Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

teď jsou na dráze furt nějaké nehody a mimořádné události, o tom psát nechci, ale snad posledních 14 dní KAŽDY DEN čtu, že někde na přejezdu nepustilo auto vlak, přitom všechno zabezpečení fungovalo, světla svítila..., nejde mi do hlavy, že je toho v poslední době tolik 😮😯, možná tam bude i sebevražda, ale určitě na koleje vjela většina bez úmyslu se zabít, pak opravdu nechápu, že tam blbec vjede, když jsou tam přece značky upozorňující na blížící se přejezd, světla svítí, oči vidí koleje a rozum mi říká, že duel s vlakem asi nevyhraju, máte nějaké rozumné vysvětlení, proč je toho v poslední době tolik??

třeba dnes https://www.novinky.cz/krimi/clanek/mini-na-semilsku-vjelo-primo-pod-vlak-40330869

Odesláno

No asi je to fakt o té náladě ve společnosti. Trochu odbočím už před xx týdny jsem si zakázal koukat na zprávy v TV to co mě zajímá si přečtu na internetech a tak nějak mi to ke spokojenosti stačí. Ale je fakt že dráha si za posledních pár týdnů vybírá tolik pozornosti jako dosud snad neměla a co si budeme politici si na tom dost dobře hřejou polívčičku. Jako u toho Českého Brodu je téměř jisté že to všechno hodí na toho mrtvého fíru ať už vyšetřování dopadne jakkoliv. Protože přeci superministr se na místě ukázal pár desítek minut po vzniku události a hned měl téměř jasno. Co se týče toho kolik lidí nerespektuje značení u žel. přejezdů tak to je možná snad jen shoda okolností že toho tolik vyskočilo. Ono taky druhá věc je že dneska má mobil s internetem a foťákem každej druhej důchodec a umí s ním poslat fotky toho kde se co děje takže se o různých událostech třeba dřív jen tolik nemluvilo nebo nevědělo. Další věc je že novináři maj teď téměř okurkovou sezonu politici se zrovna ve výkonech nepředhánějí a co jiného senzačního by kde sháněli než nějaké neštěstí jiných lidí. 

Odesláno

Já si myslím, že u těch nehod na "holých" přejezdech hraje taky dost velkou roli barva těch lokálek. Nevím, koho napadlo ty vlaky dělat žlutozelené :roll Neříkám, že není vina na straně řidičů, jen si myslím, že pokud by ten vlak tolik nesplýval s okolím (zelená tráva - žluté pole), tak by to bylo určitě vhodnější :myslim

Odesláno

Je to všechno o lidech,dělají si to sami

já bych tam všude před přejezdama nadělal retardéry alespoň tři s určitým odstupem aspoň 10ti centimetrový a určitě by je donutilo zpomalit neli zastavit

Jen můj názor

Odesláno

Lidi sou debilní.... a zhoršuje se to....

@vendelinek jako ok..., ale proč si mám kuli debilům, co nevidí lokomotivu nebo blikací červený světla.., ničit svoje tlumiče....? V tomhle sem asi krutá, ale díky bohu, že je to sejmulo, aspoň nesejmuli oni někde někoho jinýho.... víš co retardů se rozjede v Praze na červenou...? jen proto, že se rozjel pruh vedle nich...? Takový lidi prostě za volant nepatří a když nejsou schopný si to přiznat.., tak pardon, ale musej z kola ven ňák jinak... 

@Havlicek.Lukas za všechny nehody ne.., to přeci Michal tak nenapsal....,  a Babiš řepku neseje...., ale to jen tak na okraj.. :)

a Peťa to napsal dost výstižně... každý den se na tratích v ČR stane průměrně 15 různých nehod.. (s autem, s člověkem, se zvěří, mezi sebou, ujetí.....) ale víc se o tom začlo psát...

Odesláno

Koukám, že někdo má zase problém s chápáním psaného textu :roll Tak já to napíšu ještě jinak. Chyba je na straně řidičů, to nepopírám, jen si myslím, že ta barva na to má taky vliv. A spíš bych vinil vedení ČD, že zvolilo tuhle kamufláž, než přírodu, která tu barvu vymyslela mnohem dřív.

Petře, u vás je to v zástavbě, tam je to zase trochu jinak :myslim

Každopádně, když se ty lidí nevěnují řízení, tak nepomůže nic no :nevim

Odesláno

No jo neštěstí nechodi po horách ale po lidech.. a nekde rikali ze serie nehod s vlakem v takovyhle mire se po nekolika letech opakuje...tak asi slunecni erupce...

Odesláno (upraveno)

Tak já vám do toho trochu vstoupím z dovolením :)

Už pár let dělám na dráze a díky známostem jsem nejednou jel na mašině( u strojvedoucího na stanovišti)

V první řadě: narážka na barvu vlaků/lokomotiv je vcelku opodstatněná, každý vlak má jiné zbarvení a když jede např, regio někde na samotě u lesa kde je samá řepka tak se to dá opravdu přehlédnout.

Teď trochu odborného vysvětlení: v Případě že je přejezd střežen pouze výstražnými kříži(ano i to je považováno za zabezpečení) tak má strojvedoucí snížit rychlost a houkat dokud čelo vlaku nemine tento přejezd. Bohužel někteří řidiči jezdí s hudbou v autě na plný pecky a neslyší absolutně nic, natož nějaký vlak.

Dále tyto přejezdy jsou doprovázeny značkou stop, na kterou druhá polovina řidičů absolutně kašle. Tady přece teď vlak jet nemá tak co bych zastavoval? :( 

Už jsem se sekal s tím,když  to strojvedoucí musel nouzově zabrzdit kvůli takovému d*****vi který prostě jel. Vlak měl zpoždění cca 20 minut, a málem jsme to nedobrzdili. Ty lidi si vážně neuvědomují že vlak nezastavíš tak rychle jako auto :( 

edit: tím se nezastávám strojvedoucích kteří jsou přepracovaný a nebo nějak jinak poserou, ale většinou za takovou srážkou stojí blbost řidiče

Upraveno uživatelem brixtr
Odesláno

Zabezpečení křížem. Zrovna včera jsem jel autem z V.Mýta do Džbánova. Je tam lokální trať, kde jede sice jeden vlak za den, ale zabezpečení přejezdu je z jedné strany značkou STOP, no a z druhé strany STOP není...to mi přijde jako lehké zanedbání zabezpečení přejezdu. To jen tak pro info, jak jsou některé tratě zabezpečeny ;)

Odesláno (upraveno)

@vagi a kříže jsou na obou stranách?

tak tu stopku někdo ukradl a už se na to pak vykašlali jí tam dát znovu

Upraveno uživatelem brixtr
Odesláno (upraveno)

Ano. Jukni na mapy.cz

To, že už se nikdo neobtěžuje to zkontrolovat, je věc druhá :(

Stopka tam není několik let.

Upraveno uživatelem Návštěvník
Odesláno

neznám to tam takže nevím zda tam ta stopka opravdu musí být, ale souhlasím. některé přejezdy jsou nebezpečné.

Já pracoval na pozici signalisty kde jsem ovládal závory. A už se mi stalo že mi tam vjel kamion i když závory "bimbali" a šraňky šli dolů, no měl jsem sto chutí mu dát do huby.

Odesláno

Tak ono by stacilo...kdyby dávali v autoskole pozor...

Tam se urcite zakon probira a 

Železniční přejezd

§ 28

(1) Před železničním přejezdem si musí řidič počínat zvlášť opatrně, zejména se přesvědčit, zda může železniční přejezd bezpečně přejet.

Jasna formulace a to tam nemusi byt ani stopka...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...