Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Guest Petr 3008
Odesláno

@robodoxto fakt nemůžeš takhle brát. Tady se ty problémy zákonitě soustřeďují, těch aut ale jezdí mraky a jezdí bez problémů, určitě nejsou jen špatné. Chtěl jsem říct, že to budeš odkládat a za pár let budeš muset možná kupovat elektro a bude tě nakonec mrzet, že jsi auto nekoupil.  Sám mám doma Partnera 2008 v naftě, nedám na něj dopustit a asi si ho i nechám na dojetí, ale do toho nového si vždycky sednu moc rád a užívám si to.  Taky jsem o koupi dost přemýšlel, je to ale paráda a dneska jsem rád, že jsem auto koupil. Vidím že to bude čím dál složitější.

Odesláno

To je jediný opravdu racionální důvod proč něco koupit teď, že za pár let to bude jeětě horší a v podstatě důvod, proč se o to zajímám. Jinak to nepotřebujem, dokonce i MANŽELKA je proti. No budu to sledovat a jak to bude vypadat, že k tomu chtějí přilepit ještě el.zásuvku, tak reagovat.

• O 3 týdny později...
Odesláno

Zdravím pánové,tak mi reklamace té spojky nebo převodovky (hlasité chrastění které se zvyšuje)bylo zamítnuto.Peugot se vyjádřil že je to naprosto normální není to na závadu.Chtěl jsem se zeptat, jestli má někdo ty samé problémy , jedná se o motor 1.5  75 kW děkuji za odpověď

Odesláno

ahoj tak včera jsem koukal na mlhovky a zjistil jsem,že je mám zamlžený obě dvě do půlky,nikdy dřív se to nestalo, Máte někdo taky takový problém???

Odesláno

Kouknout na žárovky jestli jsou dobře dotažené. Já tam dával.led a první led způsobovali také mlžení, druhé už ok. Někdo tu byl že se mu.mlží hlavní světla a prý je to normální, tedy to mu řekli v servise. 

Odesláno

Ahoj,

chtěl bych se podělit s problémem, třeba mi poradíte, ale nejspíš je to na reklamaci.. V sobotu ráno jsem přišel k autu, vzal za kliku a spustil se alarm.. auto nešlo zamknout alarm vypnout nic... vydedukoval jsem že je vybitá baterka. naštěstí asistence přijela asi do hodiny..

nicméně, chlapík vzal externí zdroj, auto naskočilo.. no tak si říkám je to sice divný, auto je 14měsíců starý ale málo jezdím a teď před každou jízdou předehřívám motor webastem.. dobiju baterku a bude to OK.. nicméně, koupil jsem si teda nabíječku, připojil, voltmetr po připojení ukázal 13,1V. Asi po dvou hodinách mi to ukazuje full. Zkusím odpojit, zas připojit, zas napětí 13,1 a během minuty vystoupá na 14,7 a vypne se nabíjení..

Tak co myslíte, podle mě je baterka KO a teď je vadná, nebo jsem jí kombinací krátkých jízd, předehřevu a dynamickým dobíjením (za což nemůžu já ale EU) odpravil?

Odesláno

Mě v červnu ještě měnili čidlo na baterce. Tato motorizace s tím má problém... ale už to má Peugeot v databázi, takže by to tam měli vidět. Uvidím, jak to bude teď šlapat no... Já jezdím do Peugeot Došek na Mělníku. Dokonce říkali, že už tam někdo taky jezdí s Rifterem a má úplně stejné problémy s baterkou co já.

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahoj tak jen aktuální informace. Podle servisu je to chyba SW, kterej mi přehráli a podle nich by se chyba už neměla opakovat. Já jsem ochoten věřit tomu, že to je chyba SW i když už mě ty chyby SW pěknej s***u, ale nerozumím tomu, jak se chyba SW může projevit nízkým napětím na baterce, což by značilo baterii téměř mrtvou (jako třeba že mi onehdy blinkry blikaly ale evidentně míň než normálně) a vzápětí napětím vysokým že už nejde nabít.

Mimochodem taky jsem se ptal, jestli by mi doporučili odpojit ten kabel z baterky, kterej hlídá napětí nebo co, jestli bych si pomohl. Odpověď je: klidně si ho odpojte, přestane fungovat startstop, baterka se bude nabíjet normálním způsobem ne tim stupidním dynamickým dobíjením, akorát to bude psát chyby a mohly by mít problém periferie, jejichž funkčnost ovlivňuje stav baterky, u mě například nezávislé topení..

Tak dost vážně uvažuju, že ten krám odpojím..

Odesláno

Zdravím, mám problém s vnitřním osvětlením, tak mi třeba poradíte. 

Přestaly mi svítit čtecí lampičky (vpředu i vzadu). Prostřední (vpředu  i vzadu) svítí normálně. Samozřejmě vím, že pro rozsvícení čtecích lampiček musím mít nastartováno. V čem může být chyba? Napadla mě pojistka, ale pochybuji, že by byla zvlášť jen na čtecí lampičky, navíc manuál ani takovou pojistku nezmiňuje. Nebo nemůže být na zapnutí nějaký fígl? Četl jsem, že u starších Peugeotů se dalo toto osvětlení vypnout podržením tlačítka na 10s. Rifter ale nemá tlačítko, nýbrž kolébku. 

Předem díky za konstruktivní rady.

Odesláno
V 20. 12. 2020 at 17:51, Packy napsal:

Dnes jsem čekal 15 minut v autě (na volnoběh) na výsledky antigenního testu, pak jsem chcípnul, za cca 10 minut nastartoval a po cca minutě stání na místě mi to napsalo "Chyba motoru, nechte opravit vozidlo" a svítil oranžový klíč. Když jsem vypnul motor, tak jely naplno větráky v motoru. Domů jsem se dostat musel, tak jsem znovu nastartoval, chyba se opět objevila ale hned zase zmizela a ani ve výpisu na displeji nic nebylo. Když jsem zkusil znovu nastartovat u baráku, tak pípla chyba, ale hned zmizela (a to zkoušeno ještě 2x). Ráno zavolám do servisu a budu doufat, že nezůstanu na svátky bez auta ... přijde mi, že se tam prostě něco stalo a ta chyba, ač se už neprojevuje, tak zůstala viset v paměti ...

V 26. 12. 2020 at 4:25, Vena garážmistr napsal:

řekl bych že na některém čidlu došlo k " lokálnímu " problému třeba se příliš ohřála lambda nebo tak něco a nějakou dobu to bude vyhazovat chybu. Tomu přehřátí by asi napovídalo to že se rozběhly větráky na plno. Nebo co o tom říká servis?

Tak se v pondělí chyba objevila znova. Po nastartování (cca za 10 vteřin) se rozsvítila chyba "Porucha motoru" a bylo znát, že motor nemá "harmonický" chod. Po vypnutí opět hučely větráky. Ráno chyba zůstávala, tak jsem jel do servisu - tam to napíchli a řekli, že tam je náhodná (nebo dočasná) chyba na druhém válci. Podle manuálu se mají prý upravit parametry vstřikování - tak je přehráli. No tak uvidíme ...

• O 2 týdny později...
Odesláno

Ahojte, 

Moje dnešné rozčarovanie. Ráno som naštartoval prešiel 20km, odstavil auto na firme. Všetko v poriadku za 2 hodiny som šiel po materiál, a auto na mňa vybehlo s hláškami typu

Vadný snímač tlaku kolies

Vadne ESP/ABS

Problém s parkovacou brzdou 

A ešte asi 3 veci. Hneď som šiel do servisu, a ich odpoveď ma dostala majú tam ďalšie dva auta s týmto problémom a netušia, že čo je tomu. 

Mam 92 300km, 2 roky a 4 dni auto. Ale som totálne nespokojný s autom. 

Už spomínané vrcanie na voľnobehu, popiskajuci ventilátor kúrenia,  spolujazdcov stierač ktorý stiera ako za trest.... Ale to je na inú tému. 

Nemali ste niekto podobný problém? 

Odesláno

Šiel som do servisu

Bolo mi povedané ze tam ma dva kusy s týmto problémom. A ze na tretí nebude mať čas ani zajtra . Tak som si zobral auto a šiel preč. 

Po obede som mu volal ci vedia niečo nové, že oni sa dopytovali do závodu a čakajú na odpoveď. 

Takže ak som nechcel ostať bez auta na neviem koľko dní som im ho zatiaľ nenechal. Ale mam pocit ze sa to spája s GripControl. 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...