Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Scratchova 407 coupe 2,2 16V

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)
V 20. 7. 2020 at 9:02, Scratch napsal:

Tak jsem se vrátil zpět k Peugeotu od Volva a zatím se to jeví spíš jako špatně, než dobře :(

Auto mi má primárně sloužit na denní ježdění a má několik much, který se musí vychytat. Momentálně víc stojí než jezdí a mám z toho auta spíše rozporuplné pocity :( , rozhodně ne radost.

1. chyba, že jsme s @brixtr už na cestě od prodejce urvali mechanismus otvírání kapoty (strašně tuhý lanovod). OK ten jsem za 300 koupil a vyměnil a funguje to tak jak má.

2. a horší problém bylo bzučící čerpadlo serva, které bzučelo po příjezdu domů - Véna vyměnil čerpadlo zaslané od Tomáše, a řízení je snazší, ale v manžetách jsou stopy oleje, takže je celé řízení pravděpodobně na výměnu

3. nefunkční klimatizace - tam doufám, se problém vyřeší natlakováním a zjištěním co je prdlé, poptám Kocbeře, popř se koupí náhradní díl.

4. nefunkční tlačítko na otvírání kufru (které bylo ještě včera funkční - s Brixtrem jsme na to koukli a je to uvadena nemoc, kabely stiple...... zaletujeme to a nazdar....

5. čekám co přijde dále, ale minimálně sháním boční lišty k čelnímu sklu, protože mi přijde, že tam mají být a nejsou

Každé jazdené auto ktoré kúpiš má chyby ktoré sa časom objavia. Najviac asi záleží kto to auto mal pred tebou a ako ho servisoval. 407 coupé je auto, ktoré má svoj vek a všetko nebude fungovať do nekonečna. Z tých problémov čo opisuješ som mal tiež problém s otváraním zadného kufra. Problém bol zalomený kábel ako píšeš. Inak je to podľa mňa po tých rokoch stále pekné auto. Mám ho už 4 roky a stále sa mi páči jeho dizajn, ale asi sa s ním už asi pomaličky rozlúčim :)

Upraveno uživatelem brixtr
odstraněn obrázek z citace
Odesláno (upraveno)

Tak Tomáš dnes přiveze "snad" druhé coupé jako dárce orgánů a budeme měnit:

dle bodu 2 hřeben řízení

dle bodu 3 budeme měnit chladič a ventilek, bylo to od ChouLu proměřeno COčkem 

dle bodu 5 kdy čekám, co bude, tak poprosím Toma o výměnu i normál chladiče, ten se odporoučí také velice brzo, ale čekám, až doveze dárce orgánů

a pak už snad budou základní mouchy vychytané a bude se vesele drandit :), hlavně jsem rád, že se k tomu Tomáš postavil a určitě se dohodneme k oboustranné spokojenosti :)

a nesmím vynechat Brixtra, který se chystá na výměnu svazku v kufru

Upraveno uživatelem Scratch
Odesláno (upraveno)

No tady bych asi durazne doporucil zmenit lakyru, ..... Ale vyresim sam casem po sve ose..... milane 😉👍

Guest Scratch
Odesláno (upraveno)

Tak Hugo mi vymenil rizeni, blinkr (takze cvaka, ale je trosku volnejsi - do budoucna si sezenu pro jistotu 1 packu do zalohy :D ), zavaril vyfuk, a udelal jeste nejake dalsi drobnosti, a tak ted uz aspon jezdime. @ChouLu snad doda ventilek a chladic na klimu, a zacneme klimovat, a @brixtr mi pomuze s tim svazkem v kufru, a tim budu povazovat misi za dokoncenou a budu cekat, co se kde pokazi. Verim ale, ze da na chvili pokoj :D 

Guest Scratch
Odesláno

@Ferry Hugo zkusil dat do coupe rizeni ze sedana a je to stejny, tak kdyby vam nejake prebyvalo, tak vas ho rad zbavim abych mel do zasoby :D 

• O 2 týdny později...
Guest Scratch
Odesláno

tak rizeni opet tece, takze shanime dalsi :D 

ale už chladíme :)

ChouLu resi par drobnych problemku k parkaci a nivelaci svetel a pomalu to speje k dobremu konci :D 

IMG_20200816_195932.jpg

IMG_20200816_195943.jpg

IMG_20200816_195953.jpg

• O 1 měsíc později...
Odesláno

tak klima byla za 5000, ted se delaji parkovaci senzory, protoze byly vyple a nefunkcni, takze 2 predni, jedno cidlo na ESP a ABS, a jedno cidlo na naklon svetel, a jsme v tom opet za 4500 :/, plus klic nahradni, takze prvni 10 je za nami ani ne po 3 mesicich provozu :D 

Odesláno (upraveno)

Co je platný, že zaměstnavatel něco zaplatí na cesťáku, ten na to auto nevydělavá, nejlepší auto je služební, ať je klidně oturbená litrovka. Tak pojedu o chvilku déle. A jsem bez starostí pojistek, servisu, přezouváni, atd. 🤔 

Taky nám to nabízel na cesťák do Paky, proč budu rychtovat svoje? 

Nemusím se o nic starat, jen zavolám 🤙 tohle a tohle je potřeba udělat, přivezou jiné, naše se udělá a jede se dále. 

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

Starší auto na cesťák není problém, pokud vozíš lidi, tak samo sebou plně pojištěné. Když byl výběr cesťák a nebo si vem auto na place, tak to je snad jasný. Proč bych si dělal problémy. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...