Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

A doplňuji osobáky tohoto dne. Škoda Garde - homologační prototyp BAZ z r.1980 a bojový Tudor 1101 P. Garde je upravené starší DeAgostini, protože v týdnu dorazilo Garde nové zelené, společně s modrozelenou Felicií 1962 - s tou jsem nic nedělal, tu dřívější DeAgostini červenou jsem už kdysi doplnil o nataženou střechu. Ještě dorazila nákladní Praga UV80, s tou jsem taky nic nedělal.. Tudor je ze stavebnice Triglav, objednal jsem ho u výrobce ve Slovinsku. Ještě ho chci přeměřit, přijde mi opticky příliš velký na měřítko 1/43. Update - přeměřil jsem a zdá se to být OK

20250301_153955(1).jpg.dc2727ad6ba42417f0bedaa8492b293e.jpg20250301_154020(1).jpg.3eb10bc04ef87b90b022529a0e255237.jpg

Upraveno uživatelem petrinza
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

@OK406  vzpomínka jo, ale jezdit s T 813 S1 Drtikolem bys nechtěl--mělo to i vepředu listová pera jak vagon, takže neskutečně tvrdé auto i naložené 🙈, skákal jsi za volantem na vzduchové sedačce jak péro z gauča, pokud jsi nestál na skládce na ideální rovině, auto se při zvednuté korbě chtělo položit na bok--hlavně  za větru to byl zážitek pro kaskadéry 👍, víc to tady nebudu plevelit, ta auta byla u nás asi rok a pak to prodali..., něco jiného je film a něco jiného s tím jezdit každý den :bojim

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

No správný příspěvek  - modely dám za chvilku, ale tohle musím okomentovat. Víte, že rád řídím všechno co má volant a tak jsem ukecal @h4wk3y a jeli jsme spolu do Ostravy do Librosu zajezdit si na polygonu s Tatra 813 8x8 , 17,6L , 270 HP.  A mohu potvrdit, že když jsme dorazili, bylo počasí na zapnutou zimní bundu. Když jsem jízdu skončil byl jsem rozepnutý snad i na poklopci a teklo ze mne. Fakt dobrá posilovna. Ale ten zážitek stál za to . Zejména ty překonávačky vrcholových zlomů, kdy vlastě motor blafe jen na volnoběh ty koukáš do nebe, vlevo pod tebou země někde hodně hluboko, svíráš pevně volant aby jsi se v té kabině neumlátil a najednou nebe bleskově mizí a ty koukáš z výšky zase dolů do země. Podobný zážitek mám snad jel z letu v akrobatickém speciálu :super

2020-1-c-Tatra8138x8176270HP.thumb.JPG.d1897a18e047f1c5a33c00eeb0faa87d.JPG

2020-1-a-Tatra8138x8176270HP.thumb.JPG.ae8989244f818cb8ceba3efcf448ed99.JPG

Upraveno uživatelem Klemoň
Přidáno foto
Odesláno (upraveno)

Sice je to jiná kategorie, ale "kozel" ze 706ky s krásně oblou kabinou se mi.líbil mnohem, mnohem víc. 

Ale je fakt, že výkony motorů byly neporovnatelné

Skoda-LIAZ-706-RTTN-Ciagnik-siodlowy-Niebieski-Bialy-SSM-1-43.jpeg

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno

No tak naši designeři uměli navrhnout moc hezké tvary , ale rudý bratr je nedovolil vyrábět abychom nebyli lepší . . . .  🙊

Tak mne napadá zda je tato rubrika úplně "volná" a zda by vás zajímalo a neprudilo, kdybych sem občas hodil i fota ostaních věcí na které se mi doma "práší".

Poprosím o nějaké vyjádření zda ano či nezájem . . .  Bez urážky :papa

Mohu pro změnu třeba zase aera . . .

P1120669.thumb.JPG.0abc847b9375ec37f3181966b66812a4.JPG

Odesláno (upraveno)

No to je právě to. To nemá s modelařinou moc společného. To jsou koupené hotové kovové "modely". To jsem mezi námi "páni" modeláři co si upravují věci jinak. Nalepit obtisk ČSAD na dveře Tatry a přilepit koupené mlhovky není modelařina . . .

Navíc se rubrika jmenuje : Modely autíček  . . . 

Odesláno

Kupovaných modelů z DeA, HACHETTE, IXO nebo WELLY je to tu plný. Většina je tu kupovaných modelů, které mají mnohdy blíž k hračkám

Já bych ani s lítadly, loděmi nebo vláčky neměl problém - nebude-li to čínskej výlisek neidentifikovatelných tvarů za pár šušňů, ale prostě bude na co koukat.

Odesláno
před 5 minutami, petrinza napsal:

Teda cena toho kozla s autobusovým návěsem, to je raketa. Mě by měl přijít jednou jako prémie ke Kultovním náklaďákům.

No v předešlé aukci se prodal za víc než 11 000 Kč = taky nad tím kroutím hlavou, asi mezi lidima peňouze jsou

Odesláno (upraveno)

No tak původně jsem myslel, že sem nasypu nějaká aera, ale nemám je nafocená jen pár kusů. Tak to budou filmová auta FaF.

Nemám nasbíraný samozřejmě kompletní vozový park, protože by to bylo asi nemožné - všechny prostě nevyrobily. I tak se některá auta opakují, např "Domův/Vin Diesel" Charger

I tak se už to bylo pozdě, když jsem je začal shánět, protože tato filmová serie už "pár" let běží světem.

Za mne byly vlastně hezké jen první tři díly, každý byl nepatrně jiný prostředím. Pak už to zklouzlo do roviny Kobra 11 . . .

IMG_20230716_130210.thumb.jpg.b54dc3d20eced215e0c37abb68a90f3b.jpg

P1120694.thumb.JPG.ee6cf884ffdf65001b3054757720d09d.JPG

P1120695.thumb.JPG.e7f90fe4acf12652e357c40e8231b39a.JPG

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...