on a Pražská plynárenská. Vypořádat pohledávku započtením jiné sice lze, ale musel bys mít právě ono vypořádán elektřiny. Což, jak chápu, ještě nemáš. Může to být komplikovaný proces a papírování. Běžně firmy raději všechno vrátí a nedoplatek si nechají zaplatit, protože papírování je komplikované. Scratch: Já jsem letos v srpnu od PRE utekl kvůli aroganci a chování jejich zákaznického servisu. Med mažou kolem huby, jen když lákají zákazníky. Jinak jejich ceny jsou průměr. Na chalupě jsem měl ČEZ, tam jsem byl se servisem spokojený, nicméně mě nasr*la změna tarifu CĚZ mobil, tak jsem to vzal jedním vrzem i s elektřinou pryč. Udělal jsem dobře, cena elektřiny v NT v novém ceníku je skoro taková, jako cena VT v tom starém. Solidní porovnáním je TZB info. Citovat
Fruktis Odesláno 26. listopad 2021 Odesláno 26. listopad 2021 @VojtouNerCZa chtějí nedoplatek oprávněně? Sedí vyúčtování? Prý to dost lidem nesedí... A hrají to na ně... Třeba by poradil @Veverka jestli nemá nějakou právní zkušenost. Nebo možná navštívit nějakého právníka, přeci jen 20k už jsou pěkný prachy... Každopádně boj s BE nevzdavej dokud nevrátí poslední haler. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2021 Odesláno 26. listopad 2021 Sedí. Kdyby nesedělo, tak se s nima dohaduju Fruktis ohodnotil 1 Citovat
Charlie 1 Odesláno 26. listopad 2021 Odesláno 26. listopad 2021 před 6 hodinami, VojtouNerCZ napsal: Trošku to tu oživím Jak se zachovat, když po nás chce bohemka 3k nedoplatek za elektřinu, vyhrožují právníkem a vším možný, ale nemají se k dodání vyúčtování za plyn, kde máme aktuálně skoro 20k přeplatek Na infolince to po chvíli dohadů vzdali se slovy, že to nemá cenu, a pani mi to tipla Za mě logicky, ať si to strhnou z toho plynu, nechci jim posílat další prachy, už nás to stálo docela dost... Přesně tak kdyby to došlo k soudu, soudce to schodiště že stolu, jen čeří vodu, pokud by to dali k soudu přijde ti predzalobni výzva k zaplacení a je to možný uhraditnestahuj kalhoty když Brod je daleko.... Hafity a VojtouNerCZ ohodnotil 2 Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 26. listopad 2021 Odesláno 26. listopad 2021 (upraveno) Díky, něco takového jsem potřeboval. Nerad bych, aby na nás kvůli blbejm 3 litrům přišla exekuce, jako pořád chodí na tchána... Už s tím si zažívám svoje, když musím dokázat, že jeho tu nic není. Upraveno 26. listopad 2021 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Charlie 1 Odesláno 26. listopad 2021 Odesláno 26. listopad 2021 Neboj než přijde exekutor tak nejdřív přijde platební příkaz k úhradě dluhu, do lhůty tuším 10dni musíš dát k soudu nesouhlas s dluhem pak proběhne klasický soud a pokud prohrajes tak až teprve na tebe přijde exekutor ..... Citovat
ozzy56 Odesláno 27. listopad 2021 Odesláno 27. listopad 2021 tak pokud vyúčtování elektriky sedí, zaplatil bych--tady není o čem spekulovat u plynu počkej na vyúčtování, zkontroluj a až potom řeš z plynu si strhávat nic nebudou, až budou mít hotové vyúčtování, pošlou ti přeplatek v určeném termínu, jinak máš určitě dvě smlouvy, takže jsi pro nich jako DVA různí zákazníci, prostě jedna baba řeší plyn a druhá elektriku (obrazně) a jedna druhé nebude zasahovat do kompetencí... Citovat
Veverka Odesláno 28. listopad 2021 Odesláno 28. listopad 2021 @VojtouNerCZ Pokud vyúčtování sedí, tak sedí nejspíš i ten dluh (nedoplatek). Je pravděpodobné, že máš smlouvy obě zvlášť. Pokud ti ještě neposlali vyúčtování přeplatku, zak to ještě vadit nemusí. Když teď neuhradíš elektřinu, asi ti pošlou výzvu (tu můžou mít dle ceníku zpoplatněnou), případně ti může nabíhat úrok z prodlení/smluvní pokuta/penále, říkej tomu, jak chceš. Pravda je, že zaplatit můžeš kdykoliv během soudu, ale už to může být o tyhle částky dražší. Nicméně exekuci se tak dá vyhnout v zásadě spolehlivě (i když ne nutně zadarmo). Pokud to nemáš ve smluvních/obchodních podmínkách vyloučené (u elektřiny i plynu) asi bych jim napsal, že jejich pohledávku z nedoplatku na elektřině započítáváš na rozhodně významně vyšší přeplatek na plynu. Tím indikuješ, že z tvé strany nejde o platební nevůli. A můžeš to s nimi řešit, získáš čas atd. Ovšem za předpokladu, že oni to nemají smluvně ošetřené, což nejspíš mají. Stejně tak nebudou zadarmo pozdní úhrady a budou tam nějaké sankce. Zkontroluj si poslední platný ceník/sazebník. Jinak souhlas, když ti stejný smluvní dodavatel drží takový prachy na plynu, hledal bych cesty, jak jim ten nedoplatek na elektřině neplatit, ale započíst. I když bude jednostranný zápočet vyloučený, dohodou by to započítat jít mělo. Otázka je, zda a nakolik tomu půjdou naproti... Fruktis a ozzy56 ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. listopad 2021 Odesláno 28. listopad 2021 včera jsem mluvil se známou, která tohle řeší u Innogy, dělají zápočet plyn--ele. běžně pokud o to požádáš i telefonicky, mi říkala Citovat
Péťa Odesláno 1. prosinec 2021 Odesláno 1. prosinec 2021 Docela jsem byl překvapen, dnes máti přistál na účtu přeplatek za elektriku od Bohemia Energy Charlie 1 a Veverka ohodnotil 2 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.