luki52 Odesláno 6. říjen 2021 Odesláno 6. říjen 2021 Môj mám od februára 2016 a mám 136 tis.km a si nemyslím, že jazdím len po meste. Takže ako hovoríš, je to problém celého motora, celej konštrukcie a hlavne toho remeňa v oleji. Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 6. říjen 2021 Odesláno 6. říjen 2021 před 5 hodinami, slimboy napsal: Zaklad je skor nekupovat si auto s tymto motorom Což je sice možná dobrá myšlenka, ale s ohledem na nabídku motorizací.. vcelku neuskutečnitelné @ozzy56 a takové hezké červené autíčko to bylo, a ještě mělo dutiny ošetřené, filtry vyměněné.. Nový majitel si určitě lebedi Citovat
ozzy56 Odesláno 6. říjen 2021 Odesláno 6. říjen 2021 já su asi nějaké blbé, ale koupit auto po mně není špatná investice , holt sem autíčkář Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 6. říjen 2021 Odesláno 6. říjen 2021 No vždyť já taky, je třeba mít z toho radost. A když je možnost tak jsem vždycky pro. Žádný podtext v tom nebyl Citovat
zdeno2k Odesláno 5. listopad 2021 Odesláno 5. listopad 2021 Len chcem napísať svoju skúsenosť, mal som tiež problém s remeňom a vymenili mi ho pri 51 000 km bezplatne v autorizovanom servise aj keď už auto nie je v záruke viac ako pol roka. Takto nejak to vyzeralo pred a po výmene. Charlie 1, loque a Ajap ohodnotil 3 Citovat
loque Odesláno 16. červen 2023 Odesláno 16. červen 2023 Tak mňa cca mesiac dozadu postihla táto "choroba". Asi 2 týždne pred udalosťou som opticky kontroloval remeň cez dolievací otvor a všimol som si praskliny. Chystal som sa ho dať vymeniť, no nestihol som. Jedného dňa, samozrejme keď sa to najmenej hodí (vezieme syna na dlho plánované vyšetrenia do nemocnice) po asi 3/4 hodine jazdy som vyšiel na diaľnicu, pričom motor takmer hneď spadol do núdzového režimu s výstrahou "Tlak oleja", ledva som sa dotackal na 1. prevod. stupni asi o 300m, kde už neboli zvodidlá a vedel som odstaviť bezpečnejšie auto a vyhnať posádku do bezpečia. Nasledoval odťah do autorizáku, cestu sme úspešne dokončili s požičaným vozidlom za zvýhodnenú cenu. Diagnóza mi bola jasná vopred a servis ju potvrdil. Auto už mimo záruky, na tachometri cca 72.000km. Importér sa k tomu ale postavil zodpovedne, všetok materiál, vrátane preplachu oleja, novej náplne, olejovej vane a všetkého predpísaného uhradil. Mne servis vyúčtoval iba prácu, 230€ čo v konečnom dôsledku za nové rozvody, s novým modifikovaným remeňom, ktorý sa dáva od polovice r.2022 a výmenou oleja nie je až taká hrozná suma, ak samozrejme nerátam vzniknuté komplikácie a stres... Zaujímavosť je, že olej som dával meniť v autoriz. servise v januári, je možné že vtedy by si nič nevšimli a za 3 mesiace by remeň zdregradoval tak že by upchal mazanie? Alebo sa na jeho kontrolu vy*****. Tá posledná výmena ale nebola robená v servise, kde chodím pravidelne. Olej som inak menil vždy max po 10.000km (1x ročne autorizák + medziinterval doma sám), moc to teda nepomohlo. Čo som si všimol teraz pri tom servise mi tam naliali olej špecifikácie 0W20, zmenil výrobca špecifikáciu? Pretože pôvodne sa tam lial 0W30. Citovat
Akoc Odesláno 16. červen 2023 Odesláno 16. červen 2023 Aj mne v rámci 2. prehliadky už naliali 0W20, teda olej s nižšou viskozitou než 0W30. Situácii, ktorú zažil @loque, sa desím, a preto sa vyhýbam krátkym jazdám so studeným motorom, ako sa len dá. Zatiaľ, po necelých 30 tisíc km, remeň vyzerá ako nový. pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
MJSytic Odesláno 16. červen 2023 Odesláno 16. červen 2023 před 3 hodinami, loque napsal: Mne servis vyúčtoval iba prácu, 230€ čo v konečnom dôsledku za nové rozvody, s novým modifikovaným remeňom, ktorý sa dáva od polovice r.2022 a výmenou oleja nie je až taká hrozná suma, ak samozrejme nerátam vzniknuté komplikácie a stres... Teď jde o to, jestli ten "nízký tlak oleje" nezanechal následky v podobě "motor ko" a nezačnou problémy se spotřebou oleje apod. To nové rozvody a modifikovaný řemen už nezachrání Citovat
loque Odesláno 19. červen 2023 Odesláno 19. červen 2023 Po objavení sa tej hlášky o nízkom tlaku oleja som s autom prešiel tak 200-300m a zastavil. Pokračovalo sa na odťahovke. Zatiaľ sme od opravy najazdili cca 2000km, ale v každom prípade dobrá poznámka, budem priebežne kontrolovať hladinu oleja. Citovat
zdeno2k Odesláno 18. říjen 2023 Odesláno 18. říjen 2023 (upraveno) On 6/16/2023 at 1:17 PM, loque said: Tak mňa cca mesiac dozadu postihla táto "choroba". Asi 2 týždne pred udalosťou som opticky kontroloval remeň cez dolievací otvor a všetkým som prerazil. Chystal som sa ho dať vymeniť, no nestihol som. Jedného dňa, samozrejme, keď sa to najmenej hodí (vezieme syna na dlhé plánované vyšetrenia do nemocnice) asi 3/4 hodiny jazdy som vyšiel na diaľnicu, pričom motor takmer hneď spadol do núdzového režimu s výstrahou "Tlak oleja", ledva som sa dotackal na 1. prevod. stupni asi o 300m, kde už neboli zvodidlá a vedel som odstaviť umiestnenšie auto a vyhnať posádku do bezpečia. Nasledoval odťah autorizáku, cestu sme úspešne dokončili s požičaným za výhodnú cenu. Diagnóza mi bola jasná vopred a servis ju potvrdil. Auto už mimo záruky, na tachometri cca 72.000 km. Importér sa k tomu postavil zodpovedne, všetok materiál, vrátane preplachu oleja, novej náplne, olejovej lopatky a všetkého uhradil. Mne servis vyúčtoval iba prácu, 230€ čo v dôsledku toho za nové rozvody, s novým modifikovaným remeňom, ktorý dáva od polovice r.2022 a vymenil olej nie je až taká hrozná suma, ak samozrejme nerátam vzniknuté komplikácie a stres... Zaujímavosť je, že som olej dával meniť v autoriz. servise v januári, je možné že vtedy by si nič nevšimli a za 3 mesiace by remeň zdregradoval tak že by upchal mazanie? Alebo sa na jeho kontrolu vy*****. Tá posledná výmena ale nebola robená v servise, kde chodím pravidelne. Olej som inak menil vždy max po 10.000km (1x ročne autorizák + medziinterval doma sám), moc to teda nepomohlo. Čo som teraz pri tom servise mi naliali oleje špecifikácie 0W20, zmenil výrobca špecifikáciu? Pretože pôvodne sa tam lial 0W30. Idem po roku opäť na výmenu oleja a filtrov a zmenilo sa teda že už sa nedáva olej 0W-30, ale 0W-20, špecifikácia B71 2010? Upraveno 18. říjen 2023 uživatelem zdeno2k Citovat
CUF44 Odesláno 21. leden 2024 Odesláno 21. leden 2024 Ahoj chlapi, chci se zeptat jestli někdo máte zkušenosti s neuznanou zárukou v autorizovaném servise. Mám P 5008 2019 1.2 Active PureTech a tento týden během jízdy ztráta výkonu, odtah do servisu a tam zjistili ucpané sítko, rozvodový řemen na výměnu a k tomu i olejovou pumpu. Mám najeto cca 69 tis. km. Teď k věci- servisní interval byl předepsaný na prosinec 2023 nebo 7Otis. km. Před Vánocema jsem to už nestihl a prohlídku chtěl naplánovat zrovna v tomto týdnu. Všechny servisy byly dělané přímo v Peugeotu s tím, že na tuto závadu se vztahuje záruka. Teď mi k mému zděšení oznámili, že záruku mi neuznají z důvodu nedodrženého intervalu prohlídky. Chápu, že termín byl prosinec, ale 70tis. sem ještě nedojel a prohlídku posunul o 3 týdny. Myslíte, že mám nějakou šanci na to abych se s nimi hádal? Díky za odpověď. Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. leden 2024 Odesláno 22. leden 2024 Pochybuji. Termín je totiž buď tolik a tolik km nebo pokud to nenajedeš, tak tolik a tolik let, měsíců... Respektive tady to spíš bude záviset na ochotě servisu, i když to je "jen" o měsíc přetažené. Citovat
ozzy56 Odesláno 22. leden 2024 Odesláno 22. leden 2024 (upraveno) ahoj, pokud můžu za sebe, nevím jak dalece jsi informovaný ohledně rozvodového řemenu a problémů s ním spojených u tohoto motoru, ale já bych byl na kontrole řemene určitě dříve než v 70 tisících--je to přece jen hlavně otázka MAZANI MOTORU..., takže NESTIHL servisní prohlídku osobně neberu a jsem spíše na straně servisu ale přeju ti, aby ses s nima dohodl na kulanci, tzn. na nějakém podílu--co budeš platit ty a co budou platit oni Upraveno 22. leden 2024 uživatelem ozzy56 Citovat
CUF44 Odesláno 22. leden 2024 Odesláno 22. leden 2024 (upraveno) Chodím na servisní prohlídky každý rok a tohle by za ty peníze snad měla být práce toho servisu ne? Kdyby to bylo teda potřeba tak mi to mohli udělat hned v 55 tis a vůbec bych nebyl proti. Jsem laik, takže nekoukám do nádržky jak vypadá řemen atd. Snad se nějak domluvíme. Upraveno 22. leden 2024 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
ozzy56 Odesláno 22. leden 2024 Odesláno 22. leden 2024 že jsi laik a nerozumíš tomu jasně beru, že to měl kontrolovat při garančce servis je bez diskuze a shodneme se ale kdybys dodržel lhůtu nemusel bys tady nic řešit, takže tak nějak... Citovat
CUF44 Odesláno 22. leden 2024 Odesláno 22. leden 2024 (upraveno) Já si to uvědomuju, termín sem si nepohlídal a na palubce se rozsvítil před svátkama. Prosral sem to vím a proto se ptám jestli existuje nějaká tolerance servisu když viditelně vždy vše dodržuji. Upraveno 22. leden 2024 uživatelem pavelu96 Necituj celý přímo předchozí příspěvek Citovat
oddie Odesláno 22. leden 2024 Odesláno 22. leden 2024 před 5 minutami, ozzy56 napsal: že jsi laik a nerozumíš tomu jasně beru, že to měl kontrolovat při garančce servis je bez diskuze a shodneme se ale kdybys dodržel lhůtu nemusel bys tady nic řešit, takže tak nějak... Je docela tristní, že Peugeot pustí do světa takhle otřesně poruchovej *neumím psát slušně* s evidentní konstrukční chybou, a místo řešení pak buzeruje zákazníky s kontrolama pomalu častějšíma než je výměna oleje u aut 20 let starých, který měly interval výměny rozvodů 10x dál delší než je tahle "kontrola" a kontrolovat se nemusely. A jako vrchol využijí sebemenší příležitosti zákazníka "uvařit" na přetažení intervalu o blbý 3 tejdny. Tahle firma si za tenhle svůj dlouhodobej přístup zaslouží jedině zkrachovat, a vypadá to, že k tomu zdárně spěje - pokud se rychle nechytí za nos a nezačne jednat jinak. Fakt se divím, že ještě někdo vůbec uvažuje o tom, že si výrobek téhle firmy koupí, když se takhle staví k řešení problémů. martinecondrej, Dave_k a Charlie 1 ohodnotil 3 Citovat
ozzy56 Odesláno 22. leden 2024 Odesláno 22. leden 2024 můj názor na poslední motory firmy Peugeot je tady známý, takže mám auto jiné značky , víc bych k tomu asi nedával, na druhé straně máme jisté povinnosti i my zákazníci--a u věci za statisíce bych si ty lhůty opravdu hlídal, je přece všem jasné, že nás chtějí nachytat na sebemenší chybě z naší strany Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
CUF44 Odesláno 22. leden 2024 Odesláno 22. leden 2024 před 2 minutami, oddie napsal: Je docela tristní, že Peugeot pustí do světa takhle otřesně poruchovej *neumím psát slušně* s evidentní konstrukční chybou, a místo řešení pak buzeruje zákazníky s kontrolama pomalu častějšíma než je výměna oleje u aut 20 let starých, který měly interval výměny rozvodů 10x dál delší než je tahle "kontrola" a kontrolovat se nemusely. A jako vrchol využijí sebemenší příležitosti zákazníka "uvařit" na přetažení intervalu o blbý 3 tejdny. Tahle firma si za tenhle svůj dlouhodobej přístup zaslouží jedině zkrachovat, a vypadá to, že k tomu zdárně spěje - pokud se rychle nechytí za nos a nezačne jednat jinak. Fakt se divím, že ještě někdo vůbec uvažuje o tom, že si výrobek téhle firmy koupí, když se takhle staví k řešení problémů. Celou dobu sem měl WV koncern a tohle sem neřešil. Chtěl jsem změnu, auta vypadají krásně, byl jsem spokojen. Bohužel tohle kazí celý dojel. Sevisní prohlídky s výměnou olej stojí každý rok skoro 10tis. Někdo kdo ani za rok nenajede 10 tis km musí být na prášky. Za 4 roky užívání vozidla a dodržování všeho to teď dopadne takhle… Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 22. leden 2024 Odesláno 22. leden 2024 (upraveno) před 1 hodinou, CUF44 napsal: Prosral sem to vím a proto se ptám jestli existuje nějaká tolerance servisu když viditelně vždy vše dodržuji. Proto píšu, že bude záležet na ochotě servisu Třeba se domluvíte. Pak otázka, v jakém stavu to bylo při garančkách, protože se to nestane ze dne na den. Takže taky může být vina na obou stranách, tx jsi nepřijel na termín, stejně tak oni tě mohli při garančce 50k km informovat, že je řemen načatý (pokud už byl). Chtělo by to zjistit a myslím si, že kdyby bylo prokázatelný, že byl řemen v 55 načatý a oni to neřekli/nevyměnili, dalo by sens tím hrát... Ale chápu, že člověk u novýho auta za takový prachy tohle řešit nechce. Nový pugy se mi líbí. Ale nekoupil bych to. Upraveno 22. leden 2024 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.