PaKr Odesláno 3. říjen 2025 Autor Odesláno 3. říjen 2025 Tak hlásím, že zařvalo jedno vahadlo ( docela si myslím, že to, co bylo spadlé, když jsem auto koupil). A je to potkaný. Logicky, když je to posunutý Vyndal jsem paragrafoidní aretační šroub a zkusil jsem s tím otočit, tak se vačka pohla asi o čtvrt otáčky a bylo poznat, že se to zastavilo. Citovat
PaKr Odesláno 10. říjen 2025 Autor Odesláno 10. říjen 2025 Tak hlásím, že ten motor je asi nezničitelný dobře pro mě Nevím, asi jsem tak blbej, že mám občas i nějaké štěstí Takže jedno nové vahadlo, nastaveno do pozic, zkušebně daný starý řemen ( ano, není úplně dopnutý ) a po prvním otočením klíčkem... ono to vrčí, hurá 20251010_180855.mp4 radim.1008, Pepito, Charlie 607 a 1 další ohodnotil 4 Citovat
Hafity Odesláno 10. říjen 2025 Odesláno 10. říjen 2025 @PaKr : jen tak pro zajímavost: kolik jsi v kostele pustil? Ale jinak radim.1008 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 10. říjen 2025 Autor Odesláno 10. říjen 2025 @Hafity to už byl spíš poslední pokus než bych začal shánět něco jiného měl jsem v merku buď 406 za desítku nebo xsaru picasso ( s novou technickou) za 12 plán byl aspoň na zimu, ať něco mám a pak to prodat. Tak aspoň tohle nemusím řešit příští týden mám odpolední, tak snad na tom něco udělám, ať se to pohne Hafity, Charlie 607, Pepito a 1 další ohodnotil 4 Citovat
PaKr Odesláno 15. říjen 2025 Autor Odesláno 15. říjen 2025 (upraveno) Ještě jedna otázka než to začnu skládat. Jaký je utahovací moment na uložení vačky? ( na obrázku pod číslem 2 ) Upraveno 15. říjen 2025 uživatelem PaKr Citovat
Ferry Odesláno 17. říjen 2025 Odesláno 17. říjen 2025 (upraveno) pisou 10Nm (1daN.m) a viko pak taky 10Nm Upraveno 17. říjen 2025 uživatelem Ferry Zabak22, Péťa a PaKr ohodnotil 3 Citovat
PaKr Odesláno 21. říjen 2025 Autor Odesláno 21. říjen 2025 Tak po třech měsících jsem auto vytáhl na cesty ještě to chce doladit nějaké mouchy,ale hned z toho mám lepší pocit akorát někde ze zadu motoru teče olej ( a dost ) , takže ještě další robota... Citovat
PaKr Odesláno 26. říjen 2025 Autor Odesláno 26. říjen 2025 Takže si to dám ( skoro) všechno ještě jednou olej teče přes gufero vačky. No co, aspoň si to pořádně procvičím Vačkové kolo se utahuje na kolik ? Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 27. říjen 2025 Odesláno 27. říjen 2025 (upraveno) Přesně ti to nepovím ale u RFN to bylo 50Nm a ještě to bylo na lepidlo. Tak u 2.0hdi jsem to nenašel sle u 1.4 hdi je to 45Nm. Upraveno 27. říjen 2025 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
PaKr Odesláno 27. říjen 2025 Autor Odesláno 27. říjen 2025 Mám knížku "Jak na to" pro 206 a tam popisuje hlavně 1.9. Hdi tam sice zmiňuje taky, ale tak nějak okrajově. Píše tam sice 45 Nm, ale nepobral jsem, pro který motor je to myšleno. Každopádně jsem šel objednat to gufero, tak jsem se zeptal a dostal jsem šest A4 s momenty snad na celé auto BubakGS ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 27. říjen 2025 Autor Odesláno 27. říjen 2025 Gufero bude až ve středu, takže jsem se pustil i do dalších věcí. Musel jsem odvrtat šroub na čidlo abs, tak jsem to aspoň očistil a šplíchnul a odešel zadní tlumič, tak jsem dal použitý Bilstein. Pokud to zítra složím, tak bude repete na druhé straně... BubakGS a radim.1008 ohodnotil 2 Citovat
PaKr Odesláno 28. říjen 2025 Autor Odesláno 28. říjen 2025 Něco mi říká, že původ koherence odhalen... Citovat
PaKr Odesláno 30. říjen 2025 Autor Odesláno 30. říjen 2025 Tak dneska druhá strana. Kupodivu se mi podařilo odšroubovat čidlo abs, i konektor byl čistý. Tak jsem to aspoň očistil a šplíchl sprejem ten plech, ať jsou aspoň oba A zjistil jsem snížený podvozek, ale jenom na jedné straně tak jsem dal pružiny, které jsem vzal že stejného auta, co ty tlumiče. A skoro po osmi letech se rozloučil 50 torx s dírou, který jsem kupoval, abych vyměnil topení ještě na 406. Budiž mu vysoká pec lehká Citovat
PaKr Odesláno 1. listopad 2025 Autor Odesláno 1. listopad 2025 Tak rozvody jsou zase dole, vačka taky, všechno možné je v rámci možností očištěné od oleje. No ještě jsem to chtěl trochu nažhavit , čímž jsem si přidal další práci aneb 3x hurá a jedenkrát kterékoliv sprosté slovo.... Charlie 607 ohodnotil 1 Citovat
PaKr Odesláno 8. listopad 2025 Autor Odesláno 8. listopad 2025 Mám čekat/hledat problém na tom třetím válci? Je teda pravda, že na tom třetím bylo to zlomené vahadlo. Ale na na prvním je pořád jenom ten zalomený konec od žhavky a vypadá, že asi bude dobře držet Citovat
PaKr Odesláno 9. listopad 2025 Autor Odesláno 9. listopad 2025 Tak jsem se pustil do "plastické operace " věděl jsem, že tam jsou dvě měkká místa, ale že to bude vevnitř až takhle jsem nečekal. Ale, když už je motor v chodu, tak už to dám do kupy, jinak bych se na to asi vykašlal. No takže to vidím tak maximálně na tři, čtyři roky a bude konec Citovat
ozzy56 Odesláno 9. listopad 2025 Odesláno 9. listopad 2025 mno, normální stav u 15-20 roků starého auta, vždycky se usmívám když tu lidi píšou, že to mají bez rezi jak nové ale po těch letech nemusí být pod dveřmi už nic--kromě barvy Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.