Návštěvník Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 No je to prostě klasika. Některé věci být můžou, některé ne. Logiku to samozřejmě nemá a co je nejlepší, nikdo neřekne proč tomu tak je. Ani v servisech nerozumí spoustě věcem a člověk si připadá jak idiot když zjistí, že o tom ví víc než nějaký rádoby expert. Není nic horšího než když někdo dělá svou práci a sám si navíc nezjistí ani prd. Je to hnus a místy toho mám plné zuby.
Péťa Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 V 1. 10. 2020 at 14:32, Fangluin napsal: Na dotaz, že pokud cestou na STK budu mít nehodu a na autě budou osazené disky, které nejsou v TP, tak jak se to pak řeší, na to mi nikdo neuměl odpovědět. @Fangluin Na to Ti umím odpovědět já Takové auto je nezpůsobilé k provozu na pozemních komunikacích a ty s ním na silnici prostě nesmíš. Jediné legální řešení je, naložit auto na odtahovku a odvést na STK. Ale kdo by to dělal, že Já teda ne Rikic339 a ozzy56 ohodnotil 2
Hafity Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 před 49 minutami, HanysR napsal: nikdo neřekne proč tomu tak je Protože nikdo se s tím nechce zabejvat.... Zadáčo....
Návštěvník Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 (upraveno) V autě mi nefungovala wifi. Prostě se to nechtělo připojit k žádnému telefonu. V servisu mi řekli, že to ty auta neumí a že je to funkce jen pro servis pro zjištění licence. Dokonce kvůli tomu volal kolegovi (další expert) aby mu potvrdil, že to opravdu nemá fungovat. Přitom to tady kluci normálně provozují. Dokonce je to v návodu, že jebto normální funkce s popisem jak ji provozovat. No a z ničeho nic, se to po měsíci začalo připojovat a funguje to spolehlivě. Každý se jen ohání tím co ta auta neumí, technologiemi apod a ví o tom hovn.o. Umí max vyměnit olej a mechanické části a to ještě bůh ví jak. Tohle mne zklamalo. @Hafity Je to bohužel tak jak říkáš. Dnes je velmi málo lidí, co berou svou práci zodpovědně a s přístupem. Každého jen zajímá za kolik ale co může nabídnout je vedlejší. Každý chce nadprůměr, auto, mobil, volné víkendy ale že on stojí za hovn.o ho nenapadne. Upraveno 4. říjen 2020 uživatelem Návštěvník
ChouLu Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 V 1. 10. 2020 at 14:32, Fangluin napsal: Já si se zápisem disků do TP taky užil. Někde tady jsem to psal. Vybral jsem si na zimu Dezent TA v 17", který podle Alcaru má být na 5008 SUV. Jenomže v zaslaném typovém listu je příloha s podmínkami, kde píšou že disk nelze použít v kombinaci s 1,6 puretech motorem, nebo tak nějak. S tímto listem a osazenými disky na autě jsem musel na STK pro evidenční kontrolu, a následně na úřad pro zapsaní do TP. Na dotaz, že pokud cestou na STK budu mít nehodu a na autě budou osazené disky, které nejsou v TP, tak jak se to pak řeší, na to mi nikdo neuměl odpovědět. V Bílovci na STK mě vyhodili s tím, že v podmínkách se píše, že disky nelze osadit na moje auto. V Kopřivnici na STK mi říkal, že ho žádné podmínky nezajímají, on má jenom zkontrolovat, jestli jsou osazeny disky, které jsou uvedené na typovém listu. Prošlo. V Kopřivnici na úřadě jsem neprošel. V Bílovci na úřadě jsem haluzácky (neviděla přílohu) prošel. Je to strašný oser a nedomyšlené tady u nás. Tak hodně štěstí s těmi 17 až se ti prodřou brzdové hadice Peugeot na 508 1.6 zakázal dávat 17ky liťáky z dost zásadního důvodu
Návštěvník Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 @ChouLu Jak to, že mám tedy 17 v techničáku? Mně to taky překvapilo, protože jsem si myslel co říkáš, že na GT 17 nejdou. Říkal mi to i před koupí @HonzaZ který mne před koupí zásoboval cennými radami.
HonzaZ Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Nevím, ale být tebou, tak koupím origo 18" a bude po problému. Jsou sice dražší než neorigo, ale kvalitativně jsou špička. Jen tak se při nárazu nedeformují a neprasknou (už vyzkoušeno osobně). Pokud si vzpomínám, tak mají v nabídce dva typy. Já kupoval také origo na zimu ale samozřejmě 17", protože jiné v TP nemám.
Hafity Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Před hodinou, ChouLu napsal: Peugeot na 508 1.6 zakázal dávat 17ky liťáky z dost zásadního důvodu A dal o tom zásadním důvodu tak nějak všeobecně vědět?
Návštěvník Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 @HonzaZ Asi to tak nakonec udělám. I kdybych měl koupit stejné co mám teď. Hodně se mi líbí a origo je asi fakt nej.
HonzaZ Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Jj, auto bude vypadat stejně dobře v zimě jako v létě.
Milan+ Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Když vezmeš kola s typákem, tak je to v poho a ještě ušetříš. Ty všechny průmyslové kola jsou těžké jak prase, proto se nebortí. ozzy56 ohodnotil 1
Návštěvník Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 Tím chceš říct že kvalita je stejná a origo jsou lepší jen kvůli množství materiálu? Rozveď to trošku
ozzy56 Odesláno 4. říjen 2020 Odesláno 4. říjen 2020 origo ALU kola kreslí parta dizajnérů ke konkrétnímu autu, což je prostý fakt, takže origo kola jsou (musejí být) i dražší--je pravda, že většinou k tomu autu i ladí..., ale že by byla technicky kvalitnější to nee, protože ta kola pro ně vyrábí firma, specializující se na aludisky, takže i jejich ostatní aludisky, které vyrábějí např. pro Ford jsou na stejné kvalitativní úrovni..., ano, když budeme porovnávat aludisk za 1299 Kč made in China, tak to bude iné kaffee , ale značkový aludisk na tom bude s kvalitou stejně, jako origo, ale bude stát o něco méně radim.1008, Milan+ a AlBunda ohodnotil 3
AnotherOne Odesláno 5. říjen 2020 Odesláno 5. říjen 2020 Presne tak, na mojich origo alu je dokonca napísané, že ich vyrába Ronal.
Fangluin Odesláno 7. říjen 2020 Odesláno 7. říjen 2020 (upraveno) V 4. 10. 2020 at 12:03, ChouLu napsal: Tak hodně štěstí s těmi 17 až se ti prodřou brzdové hadice Peugeot na 508 1.6 zakázal dávat 17ky liťáky z dost zásadního důvodu Já mám ale 5008. Normálně se 17" dala koupit. Dával jsem to sem jen kvůli těm starostem se zápisem kol do TP. Upraveno 7. říjen 2020 uživatelem Fangluin
Milan+ Odesláno 7. říjen 2020 Odesláno 7. říjen 2020 V 5. 10. 2020 at 10:09, AnotherOne napsal: Presne tak, na mojich origo alu je dokonca napísané, že ich vyrába Ronal. Ty má přímo v nabídce pežo jako origo?
AnotherOne Odesláno 7. říjen 2020 Odesláno 7. říjen 2020 Tak, tak. Dokonca v dvoch odtieňoch https://eshop-peugeot.cz/sk/81-508#/rozmery-18
Návštěvník Odesláno 9. říjen 2020 Odesláno 9. říjen 2020 Sice nechápu proč mi tu dáváte kola na předchozí pětsetosmu ale OK.
Guest Petr 3008 Odesláno 13. říjen 2020 Odesláno 13. říjen 2020 V 31. 8. 2020 at 18:30, HanysR napsal: Uvažuji nad Alu disky na zimu. Druhá sada. Koukám na 18" ale problém je v ET. Správně mám mít ET44 ale všude jsou ET40. Bude to problém? Origo Peugeot nechci, 19 co jsem chtěl tak nemám v TP a typový list Peugeot nedodává. Další věc, pohodlí 18 mi vyhovuje a 19 se už bojím abych nelitoval. Takže se ptám, je ET40 problém když je v TP 44? Pokud ne, co na to STK? Díky za případné odpovědi. Nemyslím si, že systémově bude někdo hledat na disku ET pokud bude rozměr kola zachován, ale je to náhoda a pak STK neprojde. Velký problém ale může nastat v případě nehody a šikovný právník ze špatného ET dokáže udělat nesmysl.. Jinak Peugeot snad ET vymýšlí schválně..je fakt minimum nabízených kol ve stejném rozměru. Řešil jsem druhá kola pro 3008, v neorigo výběr téměř žádný. Navíc v TP pouze jeden rozměr - 18 a díky novým homologacím a předpisům celkem nic jiného dopsat nejde. U starších aut problém není, tam se dá zapsat v podstatě cokoliv. U nových pouze to, co Francouz napíše do COC listu. Je ale zajímavé, že kus od kusu je to jinak, asi jak se jim chce, nevím a nerozumím.. Já chtěl tedy původně na zimu kola menší, každý prodejce kol pochopitelně tvrdí, že je vše ok a kola se použít dají,ale... legálně nedají. Oficiální odpověď od odborníků zní: "směrem nahoru proti originálnímu příslušenství od výrobce jít můžeme, směrem dolů nikoliv - a je to z toho důvodu, že volitelné brzdy u této varianty mohou vyžadovat minimální průměr kol větší než 17. I v typovém listu k homologovaným kolům pro P3008 je poznámka, že kola nelze použít v provedeních vozidla, která jsou podle listu prohlášení o shodě COC vybavená nejmenším rozměrem kol 18" Tolik citace. Chci tím jen říct, že nám to všem nějak moc komplikují. Nemá cenu to víc rozvádět, jen moc nechápu, že jinde to jde v pohodě. Škodovka píše normálně všechny kola používané na daný model a dokonce příbuzný Citroen na dražších modelech také. Jen si myslím, že by bylo slušné přistupovat k zákazníkům také tak. To by ale musel dovozce mít zájem a něco pro to dělat. Téhle praxi nyní nerozumějí ani prodejci. Od toho ET jsem tedy hodně odbočil, tak se omlouvám.
Recommended Posts