ozzy56 Odesláno 7. červen 2020 Odesláno 7. červen 2020 prosím Vás, kdo tomu rozumí, jak se jmenuje had na foto? užovka? díky Citovat
radim.1008 Odesláno 7. červen 2020 Odesláno 7. červen 2020 Slepýš východní. ozzy56 a regius ohodnotil 2 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červen 2020 Autor Odesláno 7. červen 2020 fakt?? je to jedovaté? měl jsem to na zahradě... Citovat
radim.1008 Odesláno 7. červen 2020 Odesláno 7. červen 2020 Tak to není východní, ale asi křehký. https://cs.wikipedia.org/wiki/Slepýš_křehký citace z odkazu: Slepýš je zcela neškodná ještěrka, která však bývá neznalými zaměňována s hadem a preventivně likvidována. Je to nejen nesmyslné, ale také nezákonné, neboť je v Česku chráněn jako silně ohrožený druh. ozzy56, Pepito a OK406 ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 7. červen 2020 Autor Odesláno 7. červen 2020 už jsem si vše přečetl na Wiki, děkuju Citovat
Guest Scratch Odesláno 7. červen 2020 Odesláno 7. červen 2020 (upraveno) Tvl slepys a jedovaty? No ty se mi zdas , hlavne to je jesterka a ne had, vlastne.... Edit: v dobe psani tohoto meho prispevku o plazici se jesterce evidentne napsal Radim upresneni Upraveno 7. červen 2020 uživatelem Scratch Citovat
Guest Scratch Odesláno 7. červen 2020 Odesláno 7. červen 2020 Hlavne si najdi i jak vypada uzovka obojkova a jak jedovata zmije. Oboji je take chraneno mimo jine.... Citovat
Fruktis Odesláno 7. červen 2020 Odesláno 7. červen 2020 hadice jako hadice...mě by stejně odvezli... sharpers ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 7. červen 2020 Odesláno 7. červen 2020 Už brzy na to bude aplikace OK406 ohodnotil 1 Citovat
Medvěd Odesláno 7. červen 2020 Odesláno 7. červen 2020 Před hodinou, Fruktis napsal: hadice jako hadice...mě by stejně odvezli... A teď se vžij do téhle situačky. Jsi v Rumunsku, jdeš na tůru krasovým kaňonem, když tu Tě začne kolem žaludku tlačit včerejší výtečná večeře a ranní snídaně zapitá domácí slivovičkou a páč se škrundání stává opravdu nutkavým, opoušíš skupinu a běžíš si odložit své řidší kilo ztrávených pochutin někam do ústraní. A když už to z Tebe lítá, pod Tebou něco sykne a Ty koukáš, kterak většina lejna mizí na hadovi kamsi v neznámo. No kamarád přiběhl s očima navrch hlavy docela silně vyděšen a samozřejmě založil diskuzní téma, o kterém se hovořilo nejen několik hodin přímo v rámci výpravy (hlavně se řešilo, kdo by mu sál případný jed z rány, když se ví, že se v té oblassti často vyskytuje zmije růžkatá) ale často i při různých příležitostech k pobavení nezúčastněných posluchačů. Kamarád má prý až do dnes při zmínce o lejnu mizejícím v dáli podivné pocity morepower, ozzy56 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
morepower Odesláno 8. červen 2020 Odesláno 8. červen 2020 Sem chtěl napsat, že to je slepejš a pak koukám a přede mnou to je napsaný už asi přesně třiadvacetkrát , tak jen pro uklidnění... já mám normálně na pozemku u baráku užovky. Ale jsou plachý, stačí dupnout z dálky a mizej. Zmije taky (mizej na dupnutí,....ne že je mám u baráku). Jak nám dycky řikali, ať jdem po lese potichu, tak na slunnejch pasekách a mýtinách to, kluci, neplatí, jo. Zvlášť esi se toho bojíte Fruktis ohodnotil 1 Citovat
radim.1008 Odesláno 9. červen 2020 Odesláno 9. červen 2020 Taky je tu máme. ozzy56 a OK406 ohodnotil 2 Citovat
Guest Espero Odesláno 9. červen 2020 Odesláno 9. červen 2020 (upraveno) V 8. 6. 2020 at 0:06, Medvěd napsal: A teď se vžij do téhle situačky. Jsi v Rumunsku, jdeš na tůru krasovým kaňonem, když tu Tě začne kolem žaludku tlačit včerejší výtečná večeře a ranní snídaně zapitá domácí slivovičkou a páč se škrundání stává opravdu nutkavým, opoušíš skupinu a běžíš si odložit své řidší kilo ztrávených pochutin někam do ústraní. A když už to z Tebe lítá, pod Tebou něco sykne a Ty koukáš, kterak většina lejna mizí na hadovi kamsi v neznámo. No kamarád přiběhl s očima navrch hlavy docela silně vyděšen a samozřejmě založil diskuzní téma, o kterém se hovořilo nejen několik hodin přímo v rámci výpravy (hlavně se řešilo, kdo by mu sál případný jed z rány, když se ví, že se v té oblassti často vyskytuje zmije růžkatá) ale často i při různých příležitostech k pobavení nezúčastněných posluchačů. Kamarád má prý až do dnes při zmínce o lejnu mizejícím v dáli podivné pocity Kdybys tohle napsal na fóru Caravan24, tak tě napadnou a totálně znectí jen proto, že nemáš vlastní WC v autě, pak Tě obviní z toho, že likviduješ přírodu a proto jsi zavinil, že jsou karavanisti vyhánění z parkovišť od řek, hor a porodnic. Oni jsou tam na vlastní hajzlíky úplně ujetý a kdo ho nemá je méněcený stejně jako jsem kvůli tomu méněcený já, protože ho v obytňáku nemám. Současně se ale vzájemně napadají i ti, kteří ho mají a sice ti co ho vylévají jen v kempech nebo stellplacech (no viděl jsem jednoho, jak to vylévá do umyvadla určeného k mytí nádobí - tady do té doby, než tam on zaúřadoval), tak ti nadávají těm, kteří ho vylévají do přírody a ti jsou jsou taky méněcení, ale o něco méně méněcení než ti, kteří vlastní hajzlík nemají. Normální chemicko-hajzlíkové psycho si tam vytvořili. V návaznosti na to, doporučuji všem bez rozdílu velikosti vozu si pořídit chemické WC a to tahat sebou na tůry třeba na zádech místo baťohů, v důsledku čehož nebudou ohrožovány zmije pomocí defekátů. A šplhnete si u pravověrných karavanistů s koupelnami a záchody, co mají auta velká skoro jako dům. Upraveno 9. červen 2020 uživatelem Espero Citovat
Milan+ Odesláno 9. červen 2020 Odesláno 9. červen 2020 (upraveno) Tak nevím, ale když prababi a praděda,, dělalo se na poli, tak si myslím, že je to čistší, než to vaše chemické. Asi kam, že?A bude druhé téma...... Jsi se takovýchto akcí nezúčastnil, sběr brambor, řepa.. Upraveno 9. červen 2020 uživatelem Milan+ ozzy56 a Péťa ohodnotil 2 Citovat
Guest Espero Odesláno 9. červen 2020 Odesláno 9. červen 2020 (upraveno) Jo, někteří z nás to tak berou, ovšem ti druzí jsou hlasitější, nemyslím ale, že chytřejší. Upraveno 9. červen 2020 uživatelem Espero Citovat
Medvěd Odesláno 9. červen 2020 Odesláno 9. červen 2020 (upraveno) Espero - výše popsané se událo na cca 20 - 25 km dlouhé pěšárně (= PĚŠÍ túře) - nevěřím, že by si majitel jakkoli drahého bydlibusu tahal s sebou na podobnou túru své vlastní WC na zádech (ostatně ani, že by někdo z bydlíkářů byl ochoten takovou dálavu šlapat po svých). Jak píšou ostatní - lejno jest produktem přírodním a pokud ho v přírodě zanechám (třeba zahrabané), nic zlého nepáchám. Mladej jezdí na tábor do CHKO, tři týdny tam kálí celý tábor do dvou děr, které se ve finále taky jen zahrnou a NENÍ zádný stres. Samozřejmě, kdyby v tom místě měl proběhnout hudební festival s účastí tisíců hlav, bylo by třeba řešit to TOI-TOIkami. To, že část bydlíkářú pohnojila život většině rozumných je bohužel fakt, s kterým se asi už moc udělat nepovede. Obecně je totiž problém s extrémní oblibou všemožných aktivit - co bývalo relativně svobodné se dnes poutá pod různá nařízení a zákony, páč prostě outdoor a turismus je dnes modlou a všichni, co maj´ v řiti díru maj´ pocit, že právě oni musí (bohužel jim ale nikdo neřekl nic o pokoře, NEPSANÝCH pravidlech a on i ani nechcou o žádném přizpůsobení se komunitě slyšet). Jeď dneska na vodu a srovnej to s dobou před 30ti lety (všude potkáš plastový polotanky z půjčoven s lidmi, co drží pádlo jak prase kost a věří, že jim kameny z cesty samy uhnou), jeď na hory a srovnej to s dobou před 30ti lety (všude modelové v značkových hardech co maj´ neřešitelnou krizi, když z nebe spadne pár kapek), jeď na cyklovandr a srovnej to s dobou před 30ti lety (cyklisti na cyklotrase i na pěšině čumí jen na to, co jim ukazuje tachometr a pokud pěšák neuskočí, má smolíka - a to vůbec nemluvím o elektrikářích, kteří jezdí po lesních cestách mnohdy rychlostí malé motorky), no a ten karavaning je to samý. Před 40 - 50ti lety ve světě jezdily spíš auta s obytnými přívěsy, obytný auta bys potkal hlavně v USA (v Evropě byly vidět v jednotkách kusů). No a pak tu byla komunita tichých bláznů, co si předělávaly samostavbou AVIE na obyrné (většinou furgony), ale někteří - třeba můj trenér - sehnali ve fabrice vyřazený valník (trenér rovnou šel do nejdelšího L podvozku), koupili nebo vymysleli a nechali schválit projekt přestavby a pak hezky s pokorou cestovali po ČSSR, ost bloku (NDR, Polsko, Maďarsko, Rumunsko, Bulharsko) a když se dostali na západ, tak to byla neskutečná sláva. Koncem 80tých let ale v Evropě začal boom s obytnými auty a když jsem s kamarády jel v roce 1996 na cestu po Evropě dodávkovou Mazdou, už jsme ve Francii a Itálii viděli značky zakazující vjezd obytkám tu na parkoviště, tu třeba do centra měst (pamatuju si bránu s 2m průjezdnou výškou v Saint-Tropez, která se zvedala pro zásobování po vytočení uvedeného tel. čísla). My tehdy měli spaní v dodávce jako nenápadné řešení a fakt jsme za ty dva týdny ani jednou nespali v campu, dneska se už se ale dík množství "nenápadných" dodávek předělaných na bydlík (jako to máš vlastně i Ty) jde taky celkem nevybíravě, hlavně opět v západní Evropě. Bohužel je třeba i férově přiznat, že opět důvody jsou hlavně v tom, že si bydlík půjčí (koupí, dodávku přestaví) naprosto kdokoli a spousta těch lidí je po sobě schopná zasnechat na fleku, kde spali, neskutečnej bordel. Když se vrátím k tomu lejnu - když ho zahrabeš (nebo odjede na zmiji ), není moc co řešit. Když ho ale necháš pod PaNaPrem a vedle pohodíš pytlík od chipsů a dvě plechovky od Májky, už to v cajku nebude Upraveno 10. červen 2020 uživatelem Medvěd ozzy56 a JaHoo ohodnotil 2 Citovat
Weri 605 Odesláno 10. červen 2020 Odesláno 10. červen 2020 Sem netušila co všechno se dozvím o slepejšovi............. radim.1008 a Fruktis ohodnotil 2 Citovat
Medvěd Odesláno 10. červen 2020 Odesláno 10. červen 2020 A tak se jednoduše otvírají obzory, rázem jsi poučenější než jsi byla ještě nedávno Citovat
Charlie 607 Odesláno 10. červen 2020 Odesláno 10. červen 2020 No já třeba chemický WC v autěnvozim od jara do podzimu. Ale hlavně kvůli dětem. Ono když si vzpomene že akutně musí, tak je to prima, ať už ve městě, v koloně, atd. Ale zas mám na něj místo, tak proč ho nevzít sebou. Taky jsme dřív chodili do přírody, s lopatkou ale člověk prostě zpohodlní. Jo a hadů se bojim taky, zrovna v pondělí jsem slepejše vyhrábnul když jsem upravoval na zahradě navážku. Medvěd ohodnotil 1 Citovat
Guest Espero Odesláno 10. červen 2020 Odesláno 10. červen 2020 (upraveno) To Medvěd: Já se k tomu dostal trošku jinak, totiž mám nějakou obscesi, která mi brání spát v hotelu. Ne kvůli tomu, že to je hotel, ale protože ve stejné hotelové posteli spaly přede mnou stovky cizích lidí, takže mi to vadí. Teoreticky by to bylo řešitelné, že bych vždycky spal první den po otevření v novém hotelu, prakticky se to ale tak nedá, úplně nové hotely by záhy "došly". Když jinak nejde, nějak to přežiju, ale s přemáháním. Tímto stylem jezdím už 15 let, ale i před tím jsem spával nepohodlně v osobáku, či spíše v kombíku, případně ve stanu v kempu, tam ale nebývá klid, ale jak šel čas, blbě jsem se ve stanu sbíral ze země. Šlo to, ale pohodlí tam nebylo a šlo to stále méně. Za bolševika to s obytńáky nešlo, ani těmi doma předělanými, náklaďáky a dodávky se obyvatelstvu nesměly prodávat a když, tak jen jako ojetiny. Jenže byl jakýsi předpis, který stanovoval, že firemní auta se musí nejméně 2x generálkovat, než se vyřadí a tak to, co pak kupovali ti Aviáři a jim podobní se podobalo spíše vrakům než autům. Obvykle to dostalo něco jako 3. generálku. Jen auta v autoškolách se generálkovat nemusela. Já nikdy neměl problémy s tím, že by mě někdo odněkud vyhazoval. Je to o chování tam, kde se vyskytují i ostatní a pak o tom, jak se chováš, když jsi v "divočině" a ostatní Tě nevidí. A tam si zajít do ústraní opravdu nevadí. Takže opravdu žádný bordel, ale ten papír nevadí, on je totiž rozpustný a po nějaké době se rozloží (narozdíl třeba od novinového). Ale nevím, proč nás považuješ za tiché blázny. Obvykle nejsme ani nijak zvlášť tiší ani blázni, i když neznám blázna, který by o sobě tvrdil, že blázen je. S tou nenápadnou dodávkou nemáš tak úplně pravdu, jestliže jsi uvnitř, nic nenecháváš venku, pak jde o parkování a ne kempování a když neporušuješ předpisy, nikdo Ti nemůže nic říct. Jasně tu a tam jsou lidi udavači, kteří si z okna všimnou a zavolají policii, ale to pak musíš hledat místa, kde je oken s udavači co nejméně. To se týká měst s městskou vyhláškou zakazující přespávat v autech (Vídeň, Praha třeba). My jsme už v Chorvatsku, kde je zakázané úplně všechno snad kromě toho tam utácet peníze, spali třeba uprostřed města nebo v Itálii tuším v Rimini na hlavní promenádě u pláže, zákaz tam nebyl a večer tam bylo volno. Ve Francii jsme se setkávali s tím, že policajti auto obešli, ale nerušili nás. Spíše to pro nás bylo něco jako pocit bezpečí, ale asi jen pocit. Zavřeli jsme se a konec, i kdyby nám tloukli na dveře, prostě bychom neotevřeli, věděli jsme, že nám pokutu dát nemůžou. To třeba u nás v Králikách u kláštera Hedeč nahoře v noci policajti kontrolovali tak, že pěstí bušili do karoserie, až mi probudili děti, ale nešlo o vyhazování, chtěli jen občanku, to bylo ještě s Hundajem H1 a to auto mělo okna. Prostě jen bezohledně pracovali tak, jak jsou u nás k tomu vycvičení. Proto jsem další vůz koupil už bez oken. Místo na spaní obvykle vyhledáváme po 21. hodině a odjíždíme do 7. ráno, takže si nás obvykle nikdo nevšimne. No vyhledáváme, já je mám dopředu našlé podle GPS a to i ty v divočině a tak asi v 90% případů to sedí, cesty si dopředu v tomto smyslu připravuji. To Charlie: Já považuju WC ve voze za zdravotní riziko. Přece jeno se z toho šíří zárodky a v tom prostoru se spí, skladují věci i potraviny, trošku se tam i vaří nebo spíš ohřívá. To neplatí u vozů, které mají WC řešené jako samostatnou místnost s dveřmi oddělenou od ostatního prostoru. Jenže takový my nemáme. Upraveno 10. červen 2020 uživatelem Espero Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.