Přejít na obsah

Fangluin

Uživatel
  • Počet příspěvků

    84
  • Registrace

Vše od uživatele Fangluin

  1. Fangluin

    Nový Peugeot 5008

    Kola se dají vyměnit, ale ta druhá řada sedadel . Je veliká škoda, že nezachovali 3x isofix. Pokud člověk nechce kupovat dodávku a chce vozit 3 děti, tak zůstává snad jen zastaralý S-max. Při tom se nová 5008 povedla, nemám problém ani s exteriérem ani s palubní deskou. Škoda, uvažoval bych o ní. Kdyby byl plug-in s 1.6PT ve 4x4, to by byla topovka. Ale ty sedačky :((
  2. Ahoj, mi to taky blbne. Někdy se sklopí jen jedno, druhé ne. Někdy to nejde sklopit ani tlačítkem na dveřích, někdy zase ovladačem. Většinou pomůže zrcátka sklopit manuálně a zase je vrátit do původní polohy a pak to zase pár týdnů běhá dobře. V létě mi končí prodloužená záruka a byl jsem domluvený se servisem, že před koncem záruky mi to vyreklamuji a dají snad nové, tak jsem zvědavý.
  3. Ahoj, já mám auto 2019, najeto přes 40k a zatím bez problému. Občas se nesklopí zrcátko u řidiče při zamčení, ale manuálně s tím zakvedlám a zas to nějaký čas funguje. Před koncem záruky mám domluvenou výměnu zrcátka. Jinak super bezproblémové auto.
  4. Fangluin

    Peugeot 5008 1.6 THP

    Záleží hodně na stylu jízdy. Manželka s tím dokáže divy Delší trasy po okreskách se dají i za 6L. Město kolem těch 7,5-9L. Dálnice při 130km/h je tak 7-7,5L. No a když se to přepne do sportu, tak 10L není problém.
  5. Fangluin

    Peugeot 5008 1.6 THP

    Máme 4. rokem (8.2019) 5008 1.6 puretech 133kw, najeto 40 tisíc km a zatím ten motor funguje skvěle. Jezdíme s tím hlavně město, občas to protáhnu po dálnici a na dovolenou 2 dospělí a 3 děti. Za mě super motor pro toho, kdo nechce naftu. Čepuju mu jen prémii OMV100.
  6. Mám Allure a taky mi z repro nic nejde. To bude GT výbavou.
  7. Jo jsou to letní, taky jsem je řešil a nakonec na zimu koupil zimní.
  8. Fangluin

    HanysR 508 SW GT 1.6 PureTech 225

    Ani na Alcaru se ti nic nepovedlo najít? Mají dobře udělaný konfigurátor podle značky a modelu auta.
  9. Jsem se ráno díval, ale teď jak to čtu znova vidím, že máš panoramu, kterou já nemám. Takže bez panoramatické střechy je to v pohodě.
  10. V noci nikdy nebyl problém se světlem, ještě jsme to vypínali, aby nám světlo nebudilo děti při nočním příjezdu. Zkusím se na to zaměřit, až pojedu za tmy.
  11. Fangluin

    HanysR 508 SW GT 1.6 PureTech 225

    Já mám ale 5008. Normálně se 17" dala koupit. Dával jsem to sem jen kvůli těm starostem se zápisem kol do TP.
  12. Fangluin

    HanysR 508 SW GT 1.6 PureTech 225

    Nezjistil, v příloze důvod napsán nebyl, tento rozměr se u nižší výbavy normálně prodával, nasadit šel disk bez problému, tak jsem to dál neřešil.
  13. Fangluin

    HanysR 508 SW GT 1.6 PureTech 225

    Já si se zápisem disků do TP taky užil. Někde tady jsem to psal. Vybral jsem si na zimu Dezent TA v 17", který podle Alcaru má být na 5008 SUV. Jenomže v zaslaném typovém listu je příloha s podmínkami, kde píšou že disk nelze použít v kombinaci s 1,6 puretech motorem, nebo tak nějak. S tímto listem a osazenými disky na autě jsem musel na STK pro evidenční kontrolu, a následně na úřad pro zapsaní do TP. Na dotaz, že pokud cestou na STK budu mít nehodu a na autě budou osazené disky, které nejsou v TP, tak jak se to pak řeší, na to mi nikdo neuměl odpovědět. V Bílovci na STK mě vyhodili s tím, že v podmínkách se píše, že disky nelze osadit na moje auto. V Kopřivnici na STK mi říkal, že ho žádné podmínky nezajímají, on má jenom zkontrolovat, jestli jsou osazeny disky, které jsou uvedené na typovém listu. Prošlo. V Kopřivnici na úřadě jsem neprošel. V Bílovci na úřadě jsem haluzácky (neviděla přílohu) prošel. Je to strašný oser a nedomyšlené tady u nás.
  14. Já při koupit měl půjčenou na den právě 1.5hdi, nejelo to nejhůř, ale při potřebě předjíždět to bylo málo. Oproti tomu 1.6 PureTech jede krásně. Záleží na tom, jaký jsi řidič. Pokud často předjíždíš, nemá smysl brát nic slabšího něž 1.6 nebo 2.0HDi. Pokud si jedeš pohodu a nějaký pomalejší kamion neřešíš, šel bych to 1.2
  15. Faceliftovaná 5008 na konci roku má mít 1,6 puretech stále v nabídce. Alespoň to tak prezentují na webech. Mám ten motor, zatím najeto 11 tisíc km, po první garančce a žádný problém. Spotřeba klesla na 7.2L. Hlavně ten motor jede a je s ním zábava.
  16. Jenom detail, manželka si mezi dvě dětské sedačky sedla. Jela tak skoro celou cestu do Chorvatska a zpět a neztěžovala si. Takže asi záleží od velikosti té dospělé osoby. Sedačky máme Cybex Solution M-fix a Cybex Sirona M2 I-size 2017.
  17. Fangluin

    MY PEUGEOT APP

    Aplikace kecá, auto ukazuje více realitě spotřebu. Alespoň mi to tak vycházelo, když jsem si to počítal.
  18. Máme děti 2 a 4 roky a bez problému. Auto je parádně variabilní, sedačky se dají posouvat dle potřeby a tak si upravovat prostor pro nohy vs. prostor v kufru. Motor mám právě 1.6 puretech a užívám si to. Skvěle to jede. Testoval jsem ještě tu 1.5 BlueHDI a tam mi např. při předjíždění ten výkon chyběl. Teď na to prostě šlápnu a auto pěkně vystřelí. Když je naloženo a do kopce, tak by to už chtělo něco většího na bezpečné předjetí. Dlouhodobý průměr mám zatím 7.8L po necelých 8 tisísích km. Převodovka je super, o dost lepší jak DSG. Já upřednostnil právě navigaci před keyless a nějak moc nelituji. Navigace je slušná, ale dá se určitě žít i s tou přes telefon. Ten elektrický kufr může být fajn, jelikož obyčejný jde dost ztuha zavřít a člověk, pokud nechce sahat zvenčí na víko, musí s tím pořádně švihnout. Ale dá se to natrénovat. Manželka to taky zvládá a nemá se moc co pokazit. Co mám trvale vypnuto je lane assist, nejezdím tolik dálnice. Zase adaptivní tempomat super, škoda že neumí stop and go. Grip control jsem zatím nevyužil, ale mám ho. Trochu lituji, že jsem nenašel někde finance na Focal audio, dost poslouchám v lossless kvalitě a obyč. audio někdy nestačí. Taky si ověřte velikost pneu, dost se to tady řešilo. Někdo měl ve velkém TP víc, někdo jenom jedny. Já měl jenom jedny a dostat tam druhé menší dalo dost práce
  19. Na mojí 5008 taky nic neklepe. Kolega má zase Kodiaq a v něm mu pro změnu vše vrže, takže si nevybereš.
  20. Ty hodiny mezi ventilací asi nejsou originál příslušenství co?
  21. V oktávkách 3. generace po faceliftu se dala přehrávat DVD, pokud auto stálo. Kolega to využíval pro děti, když potřeboval někam odběhnout z auta. A myslím, že to tak mají i některé další značky. U PSA mi přijde ten systém hodně omezený. MiroPopruh nenapsal, že se chce dívat za jízdy, nerozumím proto podrážděným reakcím.
  22. Fangluin

    Ondryšova 5008

    Myslím si, že to takto fungovat nebude, ale pokud ano, dej prosím vědět.
  23. Tak tady je vidět ten rozdíl výbav Allure pro rok 2019 a 2020, kdy byla látka na palubovce nahrazena imitací karbonu, což je škoda.
  24. Fangluin

    Reklamace

    Tak já musím zaklepat, ale nic z výše popsaného se mě zatím neděje. Najeto 6500 km a auto úplně v pohodě.
  25. Fangluin

    Ovládání hlasem

    Tak jsem to teď z oběda zkusil a komunikuje to se mnou v AJ. Systém mám nastaven taky česky.
×
×
  • Vytvořit...