Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Recommended Posts

Odesláno

Ahojky! Brzy mě čeká výměna oleje a nevím jakej tam mam nalejt! Teď tam mám plnou syntetiku, nevím, co za značku. Chtěl bych si tam nalejt něco super a hlavně něco kvalitního! Dneska jsem koukal v Makru na oleje Castrol (pro extrémní zátěž a tak) a jestli se nepletu, tak ty nejdražší, který tam měly byly okolo 200-400 Kč za 4l. To se mi zdá docela dobrý a měl jsem pocit, že Castrol bude ldražší.

Máte někdo zkušenosti s tím, co je nejlepší???

Mám Peugeot 309, 1.4i r.v.91 s Katem.

Guest Miloš306
Odesláno

Ja používam jedine ELF 5w-40 LDX Exellium a som nadmieru spokojný!!! Osobne si myslím, že castrol oleje budu trochu predražené. Myslím si, že oleje ELF alebo TOTAL patria do špičky medzi olejmi, podľa mňa sú lepšie jak castrol, len asi nie su tak rozšírené v bežnej predajnej sieti ako oleje castrol alebo shell.

Mam 306-ku 1,9 TD

Takže ja vravím:

ELF 5w-40 LDX Excelium !!! :super:super:super

Odesláno
Původně zaslal: Miloš306

Ja používam jedine ELF 5w-40 LDX Exellium a som nadmieru spokojný!!! Osobne si myslím, že castrol oleje budu trochu predražené. Myslím si, že oleje ELF alebo TOTAL patria do špičky medzi olejmi, podľa mňa sú lepšie jak castrol, len asi nie su tak rozšírené v bežnej predajnej sieti ako oleje castrol alebo shell.

Mam 306-ku 1,9 TD

Takže ja vravím:

Tak s tímhle trvzením můžu ale naprosto souhlasit.Já používám několik let Total Quartz 9000 5w-40 protože je o něco levnější než ten ELF a srovnatelné kvality.Na netu se dají koupit tyto oleje za velmi slušnou cenu,já jsem je několikrát objednával k naprosté spokojenosti všech svých kamarádů.Nevím jestli zde můžu dát odkaz na ten obchod aby to nebylo bráno jako reklama,tak jestli budeš mít zájet adresu Ti pošlu na mail.

Tady je poměrně obsahlý článek o olejích který stojí za to přečíst opravdu ale opravdu celý.

Je na něm vidět že ten pán co ho napsal ví o čem mluví.Já si myslím že se tomu článku dá docela věřit.Na internetu jsem našel poměrně dost článků od tohoto autora a je poznat že to bude odborník.

http://mondeo.fordclubs.org/clanky/cech/oleje.htm

Odesláno

ja lejem do nasich aut iba Castrol,,, vsetky kapaliny od leja po vodu do ostrekovacov,,,, ak chces nieco super tak Castrol SLX Formula,,,, ale to je skor na nove motory,,, ak chces nieco lacnejsie,, tak Castrol Magnatec,,, to je novinka a je aj dost prijatelna cenovo,,,, ide o to,,, ze mechanici hovoria,,, ze cim starsi motor tak treba tam liat o nieco hustejsi olej,,, napr ked by si lial Castrol TXT Softec,, 5W-40 tak po nejakych 150 000 uz by som dal Castrol GTX3 15W-40,,, co je o cosi hustejsi,,, vraj sa ho potom menej mina,,,,

Odesláno
Původně zaslal: Miloš306

Mam 306-ku 1,9 TD

Takže ja vravím:

nalej to do dakarosovi 309 a uvidime, jak brzy ti motor rekne papa...

zdaleka neplati, ze nejdrazsi olej == nejlepsi pro vase auto.

plna syntetika/polosyntetika/mineral uz davno nic nerika o vlastnostech, podstatna je vykonnostni trida. ale obvykle se tim mysli 5W40. pokud si dobre vzpominam, do techto motoru vyrobce predepisuje 10W40, pouzivanim jineho docela riskujes. trosku mi unika vyznam oleje pro extremni zatez v 1.4... pokud muzu doporucit, respektuj doporuceni vyrobce v prvni rade, pokud uz nekdo pred tebou do motoru lil 15W40, je lepsi zustat u ni. Obecne neni vhodne prechazet smerem k nizsim viskozitnim indexum.

Oleje v dane kvalitativni tride budou ok vsechny, vyhnul bych se pouze olejum prodavanym pod znackou \"garaze cina\", hypermarketu a podobnych retezcu.

kdyz si das trosku prace s kliknutim na vyhledavani, toto tema se tu resilo dost casto a je tam spousta zajimavych informaci, nebudu je tady vsechny prepisovat, hledej.

ale jinak si do aut lejte co chcete, je to vas kus zeleza...

Odesláno
Původně zaslal: Steve McSteve

ja lejem do nasich aut iba Castrol,,, vsetky kapaliny od leja po vodu do ostrekovacov,,,, ak chces nieco super tak Castrol SLX Formula,,,, ale to je skor na nove motory,,, ak chces nieco lacnejsie,, tak Castrol Magnatec,,, to je novinka a je aj dost prijatelna cenovo,,,, ide o to,,, ze mechanici hovoria,,, ze cim starsi motor tak treba tam liat o nieco hustejsi olej,,, napr ked by si lial Castrol TXT Softec,, 5W-40 tak po nejakych 150 000 uz by som dal Castrol GTX3 15W-40,,, co je o cosi hustejsi,,, vraj sa ho potom menej mina,,,,

Opravdu také zálěží kolik máš najeto a kolik najezdíš a jestli ti to žere olej.

Castrol TXT Softec 5W-40 dejme tomu ale je rozdíl dát za 5l Castrolu 1500Kč nebo 950Kč za Total Quartz 9000 5w-40 který je srovnatelný kvalitě.

Odesláno
Původně zaslal: Steve McSteve

a este nieco,,, oleje Catrol leje aj tym Formuly 1 Toyota,,, a myslim ze asi vie preco,,,

to, co se pouziva pro motory formuli, ma s oleji a motory v beznem provozu spolecny jen nazev a vychozi suroviny...

a ted vazne, takoveto oleje maji uplne jine charakteristiky, nehledi se na zivotnost a dlouhodobou stabilitu, podstatny je kratkodoby vysoky vykon.

nepredpokladam, ze budes delat generalku motoru po kazdem vikendovem nakupu v supermarketu a pri tom menit olej a dalsi veci.... ty ano?

Odesláno

Ahoj! Bývalý majitel tam při koupi měl nějakej mineralní olej, dal motor na výplach a nechal tam nalejt plnou syntetiku. On s tím motorem najel 70 000km a olej mu to nežralo a byl s tím naprosto spokojenej! Teď má motor 154 000km a když si odmyslím, že odešla vodní pumpa a lóža na altíku, je motor v docela dost dobrym stavu! Ojej z toho neteče! Zatim čus!

Jestli jsem to pochopil, výrobce doporučuje minerální olej! Ale byly vůbec v době výroby auta (1991) syntetiský oleje, který jsou mnohem lepší???

Guest Miloš306
Odesláno

To: Steve McSteve

A oleje ELF leje do svojich motorov team F1 - Renault!!!

A kto vyhral tento rok F1 ???

Mam taky tihý dojem, že F. Alonso s Renaultom !!! :super

Osobne by som do auta, do ktoreho je predpisany 15W-40 nalial maximalne 10W-40. Brat ma Feliciu a v navode na obsluhu ma predpisany 15W-40, mozno pouzit aj 10W-40, ale olej vizkoznej triedy 5W-40 ma doslovne zakazaný! Ja by som do 1,4i nalial ELF 10W-40 Competition STi

Ale ked tam bol predtym 5W-40 ??? Len, aby sa Ti \"neroztiekol\" motor!

ELF a TOTAL is the Best !!!:super

Odesláno

pokud se nepletu, tak Castrol vůbec neodpovídá specifikacím Peugeot, ale pouze VW 500.00, VW 505.00, MB 229.1. Do 1,4 peginy bych nelil nic dražšího než TOTAL QUARTZ 7000 10W40 (5l za zhruba 700,-). Nevím kterej chytrák tam může nalít po minerálu hned plnou syntetiku:bojim:bojim, navíc plná syntetika je určena spíš pro přeplňovaný a vysokovýkonný motory:papa

Odesláno

Minulej rok sem používal Paramo 15W40 (českej výrobek) - cca 60kč/litr, docela v pohodě ale na podzim sem měnil, nalil sem Halvoline (Taxaco) Premium 15W40 - cca 110/litr a značně se znížila spotřeba oleje.

Do té 1.4 bych taky doporučil 10W40 ne-li 15W40. Podle ujetých km.

A názvy polo, plnosyntetikum by se měly přestat používat.

Pro fajšmekry pak oleje Aral, který používá Brabus výhradně do svých motorů. Viděl sem i ceny 600kč/litr :)

Odesláno

Chlapi, ja mam tiez 309 1,4, ako ma Dakaros, a majitel predomnou tam daval plnu syntetiku 5W40, tak som pri tom ostal aj ja. Najazdil som s tym uz 24000km a OK, teraz to ma 176000km. Nebude ta plna syntetika vhodna pri kratkych jazdach a castejsich startoch? Lepsie to maze v zime (nie je to tak huste)...:myslim Pred vymenou tesnenia pod hlavou to zralo oleja velmi malo, po vymene uz viac, ale je to este v phode. No, uvidim. Ale mozno to zmenim na 10W40...

Odesláno

Já mám v Pegince 1.8D Mogul 10w40 182000km a chrochtá si to blahem. Cena 120,-Kč/litr.

Olej mi to nežere vůbec, nebo spíš za těch 10tkm tam nic nedolévám a hladina je v rámci rysek.

Odesláno

2Dakaros: jestli opravdu chces relevantni odpoved, vyhledej si prispevky od uzivatele oddie na tema oleju, jeden z mala kteri opravdu vi co a proc rikaji. vyhledej si take odkazy na stranku www.oleje.cz , kde je serial na tema oleju.

co se tyka nazvu mineralni, syntetika atd..., je to zastarale znaceni, ktere uz dnes nema valnou vypovidaci hodnotu. 10W40 muze byt jak mineral, tak polosyntetika i syntetika, mnohdy uz to vyrobce ani neuvadi.

vyrobce predepisuje typ oleje proto, ze je na nej konstruovany motor. ale to je jedno....

Odesláno

Ja dávam do mojich Peugeotov Total Quartz Future 9000 5W30. Mám ho za dobrú cenu a spotreba oleja v motoroch je nemerateľná. Osobne do motora r. v. 91 by som dal 10W40 od výrobcov Total alebo Elf. Ten má obsah syntetickej zložky okolo 60%. O tom môžu Castroláci len sníva?. Po mojich skúsenostiach olej Castrol už NIKDY.

Odesláno

svata pravda :-)...

inak 406 2.0 HDI prevazne mestska prevadzka, olej Valvoline Durablend Diesel 5w40... je to tam prvy krat, uvidim...

toto mi doslo ako odpoved od valvoline:

\"olej Durablend Diesel 5W-40 je specialny olej navrhnuty pre motory Common Rail, alebo VW pumpa tryska, tym padom ho mozte bez obav pouzit vo vasom vozidle. Technický list Vam posielam v prilohe nazov Diesel Turbo 5W-40 sa pouzival do

roku 2004.\"

... poznam par ludi co do 406 liali Texaco a po 350tis motory sli ako hodinky... olej som vyberal podla mojich doterajsich skusenosti s tou ktorou znackou z motosportu... btw tie myty o vybere oleja je naozaj dobre si precitat hlavne to o vybere naplni do prvovyroby :-)....

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...