Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Pomoc s výběrem auta


machulda

Recommended Posts

Jednou jsem tam měl vyhlídnuté auto (ale pro někoho jiného), ale nakonec z toho sešlo, ale bazar je to celkem velký - mají tam aut celkem dost.

Auto vypadá celkem dobře, hlavně pěkně vypucované.

 

Pokud tu není nikdo z opavského okresu, tak bych mohl zeptat kamaráda, jestli by to neprohlídnul. Ale právě díky současné situaci, by to nemuselo být rychle pryč - taky čekám až otevřou okresy, mám vyhlídnuté auto v Brně;)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím. 

Jmenuji se Petr a jsem tu nový. Tak vás všechny zdravím. 

Přemýšlím o koupi 508 2 hdi. A potřeboval bych poradit. Mám možnou hotovost 350 000 Kč. Našel jsem inzerát  kde prodejce nabízí 508 v plné výbavě v automatu rok 2016 najeto nějakých 76 000 km za 370 000 Kč servis ano, první majitel koupeno u nás . Nebo 2015 s taky 2 hdi s nájezdem okolo 140 000 km s cenou okolo 250 000 Kč. Takže ještě nevím jestli jít do motoru který plní euro 6 nebo radči jít do staršího auta, který plní jen euro 5. Co jsem zatím našel tak se často kazí čerpadlo močoviny. Doposud  jsem vlastnil Citroën c5 2.2 rv2004 v manuálu a chci ho právě vyměnit. Takže doposud jsem jezdil s manuálem takže s automatem nemám zkušenosti. Děkuji za rady a trpělivost. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ahoj, motor 2.0 HDI je dobrá volba. Je to spolehlivý bezproblémový motor. Co se týká automatické šestistupňové převodovky, tak s ní také nebývají problémy. Je dobré každých 60 tisíc km vyměnit olej. Zda vybrat auto s E6 nebo E5 je otázka. Motory jsou v podstatě stejné akorát u E6 je nechvalně proslulé čerpadlo močoviny s kterým bývají často problémy. Jelikož je ten s E6  rok 2016, tak i v případě problému s čerpadlem močoviny už asi nepůjde uplatnit kulance výrobce na díly. U aut do 5 let a s vyplněnou servisní knížkou totiž dodá nádržku s čerpadlem močoviny a platíš jenom práci. Jinak to stojí cca 23 000,-. Tak teď už je to jenom na tvém výběru.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

jen obecně, protože ty popisy aut bez odkazu atd. jsou celkem k ničemu,  takže: kup auto jen z doložitelnou historií a od prvního majitele, hlavně bez právních vad--technické problémy se dají vyřešit, právní většinou nee..., ideálně od ofiko prodejce Peugeot (koukni na jejich stránky), kde máš vše kolem auta ošetřeno, včetně záruky, osobně bych auto z dovozu nebral, protože proč brát auto s neznámým původem atd., atd., když je v česku prodaných nových aut jako sra.ek :myslim, ohledně technických vlastností  napíší i ostatní :)

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zdravím takže jeden tip je https://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/508/19089790?goFrom=list .  No spíše řeším jestli jestli euro 5 s nájezdem přes 140 000 km. Nebo euro 6 s podobným nájezdem.  Můj roční najezd je do 20 000 km . Většinou bude jezdit manželka 200 km až 250 km týdně. Sem tam výlet. Takže jde mi o tu nádrž na adblue jestli, když se vymění a bude se s ní málo jezdit tak jestli nedojde v krátké časové ose opět k zanášení nebo jestli to vydrží aspoň 5 let. Ještě jsem nedočetl vlákno o té výměne. Takže nevím jestli se mění je jednou nebo je to pravidelná investice jako u brzd? třeba co dva roky .

Je možné se s někým spojit kdo má 508 již výměnou adbule a zeptal se na rady a tipy na co pozor.

děkuji za odpověď

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Ta 508 na odkazu je ale při platbě v hotovosti ještě o 40k dražší - specialita Kopeckého. Není patrno zda je to E6. Co se týká spolehlivosti Adblue, na to je nejlepší se zeptat člena ChouLu, ten má s tím bohaté zkušenosti. Pokud se chceš dovědět více o Peugeotech podle VIN, tak je nejlepší si tady na fóru zaplatit členský příspěvek a můžeš využívat všech výhod platícího člena tj. mimo jiné například historii aut podle VIN, vyhledání ND podle VIN apod. Já jsem vlastnil P508 vyrobenou 2010, uvedenou do provozu 2011 a bylo to velice spolehlivé a bezproblémové auto.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Nejen Kopecký, ale i ESA, AAA, AUTODISCONT, MAMACAR, DAVOCAR, TROTINA - většina těch velkých bazarů má o hezkých několik tisícovek nižší "lákací" cenu při koupi auta na úvěr a kdesi vpravo dole menším fontem napsanou o dost vyšší cenu při platbě cash. No a úkolem prodejce je to auto Ti nadělit samozřejmě na úvěr, z prodeje cash je malý zisk a pro prodejce prdlajs odměna. 

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

  • O 4 týdny později...

Zdravím všechny a děkuji za rady. Takže nakonec jsem se rozhodl pro auto co jsem dával inzerát od auto kopecký. Přesvědčil měl nájezd. Zachovali interiér. Jestli tam v pondělí bude tak jej beru na splátky. Akorát jsem si všiml že tam nejsou 18 nebo 19 palcová kola ale jen 17 palcová. Což musím ještě vytelefonovat proč to tak je. Moje poslední  otázka je na tento inzerát  https://www.sauto.cz/osobni/detail/peugeot/508/19126394

Vím že to rhx byly hybridní. Ale tento není. Jaký je tam rozdíl jen vzhled nebo něco víc . Co mě trklo hned je jiná přední maska deního svícení, šedá lišta kolem vozu. Celokůže. 

Zapomněl jsem zmínit že u toho Kopeckého jsem už byl a projel a byl pohodlný. Ale nevím jak se sedí v celokůži. Zda-li je lepší pólo kůže nebo čelo kůže. Mám dvě děti ve věku 9 a 8 let, tak proto se ptám. Kvůli údržbě a čištění. 

Děkuji za rady 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

- Vysoké Mýto máš 160 km. to je nedobré, jak pro výběr, rozhodnutí, tak i pro jakékoli reklamace nebo další vyjednávání.

- auto na splátky? Oj. Budeš živit další agenty - nicnedělátory, kteří čekají na tvoje peníze. Kdybych měl na kontě 200 t, tak si koupím auto za 75 t., aby zůstala rezerva

- s tou kůží jsem se už dvakrát spálil u Peugeotu. Používají eko-kůži, což je obyč. koženka, záda se potí. A to i přes výslovné ujišťování, že tentokrát to bude pravá kůže. Jednalo se o 5008 z r. 2010 a pak 5008 z 2019. Snad na 508 dají pravou vepřovou kůži. Poznal bys to tak, že si doneseš vosk na kůži (nábytkářský), natřeš kousek a když se do půl hodiny nevpije, je to koženka. Když měly děti 8 a 9 let, tak se v autě nejedlo (zákaz), vzpomínám, takže se špiněním (nešpiněním) mám tuto osobní zkušenost.

- za 17-ky kola buď rád, jízda je příjemnější, pneu jsou levnější. Na druhé straně, už i takováto nesrovnalost o něčem svědčí - prostě si někdo kola vyměnil na soukromé auto.

- jakou pověst má prodejce, to si zjisti především. I autorizovaní prodejci mohou být dobří, ale taky "na hraně" (nechci použít ošklivé slovo).

- to že jsi zdaleka, nahrává prodejci, že tě víckrát neuvidí

- dokud jsi nepodepsal a nevydal peníze, jsi pánem situace. Až podepíšeš, jsi prosebník.

- osobní zkušenost říká, že je to o lidech. Tzn abys měl s prodávajícím osobní zkušenost, anebo několik nezávislých doporučení, že tento je seriozní. Neboj se čekat, aut je mnoho.

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Lesak napsal:

Je to dovoz, takže najeté km nelze ověřit. Prodávající by měl být podle jména seriozní,, ale je mi divné, že si někdo ve Francii koupí takové auto a pak s ním málo jezdí.

Kdybych měl napsat svůj názor, tak bych koupil starší 5008 (měl jsem a byl jsem moc spokojen), anebo starší 308 SW, do 200 t. Kč. Ale je fakt, že na můj názor ses neptal, takže prosím o prominutí.

Ještě maličkost: veškeré elektronické asistenty jsou na zlobení, případně na chlubení před ostatními. Při jízdě otravují.

 

Upraveno uživatelem P607Olda
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 2 hodinami, Lesak napsal:

. Akorát jsem si všiml že tam nejsou 18 nebo 19 palcová kola ale jen 17 palcová. Což musím ještě vytelefonovat proč to tak je.

v inzeratu pisou ze je na Alu 19:. Jestli je nema, tak by meli vysvetlit proc a pekne hnout s cenou dolu, nebo je doplnit. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Rozhodně bude spotřebitelský úvěr od banky výhodnější.  + sám si zvlášť uzavřít pojištění, pojištění jako součást nějakého produktu bývá pěkně natažené..

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Do auta na úvěr (tehdy leasing) jsem šel pouze jednou v životě a i když jsem kupoval dodávku na podnikání a tudíž auto, co si na sebe "vydělalo", stejně bych si to znovu X krát rozmyslel. Nejen, že cenu auta násobně přeplatíš, ale budeš v nevýhodě i v případě, že se budeš třeba dohadovat o reklamaci, nedej bože abys havaroval nebo Ti auto ukradli. Pak peníze pojišťovna vyplácí poskytovateli úvěru (vinkulace) a ty pak doplácíš rozdíl mezi tím, co vyplatila pojišťovna a CELKOVOU cenou auta včetně zisku poskytovatele. 

Pořádně to zvaž, jestli cesta navrhovaná Oldou není přeci jen o něco lepší. 

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Guest Petr 3008

Zvláště u ojetin bývají ty produkty problematické a dost nevýhodné, u nových aut bývá situace lepší, tam jsou ty produkty jiné, v uvozovkách výhodnější.  Každopádně je na místě ostražitost, kalkulačka a všechno dobře propočítat.

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Některé banky nabizi i produkty na ojetá auta...rpsn tam začíná  někde kolem 12% i s pojištěním....vzal jsem to ale letem světem...chce se to dotázat v bance za kolik ti půjčí.

takže chce to důsledně pocitat a neskocit na první nabídku v salonu...jinak na povinne a havarijni pojištění tu myslím máme v klubu experta, ne?😋

Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

před 1 hodinou, Petr 3008 napsal:

Zvláště u ojetin bývají ty produkty problematické a dost nevýhodné, u nových aut bývá situace lepší, tam jsou ty produkty jiné, v uvozovkách výhodnější.  Každopádně je na místě ostražitost, kalkulačka a všechno dobře propočítat.

Pravdu díš. 

Já tehdy (2001) bral VW T4 z bazaru v Trutnově, kde pan majitel tahal ročně několik T4 od jedné firmy z DE. Firma vyráběla polohovací postele, tedy auta vozila váhu max. pár metráků a prodávala je dvou - tříletá s nájezdem lehce přes 100 000 km. Mě tehdy leasing v GE CAPITAL spočítali na 48 x 11 353, - Kč a dával jsem akontaci 200 000 Kč, tzn. že mě auto stálo cca 745 000 Kč (pravda včetně HP 🤔). Když jsem pak jednou byl přímo v autorizáku VW na nějaké opravě, jen tak ze zajímavosti mi prodejce spočítal splátky na stejně vybavený nový auto a vyšlo by mě na 48 x 15 000 Kč s akontací 0!!! - tzn. míň než moje ojetina. 

Holt drahá zkušenost

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Fruktis - po 20ti letech už jen velmi od oka - cca 420 000 + DPH 22% (ale fakt bez záruky, papíry jsou někde hluboko ve vyhozených šanonech)

To byl ON - prodával jsem ho, když měl na tacho lehce pod 500 000 km
xRlPrxGIvGp3trUouchPH8x22r5QbPhrTeJsfoW66XmakDwAURPFkPQ1Sxu17Ptmsi-yFun3NFd9yHhKUUg4_lHKvxiV0kYMGiOAgOOpTo2xYMgkFq4ZGYNfTVSKCpSEZhFwCyIz1QgMf1LRwLUhxTbdlO2rMCZJXGP9KaAdIV5VYIijsEWKxmwUE46_3fjeK8gXx9SS4aOW6nLBDQigbFlG5qlW_dnRGfJ6kWUZIF2SwIO4US4OKPtMe0j7g2uaUFJfPjtDAlLW6_87TtMrWkUAJLioJY3twen5OuC5N03fgyTox_Yqq95OEkwkS9woleXSG84egsZiifxnUrthxROvCD6zgCNlEW9iqIf1Qx4Momi5EuspQnMtOTNq3IcOb3i5TSc-PcWLEWZATVL73m-CTNqhb2RVyJ7VvApAcnIbtuD6T2vgGsk7tZnxclzInIqEobdWMks6kV2-VwqbWKWpwUqLTPVGnkyPCDmInjo3S0MY_RrGVBpEjnmN877bjOZBR4kbkBmRnLO-wt4wVJZMfsJzVtC3f9Gi1-fNbjITkBsBndtNTDoqhhxSs34XT_bSekQ9kL_itXrY-OKC_nQc7LjcktnpTvZnDRG11e3DxuJM6Ll-F8pHmoUn_I8nrylfExd3jGb3wJHxTXUhKrxLCHTOkhghQ4d1DEbrskRFHXF3fPmOAF11Kd0hpEUgS_zxgZ5nXz7P1tbOde0xAWmg=w1202-h907-no?authuser=0

HEkFAChnh9gKbmA21P-kZ_Y5WlTWUE5WIoEgq0Qc3sgsU_OWwZ6UK8u_REHFeavoTKis7jXLfAApmwcVBlaPaC2MFmasIQvAYBeoAGKdQpmE000eVWaCMsZhvjHeP8v84c9gz_TfYtmoC7rm1fPk7v1MucTT2nPePCwcP_uwK2JFq08uqO67UYEWMXx4Ur-CB8LqdOp3ZPO-MZDPk8eULCILA2nuopaUJMiXIBU33JhRE1Y4gZvOwvlrygK9V22Y_84gsyJuZiP69OH65XKK5xO9KNNXQK_LW5FiRzfz6yCN6mu78iR_A22_o5CfGHam0yDKN_GCDHQQnrvLJt04XeKIRqBCz_RA2u3KI_dt4df8CXpVLvNRY7Ez2sZVIx6GOoZnRG4ApKXgnbn6x5ipxdM_v0hJXx87T8KBEeIaEUtN7hzITflMMdNKY2ZJGMpiuWsdAUqaWkwTKZeGen53uQ_y7iKun4TbN8_uBnpWch1G2Rt_3Tljj8a63xZEg7wW8WcibiWQv31fOcCSZ6lfPq8OqvAWQODDPNfsbkdPxaTuB-3MNJHh0ZJ8TkqUWj2DFy0eYmrjQz8TweYwlVzgEp8QlmOBQQ0_zQu2X1Cwm7G0xBQE0hRXfns0B0hnQZVY2HLWN4GB57S2eFpvQG-9d36nIQjsw0iIVdnI2rZMBdyplSR-8r_iLv8Wtz-eV1FP60cxC5EZpqLFmWmL9N2gIWOJ=w1202-h907-no?authuser=0

Upraveno uživatelem Medvěd
Odkaz ke komentáři
Sdílet na ostatní stránky

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

    • Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
×
×
  • Vytvořit...