Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno (upraveno)

Už je vše vyřešený, mám pojistku (ještě minulej tejden jsem mudroval, že ji na nový období zruším a ejhle), tak jen se mi musí ozvat. Nicméně já bych byl pro výměnu, beztak je to sklo za 3 roky poškrábaný :D Nicméně je to už pátý sklo tuším.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Odesláno

Taky jsem dostal šutrem od zajebaného SUV :bacha - já bych to svinstvo zakázal ... Teda co jsem to napsal? :aut

Odesláno

Já nemám nic proti SUV, ani když je od blata. Ale když to sám o sobě pálím 130+ a on mě stejně musí na pána předjet (a že mu to stejně moc nejelo, kdybych na to dupl, jsem v tahu), tak mě to naštve. Zase pro mě starost navíc. Musím konečně koupit kameru, pak bych onoho řidiče potahal.

Odesláno (upraveno)

já vezl auto do bazaru, celé dopoledne jsem ho umýval aby to vypadalo a po cestě mi pitomec rozbil kamínkem čelní sklo Tatrou 815, když mě předjížděl--jel jsem opatrně, aby se autu na poslední cestě  nic nestalo 😂, kujva sem myslel že mě je.ne :grr, ale v bazaru prý klídek, to se stává a zaplatili předem dohodnutou cenu 🤠

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno
před 32 minutami, VojtouNerCZ napsal:

Musím konečně koupit kameru, pak bych onoho řidiče potahal.

Mám takový divný pocit, že by jsi potahal nanejvýš sám sebe.

Přes PČR?  - nezájem...

Pojišťovna, havarijní / povinné ručení - nejedná se o dopravní nehodu...

Pokud nemáš pojištěné čelní sklo, tak si to prostě zaplatíš sám a viníkovi je to šumák.

Vezmi to z druhé strany. Kdyby Tě někdo zastavil, že má záznam z kamery jak z Tvého auta odlítl šutr a rozbil jsi mu sklo. Cena skla třeba na 5008 je cca 18k a chce to po Tobě Cash, nebo z Tvojí pojišťovny - necháš se potahat? 

Odesláno

Co vím od kolegy bejvalýho policajta tak když podle videa jde dokázat, že to opravdu udělalo auto na záběru, jde to z POV toho, komu ulítl kamínek. A upřímně, sklo mi rozbili několikrát, z toho 3x jsem to neměl na pojistku, dal jsem za to hromadu peněz. Pokud by bylo ze záznamu jasné, že to uletělo od mého vozu, tak i za cenu, že se mi zvýší pojistka bych to z mého POV nechal uhradit. Protože dost dobře vím, jaká je to otrava. 

Odesláno

Taky znám. Před pár lety jsem dostal na srazu kamenem a začlo se to docela rychle horizontálně rozjíždět. Naštěstí se mi to podařilo udělat ještě na povinný jinýho auta.

Odesláno

To se docela divím. Odevšad slyším, že na povinný už se skla pojišťovny neproplácí, takže už mám připojištěno. :myslim

Odesláno (upraveno)

cizí auto (jeho pojišťovna) musí ze své zákonné pojistky zaplatit škodu na tvém autě , pokud prokážeš, že to cizí auto tu škodu zavinilo 

tvoji pojistku máš připojištěnou pro sebe, pro skla na tvém autě

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno

Já tohle loni řešil u obou aut co mám(různé pojišťovny) a u obou mi řekli, že to nejde udělat aby to šlo na pojišťovnu viníka. Buď pojistka okna nebo zaplatit. 

Odesláno

Napíšem, ako je to v SR s hradením prasknutých skiel z PZP. Vychádza sa z toho, že tak poškodený a najmä vinník si nemôžu byť na 100% istí, kto škodu spôsobil. Dokonca ani priznanie toho, kto škodu spôsobil, ešte nezaručuje, že to poisťovňa uzná (skúsenosti s fingovaním škody). Za dôkaz sa považuje kamerový záznam, na ktorom je jasne vidno, ktoré auto škodu spôsobilo. V konečnom dôsledku ale závisí na poisťovni, či argumentáciu a dokazovanie od poškodeného uzná alebo nie. Dá sa dojednať pripoistenie k PZP, ktoré sa v priemere pohybuje okolo 50 €/rok (najnižšie na škodu do 200 € som našiel 20 €/rok so spoluúčasťou 20 €). Výška poistného závisí aj od toho, či je poistené iba čelné sklo alebo všetky sklá.

Odesláno

Také jsem řešil sklo z pojistky viníka.. byl to boj, dokazování, video záznam.. nakonec zaplatili origo sklo v nákupní ceně bez práce.. aspoň něco.. 

Odesláno

No, já do toho v průběhu třičtvrtě roku ťuknu důlčikem, to jak mi to zalepili si mi vůbec nelíbí. Jen zalil dírku na skle, praskliny mezi vrstvama zůstaly, navíc je tam hrvbolek, to si akorát brzo zničím stěrač. 

No a zas jsem si vymyslel pěknou bejkárnu xD

DSC_0225.JPG

Odesláno

Bejt to na mně, sklo se mění. Ale pojišťovna řekla zalepit. Když to patřilo ještě pod Axu bylo všechno fajn, teď co se spojila s Uniqa tak to jde s kopce :( Nicméně stále je to pro mě nejvýhodnější pojišťovna, za 8k mám sklo, pojištění 140/140 a další výhody. U ostatních se pod 10 nedostanu, a to nabízí plnění i 45/45. 

Odesláno

Vyměnil jsem EGR a škubání se dost umírnilo, nezmizelo úplně ale není to tak hrozné, takže aspoň částečná výhra. 

A sklo se vesele praská dál 😛 za tu "opravu" si naúčtovali 2500. 

Odesláno (upraveno)

Záruka na to asi bude, udělám si tam čárky fixou a budu to pozorovat. Čekám teď jenom na vyjádření od pojišťovny. Nicméně je to zalepený prostě naprd. Zkusím to pak vyfotit.

Upraveno uživatelem VojtouNerCZ
Návštěvník
Toto téma je nyní uzavřeno, a proto není možné odpovídat.
  • Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...