Přejít na obsah
  • Current Donation Goals

Recommended Posts

Odesláno

Přispěju trochu do diskuze s tím co mi zatím zdá se fungovalo - peugeot 3008 2015/11, 1.6 BlueHDi.  69 000 KM, doplnění urey a pak klasika - blikající urea, kontrolka motoru, dojezd 1200, 1100, 1000.... Autorizovaný servis, diagnostika - musíme vyměnit nádržku, tlak, elektronika, čerpadýlko, blablabla, 25 000 předpoklad ceny. 

Ale, byla zima, začala mi stávkovat baterie (novější, takže s výdrží tak 2-3 roky). Očekával jsem výdrž 4-5 let jako u starších, takže se mi stalo že mi třikrát klekla a museli mi ze servisu pomoci nastartovat, a až pak jsem si řekl že asi umřela a koupil jsem novou. U prvních dvou nastartování od servisu to vždy neblikalo asi 20 km, ale pak se "když chceš být eko, zaplať 25k tlusťochu" světýlko objevilo znovu. Ale pak, po výměně baterky otravování zmizelo a už se neobjevilo - momentálně mám přes 72 000 km.  

Takže je otázka proč nastal zázrak který soudruzi z Francie "neobjevili" a napadají mne zatím tři možnosti:

- několikanásobné vyhlušení baterky z auta vytlouklo fiktivní chybu. Na zopakování by asi stačilo odpojit tri, čtyři krát na víkend nebo na noc baterku a zapojit ráno nebo v pondělí  

- při výměně baterky v autoservisu něčím pohli a voilá - chyba zmizela. To se asi těžko zopakuje...

- u cca 60k kilometrů obvykle zeslábne baterka a nedodává dost šťávy, co ale jakž takž dostačuje - ale doplněním urey se zrestartuje i elektronika nádržky - a začne kvákat o malém tlaku, protože u restartu zjistí že baterie nestíhá dost. A tím pádem když se vymění baterka, je nová a silnější, a problém není. 

Nechcete ty scénáře někdo vyzkoušet? Možná by vám to ušetřilo 20 - 25 litrů...:) Dejte pak vědět...

Peter 

Odesláno

Ahojte. U piva se vedla "odborná" debata na téma co je všechno potřeba po výměně nádrže AdBlue za fungl novou. Jestli stačí na oživení jen diagnostika od Peugeotu, nebo je nutné být připojen servery Peugeotu v autorizovaném servisu. Prostě jestli je to možné v domácích podmínkách, nebo je nutný autorizák. A protože jsem nevěděl, tak se radši zeptám. Dík

Odesláno (upraveno)

Hlasim se do klubu. Behem jizdy kontrolka motoru, UREA a Service. Po par  km zacala UREA blikat a zacal odpocet. Coz na dovolene nastve. Jinak mé nadrzi to trvalo 5,5roku/108tkm.

Edit: po 200km kontrolky zhasly a od te doby bez problemu najeto 4000km. Závada je zpět. Ruzne naskoci, za par dni zmizi a zase naskoci....:-)   V pondeli jsme byl na diag, tvalo to asi 90min a dle ocekavani nizky tlak a vymena nadrze. V patek mi to budou menit. Cena komplet i s diag cca. 1470€.

Upraveno uživatelem AlBunda
  • O 3 týdny později...
Odesláno

Ahoj. Nevíte někdo jestli jde na nádrž z 508 2014 našroubovat AdBlue čerpadlo (celou jednotku) stejné konstrukce z roku 2019? Bez toho, že by bylo třeba to nějak softwerově přizpůsobit. Vím, že třeba 2016 lze bez problémů, ale někde jsem četl, že od 2018 je to potřeba přzpůsobit.  

Odesláno

Tak i mé měněné čerpadlo po cca 30 000 km umřelo. Nato,že při montáži mělo přes 100 000 km vydrželo ještě dost. Získal jsem jedno mrtvé,tak jsem udělal rozborku. Je to celkem jednoduché a mimochodem mám doma celkem 4 jednotky a po privedeni 12V na čerpadlo a elmag. ventil všechny jedou. V autě nikoliv. Na francouzském fóru nějaký koumes zjistil, že problém je v odflaklem plosaku a vyfotil a popsal co je špatně. Ale to je nad mé možnosti.

IMG_20210816_133314.jpg

IMG_20210816_133339.jpg

Odesláno

Ide o to, ze takto to asi nikto neopravuje, ale keby sa spojilo zopar majitelov aut, a po vymene by cele zariadenie ziadali po vymene vratit, mozno by sa dalo nieco pospekulovat, ale asi nikto sa nezaruci, ze to bude fungovat, a vo vsetkych autach, staci ze je iny model, alebo ine konektory.
Komunikaciu s jednotkou nacitas len s orig Diag a aj to tomu treba rozumiet.
Ale sikovnym sa medze nekladu 🙂🙂🙂  

Odesláno

Chtěl jsem se zeptat, těch co jim v aut. servisu měnili celou nádrž: četl jsem , že se při tom mění i nějaký kabel. Jsou tam jenom dva kabely: jeden kabel jde od motoru a druhý je z jednotky nádrže adblue. Oba se před nádrží spojují. Předpokládám, že se s novou nádrží mění ten krátký co patří k nádrži. Může mi to někdo potvrdit? Případně jestli se ten kabel mění vždy, nebo jen od určitého ročníku auta.

Odesláno (upraveno)

Čaute všetci

Narazil som na túto tému a i keď som prečítal len do polovice (druhú polku som len prešiel očami) je to celkom desivé čítanie.

Desivé s toho hľadiska že moja aktuálna 406ka doslúžila a 306ka už dosluhuje preto som sa začal pozerať po 308čkách.

Takže by som mal na vás jednu otázku... či už všetky naftové motory v 308čkách majú AdBlue. Moc som toho zatiaľ nie načítal ale čo vychádzam z toho je prvé motory 1.6 68kw / 73kw / a 85kw AdBlue nemajú ( ale už som videl aj 73kw a AdBlue ). Zatiaľ čo 1.6 88kw a 1.5 96kw už áno. O 2L nemám žiadne informácie. Je mi jasné že najlahšia najjednoduchší spôsob je si to overiť priamo pri aute ktoré kupujem ale chcela by som sa vyvarovať situáciu cestovať niekde 300km a na mieste zistiť že dále auto AdBlue má aj keď mi predajca do telefónu tvrdil že nemá. Bol by som veľmi rád keby sa to našiel niekto kto by mi to vedel ozrejmiť. 

Upraveno uživatelem Galko
Odesláno

Ahoj mám stejný problém jako většina z vás v tomto tématu. Včera se mi zahlásila závada emisních systémů následovaná všeobecnou poruchou motoru a blikající adBlue s odjezdem 1100 km. Auto je 308 z 2018 s nájezdem 128 tis. km. Můžu požádat o prověření VIN VF3LJAHXHHS238901 pro výměnu nádrže v rámci Peugeot akce? Díky

Odesláno

@Galko Stačí euro norma z techničáku ;) ale obecně říci, že od roku 2016 všechny HDi mají adblue... 1.6 i 2.0 společně s eolys.. 1.5 pouze adblue

@PetrZe do 150tkm a 5 let - uhrada nádrže výrobcem, práci a náplň hradíš ty. Je však nutné mít kompletní servisní historii v servisní knížce. Ale také to nádrž nemusí být ;) Na sondu NOx, vstřikovač či potrubí, se žádná úhrada nevztahuje :) 

Odesláno

Tak auto je doma. Diagnostika potvrdila chybu P20E8. Výměna nádrže na účet Peugeot, takže jsem platil jen diagnostiku a práci (6tis. včetně půjčeného náhradního auta). Ještě jednou díky ChouLu za ověření možnosti "záruční" výměny.

• O 1 měsíc později...
Odesláno (upraveno)

Nadrz vymenena. Cena nadrze 1218€, diagnostika a vymena nadrze (2,1h) 224€. Doplneni 7,5l AdBlue 22€(ceny z DE). Nahradni vuz P108 na 3 hodiny zdarma😁

Upraveno uživatelem AlBunda
  • O 2 týdny později...
Odesláno

Mě to udělalo na 68 tis. . Nejprve kontrolka motoru, poté Service a Urea a nakonec dojezd 1100 km a konec. Oprava okolo 30 tisíc nepřidala v úvahu a jelikož jsem měl auto starší 5 let, tak ani oprava na výlohy Peugeotu neuspěla. Nakonec jsem to vyřešil po svém a přes "chip tunning" jsem nechal AdBlue vypnout. Nyní mi nic nesvítí, nevyhrožuje a mám klid. Na STK bez problému.

• O 1 měsíc později...

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...