Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Tak starty po delším stání horší a horší. Bohužel zatím nebyl čas pro opakování měření komprese, snad to stihnu o víkendu. Teď jsme všichni měli chřipku. Buď to nezapaluje, nevstřikuje, nebo fakt něco s hydroštely a na jednom válci je pootevřený ventil, než to správně natlakuje. Změřím odpor vstřiků, pohledem zkontroluji, jestli rozprašují a dávají +- stejně, jestli třeba nezmění odpor po chvíli běhu, že by se zahřaly a už to bylo OK, fakt nevím, vařím už z vody. 

Pomalu mě začíná opouštět 1 a 2 stupeň na převodovce. Aktuálně najeto cca 563xxx

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
  • O 2 týdny později...
Odesláno

já vím, že je to vlastně jen kus železa, trochu barvy a možná ještě něco, ale já bych jel dvakrát--holt, stará škola...:(, a to nejsem na auto cimprlich, vozím všecko, barvy, hlínu, bordel do sběrného dvora..., ale vždycky tak zabezpečené, že by to nikdo nepoznal vnitřku auta

Odesláno (upraveno)

Upřímně jsem nečekal, že to tak gecne. Ale už bylo naloženo. Vědět, že toho povezu tolik (jel jsem jen pro desky a kůru), vezmu dvounápravák. Ale jaksi se k tomu připletla i dlažba a další věci. Dohromady jsem vezl tak půl tuny, což je asi o 50kg víc, než je papírově povolené. Nechápu ty střelce, co vezou takto tunu. Koukí jsem škrtal na místní rozbité cestě k zahradám, ale jinak auto jelo a brzdilo jako obvykle. Ba brzda provozu byl nějaký fiat tipo, který se táhl 60 xD

Odesláno

VojtouNerCZ není nad to mít hydro , v xantii asi moc nechybělo do tuny-necelých 50m2 dlažby 30x30cm, vybourané v dnes zavřené fabrice Husky  i když nejvíce -doložené jsem měl vážením-jsem vezl ve stopáté-740kg žel šrotu + moje cca 115kg maličkost. Na xantii díky hydropneumatice to nebylo zná za to škodověnka   ....

Odesláno (upraveno)

Dnes jsem zkusmo vyměnil čep řízení na pravé straně, kde furt něco tluče. Samotný čep byl OK ale měl strhlý závit, tak jestli náhodou netlouklo to, uvidíme. Pak zkusím stab. tyčku, vymontovat také nejde, tak musím řezat. Pak budu muset shodit tlumič a juknout na uložení. 

@Zabak22 tak mi dodali špatnou velkost kotouče. Mají nějakých 290mm, namísto 302. Zajímavý, že na krabici číslo dílu sedí, měly by mít 302. Takže musím koupit nové desky, a nové kotouče, a pohlídat si, sby měly tentokrát opravdu 302mm.

A propo, tuší někdo, jestli jdou na zadní nápravě zaměnit kotouče bez ložiska za kotouč s ložiskem? Nápravy budou stejné, resp trn na nápravě , jde jen o to to vyměnit i s nábojem? 

Odesláno

Ono to tlučenie môže byť spôsobené tými dorazmi pod stieračmi viď moje vlákno o 308.K tým nábojom malo by to ísť na 308 na 100% na 307 neviem 

IMG_9301.jpeg

IMG_9302.jpeg

Odesláno (upraveno)

Dnes se opět na stříbrné ozvalo ABS. Samozřejmě jsem už tušil, že bude tentokrát problém na pravé straně, s měl jsem pravdu. Vyčištěno a už je to OK. Při diagnostice jsem zjistil, že stále vynechává zapalování na válci č.1. Nejspíš jak byly svíčky v oleji, tak odešla rampa. Ale nedalo mi to, a zkusil jsem přehodit vstřiky, kdyby náhodou, ať nekupuji zbytečně rampu. Tak uvidíme. Max to bylo zbytečně moc složité práce navíc. Nicméně je fajn, že aspoň jedna 307 mi řekne hele kámo, vynechává mi zapalování na tomhle a tomhle válci xD 

Odesláno

No s tema napravama 308 a 307 nevim jestli je to shodne. Minimalne je rozdil v torzni tyci a trubce- 308 ma torzni trubku a umi to prohnit a prasknout, 307 ma torzni tyc a ta vydrzi snad vsechno. :D

• O 3 týdny později...
Odesláno

Dnes za jízdy klekl sub. Trochu jsem se bál, že je úplně KO, ale nakonec se jen uklepal drát . Docela zvláštně, kdyby upadl v konektoru, OK, ale že se vyloženě zlomil. No, co naplat. 

20240607_154043.jpg

Odesláno (upraveno)

Jsem se jal opravit subwoofer a při tom zkontrolovat čerpadlo sekundáru, které zase háže chybu. No a zjistil jsem, že je nejspíš KO ventil na hlavě. Jde úplně volně profouknout tam i zpátky (chvíli drží a pak pustí) a při chodu motoru mi tím pádem funí z hlavy do čerpadla a ven. Zaslepíme, uvidíme 

20240608_190400.jpg

Odesláno (upraveno)

Já mu dám, prachovky řízení jsou poškozené. V sobotu jsem pod tím ještě ležel a byly netknutý. Jinak příjemně strávené 4 hodiny na STK. Nefungoval jim měřící přístroj na benzín 🙄

Věřím, že milion s tím autem otočím. 

20240610_181024.jpg

20240610_182233.jpg

• VojtouNerCZ changed the title to 307 sw - Po STK
  • O 3 týdny později...
  • O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Dnes pravidelná 10k/2 měsíce výměna oleje. Asi jako vždy. Vylil jsem 4l, 250ml to ucrncalo nebo spáplo, nic drastického. Aspoň jsem si zkusil nový klíč na filtr. Měl jsem řetězový, ale s umístěním u dvoulitra to bylo nepraktické řešení. Klasicky černý jak bota. Jinak od výměny ecu auto defacto jen jezdí a nic moc nechce. 

20240714_162442.jpg

20240714_162459.jpg

• O 2 týdny později...
Odesláno (upraveno)

Dnes jsem se vrhl na výměnu drnčejících svodů. Sundat je byl očistec, šrouby zarezlý, a nasadit, ještě horší. Musel jsem prořezávat závity v hlavě. Takže akce na celý dopoledne. Nakonec se povedlo, už nedrnčí, ale všiml jsem si, že mám vytavenou díru z boku katu, vidím dovnitř krásně vložku a funí ven. Dokonce je tam vidět ten kus, jak vytekl ven 🤔 Musel jsem domů hlídat smrady, tak jsem to už nestihl zkouknout, ale z čeho jsou obaly katalyzátorů? Půjde to zavařit normálně COčkem?

Bílý povrch ventilů bude, předpokládám, způsobený provozem na LPG? 

20240727_123038.jpg

Screenshot_20240727_135109_Gallery.jpg

Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...