Pe.Tr Odesláno 10. červenec 2021 Odesláno 10. červenec 2021 3x napusteni a vypusteni = vymenena 80% naplne. sel bych touto cestou. Citovat
MJSytic Odesláno 10. červenec 2021 Odesláno 10. červenec 2021 před 19 minutami, sampon napsal: "U nás je možnost pouze vypuštění oleje, který ale nevyteče v plném objemu, jen asi polovina náplně, což je neefektivní. U dynamického proplachu je jistota kompletní výměny olejové náplně." Jednou to možná neefektivní je, ale proto se to dělá, jak píše Petr, alespoň 3x, a pak už to efektní je S tou zárukou je to těžký. Pokud není auto v záruce, nikdo ti záruku nedá. Nebo možná dá, ale když se po výměně něco po* bude to s nimi stejně boj Agrafik ohodnotil 1 Citovat
sampon Odesláno 13. červenec 2021 Odesláno 13. červenec 2021 Recenze redakce AUTO.CZ https://www.auto.cz/vymena-oleje-v-automatu-opravdu-vydrzi-cely-zivot-a-muze-prevodovku-poskodit-139599 Jelikož jsem z Přerova, oslovím nakonec pana Marvana z Přerova, jaký na to má názor a nechám to vyměnit tam. xSilver a Charlie 1 ohodnotil 2 Citovat
MJSytic Odesláno 15. červenec 2021 Odesláno 15. červenec 2021 Video fajn, ale u Aisinu filtr určitě nevymění. Leda by tu převodovku vyndal a rozpůlil martg, Agrafik a Pepin512 ohodnotil 3 Citovat
martg Odesláno 27. červenec 2021 Odesláno 27. červenec 2021 Ano jak píšeš filtr je vevnitř. pro to mi v KAPSu v Kojetíně mi i experta (EAT6) doporučili zkrátit výměnu na cca 40t já bych doporučil firmu KAPS Automatic (Kojetín, Brno) Jezdím do Kojetína a z Olomouce dojedeš už s poctivě prohřátou převodovkou. Výměna cca 2hodiny. Citovat
pavelblaha Odesláno 28. červenec 2021 Odesláno 28. červenec 2021 @martg, jaký postup proveden a jaká byla cena? Citovat
xSilver Odesláno 2. srpen 2021 Odesláno 2. srpen 2021 Ja o tom uvazuju .. a zatim sem koukal sem https://www.automatickeprevodovkypraha.cz/peugeot.html Ale co znamena ten jejich "Proplach automatické převodovky." uplne presne nevim. Technik z autorizaku taky tvrdil ze oni to nedelaj ale ze sam by to urcite po 60tkm udelal. Mate s tema Prazakama nekdo zkusenost ? Citovat
sampon Odesláno 2. srpen 2021 Odesláno 2. srpen 2021 (upraveno) Zdravím, dnes provedena výměna oleje v převodovce EAT 6 po 107tis. km Prováděla firma KAPS Kojetín. S přístupem jsem byl spokojen, provedena kontrolní projížďka, DIA a závěrečná projížďka. Využito 8L náplně. Ptal jsem se mechanika na dynamický proplach a on mi říkal, že je u některých převodovek problém, že se tekutina důkladně nevypláchne a smíchá se s novou náplní a může být průšvih. Byl použit převodový olej Liqui Moly Top Tec ATF 1800. Mechanik mi ukázal oleje po jednotlivých proplaších a zkrátil interval na 50tis. km za kvalitu foto se omlouvám, foceno na křižovatce 5.653,- korun Upraveno 2. srpen 2021 uživatelem pavelu96 Oprava divného vložení obrázku martg a xSilver ohodnotil 2 Citovat
rass76 Odesláno 2. srpen 2021 Odesláno 2. srpen 2021 Keď už sa tak rozbehlo toto téma, doporučte nějaký servis na převodovky eat8 v prahe, kde to spravia ako sa má, alebo mám ceknut radšej orig Peugeot? Myslím že orig Peugeot servis status je že je prevodovka je bezudzbova a nie je na to oficial servis plán. Citovat
ChouLu Odesláno 2. srpen 2021 Odesláno 2. srpen 2021 Moc origo servisu nemá plničku My na Veleslavíně, ale aktálně máme novou a EAT8 by neměl být problém víc by ti řekl technik po telefonu xSilver ohodnotil 1 Citovat
martg Odesláno 17. prosinec 2021 Odesláno 17. prosinec 2021 asi sem nemusím vkládat stejnou fakturu jako kolega výše. já už druhá výměna při 125000. cena jak je na faktuře. já mám teda expert tepee RHH 120kW s EAT6 takže aisin typ z hlavy nevím ale je to běžnej typ testovací jízda a pohovor s technikem vypuštění a kontrola množství a kvality vypouštěného oleje + plus jsem si šel prohlídnout spodek auta co utrpělo (každej nemá doma zvedák) , pokecali jsme si pod autem. napuštění nového jízda pouze technik (já si dával kávu a lebedil u PC) vypuštění napuštění nového. 4l je jedna náplň a je znát rozdíl hned když vyjedeš na zpáteční cestu je to vždycky o trochu hladší řazení než po cestě tam vnímáno při zahřátý převodovce. Citovat
martg Odesláno 17. prosinec 2021 Odesláno 17. prosinec 2021 jo a hlavně nepoužívat žádné tlakové proplachy už se to tu řešilo v nějakým tématu se závadama. nemá to ráda mechatronika nebo co... nechat vytéct vykapat a pak napustit a ještě jednou. ptal jsem se na smysluplnost vyměnit olej třikrát ale shodli jsme se že lepší vyměnit dříve(cca 40tkm) a hlavně pravidelně a dvakrát vypustit a napustit bohatě stačí. Citovat
martinecondrej Odesláno 23. únor 2022 Odesláno 23. únor 2022 (upraveno) existuje nějaká seriózní informace o tom, že se Aisin nesmí měnit dynamickým proplachem? Četl jsem tu snad vše ale vždy jen že někdo někde slyšel apod. Volal jsem do převodovek Praha a že jedině proplachem. Nic jiného nemá smysl, dělají tam Travellery apod. často a nikdy problém. Origo servis na Veleslavíně to dělá také dynamicky a věřím že by si to nedovolili, pokud by to bylo rizikové. Upraveno 23. únor 2022 uživatelem martinecondrej Citovat
MJSytic Odesláno 23. únor 2022 Odesláno 23. únor 2022 Co si mám představit pod pojmem "seriózní informace"? Informace od výrobce je, že se olej měnit nemusí. Je to seriózní informace? Problém není v dynamickém proplachu, ale v tom, že se u těchto skříní nedá vyměnit filtr. Teda dá, ale jen když tu převodovku rozpůlíš. Takže není známo, jaké nečistoty ve filtru jsou. Když se mění olej cestou "vypustit/napustit" nečistoty zůstanou ve filtru. Když se mění olej dynamicky, je riziko, že se nečistoty vyplaví dál do systému a mohou něco poškodit. Nevím, jestli se to dá považovat za seriózní informaci, ale logiku to má. Navíc, když už si do servisu koupíš UNI mašinu na proplach automatu, nebudeš přece lidem říkat, ať to dělají "ředěním". Navíc, když za případné poškození neneseš zodpovědnost... A jen pro zajímavost, za 9tisKč mám 66litrů oleje. S tím už se pár klasických výměn bez mašiny udělat dá @ChouLu může naznačit, jakou odpovědnost na Veleslavíně za případné následné poškození převodovky po výměně oleje přebírají (u aut, která už nejsou v záruce) To je podle mého Alfa a Omega celého problému, jestli si to udělat sám, nebo to nechat na servisu martg, slimboy a Agrafik ohodnotil 3 Citovat
martinecondrej Odesláno 23. únor 2022 Odesláno 23. únor 2022 no myslel jsem třeba od výrobce Aisin. Jinak technik mi právě říkal, že díky tomu proplachu vyčistí ten filtr. zřejmě zpětným chodem. Filtr je asi kovový. A taky prý rozhodně mezi 50 - 60 tisíci a častější výměny oleje taky znamenají, že tam těch nečistot nebude tolik. No a výměna bez mašiny znamená že to je spíš ředění starého oleje novým, když se nedá nikdy vypustit zcela Citovat
MJSytic Odesláno 23. únor 2022 Odesláno 23. únor 2022 Ano, filtr vyplaví, ale kde ty nečistoty skončí už neovlivní Tohle si musí každý rozmyslet sám... Ano, tou postupnou výměnou se olej jen ředí. Ale když vezmu, že za cca 2tis mám 15l oleje, takže to 5x naředím, kvalita oleje se znatelně zvýší. Když budu chtít mít jo pěkný olej, koupím těch litrů 30 a naředím to 10x. Ale je s tím práce a zabere to dost času... Citovat
martinecondrej Odesláno 23. únor 2022 Odesláno 23. únor 2022 no jasně, ale kdo z uživatelů si bude v převodovce měnit olej sám. Nechávat to na servis znamená finančně nepříliš velký rozdíl od pořádné výměny. Ten dynamický proplach znamená větší tlak oleje v převodovce než při jízdě? Citovat
MJSytic Odesláno 23. únor 2022 Odesláno 23. únor 2022 Ano, proto říkám, každý si to musí rozmyslet sám. Buď chci ušetřit (kolik, záleží na ceně v servise - může to být víc, jak 50%) a mám možnost a chuť se tím zabývat, tak olej vyměním (naředím) sám. Nemám chuť ani možnost, svěřím to servisu. Co se týká tlaků, tak netuším... Citovat
rass76 Odesláno 19. červenec 2022 Odesláno 19. červenec 2022 On 8/2/2021 at 4:29 PM, ChouLu said: Moc origo servisu nemá plničku My na Veleslavíně, ale aktálně máme novou a EAT8 by neměl být problém víc by ti řekl technik po telefonu Hi, chcel som sa dnes k vam objednat na olej na EAT8 a pry to mate rozbity a nevi kdy to bude. Nemas viac info ? Dikes, R Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.