Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Zdravim pani, 

este dotaz ohladom zaruky:

ja mam  len dvoj rocnu, myslite ze sa oplati priplatit aspon 3 alebo 4 roky.  Viem ze pootm s toho plynie ze musim do znackoveho servisu, ale zase na druhu stranu je to len 1x za rok na olej a to sa da prezit.  Co myslite, pripadne ako to mate ostany s travellerom ? Hlavne ked vidim problemy ako piskajuce dvere, nefunkce ambiente osvetlenie ... umierajuce pridavne topeni atd ... tak ktovie co nas este caka po dvoch rokov.

Dikes.

Odesláno

v tom ti neporadí nikdo, to si musíš rozhodnout sám,  prostě si dopředu zaplatíš opravu případné poruchy--když se ti na autě nic nestane, hodil jsi peníze do kanálu, když se zadře motor, budeš to mít ,,zdarma''

hlavně si přesně prostuduj podmínky prodloužené záruky, zeptej se na všechno co tě zajímá v prodejně, po podpisu smlouvy je marné cokoli zjištovat, ptát se :)

• O 1 rok později...
Odesláno (upraveno)

Ahoj,
nepočítal ste už někdo jestli má smysl nějaká ta vyšší optiway (https://www.peugeot.cz/sluzby-servis/servisni-smlouvy-optiway.html) smlouva ?
Jsem úplně novopečenej takže zatím trochu tápu i v tom kdy a v kolika km servis, a co to bude stát a jaké díly nejvíc odchází a kolik stojí opravy.
Vím, jakákoli rada drahá, ale hádám nejsem první ani poslední koho napadlo zaplatit si byť predem ale jistotu že až se odporoučí třeba spojka nebo převodovka tak budu bez starostí jezdit dál.

Upraveno uživatelem xSilver
Odesláno

Ahoj, do prodloužené záruky bych nešel, byť jsem to hodně dlouho zvažoval. Rozhodl jsem se za prodloužení záruky nezaplatit ani korunu, po zkušenostech kamaráda, byť s jinou značkou. Na 2-letém Transporteru T6 mu před čtrnácti dny, v 60tis. dvakrát klouzla spojka a servis jednoznačně prohlásil  ,,spojka je spálená vytáhni 20tis.Kč, garanční oprava se neuznává". Podotýkám, že za tím snad nikdy nebyl připojen vozík, jezdí si s tím sám, převážně na dlouhé trasy, obsazenost maximálně čtyřmi osobami, nákladový prostor využíván na převážení vzduchu a spojkový pedál na odkládání nepotřebné nohy opravdu nepoužívá.  A k té neuznané garanci, mu ho v autorizovaném servise Auto Lukáš ve Valašském Meziříčí (ano, záměrně uvádím plné jméno servisu, protože si nic jiného nezaslouží!!!) nabourali na levý bok, druhým vozem a na tachometr přidali 40km navíc. Aby toho nebylo málo, tak před cca 2 lety reklamoval loupající se lak v záruce na Škodě Yeti. Technik na pobočce Auto Lukáš v Rožnově p.R. oloupaný lak nafotil s tím, že fotky pošle výrobci k posouzení. Po pár dnech mu telefonoval, že výrobce vadu neuznal, protože je na fotce vidět odprýsknutá barva od kamínku (s několika lakýrníky jsme na živo nenašli žádný ťukanec, ale ve škodovce to viděli podle fotek určitě dokonale). Poradil mu, pokud se bude lak loupat i na jiných místech, kde nebude otlučená karoserie od kamínků, přijet na reklamaci znovu s tím, že auto je v záruce do července 2020. Nyní se auto loupe už téměř na všech částech karoserie, proto tento týden znovu navštívil servis. S hrůzou  se dozvěděl dvě věci .. jednak, že na lak je záruka jen 3 roky a co je horší, reklamace z roku 2018 není v jejich systému vůbec zanesena, nikdo o ní neví a daný technik už u nich nepracuje. Což znamená, že se na to daný ,,technik" úplně zvysoka vys.al a dotyčného kamaráda sprostě podfoukli. Netvrdím, že tyhle praktiky jsou běžné všude, ale po téhle hrůzostrašné zkušenosti s řešením garančních požadavků, opravdu nechci žádnou zaplacenou prodlouženou záruku ani vidět. Ač jsem majitel autorizovaného dealerství a servisu jedné světoznámé značky v segmentu lesní a zahradní techniky a tyhle šmejdské praktiky ve mě probouzejí záchvat vzteku, tak s politováním musím konstatovat, že bych spoustě autorizovaným servisním střediskům okamžitě odebral autorizaci, protože svým značkám dělají pořádně medvědí službu. 

Odesláno

tak přesto, že ti ji bude dýler velice doporučovat, smyslem prodloužené záruky je, aby na tom vydělal výrobce :), ale neodsuzoval bych ji šmahem--některý majitel auta na tom vydělá, většina prodělá...

Odesláno

Chlapi diky!
 @Bronnsky to skoro vypada ze problem je Auto Lukas 😉
 @ozzy56 @Pe.Tr tak jasne ze je to lotynka a vyrobce ma podobne jako pojistovna extra oddeleni pojistnejch matematiku nebo rovnou AI postavenou na big-data analyzu minulych zavad a jejich nakladu aby dokazali spocitat, a nikoli odhadovat, jestli to pro ne ma statisticky vyznam. Pak je to tvoje prohra pokud sis to koupil a si ten "stastlivec" co se mu auto nekazi. A nebo si mnes ruce ... i kdyz, jezdit nespolehlivym autem i presto ze mas servis predplacenej, to je taky naprd.

@spagetti73 presne, i to mi radil dealer at si vezmu tohle nejjednodussi (Optiway Garance) a nebo at se na to vyprdnu.
No a ja premejslim presne o te nejlevnejsi variante kde je vlastne tou podstatnou casti 24x7 mobility servis na ceste, tedy pokud te nekde auto necha ve stychu tak te opravi a nenechaji an holickach.
A pak se snazim vyspekulovat zda nema smysl ten full servis (Optiway Servis) kde je prej vsechno v cene, vcetne opotrebenych dilu. Ale prave, kdo rekne/rozhodne ze kdyz sem proprdel sedacku ridice ze je "opotrebena"...  aha !?

Takze vic otazek nez odpovedi 😀

- kolik stoji garancky (jsou vsechny za tech pausalnich 6250,- pro Travellera) ?
- co se tak nejvic "pokaka" a co to ramcove stoji ?
(tady hadam ze v rozmezi 120-180 tkm jsou to rozvody, vodni pumpa, mozna spojka .. i kdyz s AT prevodovkou by to mohlo byt OK, ale zas kdyz se podela ta tak to bude ranec penez)

Odesláno (upraveno)

Koupil sem u Domanskeho na Stodulkach .. kolega ma Citroena a servisuje tamtez a rika ze servis je jakz-takz uchazejici. Zadne hvezdy ale ze spravi a nenadelaj dalsi skodu.
Takze zvazuju servis tam, nebo u AVCar kterej je v Praze na Veleslavine a kterej ma krapet blize.
Zkusenosti a reference na ne sem zatim moc nenasel, a ty co sem cetl byly na nekoho jineho nebo dooost stare. Nejake cerstve mate nekdo (vim je tu extra nekde vlakno/forum)?

Upraveno uživatelem xSilver
Odesláno

Ahoj, co se týká AVCaru, tak jsem tam párkrát byl s předchozími auty a teď s novým tam jezdím také. Nikdy jsem s nimi neměl problém. Na předchozí 508 jsem reklamoval pár záručních závad krátce před koncem záruky a vyřešili k mé spokojenosti. S novou 508 jsem tam byl zatím třikrát, jednou svolávačka, podruhé nastavení světel a potřetí roční servis za těch 6250,-. Zatím vše OK. 

Odesláno

Optiway servis je nastaven, aby se vyplatil Peugeotu. Běžný uživatel, který po 60 000 km odrovná brzdy na tom nevydělá. Do nějakých 100 000 km se ti díly jen tak neopotrebi, aby chtěly vyměnit. 

Na mém 308 GTi je to jinak. Cena za Optiway servis jsem měl stejnou jako u běžné 308. Jenže já mám každý rok svíčky, každé dva roky olej v prevodovce... takže mně se to vyplatí.  

Běžně bych si připlatil jen za Garance.  

Odesláno (upraveno)

Tiez som si připlatil len garance na +2 roky, je to za rozumnu cenu, ale aj tak radsej neservisovat v origo servise, ano malý servis olej filtr kolem 6, veľký všetky filtre 11. Napr predné brzdy som odrovnal pri 27 za to chcú 14, na to sa záruka nevzťahuje, nájdeš v inom vlákně ... Tak ano prodloužená záruka je za dobrú cenu ale ak nebudeš mať žiadny real problém oholia tá na servise. Pritom olej kúpiš za 1tis, oni ti ho predaju za 3tis, stejne napr brzdy kúpiš za 5tis, takže najradšej by som standardny servis riešil sám ... a možno aj budem

Upraveno uživatelem rass76

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...