Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak pokud auto nemělo prahy ošetřený, stálo na trávě nebo ucpaný kanály, pak jo. Já ale třeba takto chycený prahy uvnitř na 307 nemám-ale hnijou mi zadní špičky :D A ty kapsy vepředu.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

ono je celkem jedno, kde to hnije moc a kde málo, aby to mělo smysl, tak se musí vyměnit všecko co je shnilé a to nové navařit na čistý plech, pak to dobře vystříkat a zvenku napatlat, aby to cca 8-10 roků vydrželo..., jedna strana je práce na 3-4 šichty, nebo víkend od nevidím do nevidím tam, kde je ohýbačka atd. ;)

Odesláno

Mně to vařil před 8 lety pán v Kolíně a až letos něco vylezlo. Já to, co sem tam vyleze (vesměs jen dole v prolisu prahu) každej rok odrbu, ošetřím a napatlám. Takhle oddaluji nevyhnutelný už dlouhou dobu. Ale co chtít od takový starý vrány, která už defacto 20x objela zeměkouli :D Až bude zdviž, tak mám v plánu celý auto zespod odrbat od antikoro nátěru, shodit nápravy, obrousit orezlý místa, co bude potřeba povařím (na to jsem si pořídil nový COčko), pak to vezmu dvousložkou a zase nástřikem.

Odesláno

Tak aby to mělo opravdu smysl,  tak by to muselo být ošetřované už od novoty. Jedině bych si začal špórovat na funglovku ;) no když jsem to kupoval,  tak to stálo asi rok ( pochopitelně na trávě) a já na trávě parkuju taky, ale pochybuju, že bych to zachránil,  když bych to po nákupu ošetřil... a navíc jsem si ani nepomyslel, že to auto bude v podstatě bezproblémové ( a že si ho i manželka oblíbí ) .

Ale pořád je to lepší než třeba Forman, kterého někdo v devadesátých otočil přes střechu,  spravili to a já jsem ho v jeho sedmnácti poslal na poslední cestu,  protože ke konci už doslova hnil před očima a poslední půlrok byl hlavně ( prohraný) souboj se rzí...

Odesláno
Před hodinou, ozzy56 napsal:

mno, normální stav u 15-20 roků starého auta, vždycky se usmívám když tu lidi píšou, že to mají bez rezi jak nové :)

ale po těch letech nemusí být pod dveřmi už nic--kromě barvy 🙈😂

Já teda mám bez rzi jako nové to 25 let staré 😝 ale toho stříkání do dutin, co tam postupně padlo...

Jinak parkování na trávě je mor, to nepřežije žádné auto. 

Odesláno

@oddie  buď vyjímka potvrzuje pravidlo, nebo žiješ v omylu 😉

v 99% když jsem měl vyměnit prahy na starém autě, majitelé tvrdili, že chtějí vyměnit jen venkovní práh--je na něm prý jen pár boulí pod barvou..., jinak auto zdravé, dloubali do toho šroubovákem a super 👍

když jsem pak na to skočil s rozbruskou (u nás fričkou), nevěřili svým očím 😯, jasně, že jsou rozdíly--tohle hnije víc, tohle hnije tam a tam..., podívejte se na YT, jsou tam hezká videa..., bavíme se o autě co furt jezdí, doufám, bo uloženky, co jezdí jen v létě do kostela jsou na tom jinak ;)

jinak jsem čekal, že se ozveš, bojuješ za svoje auto vždycky, co se týká koroze 🤠

Odesláno

Jasný, to jsem přece musel :D  Vůbec jsem nečekal, že to auto budu mít tak dlouho, nicméně prahy jsou OK, zvenku ani puchýřek, zevnitř bez problémů, zalité voskem - kontrolováno kamerou. Ale výjimka to je, většina aut z té doby už je ve šrotu... Nicméně úplně bez poskvrnky to taky nemám, kousek zadního lemu na levé straně jsem musel opravovat. 

Nevím, jestli bych u nějakého běžného auta vůbec nechával měnit prahy. Za mě je to v tu chvíli stejně už brzká konečná a trochu i škoda práce. Asi podle toho, co by se nabízelo.

Odesláno

Tak jak jsem psal už v neděli  - auto v podstatě zachránilo to,  že stálo levou stranou blízko plotu, takže bych se tam kloudně nedostal. Kdybych do toho říznul s tím "rozhozeným" motorem, tak už je asi ve vysoké peci. Navíc,  naštěstí jsem nemusel kupovat celý práh ( kelly- 3400 za Kloker... ) , ale jenom jakýsi "polotovar" - naohýbaná vnější část bez vytvarovaných zakončení,  takže s tím bude víc práce ( ale jenom za 600 ). 

Takže jak jsem psal,  vidím to na pár let a bude konec.  Žádné auto jsem nikdy neprodal, všechny jsem zrušil,  takže v tom budu asi pokračovat.  

Stejně je to v tomhle stavu neprodejné,  to bych musel ještě tomu kupci něco zaplatit 🤣

No zítra bychom to měli zavařit,  kamarád slíbil pomoc, tak se podaří. 

Odesláno
V 9. 11. 2025 at 17:17, PaKr napsal:

Tak jsem se pustil do "plastické operace " ;) věděl jsem, že tam jsou dvě měkká místa,  ale že to bude vevnitř až takhle jsem nečekal.  Ale, když už je motor v chodu, tak už to dám do kupy,  jinak bych se na to asi vykašlal.  No takže to vidím tak maximálně na tři,  čtyři roky a bude konec :fnuk

Nie si sám, tak mi to vyzerá aj na mojej 308. O nedlho by som mal ísť pozrieť druhý prah (vyrezaný z iného auta,potrebujem výstuhu a zdvihací bod). Auto vyzerá celkom zachovalo (2012), tak dúfam, že sa podarí nájsť bezkorózny. :D 

Odesláno
V 9. 11. 2025 at 19:30, VojtouNerCZ napsal:

ale hnijou mi zadní špičky

Jako zadní konce prahů?  U mě bylo posledních 10 - 15 čísel úplně plných bordelu.  

Pravý práh jsem chtěl jenom šplíchnout barvou a udělal jsem chybu,  když jsem strhnul kus odlupujícího se "plastizolu". Jak to dopadlo asi říkat nemusím,  zítra přijde nový práh,  respektive zase polotovar. 

Dneska jsem si pohrál s čidly od abs vzadu,  protože asi byly moc daleko a hodilo koherenci ( trvalou závadu)

Ale i něco pozitivního :) zalomený zbytek žhavky je venku ( neznámo kde :D ), takže aspoň něco :roker

Odesláno (upraveno)

Takhle. Ale jen na straně řidiče. Spolujezdec jen OK. Uvnitř bordel není a je to tam vyvařený, takže vnitřek bez koroze, nedávno jsem do toho čuměl. Ale venku je to nic moc. Akorát teď nemám volno v garáži, abych to odrbal.

co3rBGi.jpg

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Vypadlo mi tlačítko na odemykání.  Zašel jsem do zámečnictví s dotazem, jestli mají obal. Prý jo - poslední :roker.  A prý,  napište mi telefon,  já vám zavolám.  Tak přemýšlím proč,  když chci jenom obal.

Pak přijdu a myslel jsem, že mě trefí :roll Peugeot nemáme, tak jsem vám ten Citroën přelepil... a nově vybroušená planžeta nejde pomalu ani do dveří...

No za sedm stovek služba jak prase a ještě abych si to dodělal sám...

20251209_165735.jpg

Odesláno

No asi měl štěstí,  že jsem tam byl s manželkou,  tak jsem tu nasranost držel v sobě...

Akorát mi nevrátil ten malý torxový šroubek, tak ten chci sehnat,  ať to zase vypadá pořádně a pak to přeskládám :roker zatím jezdím " na zloděja" :D

20251211_143412.jpg

Odesláno

Tak už jsem spokojený :mrk sehnal jsem ty torxové šroubky ( preventivně dva :D ) a už můžu jezdit normálně.  :roker kromě toho, že ten nový byl na křížák,  tak kolem něj prosvítala ta planžeta. Prostě,  s tím torxem pod letitou vrstvou špíny se mi to stejně líbí tak nějak víc . 

Ještě taková perlička. Přemýšlel jsem nad nefunkčním dešťovým senzorem, i když je povolený.  Tak mě napadlo,  jestli je tam správné bsm.  Sehnal jsem druhé ( stejný motor,  se senzorem) a nic, stejný stav. Tak nic, ale to druhé jsem tam už nechal.  Minulý týden jsem zjistil,  že netroubím... ( na technické to nezkoušel ) podíval jsem se, která je to pojistka,  podíval jsem se pod kapotu a šel hledat pojistku :D docela by mě zajímalo,  co někoho vedlo k jejímu vyndání :myslim:D

20251212_152021.jpg

20251212_152033.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...