Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Tlakoměr

Recommended Posts

Guest Scratch
Odesláno

máte někdo zkušenosti s tlakoměry na domácí použití? Musí být pažní a do sítě 230V a musí dobře měřit, další píčovinky jako bluetooth asi fakt nepotřebuju..... Dívám se na tyto dva přemýšlím, zda je cenový rozdíl v kvalitnějším měření tlaku, nebo prostě Omron.....

https://www.alza.cz/omron-m3-s-barevnym-indikatorem-hypertenze-zdroj-d602281.htm

https://www.alza.cz/orava-tl-100-d5595203.htm

Odesláno

Naši maj ten jak postnul minimaxa. Máti si to domluvila u doktorky a když šla na kontrolu tak si to vzala sebou a doktorka říkala že to měří jen nepatrně jinak než to co má ona na stole takovej ten aparát s tou rtuťovou stupnicí. A že na domácí použití luxus. 

Odesláno

Chodím k dochtoroj cca 1x za 3 měsíce a on mi tam tlak měří. Toto množství informací mi tak nějak stačí a vyhovuje, co kdybych se měřením doma dozvěděl nějaký velký špatný? 😁

Guest Scratch
Odesláno

a protože se velký špatný nechci dozvědět od doktora, kupuju si tlakoměr domu. I když po dnešní cestě do Plzně bych měl být na něj napíchnutej snad celou cestu.....

Odesláno

já ho musel koupit , právě kvůli tomu že chodím k doktorovi fakt pozdě , byl jsem zjebán na dvě doby , abych tam nemusel běhat pořád tak mi doktorka nakázala zakoupit tlakoměr domů. Docela dlouho jí trvalo mi ten tlak srovnat dvěma druhy prášků. Od 1.1. 2020 jsem si naordinoval novej jídelníček a mám 12kg dole , vysadil jsem prášky a tlak mám jak za mlada ( štíhla ) :D 

Guest minimaxa
Odesláno
před 4 hodinami, Davidak79 napsal:

jsem si naordinoval novej jídelníček

Jakej?

Odesláno

žádnej cukr , minimum pečiva a když už tak žitné , večerní chleba , poslední jídlo dětská porce max 16-17hod ,  teď se mi to zastavilo na 105 kg , za poslední týden jsem nedal dolů nic  ale při týhle váze jsem měl v plánu začít běhat . Mám v plánu ještě 10kg dolů.

Odesláno

Je důležité položit si otázku, k čemu budou výsledky měření/záznamy sloužit, jen pro lékaře z jakého důvodu nebo čistě pro tvé osobní pozorování?

Omron je hojně a to dost, využíván u obvodních lékařů ale i v nemocnicích, jako obrázek nástřelu výkyvu tlaků to stačí ale na lepší závěry je plnohodnotnější mašinka "Holter" ale ten jen tak nekoupíš a bez přidruženého souběžného EKG ti to stejně ukáže akorat tzv. "špičky" provozu ... (schody, chlast, tučné jídlo, stresující situace apod...) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...