Renda101 Odesláno 8. listopad 2019 Odesláno 8. listopad 2019 Zdravím, mám P807 rok výroby 2007, 2,0 HDI 100 kW RHR s nájezdem 215 tis km a právě jsem dojezdila. Prasknul mi klínový řemen, rozvodový řemen a potkaly se písty s ventily. V servisu mi řekli, že oprava by stála 50 tisíc. Má cenu to opravovat? Jsem první majitel, auto nebylo nikdy bourané a STK mám do 09/2021. Obula jsem fungl nové celoroční pneu Nokian a plánovala jsem si, jak si ještě aspoň dva roky pojezdím. Citovat
ozzy56 Odesláno 8. listopad 2019 Odesláno 8. listopad 2019 (upraveno) ahoj, motor RHR z bazaru tě vyjde na max. 15 tisíc, přehodit oba motory na 5 tisíc i s koupí drobností kolem, takhle nějak bych to viděl , uvedené ceny plusminusautobus...,tady máš odkaz na motory https://www.sbazar.cz/hledej/motor RHR nebo zkus zavolat na Vrakoviště Kocbeře, nebo napiš soukromou zprávu členu klubu @HUGO BOSS,možná ten motor má a přehodí ho... tady na stránce je kontakt na HUGO BOSS, rozklikni to a dole je telefon atd. Upraveno 8. listopad 2019 uživatelem ozzy56 Hugo Boss a Péťa ohodnotil 2 Citovat
MP Odesláno 8. listopad 2019 Odesláno 8. listopad 2019 Určitě bych to opravil. Podle toho co psal ozzy , tak na padesat se zdaleka nedostaneš , a ani pade není žádná likvidační částka . Obzvlášť pokud je auto jinak v cajku. Za padesát nic nekoupíš a za toho tvýho s potkaným motorem taky nic moc nedostaneš . Citovat
Vena garážmistr Odesláno 8. listopad 2019 Odesláno 8. listopad 2019 No s ohledem na to že znáš celou historii auta, na to že kvalitní náhrada za 807 v rozumný cenovce dá se říct že neexistuje bych asi taky šel do transplantace jiného motoru. A jak píšou kluci tak i za těch padesát by to asi mělo smysl pokud jak píšeš že jsi chtěla auto mít ještě aspoň dva roky. S HUGO BOSS by se možná šlo i domluvit na provedení operace. Protože něco většího slušného pořídíš okolo sto tisíc a za auto s potkaným motorem budeš ráda když dostaneš do dvaceti a to by muselo bejt auto vyvoněný. Takže v luftu lítá osumdesát tisíc. A navíc může se povést že se sežene motor s menším nájezdem a tím by se na tom " dalo vydělat " . Já bych to minimálně hodně vážně promyslel. Samozřejmě že to je jen na Tobě a ty musíš udělat to poslední rozhodnutí. I kdyby nakonec výměna vyšla na dvacet tisíc sakum prdum a auto jsi pojezdila ještě zmiňované dva roky tak je to dobrá investice. A za ty dva roky to klidně za těch třicet může bejt prodejný. Nebo že naopak půjde cena tehle velkých aut nahoru jak pomalu začnou mizet ze silnic. RichVa a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
Renda101 Odesláno 10. listopad 2019 Autor Odesláno 10. listopad 2019 Zdravím všechny, moc díky za názory.... Odtahovka mi auto převezla do Bohnic do servisu, kde kouknou do motoru a podle napáchaných škod mi odhadnou cenu opravy, popřípadě výměny motoru. Snad se vejdu do 50 tis. a budu zase pojízdná. Jezdím autem denně do práce a kolega mi nabídl jedničkovou oktávku za 20 tis. (rok výroby 1997), tak ji asi vezmu, protože oprava bude zřejmě na dlouho. Nové auto už si zřejmě jako samoživitelka (jeden syn na VŠ, druhý na SŠ) nepořídím, ale budu kroutit volantem, ať je to, co je to, jezdit hromadnou dopravou je opruz.... Citovat
P607Olda Odesláno 10. listopad 2019 Odesláno 10. listopad 2019 Doufám, že se v tom servisu znáš, aby tě nevzali na hůl. V případě potkaného se dá navymýšlet hodně. Anebo dost ušetřit koupí jiného motoru od důvěryhodného prodejce. Citovat
Renda101 Odesláno 10. listopad 2019 Autor Odesláno 10. listopad 2019 Já ten servis neznám, ale byli ochotní se tím vůbec zabývat. U autorizovaného bych se nedoplatila, jeden známý automechanik udělal kyselý ksicht, že je k motoru špatný přístup a nechtělo se mu do toho a tady mi navrhli, že zkusí sehnat motor z Polska. Tak nevím, budu to muset risknout. Když mi řeknou předběžnou cenu nad 50 tis, tak to můžu odmítnout a odtáhnout někam jinam? Kolik tak můžou chtít za ty prvotní úkony? Tohle mě na tom štve, že se mnou můžou jednat jako s debilem...no jo, nemůžu rozumět všemu....v podstatě jim nemůžu dokázat, jestli přehánějí nebo ne, ach jo Citovat
VojtouNerCZ Odesláno 10. listopad 2019 Odesláno 10. listopad 2019 (upraveno) Osobně, než bych nechal opravovat potkanej motor, bych sehnal radši z jinýho auta a nechal ho přehodit, navíc co to tak nějak sleduju, zrovna RHRka se dají sehnat docela snadno... Co Hugo, zkoušela jsi mu volat? Když už by ho nepřehodil, tak alespoň, zda ho má. Případně kdokoli šikovný v okolí... Upraveno 10. listopad 2019 uživatelem VojtouNerCZ Citovat
Renda101 Odesláno 10. listopad 2019 Autor Odesláno 10. listopad 2019 Jj, Hugovi jsem psala a nabízí motor za 13 tis, asi bych ho od něho koupila, pokud v servisu s tím nebudou mít nějaký problém. Jinak Hugo jako servis je pro mě z ruky - cca 150 km, tak jsem se ani neptala, jestli by mě vzal. A co ještě obnáší vyměnit motor? Asi na něm hned udělat rozvody a co já vím, co všechno a na kolik může vyjít taková sranda? To zřejmě nebude jen vyměnit kus za kus, co? Citovat
MP Odesláno 10. listopad 2019 Odesláno 10. listopad 2019 150 km ... no však tam nebudeš jezdit denně. Jde o to tam dopravit nepojizdny auto. Zpatky pojede už po vlastní ose. Nevim kdo je Hugo , ale jestli je tam garance že tomu rozumí a ví co dělá, a máš odtud doporučení , tak bych to asi směřoval k němu . Ty rozvody určitě pokud nebudeš mít motor s jasnou a garantovanou historií kde bude po jejich výměně najeto pár tisíc km . Jak na tom byla spojka ? Když už by byl motor venku , tak aby se nedělala za půl roku spojka . Olej , filtry , chladící kapalina . Možná žhaviče - určitě lepší přístup na vyndaným motoru . Citovat
P607Olda Odesláno 10. listopad 2019 Odesláno 10. listopad 2019 (upraveno) Zeptej se HugoBoss, zda by si pro to přijel, zda má odtah. tel. 776 605 905 Regulerní odtah stojí asi 20 Kč za km každá cesta, což v případě Trutnova činí 20 x 300 = 6000. To by se ti vyplatilo. Já ho osobně neznám, ale je to člen klubu a nikdy tady nebyly stížnosti. Takže to bych doporučoval. Anebo tady Zábřeh, máš to 200 km. Odtah bych ti dal kontakt. Ale sem bys musela dopravit ten motor od Huga, např. tou oktávkou, co kupuješ. V každém případě bych nedoporučoval nechat to v neznámém servise, zn. kavka oškubaná. Fakt. Upraveno 10. listopad 2019 uživatelem P607Olda Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Vena garážmistr Odesláno 10. listopad 2019 Odesláno 10. listopad 2019 Tuším že HUGO má plaťák nebo odtahovku. No a pokud nabízí motor za 13 nechat na něm udělat to co píše MP tak se bez spojky do 20 můžeš vejít. Nějaká práce to nevím kolik by počítal ale dejme tomu i kdyby 10 tak jsi na 30 třeba což je pořád dobrá cenovka a tím že by byl od něj ten motor tak by byla jakás takás jistota že funguje. Tam bych to i kdyby neměl jak tak odtáhnout na asistenčku z povinnýho ručení i kdyby tam byl nějaký km limit tak holt něco připlatíš a zpátky už to dovezeš sama. A jak píšou kluci tak HUGO tady na klubu normálně funguje s lidma se zná a obchoduje já s ním taky pár kšeftů už udělal jen po telefonu a věci mi tam vyzvedával kámoš kterej do okolí jezdí s dodávkou a vždycky rovný fér jednání. A měla by jsi to téměř bez starostí. A ke komu jsi to dala do těch Bohnic? Hoď mi když tak adresu do SZ možná bych na ně uměl nějakou referenci sehnat. Citovat
Charlie 1 Odesláno 11. listopad 2019 Odesláno 11. listopad 2019 Domluv se s Hugo Bossem,když seženeš odtahovou ,která jede bez vytížení k Hugovi to odtahnes i za 2000kc,jsou dobrodruzi který jezdí odtahovou jako melouchy za 7-10Kč/km.problemy kdy koupíš motor a montuje ti to jiný servis v případě problémů ,bych nechtěl vidět to dohadování a problémy... Citovat
Charlie 607 Odesláno 11. listopad 2019 Odesláno 11. listopad 2019 Na FB skupině Taháme CZ/SK by se odtah dal sehnat jako vytěžovák v pohodě, dost kluků tam nabízí když jedou prázdní a když hodíš dotaz, někdo se ozve. Citovat
radim.1008 Odesláno 11. listopad 2019 Odesláno 11. listopad 2019 Opačný směr bych uměl nabídnout. Od Prahy sem na východ se jezdí bohužel s autem. Citovat
Renda101 Odesláno 11. listopad 2019 Autor Odesláno 11. listopad 2019 Zdravím všechny, dnes mi ze servisu volali, že sehnali motor za 15 tis. Udělali by na něm rozvody, olej, olejový filtr a sakum prdum to celé za 45 tis. Tak jsem jim to odsouhlasila, že to beru a prý by to mělo být hotové příští týden. Snad to klapne ke všeobecné spokojenosti .... Díky za všechny rady a názory, moc mi to pomohlo.... Citovat
ozzy56 Odesláno 11. listopad 2019 Odesláno 11. listopad 2019 hlavně pak napiš, jak ta anabáze dopadla osobně bych se domluvil s Hugem, už pro to všechno, co je psáno nade mnou--navíc jsem přesvědčen, že by to stálo méně, ale samozřejmě respektuju tvoje rozhodnutí a přeju, ať ti to jezdí Citovat
Renda101 Odesláno 11. listopad 2019 Autor Odesláno 11. listopad 2019 Jj, dám pak vědět.... Jezdila jsem tímto vozem skoro denně 12 let - už se mi po něm fakt stýská, je to super koráb... Tak doufám, že si ještě pojezdím. ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Renda101 Odesláno 27. listopad 2019 Autor Odesláno 27. listopad 2019 Nazdárek, tak mám svou 807 doma, ale je to k vzteku.... V servisu mi vyměnili potkaný motor, dali tam nějaký z vrakoviště, udělali rozvody, měnili olej a olejový filtr. Stálo mě to 46.200,- Kč. Pak mi řekli, že by bylo potřeba vyměnit část výfuku - tu první část od motoru, že to tam netěsní a je tam nějaká divná navařená trubka. Když jsem se divila, jaká trubka a kolik že by stála výměna, tak se podíval do počítače a zjistil, že tam má být část výfuku s předkatalyzátorem, který mi tam chybí a že mi ho asi někdo uřízl a místo toho mi tam navařil nějakou obyč trubku, a proto mi to čoudí do kabiny a motor byl plný sazí. Ten díl stojí cca 36 tis originál a cca 9 tis druhovýroba a někdo mi ho prostě někdy ukradl a já nevím kdo a kdy. Prý jsem neměla šanci to poznat, protože paradoxně to bez toho líp jede, ale víc žere.... Pak mě upozornili na dvouhmotu ve spojce, že už má vůli a může odejít za rok anebo třeba za měsíc, že se to nedá poznat a bylo by taky potřeba to vyměnit či co. Jenže to je dalších cca 30 tis a tak jsem tam vodsaď jela jak vopařená. Auto jede, ale ten výfuk budu muset nechat co nejdřív udělat, a tak čekám, jestli v práci bude 13. plat a hledám nějaký levnější servis.... Citovat
Lukas.407 Odesláno 27. listopad 2019 Odesláno 27. listopad 2019 Tak hlavne jestli ti to nevyrizli oni... Jak muze byt motor plny sazi kvuli tomu ze ZA motorem neni kat? Do kabiny ti to coudilo uz predtim? No komu neni rady, tomu neni pomoci... Charlie 1 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.