ozzy56 Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 těch vypínačů Start/Stop je málo --jeden by mohl zůstat u volantu, druhý v kufru a třetí pod kapotou , takže po nastartování bych musel vylézt z auta a obejít ho a zmáčknout ty zbývající , při tom bych absolvoval i předepsanou prohlídku auta před jízdou... Péťa ohodnotil 1 Citovat
ujoslav Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 Je to najotravnejšia vec na svete pri parkovaní. Pred pár dňami mi prišla "krabička" z Číny, ktorá by to mala automaticky vypínať za mňa. Po týždennom testovaní môžem povedať, ze funguje. Ani raz sa mi stop/start neaktivoval. Je to bohužial iba pre autá s fyzickým tlačidlom vypínania S&S. Ak by niekto chcel, tak tu je konkrétny výrobok pre P308 T9: https://www.aliexpress.com/item/1005001743192786.html?spm=a2g0s.9042311.0.0.6f764c4dQuYDlL ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
Guest Petr 3008 Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 @ozzy56 A bude hůř, ty povinné položky ve výbavách aut budou jen přibývat a některé nepůjdou už vypínat vůbec. Takže buďme rádi, že si ještě můžeme něco vypnout i když nás to štve . Já si na SS zvyknul, prostě dvakrát kliknu a neřeším. Ale ještě nějaké cesty asi existují, možná jen u některých typů aut,to nevím. Jen tak pro zajímavost - kamarád má VW Amarok. V autorizáku mu SS vyřešili nějakým nastavením rozsahu teplot. Zjednodušeně řečeno, auto si prostě myslí, že je vysoká venkovní teplota a SS neaktivuje. Co na to odborník @HonzaZ ? Citovat
HonzaZ Odesláno 11. srpen 2021 Odesláno 11. srpen 2021 No odborník, na to je opravdu odborník člen ChouLu. Citovat
Péťa Odesláno 12. srpen 2021 Odesláno 12. srpen 2021 Pokud má auto tlačítko, funguje modul z Aukra. Mám ho odzkoušený. Pokud se ale musí ťukat na display, pak to je smůla... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 jsem opravdu rád, že ta moje popelnice má na S/S ještě tlačítko, stěrače, které jdou normálně odklopit, když chci umýt čelní sklo, atd., atd. Péťa ohodnotil 1 Citovat
Pe.Tr Odesláno 13. srpen 2021 Odesláno 13. srpen 2021 @ozzy56 a rezervu btl.a, ozzy56 a Péťa ohodnotil 3 Citovat
autokopretina Odesláno 18. květen 2022 Odesláno 18. květen 2022 (upraveno) ...prave to resim, zatim bezuspesne, kdyby se povedlo tak sem dam tip. Tuhle hovadinu musel vymyslet chorej clovek. V zime se deaktivuje samo, jak je to v lete bych rad vedel - kdyz prijedes nekde z dalnice s turbem jak "petak" ... to taky chcipne motor na krizovatce?? Uz jsem resil "chcanky" a mam je vypnuty natrvalo, protoze palubka napsala "dojezd 1100 km pak uz nenastartujete" - taky debilni vec kdyz jses treba na dovoleny daleko od baraku, pose*e se nejakej z noxu nebo cerpadlo na AD Blue a ses nahranej. Vymejslej na tech autech cim dal vic PIC*VIN ktery jsou k nicemu, jen to prudi majitele aut...smutna zalezitost . Rezervni kolo byla prvni vec co jsem resil - voni ti sice kolo s vecma nabidnou, ale za 8 nebo 9 tis. Upraveno 18. květen 2022 uživatelem autokopretina Péťa ohodnotil 1 Citovat
Bohumil Odesláno 9. červen 2022 Odesláno 9. červen 2022 Jak jsem se tu dočetl, start stop nejde deaktivovat? Ani přes diagnostiku? Vloni jsem jel s 3008 GT při Emo-day, mělo to automat, ale při zastavení se motor nevypnul. Citovat
MJSytic Odesláno 9. červen 2022 Odesláno 9. červen 2022 Možná to obsluha stihnula v menu vypnout. Nebo nebyly splněny podmínky pro vypnutí motoru. Určitě to nebylo tím, že by to měli "natvrdo" vypnuté Citovat
vigk66 Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 Presne tak, v zime se obcas nevypne, protoze je moc studenej motor. Ted v lete se zase obcas nevypne, protoze je zapnuta klima, takze kvuli dobijeni baterie. Jinak je to ale hrozny. Vypina se v tech nejnemoznejsich situacich, kdyz treba potrebuju opravdu rychle najet na vetsi silnici. Vzdycky kdyz to zapomenu vypnout, tak me to prekvapi v nejhorsi mozne chvili. No tak treba to nekdo casem vyresi a pujde to vypnout natrvalo Citovat
pavelu96 Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 (upraveno) Kdysi jsem někde četl, že startér nastartuje od impulzu z plynového pedálu po nahození motoru za 0,4 sekundy Chápu, že 4 desetiny vteřiny můžou ohrozit někoho na životě, ale prostě jednou tam ta funkce je a je třeba se s tím naučit žít a počítat s tím. Buď si to vypnutí SS musíš zautomatizovat, nebo na to nezapomínat. Taky si automaticky zapínáš (asi) bezpečnostní pás a nekňouráš, že Tě těch pár vteřin zdržuje před předčasnou smrtí... Upraveno 28. červenec 2022 uživatelem pavelu96 Doplnění -de- pro Ozzyho a podobné šťouraly... ozzy56 ohodnotil 1 Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 souhlasím, zapnu pás a vypnu SS, ale s vyjímkou--0,4 jsou čtyři desetiny... pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
pavelu96 Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 @ozzy56 setina / desetina - ve formuli 1 je to věčnost, ale můžeme říct - nastartuje to "cobydup", nebo rychleji než řekneš "Start Stop Systém" Citovat
Medvěd Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 Vypnutí S/S systému mám zautomatizované a třeba u Ďobla vyplé natvrdo, ale štve mě, že se blíží doba, kdy tahle fičura bude nevypnutelná. Nikdo mě nepřesvědčí, že se neustálé chcípání a startování motoru líbí - prostě z mého pohledu je to další kur*ítko snižující bezproblémový km proběh auta jako celku (a že by neustálé starty prospívaly ovzduší? Tomu snad ani žák prvního stupně ZDŠ nemůže věřit) Mikis ohodnotil 1 Citovat
autokopretina Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 ...ten kdo ma tlacitko na vypnuti / jako u Skodovek / tak se naucis do toho tuknout...to je hned. Pokud mam na panelu navoleny radio a vyjizdim, misto abych prepnul aby auto nestartovalo jak jebnuty tak "nahrava se modul" a cekas nekolik vterin nez to najede. To je teda funkce na bezpecnost - jedu ulici od baraku kde jsou po strane auta a musim cekat na kliknuti - ZOUFALY. Ted jak byly horka na display 37° tak nastartuju auto a stopstart vypnutej a po ceste - ve meste - se sam prepne do polohy on - chapu, auto si mysli ze jsem prijel z dalnice - to je teda funkce jak stehno. Dalsi vec - naordinujou autu "chcanky" a udelaj mensi nadrz na naftu . Proste jsou to zoufalci. Vim ze to uz lepsi nebude, auto je docela povedeny, ale tyhle funkce k nicemu me teda se*ou. Po cipu se 3008 docela rozjela - hlavne na spodku otacek / na dvou tisicich mam skoro 500 kroutak /. A ted resim hudbu - mam auto s mensi muzikou / bez basaku / tak v Autoprofi budou doosazovat vejskace do zadnich dveri + basak do kufru od Pioneer / dlouhej nizkej / tak jsem zvedav - pak dam vedet jak se to povedlo...proste zatim jsou Floydi chciply na spodku Citovat
vigk66 Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 (upraveno) Jj, souhlas. Zautomatizovane uz to mam taky. Menu mam nastavene na te obrazovce a prvni co delam, ze vypinam. Bohuzel obcas zapomenu a to se pak vzdycky nastvu. Ale aby ekologove nerekli, tak je pravda, ze kdyz stojim treba na mobilnim semaforu, pri opravach silnic, a cekam, nez protijedouci snura aut projede, tak funkci zapnu a motor se vypne. Tam se ceka kolikrat i 10 minut. Uplne by ale stacilo, kdyby se ten interval pro vypnuti dal prodlouzit treba na 5 sekund z te jedne. Pak by se to nevypinalo a nestartovalo behem parkovani, ani na stopce, kde kdyz zastavim, rozhlidnu se a hned potrebuju vyrazit… Upraveno 28. červenec 2022 uživatelem vigk66 Mikis ohodnotil 1 Citovat
Péťa Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 Budu se opakovat, ale tam, kde je tlačítko na vypnutí S&S se mi osvědčila tato krabička s velmi jednoduchou montáží Citovat
autokopretina Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 ...pokud mluvime o 3008 II tak tam zadny tlacitko nenajdes... Citovat
ozzy56 Odesláno 28. červenec 2022 Odesláno 28. červenec 2022 před 5 hodinami, pavelu96 napsal: "cobydup", ano, tento termín je super pavelu96 ohodnotil 1 Citovat
Recommended Posts
Zúčastnit se diskuse
Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.