Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Tak hlásím,  že zařvalo jedno vahadlo ( docela si myslím, že to, co bylo spadlé,  když jsem auto koupil). A je to potkaný. Logicky, když je to posunutý ;)Vyndal jsem  paragrafoidní aretační šroub a zkusil jsem s tím otočit, tak se vačka pohla asi o čtvrt otáčky a bylo poznat, že se to zastavilo. 

20251003_190423.jpg

20251003_185258.jpg

Odesláno

Tak hlásím,  že ten motor je asi nezničitelný :D dobře pro mě :roker Nevím,  asi jsem tak blbej,  že mám občas i nějaké štěstí :D:roker

Takže jedno nové vahadlo,  nastaveno do pozic, zkušebně daný starý řemen ( ano, není úplně dopnutý )  a po prvním otočením klíčkem...:roker ono to vrčí,  hurá :D:roker

Odesláno

@Hafity to už byl spíš poslední pokus než bych začal shánět něco jiného ;) měl jsem v merku buď 406 za desítku nebo xsaru picasso ( s novou technickou) za 12 ;) plán byl aspoň na zimu,  ať něco mám a pak to prodat.  Tak aspoň tohle nemusím řešit :roker příští týden mám odpolední,  tak snad na tom něco udělám, ať se to pohne :)

Odesláno (upraveno)

Ještě jedna otázka než to začnu skládat.  

Jaký je utahovací moment na uložení vačky? ( na obrázku pod číslem 2 ) 

20251015_111538.jpg

Upraveno uživatelem PaKr
Odesláno

Tak po třech měsících jsem auto vytáhl na cesty :roker ještě to chce doladit nějaké mouchy,ale hned z toho mám lepší pocit :) akorát někde ze zadu motoru teče olej ( a dost ) , takže ještě další robota...

Odesláno

Takže si to dám ( skoro) všechno ještě jednou :nevim olej teče přes gufero vačky.  No co, aspoň si to pořádně procvičím :D

Vačkové kolo se utahuje na kolik ? 

Odesláno (upraveno)

Přesně ti to nepovím ale u RFN to bylo 50Nm a ještě to bylo na lepidlo. 

Tak u 2.0hdi jsem to nenašel sle u 1.4 hdi je to 45Nm.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Mám knížku "Jak na to" pro 206 a tam popisuje hlavně 1.9. :(Hdi tam sice zmiňuje taky, ale tak nějak okrajově.  Píše tam sice 45 Nm, ale nepobral jsem, pro který motor je to myšleno. 

Každopádně jsem šel objednat to gufero,  tak jsem se zeptal a dostal jsem šest A4 s momenty snad na celé auto :mrk 

20251027_110610.jpg

20251027_110632.jpg

Odesláno

Gufero bude až ve středu,  takže jsem se pustil i do dalších věcí.  Musel jsem odvrtat šroub  na čidlo abs, tak jsem to aspoň očistil a šplíchnul a odešel zadní tlumič,  tak jsem dal použitý Bilstein.  Pokud to zítra složím,  tak bude repete na druhé straně...

20251027_195035.jpg

20251027_195048.jpg

Odesláno

Tak dneska druhá strana.  Kupodivu se mi podařilo odšroubovat čidlo abs, i konektor byl čistý.  Tak jsem to aspoň očistil a šplíchl sprejem ten plech,  ať jsou aspoň oba ;) 

A zjistil jsem snížený podvozek,  ale jenom na jedné straně ;) tak jsem dal pružiny,  které jsem vzal že stejného auta, co ty tlumiče. 

A skoro po osmi letech se rozloučil 50 torx s dírou,  který jsem kupoval,  abych vyměnil topení ještě na 406. Budiž mu vysoká pec lehká :(

20251030_192109.jpg

20251030_193129.jpg

20251030_194552.jpg

20251030_200500.jpg

Odesláno

Tak rozvody jsou zase dole, vačka taky, všechno možné je v rámci možností očištěné od oleje. 

No ještě jsem to chtěl trochu nažhavit :D,  čímž jsem si přidal další práci :nevim aneb 3x hurá a jedenkrát kterékoliv sprosté slovo....

20251101_183013.jpg

Odesláno

Mám čekat/hledat problém na tom třetím válci? Je teda pravda, že na tom třetím bylo to zlomené vahadlo.  Ale na na prvním je pořád jenom ten zalomený konec od žhavky a vypadá, že asi bude dobře držet :nevim

20251108_141313.jpg

Odesláno

Tak jsem se pustil do "plastické operace " ;) věděl jsem, že tam jsou dvě měkká místa,  ale že to bude vevnitř až takhle jsem nečekal.  Ale, když už je motor v chodu, tak už to dám do kupy,  jinak bych se na to asi vykašlal.  No takže to vidím tak maximálně na tři,  čtyři roky a bude konec :fnuk

20251109_152656.jpg

20251109_152703.jpg

20251109_153132.jpg

20251109_164120.jpg

Odesláno

mno, normální stav u 15-20 roků starého auta, vždycky se usmívám když tu lidi píšou, že to mají bez rezi jak nové :)

ale po těch letech nemusí být pod dveřmi už nic--kromě barvy 🙈😂

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...