Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ak vieš hodnoverne preukázať, že auto malo najazdenych viac kilometrov( výpis z STK) ako deklarovali v zmluve , tak ti  to všetko musí zacvakat ten bazár ! Máš faktúry a dokladu od platby? Poraď sa s právnikom. Najlepšie známym.

Odesláno

No to je dalsi problem 😂

Nemam od auta ziadnu zmluvu ani doklad o platbe takze sa mozem trapit sama.

Ano viem som sprosta ze som to tak kupila bohuzial som sa zalubila 🙈🙉

Uz s tym neurobim nic oni vedeli co robia ja bohuzial nie.

Neviem kde skm mala rozum ked idem a kupim auto za 10tisic € bez dokladu o kupe 

Odesláno

ahoj, jak je vidět, nejen my chlapi často nevíme, kde máme rozum... :)

ale podle toho co píšeš tě zachrání jediná věc--když se zamiluješ do mechanika z pežotu, nebo do nějakého milionáře, nebo advokáta... 🙊😉

Odesláno (upraveno)

Eolys je to normálne to vydrží cca 150 tis.km.. Pri tom tvojom nájazde nič mimoriadne. Najbližšie ti rupne rozvodová reťaz, začne tiecť vodná pumpa a odide ti spojka aj s dvojhmotovým zotrvačníkom. Dvojhmotová remenica klímy je tiež kandidátom na výnenu..Ložiská turba sú tiež v poradí, lebo predchádzajúci majiteľ zrejme len jazdil a jazdil. Aký tam máš vlastne motor a prevodovku?

Upraveno uživatelem gadri
Odesláno (upraveno)

Jenže Eolys nemá s AdBlue nic společného. Ale jak jsem psal, pokud ti jako první vyskočí hláška "UREA" a až potom kontrolka motoru "Repair needed", tak by měl být problém v systému AdBlue. Pokud je to v opačném pořadí, tak je v tom AdBlue nevinně a porucha AdBlue je jen důsledek něčeho jiného. Jo a to aditivum nekupuj za 100 e/l na Citroeny.cz se dájí koupit za tu cenu 3l.

Ještě mě napadlo, že při poruše sys. AdBlue máš 1100 km na to jí idstranit potom nenastartuješ. Pokud se za dobu těch 1100 km neukáže jiná závada, tak je to AdBlue. Pokud budou vyskakovat i jiné, tak hledej jinde. 

Upraveno uživatelem duff74
Odesláno
V 20. 1. 2019 at 11:35, ozzy56 napsal:

nebylo to dolití aditiva pro FAP?  určitě to bylo pro AdBlue?

Ja doplňoval aditiva pro fap a litr stál litr.. Nádoba je pod zadním kolem a vejdou se mi tam 3l.. Nádoba je prý cca na 100k. km.. Kompletní práce a naplnění stálo 4.2. Takže bych řekl že bylo myšleno toto.. Peugeot 308 

Odesláno

No tak od dnes uz zas aj kontrolka urea.prisam bohu ze mna uz odvezu na psychiatriu z tohto auta toto nie je normalne.kazdy druhy den nieco a nikto nevie prist na to preco.ked je cely system adBlue v poriadku tak ako je toto mozne??ked sa doplni to aditivum a zas o tri dni mi zasvieti urea prisam bohu ze to auto pustim dole kopcom 😡

Odesláno (upraveno)

Odfoť svietiace kontrolky a choď do autorizáku. Napr. FinalCD. Iné ti neostáva. Podľa mňa máš v prdeli kat+fap aj s lambda sondou alebo aspoň snímače diferenciáneho tlaku. Pri tom ošálenom najazde je to pravdepodobné.

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno (upraveno)

To ti podle mě nepomůže.. Taky to řeším a už nevím co dál dneska mi budou volat co s tím..  Do systému adblu a fap jsem dal už 30tisic a furt to nejde a to jsem měl nádobu s mocovinou uznánou v reklamaci na peugeot.. 🤨🤨🤨

Upraveno uživatelem Péťa
Necituj předchozí příspěvek
Odesláno

Mozes chodit po znamych aj rok ked tomu nerozumeju. Ak nevies o nikom, kto tomu naozaj rozumie a vie veci na zaklade diagnostiky aj opravit, nielen vymenit, tak je takmer zbytocne skusat stastie u garazovych opravarov. Ja na Tvojom mieste by som si zistil tu na fore kto z miestnych borcov ktori sa vyznaju je najblizsie k SR a za tym by som si spravil vylet. Usetris cas aj peniaze. Ale samozrejme to je len dobre mienena rada. Stale je sanca, ze tento dalsi servisak ktoreho ides skusit Ti konecne pomoze. Len ide o to, ze nema zmysel nadavat na to auto, ale na tych, co to zatial nevedeli vyriesit. Lebo opravit sa da vsetko ked vies kde je problem.

Odesláno

No nadavam na to auto a aj budem lebo cely jeden rok ako ho mam je to len nekonecne trapenie kazdy mesiac nieco teraz uz kazdy tyzden nieco.respektive stale to iste len urea a kontorlka motora.ja som donho dala uz navyse na vsetky opravy asi 3.500€ nemienim do kvazi noveho auta liat dookola peniaze.uz som viac ako presvedcena o tom ze to predam a ked vidim na tomto fore ze nie som jedina tak peugeot si uz v zivote nikdy nekupim nech je krasny aky chce....aby som sa koli autu trapila a revala uz mam toho dost.najradsej by som ho rozbila uz od nervov

Odesláno

OK, aj predat ho je moznost. Ale do poriadku by si ho mala dat ci si ho nechas, alebo ho predas, resp. pri predaji musis mat dobre osetrene v zmluve vady s ktorymi ho predavas, aby si nemala neskor problemy s tym kupcom. A ja neobhajujem to auto, len sa snazim poukazat na to, co si sama napisala. Uz si za opravy dala 3500 € a vysledok je, ze auto stale nefunguje ako ma. Takze niekde asi bude chyba, ze stale nefunguje. Podla mna v tych servisakoch, co to doteraz opravovali. Tak to reklamuj. Alebo ani od toho nemas doklady o oprave rovnako ako od kupy auta?

P.S. A nejde mi o robenie nejakej reklamy, takze ak moderator posudi ze je to nevhodne, tak nech to vymaze, ale ked budes najblizsie kupovat nejake jazdene auto, tak obetuj 200-300 € na jeho kompletne preverenie a zdiagnostikovanie. Mozno este usetris, lebo mozno aj zlavu z kupnej ceny Ti vybavia a budes mat relativne slusnu istotu, ze s autom nebudu take problemy. A aj kupnu zmluvu Ti zabezpecia. Ja sledujem pribehy co zverejnuju na FB, takze ich poznam len virtualne a osobnu skusenost nemam, ale posobia na mna serioznym dojmom a myslim, ze si zasluzia kazde euro co pytaju: https://www.facebook.com/autoporadca/ (http://www.autoporadca.sk/).

Odesláno

Hele pozdě bych honit. Skočila jsi do toho rovnýma nohama. A koupila jsi auto asi spíš okem než hlavou. V jednom měli ty první servisáci pravdu pokud s tím jezdíš taxíka a každý den to auto nabrouká nějakou tu motohodinu na volnoběhu když čekáš na rito tak to se mu líbit nebude a může to být jedna z příčin těch potíží. Ale podle mě je největší potíž že nikdo z těch kdo se vtom doteď hrabali nemá PSA diagnostiku a pokud ji mají tak ji neumí používat jinak než na vymazání závad jenže vymazání závad s prominutím může dělat můj 7 letej  synovec na jakýmkoliv autě protože vymazání závady není její odstranění.  Na diagnostikování je nejdůležitější znát jak auto funguje aby mechanik věděl co s čím souvisí. A nebudu daleko od pravdy když napíšu že dobrých diagnostiků v síti oficiálních(značkových) servisů moc není a špičkových je ještě méně. Pokus se najít tak jak Ti radili i chlapy přede mnou někoho ze zdejších kdo má diagnostiku a vyzná se v tom udělej si k němu výlet a třeba se doberete nějakého výsledku.  Jinak Ti bohužel od stolu a od klávesnice nikdo nedokáže pomoct. Další věc je že strkat auto pokaždé do jiného servisu taky není to pravé ořechové ano chápu že když nedokázali pomoct jednou že je ta důvěra v to že pomůžou podruhé narušena ale pokud se auto vrátí na dílnu tak ten kdo to dělal aspoň ví co on udělal a svoji práci jen zkontroluje a pak hledá závadu dál kdežto když jde auto s jednou a tou samou závadou pokaždé jinam tak každý udělá první co ho napadne a myslí že je to vyřešené.  Troufnu si napsat že špičkový diagnostik by měl tu závadu odhalit během jedné " seance" a pokud sám neopravuje ale má k ruce mechanika který  dodrží jeho pokyny a budou k dispozici případné díly tak to nemůže být neodstranitelná závada a hlavně to nemůže být jako do teď opravování pokus omyl a vyměňování kdečeho.

Odesláno
V 24. 1. 2020 at 23:33, Petka14 napsal:

No ja mam to iste.A tiez 155tisic km ale servisnu knizku nemam.je to dovoz IT kupovala som to v novembri v jednom bazare bez akychkolvek dokladov o kupe a zaplateni.

Úplně vidím toho ženicha, teda v tomhle případě nevěstu :) 

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...