VojtouNerCZ Odesláno 8. červenec 2022 Autor Odesláno 8. červenec 2022 Tak ono to dřevo nasaje, nabobtná a drží Přišel mi na mysl gumový špunt, co mi ležel na ponku, pasoval by. Ale cílem této akce bylo eliminovat vytejkání oleje, tak jsem to zavrhl. Sice s tím bylo dost práce, dost práce navíc kvůli zlomenému šteftu a lambdě, která nešla ven, ale i když chci tohle auto udržovat low-cost, je mi blbý, aby z toho olej tekl pomalu proudem nebo aby tam něco tlouklo a dělalo neplechu. Prostě po technický stránce musí bejt udělaný. ozzy56 ohodnotil 1
Vena garážmistr Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 X-krát už jsem viděl závit zátky omotaný teflonovou páskou i nití aby to lépe drželo a těsnilo na několika autech která servisuju dokonce nejde zátka odšroubovat vůbec nebo možná by šla ale nebudu riskovat že to tam pak poteče. Olej jsem na nové dílně začal odsávat pořídil jsem si kvůli tomu nový aparát na většině vozů je to schopné odsát s minimálním zbytkem ve vaně dá se říct že pokud odsaju téměř vše a pak nechám olej 20 min stékat do vany tak odsaju stejné množství jako když mechanici vypouští olej zátkou a nechají to odkapat 5 min a pak to zašpuntují a lejou čerství olej. Výhodou je že auto stojí na kolech takže čas který tomu dám aby to v motoru steklo mohu využít k výměně ostatních filtrů což pokud se vypouští zespoda a auto je na zvedáku nejde auto mám postavené na zvedáku abych ho mohl případně zvednout ale většinou to není nutné. Zkoušeli jsme to s Pepčou na Felicii a při sundavání vany a jsme to co ve vaně zbylo nalili do klasické 1,5l PETky a hladina byla max. 1cm ode dna. takže to bylo v řádu mililitrů. Ze začátku jsem to zkoušel že jsem olej odsál a pak zkoušel co vyteče ze zátky a u většiny aut ten zbytek nebyl vetší než malý panák. A myslím si že když to vezmu z pohledu autorizovaného servisu kde má mechanik normovaný čas na výměnu oleje tak tam ani není prostor na to aby to nechal vykapávat.
Milan+ Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 (upraveno) @Vena garážmistr Tak to bych k Tobě na olej nejel, pěkně prohřátý motor,horký olej,to sebou vezme vše,když to jde zátkou. Upraveno 8. červenec 2022 uživatelem Milan+ Medvěd ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 8. červenec 2022 Autor Odesláno 8. červenec 2022 A já to s tou odsavačkou beru, ono taky by mi to za ty problémy nestálo, že zavolám zákazníkovi, máte stržený závit, musím sundat vanu (i když to jde i bez toho), zákazník pak začne brblat, že jsem to udělal já... Ale na ty moje 2 auta si odsavačku kupovat nebudu Navíc jak jsem říkal, hlavní problém byl v tom, že to teklo i kolem těsnění mezi vanou a blokem. Navíc mám doma motory RFN a NFU, kterým defacto stačí, když je tam oleje dost a není tam desítky tisíc kilometrů. A celkově, oba motory jsou i přes vyšší nájezd relativně čistý. inoxing a Péťa ohodnotil 2
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 každý to má jinak, třeba nemá prostory, nebo to neumí (nechce to dělat)..., ale starého psa novým kouskům nenaučíš--motor teplý po jízdě, kopnu tam vanu, vyšroubuju zátku, vytáhnu filtr a druhý den dokončím , před panelákem bych to už nedělal inoxing a Medvěd ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 8. červenec 2022 Autor Odesláno 8. červenec 2022 (upraveno) No, já mám takový cukání domluvit se se starostou, jestli bych si tu nemohl u baráku postavit krytý parkování. Nebaví mě už lidi, co furt chodí okolo, a blbě čuměj a furt se na něco vyptávaj. Asi si tu vyvěsím ceduli Ne, nejsem mechanik a ne, nevím co dělám Táta by třeba prostor měl, i by si na autě vše dokázal udělat, ale prostě ho to nebaví, tak to radši hodí do servisu. Nebydlet od sebe 300km, tak bych mu ho klidně dával do kupy taky, přišlo mi takový blbý, že za postupnou výměnu 3 zapalovacích cívek u HTP dal 3x1000 za cívky a další 2k za práci. Donedávna jezdil do servisu ke strejdovi, ale ten dostal rakovinu a uzavřel ho. Upraveno 8. červenec 2022 uživatelem VojtouNerCZ poldiss, ozzy56 a inoxing ohodnotil 3
Vena garážmistr Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 (upraveno) @Milan+ taková 1,6 Hdi s obrácenou miskou u zátky asi těžko vypustí všechno. A kolik lidí který ke mě jezdí mění olej ve zkráceném intervalu i když jim to doporučuju na prstech jedné ruky bych je napočítal většina z těch lidí olej s klidem přetáhne o stovky kilometrů někteří bez problémů i o tisíce km. Na druhou stranu co ke mě jezdí taxikáři tak ty zas jezdí tak nějak +- interval ale jsou tam co tři měsíce takže tam je to taky jiný. @ozzy56 dokud jsem měl dílnu doma tak jsem olej vypouštěl zátkou teď když vidím v odsávačce že jsem nesál cca kolik by mělo být tak to taky zkontroluju odšroubováním zátky ale jako prostor na to abych měl auto kvůli výměně oleje dva dny to opravdu není výměna oleje je to co zákazníci v 95% očekávají že se dělá na počkání. Pokud to není spojené s další prací na autě. Upraveno 8. červenec 2022 uživatelem Vena garážmistr inoxing, VojtouNerCZ a ozzy56 ohodnotil 3
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 @VojtouNerCZ tohle jsem zažíval, když jsem měl řadovku garáž --chlapi si sedli na špalek před garáž s pivem a rozumovali, když já makal na autách Milan+, VojtouNerCZ a inoxing ohodnotil 3
Milan+ Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 Před hodinou, Vena garážmistr napsal: @Milan+ taková 1,6 Hdi s obrácenou miskou u zátky asi těžko vypustí všechno. A kolik lidí který ke mě jezdí mění olej ve zkráceném intervalu i když jim to doporučuju na prstech jedné ruky bych je napočítal většina z těch lidí olej s klidem přetáhne o stovky kilometrů někteří bez problémů i o tisíce km. Na druhou stranu co ke mě jezdí taxikáři tak ty zas jezdí tak nějak +- interval ale jsou tam co tři měsíce takže tam je to taky jiný. @ozzy56 dokud jsem měl dílnu doma tak jsem olej vypouštěl zátkou teď když vidím v odsávačce že jsem nesál cca kolik by mělo být tak to taky zkontroluju odšroubováním zátky ale jako prostor na to abych měl auto kvůli výměně oleje dva dny to opravdu není výměna oleje je to co zákazníci v 95% očekávají že se dělá na počkání. Pokud to není spojené s další prací na autě. Jednoduchý přípravek a prolis vytahneš ven. A budou rádi že to mají čisté. ozzy56 ohodnotil 1
ozzy56 Odesláno 8. červenec 2022 Odesláno 8. červenec 2022 (upraveno) někde tu ten přípravek je, dával jsem ho s popisem lisování, v podstatě je to závitová tyč, kus trubky a velká podložka--za pět minut prolisováno , kolega za prolisování dával v ČSAD Citroen Hodonín myslím 800 Kč, takže velice rychle a snadno vydělané peníze kdybych ještě dělal auta, tak si ten přípravek nechám udělat u soustružníka z lepšího matroše a s jemným závitem, podložku z 10mm matrošu a trubku si uřežu sám a při výměně oleje navrhnu zákazníkovi i prolisování vany, o tom , že vyteče všechen bordel nebudu psát, je tu toho o vaně motoru PSA mraky https://www.portalridice.cz/clanek/jak-zachranit-turbo-a-motor-1-6-hdi?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=sekce-z-internetu#dop_ab_variant=772250&dop_source_zone_name=hpfeed.sznhp.box Upraveno 12. červenec 2022 uživatelem ozzy56 Milan+ ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 11. červenec 2022 Autor Odesláno 11. červenec 2022 (upraveno) Zejtra jsem chtěl na STK, to se fakt stane jenom mně Fungl nová lambda. Stále hlásí 0.45V, vyhřívání KO. Upraveno 11. červenec 2022 uživatelem VojtouNerCZ
VojtouNerCZ Odesláno 12. červenec 2022 Autor Odesláno 12. červenec 2022 Kabely jsou OK. Odpor lambdy naměřím v řádech MoHm.
VojtouNerCZ Odesláno 17. červenec 2022 Autor Odesláno 17. červenec 2022 Lambda vyměněna, díky ChouLu už nehoupe volnoběh, auto zítra jede. Koukal jsem teď do předchozího protokolu z TK, a trkla mě do očí další věc. Jednak auto se závadama které mělo, když jsem ho koupil, muselo projít přes známost, minimálně emise by nedalo, s tím jsem počítal. Ale nedává mi logiku, že jsme auto koupili se 190k a na protokolu z emisí je 205 xD Takže se to asi měřilo na něčem jiným. Pochybuji, že by auto za 30k stáčel, navíc o 15k km.
VojtouNerCZ Odesláno 18. červenec 2022 Autor Odesláno 18. červenec 2022 (upraveno) Tak máme hotovo, celkem pohoda. Opět ostřikovače, opět tam je nový čerpadlo a zadek ostřikuje xD Upraveno 18. červenec 2022 uživatelem VojtouNerCZ PaKr a Ferry ohodnotil 2
VojtouNerCZ Odesláno 22. červenec 2022 Autor Odesláno 22. červenec 2022 Tak jsem si 2 týdny zpátky objednal snížené pružiny. Jediný e shop je měl dokonce ve žluté barvě, no, pružiny nikde, obchod nekomunikuje a já jsem o 6k lehčí xD Ačkoli jsem ma eshop slyšel osobně chválu, na netu jsou recenze jiné a nenapadlo mě se před objednáním podívat. Takže zs mě od tuning car design nebrat.
Péťa Odesláno 22. červenec 2022 Odesláno 22. červenec 2022 Požádej banku, ať Ti vrátí platbu https://www.kb.cz/cs/clanky/platebni-karty/reklamace-platby-kartou Fruktis ohodnotil 1
VojtouNerCZ Odesláno 22. červenec 2022 Autor Odesláno 22. červenec 2022 Jo, banka to už řeší, jen musí počkat měsíc. Druhá možnost je pčr a čoi, je to víc jak 5k
Guest minimaxa Odesláno 22. červenec 2022 Odesláno 22. červenec 2022 Určitě dej na ČOI podnět https://www.coi.cz/podatelna/
VojtouNerCZ Odesláno 3. srpen 2022 Autor Odesláno 3. srpen 2022 Tak jsem je každý den bombardoval, minulý týden jsem se dopracoval storna objednávky a v pátek vytvořili dobropis. Tak uvidíme, mají čas na vrácení peněz jen do 9.8.
Recommended Posts