sitler Odesláno 27. srpen 2021 Odesláno 27. srpen 2021 @ozzy56jako že každej večer pod kapotu zapinat blikacku a každý ráno ji tam zase vypínat? To by me bavilo možná den, dva.... Péťa ohodnotil 1 Citovat
morepower Odesláno 27. srpen 2021 Odesláno 27. srpen 2021 To s tím škrobem mi řikal mechanik ve škodovce, když mi podruhý měnili rozkousaný kabely. Citovat
ozzy56 Odesláno 27. srpen 2021 Autor Odesláno 27. srpen 2021 před 3 hodinami, sitler napsal: @ozzy56jako že každej večer pod kapotu zapinat blikacku a každý ráno ji tam zase vypínat? To by me bavilo možná den, dva.... mě to taky nijak zvlášť nebaví, ale zatím ta mrcha pod kapotu nevlezla, dávám tu blikačku kolem půl deváté večer a ráno ji vyndám, sám se divím, jak dlouho ty baterie v tom vydrží..., prostě všechny ty spreje a vlasy v sáčku a WC bloky i jiné babské rady mi zatím nepomohly, jenom vidím její hov+na kolem chaty, takže tu na 100% pořád šmejdí Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 27. srpen 2021 Odesláno 27. srpen 2021 @ozzy56 , ty, to přes zimu vyzkouším na půdě. Kuna tam pořád někudy leze a úspěšně likviduje zateplení podkroví. Nějakou blikačku bych jí tam vymyslel , mohlo by to být do sítě a přes spínačky třeba Citovat
ozzy56 Odesláno 27. srpen 2021 Autor Odesláno 27. srpen 2021 já mám s kunou zatím pokoj, samozřejmě se dá ta blikačka předělat na nějaký zdroj--dnes je jich hafo za pár korun, nebo stará nabíječka z mobilu atd., ale jak píšu, baterie to moc nežere, tak to prdím..., a vlastně tu blikačku dávám jen na chajdě... Citovat
Charlie 1 Odesláno 27. srpen 2021 Odesláno 27. srpen 2021 před 3 hodinami, Petr 3008 napsal: @ozzy56 , ty, to přes zimu vyzkouším na půdě. Kuna tam pořád někudy leze a úspěšně likviduje zateplení podkroví. Nějakou blikačku bych jí tam vymyslel , mohlo by to být do sítě a přes spínačky třeba Mám stejný problém..... Už jen železa.... Citovat
Péťa Odesláno 27. srpen 2021 Odesláno 27. srpen 2021 Máti jsem dal na půdu LED reflektor a spínám ho pohybovým čidlem. Od té doby má pokoj. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Pacho69 Odesláno 30. srpen 2021 Odesláno 30. srpen 2021 Abych připojil bizardní příhodu: Včera odpoledne jsme dorazili do Prahy, zastavím před barákem na vyložení auta, než pak zagarážuju. Jsem zvyklý nechat dochladit turbo po dlouhý cestě, otevřu dveře, nechám motor tak 2 minut běžet. Když ho vypnu, ozve se zlověstné zaklepání. Nastartuji, zase vypnu ozve se to znova... Říkám si, co se asi uvolnilo... No abych nezdržoval, tohle jsem měl nasoukaný mezi kastlí a pojistkovou skříní: No klepalo to zobákem do plastovýho krytu... To bylo to zlověstné klepání. Žádnou další škodu jsem nenašel, krom již předchozích děr v izolaci. Jinak v motoru je kunoplašič, kolem motoru v žlábcích WC bloky. No budu muset buď dát blikátko nebo se vrátit k osvědčenému hadru namočenému v octu. To jediné funguje celkem spolehlivě. Citovat
Návštěvník Odesláno 30. srpen 2021 Odesláno 30. srpen 2021 Tak měl jsi tam vše krom ptáka takže splněno Citovat
Goldinka Odesláno 30. srpen 2021 Odesláno 30. srpen 2021 V 8. 5. 2021 at 8:42, David Plundr napsal: Ja to mám takhle a zatím tam nevlezla Ten WC sem měla loni taky, asi týden, pak se to nad motorem rozteklo - tam tam, blbec, dala ty gelové - a já se málem zadusila WC osvěžovač byl uvnitř auta cítit ještě dlouho poté. Kuně to bylo stejně jedno, natahala mi pod kapotu svojí baštu, drobky nechala (a naštěstí nechala i všechno, co k motoru patří ). Letos vymyslim jinou taktiku. Zajímavý je, že se té potvoře líbí jen v mém autě, do dalších dvou ani nezavítala Citovat
Radek Hurvajz Odesláno 30. srpen 2021 Odesláno 30. srpen 2021 No u Peugeota sežrala kuna jen deku pod kapotou, udělala si tam hnízdo, jinak nic, jen droobečky, starej chleba a bordel. U Forda, vytrhala kabely od svíček a sežrala je, překousala kabel k lambdě. Nic nezabiralo, ani WC bloky, ani plašiče atd, ale pak jsem vyzkoušel Sprej proti kunám z autokelly, nelepivý, a co pul rok jsem to stříkal a byl pokoj. Takže tohle snad funguje. https://www.lkq.cz/Product/ACST024/4143597 Jinak pozor, jsou i spreje které lepí, a to je humus pak na tom motoru něco opravovat. Citovat
Péťa Odesláno 30. srpen 2021 Odesláno 30. srpen 2021 Mělo by to být do vtipů, ale nabízí se to sem... Goldinka, vendelinek a ozzy56 ohodnotil 3 Citovat
Pacho69 Odesláno 31. srpen 2021 Odesláno 31. srpen 2021 před 16 hodinami, Goldinka napsal: Ten WC sem měla loni taky, asi týden, pak se to nad motorem rozteklo - tam tam, blbec, dala ty gelové - a já se málem zadusila WC osvěžovač byl uvnitř auta cítit ještě dlouho poté. Kuně to bylo stejně jedno, natahala mi pod kapotu svojí baštu, drobky nechala (a naštěstí nechala i všechno, co k motoru patří ). Letos vymyslim jinou taktiku. Zajímavý je, že se té potvoře líbí jen v mém autě, do dalších dvou ani nezavítala gelový, to je jinej level Já jsem měl v předu takový ty klasický mejdlíčka a z boku závěsný kuličky. Asi hygienická kuna, vždy se uložila nahoře na krytu motoru, kunoplašič 30cm od ní a naprostý nezájem. Je fakt, že až na incident cca 4 roky starý (izolace za motorem) poslední roky nic nezničila. A jakou taktiku plánuješ na letošek? Citovat
Goldinka Odesláno 2. září 2021 Odesláno 2. září 2021 @Pacho69 já ti nevím. Světýlko je fajn nápad, mám to na seznamu, ale abych byla připravená, kdyby to neklaplo, tak si snad seženu chlupy ze lva nebo nevím psi na zahradě těm mrcham nevadej, do baráku nelezou (bydlí ve střeše u sousedů a jsou tam dvě). Jen moje auto se jim líbí. Říkala sem si, že nějaký šílený parfém z parfumerky v kombinaci s antikunim sprejem. Sice asi uvnitř chcipnu smradem, ale kdyby to zabralo, tak to asi tu zimu přežiju. Beztak za sněhu a náledí prakticky nejezdím Citovat
Hafity Odesláno 2. září 2021 Odesláno 2. září 2021 Šílený parfém.... Tak mně napadají "Duchy Maskvy" (savjetskyj parfém za totáče), to byl docela ekrazit.... Milan+ ohodnotil 1 Citovat
Pacho69 Odesláno 3. září 2021 Odesláno 3. září 2021 před 13 hodinami, Goldinka napsal: @Pacho69 já ti nevím. Světýlko je fajn nápad, mám to na seznamu, ale abych byla připravená, kdyby to neklaplo, tak si snad seženu chlupy ze lva nebo nevím psi na zahradě těm mrcham nevadej, do baráku nelezou (bydlí ve střeše u sousedů a jsou tam dvě). Jen moje auto se jim líbí. Říkala sem si, že nějaký šílený parfém z parfumerky v kombinaci s antikunim sprejem. Sice asi uvnitř chcipnu smradem, ale kdyby to zabralo, tak to asi tu zimu přežiju. Beztak za sněhu a náledí prakticky nejezdím Mě funguje hadr namočený do octa, jen to není průběžná ochrana, musím si vždy vzpomenou, když přijedu, že to tam mám dát. Taky zkusím blikátko, chtěl jsem dneska, ale nějak jsem si ho nestihl koupit. Včera mi napsal výrobce kunoplašiče, a poslal mi návod, jak mám změnit frekvenci. Tak se rozhoduju, jestli to ještě vyzkouším, než zas začnu experimentovat. Citovat
Goldinka Odesláno 3. září 2021 Odesláno 3. září 2021 @Pacho69 cokoli, co bych musela dělat denně, nepřichází v úvahu na to sem moc sklerotická nám právě kuna chodí jen na podzim a v zimě, na jaře se už neobjevila, v létě jsme se pokoušeli chytit do sklopce, zkoušeli jsme i lišku (a chytli jsme málem cizího psa a tušim dvě kočky ). Předpokládám, že letos zase začne chodit na návštěvu, páč bydlí v tom vedlejším baráku. Spreje jsme taky zkoušeli asi tři druhy, ale bylo to bez efektu. Co mi bylo řečeno, tak ty kunoplašiče sou na houby, tak do něj zatim investovat asi nebudu. Hafity a Milan+ ohodnotil 2 Citovat
*nohafuc* Odesláno 3. září 2021 Odesláno 3. září 2021 Taky mi furt lezla nějaká unda k motoru.Jakože to nechci zakřiknout,ale v dubnu sem zasypal motor pepřem a od tý doby se zdá,že tam nic nebylo.Teď na podzim udělám novej zásyp a budu doufat,že to tak vydrží i nadále. Citovat
Pacho69 Odesláno 3. září 2021 Odesláno 3. září 2021 Po tom pepří musí kejchat celý auto, ne? před 3 hodinami, Goldinka napsal: @Pacho69 cokoli, co bych musela dělat denně, nepřichází v úvahu na to sem moc sklerotická nám právě kuna chodí jen na podzim a v zimě, na jaře se už neobjevila, v létě jsme se pokoušeli chytit do sklopce, zkoušeli jsme i lišku (a chytli jsme málem cizího psa a tušim dvě kočky ). Předpokládám, že letos zase začne chodit na návštěvu, páč bydlí v tom vedlejším baráku. Spreje jsme taky zkoušeli asi tři druhy, ale bylo to bez efektu. Co mi bylo řečeno, tak ty kunoplašiče sou na houby, tak do něj zatim investovat asi nebudu. Tak já to mám jen na chalupě, v Praze v garáži je klid. Já tedy zatím dnes zkusím přeladit plašič a uvidím, jestli to pomůže. Předpokládám, že večer zas budu jedíný teplý auto v okolí Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.