Kpetr Odesláno 18. prosinec 2019 Odesláno 18. prosinec 2019 (upraveno) Ahoj, mám Riftera long GT Line, asi dva týdny a přišel jsem na pár věcí, které nedomyslel výrobce nebo autosalon, každopádně se o ně chci podělit a zjistit, co dalšího mě uniklo. - alarm a nezávislé topení, podrobněji je to mnou popsáno v jiném vláknu zde, ale ve zkratce: - pokud si to někdo budete objednávat tuto kombinaci - nezávislé topení z výroby a alarm dodělávaný oficiálním dealerem - není to (alespoň u mě) teď už oficiálně kompatibilní. Pro dealera (Federal Cars Chodov) je to evidentně nová informace, že mi namontovali alarm s obvodovou ochranou a vnitřními čidly, ale ta čidla reagují na proudící vzduch během předehřevu webastem a auto houká. Jimi navrhované řešení je deaktivovat prostorovou ochranu, natrvalo. Takže bych tam měl vlastně jen půlku alarmu než co jsem si koupil. - pokud jde o to nezávislé topení - oficiální informace dealera je že neví co to je za typ, netuší typ ovladače a není žádný oficiální popis jak to přesně funguje. Jako symbolika barev a blikání kontrolek, podmínky funkce, teploty, dosah. Jejich oficiální popis zařízení je ten, že předemnou zavolali nějakému pánovi co pracuje u Peugeotu a má to samé nezávislé topení a ten mně po telefonu říkal to co už taky vím. Neuvěřitelné, a pokud chcete nezávislé topení, nechte si to udělat úplně nezávislé na autě, jinak nemáte žádnou kontrolu nad tím, co to vlastně dělá, kdy to pracuje nebo nepracuje, protože třeba mě to funguje divně, více jsem to popsal ve vláknu Nezávislé topení, a nikdo neví proč, protože nikdo tam nic neví... - během toho krátkého provozu jsem si všimnul, že mi nefunguje přisvěcování do zatáček, přitom to auto by to umět mělo. Ptal jsem se v servisu a hle - funkci mi zapnuli přes diagnostiku, prý byla vypnutá. - a moje otázka na ctěné čtenářstvo - nevíte o dalších funkcích auta, které by auto mělo umět ale jsou na požádání? Upraveno 18. prosinec 2019 uživatelem Kpetr Péťa ohodnotil 1 Citovat
ejik Odesláno 18. prosinec 2019 Odesláno 18. prosinec 2019 Aký máš modelový rok? Resp máš USB v schránke spolujazdca? Tiež mi nejde prisvetlovanie do zataciek ,resp že v modelovom roku 2020 to už nije Citovat
czsena Odesláno 18. prosinec 2019 Odesláno 18. prosinec 2019 Začínám mít strach, že na začátku příštího roku dostanu auto s polovinou věcí, než co mělo, když sem ho v květnu objednával.. Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 18. prosinec 2019 Odesláno 18. prosinec 2019 @ejik tak si svuceni do zatacky nechas aktivivat je to jen SW záležitost Citovat
ejik Odesláno 18. prosinec 2019 Odesláno 18. prosinec 2019 (upraveno) No keď pôjdem nabudúce do servisubol som tam dnes (vypísalo chybu motora/ 1.2 81 kw asi iba sotek ,diagnostika čistá), o tých hmlovkach som to tu cital až keď som bol doma Upraveno 18. prosinec 2019 uživatelem Péťa Necituj předchozí příspěvek Citovat
Packy Odesláno 18. prosinec 2019 Odesláno 18. prosinec 2019 Pár postřehů za mě: 1. Vyhřívané sedačky - někdy jdou zapnout chvíli po startu, někdy později, někdy vůbec - podle mě to nějak souvisí s nabitím baterie, kdy chytré auto rozhodne, že je málo nabito a prostě se vyhřívat nebude. Je to na pytel, protože když sednu do vymrzlého auta, tak si chci zatopit sedačku hned a ne až za 5 kilometrů ... 2. Rozčiluje mě přepínání "obrazovek" palubního počítače - když točím dolů, tak se obrazovky přepínají směrem nahoru a naopak 3. Tlačítko na hlasové ovládání na levé páčce (u blinkru) po zmáčknutí jen vypíše něco ve smyslu "Hlasové ovládání je k dispozici" a nic víc ... 4. Když měním hlasitost rádia, tak se na obrazovce vždy ukáže panel se stavem hlasitosti - když si v noci displej vypnu, tak se změnou hlasitosti zase zapne 5. Občas při otočení klíčku v zapalování ručičky tachometru a otáčkoměru neudělají "kontrolní" oběh, a jen se třepou chvíli na místě 6. Někdy mi při couvání "nepípají parkovací senzory" a jen ukazují na obrazovce - vždy se to stalo po studeném startu se zapnutým rádiem ... první překážka (brána) nepípá, a když vycouvám na silnici, tak auta zaparkovaná u chodníku zase pípají ... Ale jsou to vesměs hovadiny ... Citovat
Péťa Odesláno 18. prosinec 2019 Odesláno 18. prosinec 2019 Hovadiny? Chápu vyhřívání, pokud má "auto" obavu o akumulátor. Ale proč to jiné značky nedělají? To ostatní je prostě chyba. Frazcouzští soudruzi raději stávkují, než by udělali něco pořádně Senzory a ručučky tachometru bych reklamoval. Ostatní je bohužel asi vlastnost Citovat
Packy Odesláno 19. prosinec 2019 Odesláno 19. prosinec 2019 Jenže ty chyby se projevují celkem nepravidelně (až náhodně). V servisu mi řekli, že pokud ta chyba není "aktivní", tak s tím nic dělat nemůžou ... Citovat
Kpetr Odesláno 19. prosinec 2019 Autor Odesláno 19. prosinec 2019 2 EJIK - modelový rok nevím, ale nemám to USB, stejně jako nemám schránky pod předními sedadly a ubylo mi tlačítko start-stopu... Dost otrava. Mimochodem start-stop mi jde přes obrazovku vypnout jen když je tepleji než cca 1-2°C - jinak mi to píše že deaktivovat nejde. Motor sice nezhasíná automaticky, ale když se oteplí tak zhasínat začne - a pak to jde i vypnout v menu... Nechápu... Ale ještě o jednu věc se chci podělit, co mi udělala malinko čáru přes rozpočet - Ve velkém technickém průkaze mám povolený jen jeden rozměr pneumatik a disků: 7.00J17 (E=44) ; 215/60 R17 95U což jak jsem záhy zjistil, když jsem si chtěl koupit zimní pneu na plecháčích, tak takové plecháče neexistují.. Takže jsem si musel koupit dost drahá litá kola. A neříkejte že jsem si moh koupit spoustu jinejch že pasujou - možná že jo, ale už jsem si v minulosti užil svým i na technický že nemám v TP to co mám aktuálně obuto... Citovat
Packy Odesláno 19. prosinec 2019 Odesláno 19. prosinec 2019 To tlačítkové S@S se chová stejně. Když je zima, tak se automaticky deaktivuje a když se oteplí, tak tlačítko "zhasne" a dá se znovu vypnout ... Citovat
petrkaspi Odesláno 19. prosinec 2019 Odesláno 19. prosinec 2019 (upraveno) S těma mlhovkama je to asi pravda koukám ze v novém ceníku uz píší jen přední mlhovky a nepíší "s funkcí přisvícení do zatáček" .....to mě mrzí doufám že to opravdu pujde alespoň aktivovat přes diagnostiku. Když to vím tak to zkusím prověřit než půjdu vůz přebrat. Popravdě jsem si auto objednával s nějakou výbavou a koukám že auto už umí jen polovic toho co umělo v den objednání.....tedy udajně bych měl mít asi křidélko na zadním oknem to je asi bonus za to vše co seberou..... Upraveno 19. prosinec 2019 uživatelem petrkaspi Citovat
mmartinkovic Odesláno 19. prosinec 2019 Odesláno 19. prosinec 2019 Start-Stop je automaticky deaktivovany pro teplote pod 2 - 5 st C. Je to v knizke. Citovat
ozzy56 Odesláno 20. prosinec 2019 Odesláno 20. prosinec 2019 někdy ta elektronika blbne--jsem zvyklý po nastartování okamžitě zmáčknout tlačítko deaktivace start-stop, v poslední době, i když je kolem 10 stupňů mi po zapnutí klíčku svítí kontrolka deaktivace, přestože jsem tlačítko nestlačil, takto to trvá někdy celý den, někdy tři dny (takže nemusím mačkat tlačítko po startu) , pak se to vrátí do normálu a musím po startu zase mačkat... Citovat
BcJB Odesláno 22. prosinec 2019 Odesláno 22. prosinec 2019 (upraveno) Tak přisvětlení do zatáček jsem si také nechal aktivovat u dealera přes diagnostiku a funguje, tedy samozřejmě do 40 kmh, ale dobře. Tlačítko start stop a esp chybí, usb a schránka u řidiče rovněž, no a morror link, je tam pouze android auto a aplle car, samotné zrcadlení však už ne... Problém mám s navigaci, ta se mi ,,splašila" a házelo mě to o 3-30 km jinam, u dealera ji přehráli a fungovala cca 80 km, pak opět to samé... po třech dnech se ale zase srovnala, uvidíme v jaké díře se mi zase splaší ... každopádně mě dnes dostala diskuze o nemožnosti nasazení zimních řetězů na 17" kola která jsou dle TP jediná možná.. Frantíci asi to globální oteplování berou doslova a nepočítaj že by někdy byly potřeba Upraveno 22. prosinec 2019 uživatelem BcJB Citovat
BcJB Odesláno 22. prosinec 2019 Odesláno 22. prosinec 2019 A navigace má samozřekmě vazbu na rozpoznávání značek a v momentě když si myslí že jste v horní dolní a jedete přitom po dálnici tak ta svítící 50 mezi budíky není fajn Citovat
Vena garážmistr Odesláno 22. prosinec 2019 Odesláno 22. prosinec 2019 V 19. 12. 2019 at 9:21, Kpetr napsal: 2 EJIK - modelový rok nevím, ale nemám to USB, stejně jako nemám schránky pod předními sedadly a ubylo mi tlačítko start-stopu... Dost otrava. Mimochodem start-stop mi jde přes obrazovku vypnout jen když je tepleji než cca 1-2°C - jinak mi to píše že deaktivovat nejde. Motor sice nezhasíná automaticky, ale když se oteplí tak zhasínat začne - a pak to jde i vypnout v menu... Nechápu... Ale ještě o jednu věc se chci podělit, co mi udělala malinko čáru přes rozpočet - Ve velkém technickém průkaze mám povolený jen jeden rozměr pneumatik a disků: 7.00J17 (E=44) ; 215/60 R17 95U což jak jsem záhy zjistil, když jsem si chtěl koupit zimní pneu na plecháčích, tak takové plecháče neexistují.. Takže jsem si musel koupit dost drahá litá kola. A neříkejte že jsem si moh koupit spoustu jinejch že pasujou - možná že jo, ale už jsem si v minulosti užil svým i na technický že nemám v TP to co mám aktuálně obuto... No modelový rok je snadné najít přes VIN. S&S je popsaný v knížce. Jak někdo zmínil. Kola no to je dílo EU a tady je to už mnohokrát zmíněno že od jistého data mají auta jen jeden povolený rozměr kol. To že se nedělají plecháče v tomto rozměru je možné ono tak nějak to začíná být trend upouštět od plechových kol už jsem se s tím setkal zákazník mi přivezl kola na přezutí a zimní jsem dával na jednu sezonu jeté hliníky a letní na funglovky hliníky s tím že plecháč je téměř stejně drahý jako ty " druhovýrobový " hliníky. Takže poučení pro druhé z tohoto je aby pokud si objednávají nové auto tak aby se o něm minimálně co se týče kol informovali v okamžiku objednání aby si nenaběhli podobně jako Ty. A pro ty kteří už auto mají doma dnešní auta jsou daleko dál než bývali stodvacítky ke kterým se snad ani uživatelská příručka nedávala je nutné uživatelskou příručku minimálně zběžně přečíst když už ne podrobně nastudovat. Citovat
perito Odesláno 23. prosinec 2019 Odesláno 23. prosinec 2019 @Packy S bodem 5. a 6. souhlasím, dělá mi to občas taky. Přidávám ještě PC, kdy si vynuluji spotřebu a vzdálenost, jedu třeba 20 km, zastavím a po opětovném nastartování je zpět předchozí stará spotřeba a vzdálenost třeba 300 km... To vše beru sportovně - je to francouz - ALE ty zvuky v motoru mě s*rou a samozřejmě, když jsem s tím byl v servisu, tak to zrovna nedělalo... stejně tak jsem dopadl se zvuky z nápravy - snad to budou jen desky - zrovna to nic nedělalo a s technikem jsem jezdil po parkovišti a nic - si je asi na jaře vyčistím sám... Citovat
Havlicek.Lukas Odesláno 23. prosinec 2019 Odesláno 23. prosinec 2019 u toho protoceni rucicek u skodovky je psane ze pokud je dalsi start drive jak 20vterin po predchozim tak nenabehnou Citovat
Raďous007 Odesláno 12. leden 2020 Odesláno 12. leden 2020 Zajímavá věc. cca 14 dní zpět šlo zadat adresu hlasově do navigace dnes už nelze. Tento příkaz v dané zemi není podporován. Tak sem si vzpomněl že jsem udělal aktualizaci map a aktivaci doplňku do navigace. tak nějak nechápu proč to šlo a nejde ?? Citovat
perito Odesláno 14. leden 2020 Odesláno 14. leden 2020 Zkus se podívat na nastavení země, když zadáváš adresu ručně (pravý horní roh) - taky se mi už samo nastavilo jako FR a tím pádem jiné země nefungují. Po nastavení CZ opět funguje hlasové, aspoň u mě to tak bylo. Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.