Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

• O 2 roky později...
Odesláno

Otevřu kostlivce, ať nemusím zakládat nové téma, ikdyž jde spíše o důsledek dělení polystyrenu. 

Jak se účině zbavit zbytků kuliček polystyrenu, které mám i po dvou měsících na zahradě?

Měsíc ležely pod sněhem (co oči nevidí, na to se zapomene :aut), ale jak to slezlo, tak se ten lepivej humus nosí na botech do baráku a do auta a to mě sejří...

Odesláno (upraveno)

Na stavbách , po zateplovačce je toho hooodně-vždy se to shrne lopatou z nejhoršího a pak nastane čas zametání silničákem /silničním koštětem nebo taky ulicovým, smetákem), z trávníku to bylo horší a někdy ale stačili kovové hrábě a pak  malým  "rýžovým koštětem. do pytlů na odpad a na skládku. Nikdy se ale nepovede na 100%,ale ta trocha již pak nevadila.

Upraveno uživatelem dýzl
Odesláno (upraveno)

@Milan+ tak jasně, že to tam zatím nechám :aut dík za nabídku :super snad seženu blíž...

@Dýdý jako že to sluníčkem samo zmizí? :mrk

Ale mě sem slunce nesvítí ani v létě - ideální místo na parkování.

Upraveno uživatelem pavelu96
Odesláno

Já to z trávy na dvoře vytáhl sekačkou na nejnižší pozici a obsah koše nešel na kompost ale do popelnice. Následně samotná sekačka zbavená kuliček co se jí držely statickou elektřinou na ulici kompresorem.

Odesláno

můj link žije, což je dobře :), poradím, jak se dá polystyren o celkem velké tloušťce 15 cm řezat--poradili mi vytáhnout z el. páječky 300W (co mám doma) ten měděný hrot, má asi 8mm průměr, ale je krátký, nahradit ho svař. mosazným drátem o průměru 3mm a délce cca 20 cm tak, aby vyčníval těch potřebných 15 cm z páječky (v páječce ho drží šroubek M6, takže se dá drátem posouvat), no a pak jen páječku dostatečně dlouho nažhavit--řeže to fakt super, polystyren se na drát nelepí, řez hladký jako od profíků..., páječka může být i s jiným příkonem, podle toho se pak řeže rychleji nebo pomaleji :super

Odesláno (upraveno)

Ke staršímu tématu.
Hodně modelářských nabíječe má funkci řezačky. Pak k ní stačí jen vhodně připojit drát.

A k nové otázce. Taky bych se klonil k tomu to sebrat sekačkou.

1703063627877.jpg

Upraveno uživatelem dracekvo
Odesláno

Po dešti to tady vypadá takhle... :roll

20231220_111925.jpg

Vysávat to i se štěrkem se mi moc nechce. V práci bych si mohl půjčit dlouhou hadici a vyfoukám to kompresorem od souseda z garáže. Ale to až bude sucho. A ve finále ty zbytky zapálím hořákem na lepenku :potlesk

Díky za nápady :super

• O 2 měsíce později...
Odesláno

Tak první kolo souboje s polystyrenem jsem asi vyhrál. Vyfoukáno, vysáto, zameteno a pohrabáno :super a s posledními tahy hrábí začalo pršet a veškerý prach si sednul :potlesk

Vysavač od kamaráda (sice na kabel, ale) účel splnil :cool:

20240315_180508.jpg

20240315_180433.jpg

A v dubnu by se mohlo začít pracovat na kompletní nové příjezdové cestě... :mrk

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...