Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

ekonomicky ta rezerva nebude bohviečo :), bo všecky auta jsem prodal s rezervou, která neopustila svůj určený prostor daný továrnou, takže z jedné strany můžu být rád, že jsem neměl asi 30 roků defekt, na druhé straně se někdy rezerva připlácela, někdy byla v autě jakoby zdarma, ale i příště budu chtít k autu rezervu--asi starého psa novým kouskům nenaučíš :myslim😉

Odesláno

Je to jako s pojistkama - pokud vše funguje, zdá se, že jsou to vyhozené kačky. Až když se něco stane, tak je člověk kurňa rád, že si pojistku platil a že škodu (nebo aspoň část škody) dostane zaplacenou 

Odesláno

Já tedy za roky co jezdím už párkrát píchnul, celkově tak 8x, z toho byla 3 guma na odpis (roztržená, proražená, proražený bočnice), takže opravná sada by nebyla k ničenu. Naposledy se mi to stalo na horách s 5008, tehdy jsem měl štěstí, že s námi byli kamarádi s C4GP. odmítl jsem investovat 11tis za doplnění rezervy, do 5008, koupil jsem si za 2500 rezervu, manželka ušila fusak, když někam jedeme, tak ji prostě přibalím. Hever a klíč vozím stále (a druhej hever je v tý rezervě). Po Praze nebo když jedu na chalupu rezerv nevozím.

u služebních neřeším, co tam je to tam je a zbytek je na asistenci. Musím zaklepat, ale služební jsem píchnul jen 1x, byla v něm rezerva. Teď už není. Jednu dobu jsme měli firemní putovní rezervu (kdo jel někam dál), ale pak se tak nějak "rozjel" vozový park a už to nejde.

Odesláno

Zdravím, tak já opravnou sadu použil jednou po vymetení díry a deformaci ráfku. Samozřejmě nefunkční. Nyní vozím dvě náplně za cca á 400,- a neměl jsem zatím žádný problém.

• O 11 měsíců později...
Odesláno
V 24. 8. 2021 at 12:15, Pacho69 napsal:

Já tedy za roky co jezdím už párkrát píchnul, celkově tak 8x, z toho byla 3 guma na odpis (roztržená, proražená, proražený bočnice), takže opravná sada by nebyla k ničenu. Naposledy se mi to stalo na horách s 5008, tehdy jsem měl štěstí, že s námi byli kamarádi s C4GP. odmítl jsem investovat 11tis za doplnění rezervy, do 5008, koupil jsem si za 2500 rezervu, manželka ušila fusak, když někam jedeme, tak ji prostě přibalím. Hever a klíč vozím stále (a druhej hever je v tý rezervě). Po Praze nebo když jedu na chalupu rezerv nevozím.

u služebních neřeším, co tam je to tam je a zbytek je na asistenci. Musím zaklepat, ale služební jsem píchnul jen 1x, byla v něm rezerva. Teď už není. Jednu dobu jsme měli firemní putovní rezervu (kdo jel někam dál), ale pak se tak nějak "rozjel" vozový park a už to nejde.

Jooo pánové tak tohle řeším aktuálně taky. 10 dnu proražena bočnice na 5008 u Prahy, takže odtah. Včera stejné kolo a opět proražená bočnice, ale tentokrát Krkonoše. Takže s autem se nedalo nic dělat. 5 hod jsem hledal nějakou pneu a někoho kdo přezuje. Dneska hledám rezervu a mechanismus, ale ta cena je nesmysl. 😞

Odesláno (upraveno)

Dneska jsem se byl podívat na dvou kusech a oba KO. Rezervu už mám, jen jak to tam přidělat.

Ještě mě napadlo neudělat držák na ty 2 šrouby a pak destičku, kterou bych k tomu na další 2 šrouby dal kolo. Co myslíte?

Jo a mimochodem, dle VIN má auto mít rezervu 😬

Upraveno uživatelem Jirkap
Odesláno

já mám ušitý futrál a beru ji, když jedu dál, jen do kufru přibalím "balíček". Hadi už jsou velký, takže se i na dovolenou (pokud jedou) nebo na hory (to jedou rádi) do kufru složíme (lyže do boxu).

Odesláno (upraveno)

Byl jsem na STK a měl problém , že není rezerva pod autem , kde má být, Prej rezerva má být tam kde jí určil výrobce .

Tak jsem kupoval naviják ..

Upraveno uživatelem pavelu96
Necituj přímo předchozí příspěvek - jsi tu celkem dlouho, na to aby jsi chápal základní pravidla. Děkuji
Odesláno
před 1 minutou, Charlie 607 napsal:

Na STK už se rezerva nekontroluje.

No , je to vaše věc , ale já měl letos v únoru problém , když jsem měl rezervu v kufru.

Odesláno
před 15 hodinami, doktor055 napsal:

Byl jsem na STK a měl problém , že není rezerva pod autem , kde má být, Prej rezerva má být tam kde jí určil výrobce .

Tak jsem kupoval naviják ..

Jak jsem psal, rezervu mám v obalu a do kufru ji dávám, když nechci riskovat, že bude nějaký problém. Delší cesty po ČR, dovolené, hory a pod. Takže na STK rezervu nevozím. Protože auto dle VIN rezervu nemá, na STK nikoho nezajímá. Ono je nezajímá ani to, jestli je tam opravná sada.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Tak pánové, tohle nikdo nebude věřit. Během 1 měsíce, 3x proražená stejná pneumatika a vždy ta nová 2x vpředu, 1x vzadu a vždy protržená na boku 😤. Od 2 defektu jsem pořídil dojezdové kolo, ale už ne hever :( no nakonec jsem někoho sehnal, kdo má hever a auto nadzvedl a vyměnil za dojezdové kolo. Jenže bylo měkké  a při povolení čepičky vystřelil celý ventilek ven. Takže dojet 60 km domů byl velký zážitek. Mimochodem dojezdové kola už mám dvě a u toho druhého to uchází u ventilku a obě jsou rezavé jak liška 🦊

Takže další level, sehnal hever, opravit dojezdové kola, sehnat někoho, kdo opískuje rez a pak přidělat dojezdové kolo pod auto.

• O 7 měsíců později...
Odesláno
V 3. 8. 2022 at 14:00, Jirkap napsal:

Dneska jsem se byl podívat na dvou kusech a oba KO. Rezervu už mám, jen jak to tam přidělat.

Ještě mě napadlo neudělat držák na ty 2 šrouby a pak destičku, kterou bych k tomu na další 2 šrouby dal kolo. Co myslíte?

Jo a mimochodem, dle VIN má auto mít rezervu 😬

Aktuálně tady tuhle vifikunaci prodávám, viz inzerát v bazaru. Jedna mi zůstala po Peugeotu. Vozil jsem rezervu zavěšenou na svém místě přes tento "adaptér" a nářadí jsem měl v suchu v kufru. Nedokážu si představit vytáhnout hever po třech - čtyřech letech, že by ještě fungoval. Takto je to s jistotou.

20230326_205056_resized.jpg.43217bf0b7106fb9c8dc6e9708fa78e3.jpg

• O 2 roky později...
Odesláno

Dnes opravuji další zvedák. Mechanismus je tentokrát v pořádku, ale zarezlo lanko na kraji bowdenu. Tzn. mechanismem šlo mírně otáčet o nějaký úhel a dál už ne.

(Bohužel) jsem odvrtal mechanismus, budu muset dát šrouby M6 místo nýtů. Lanko jsem nemohl uvolnit silou, ale nakonec se povedlo - ohýbáním bowdenu v místě rzi, tedy asi 10 až 15 cm od konce.

Dávám fotky rzi na lanku - zkusím ho hodně namazat, ale myslím, že zarezne zase. Jedině ho pravidelně protáčet, např. 1 x ročně při přezouvání.

Je to asi z roku 2008 - podle výlisku na plastu. Může někdo potvrdit, že novější už tolik nereznou?

20250425_135213.jpg

20250425_135220.jpg

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...