Přejít na obsah

doktor

Uživatel
  • Počet příspěvků

    164
  • Registrace

Vše od uživatele doktor

  1. doktor

    Autosalon 17.5.2014

    Tady píšou o tom ovládání a vypadá to jako velkej průšvih. http://auto.idnes.cz/test-peugeot-308-kombi-0r5-/auto_testy.aspx?c=A140506_155011_auto_testy_fdv
  2. Chtěl jsem se zeptat platí jěště ta akce na originální autobaterie, podle service boxu potřebuji tuhle L2-400-640A-60Ah a cena je 2392Kč, párkrát se jí nějak něchtělo tak jsem jí dneska před startem změřil a měla 11.8V, po nastartování se vším zapnutým už za chvilku 14.2 tak asi dobíjení funguje ale je tam už z továrny 9 let tak už asi má nárok.
  3. Tak dnes u mě něco podobného, ráno při cestě do práce -17 nastartováno naprosto bez problému žádný hlášky, ale věčer když jsem jel domů bylo jenom - 7 nastartováno taky bez problému ale už nezhasla kontrolka diag. motoru a objevila se hláška antipollution fault, filtr jsem měnil vloni original, naftu tankuji pouze Vervu a to nedávno a už byla ta do -26. Tak nevím při -17 nic a při -7 problem s naftou. No nevím měnit fitr za cca 1400kč každej rok když toho zrovna moc nenajedu. Jediný co mě napadá tak při těch -17 to ve filtru přimrzlo a těď to bude zlobit i když nebude tolik mrznou, jinak fakt nevím.
  4. doktor

    Tablet 5000-7000,-

    vypadá jako super mašina za slušný peníz akorát co prý vyšel tehle článek http://tabletnet.cz/android/1563-receze-sencor-element-101-hlinikova-desitka-jako-hit-vanoc tak se po něm všude zaprášilo a je to v tuhle dobu totálně nedostatkový zboží. Nemaj ho fakt skoro nikde, pár kousků na prodejnách, volal jsem na Fast ČR (dovozce sencoru do republiky) snad dorazí nedříve 16.12. Nakonec jsem před chvilkou dojel zaplatit zálohu a přesunou mi ho z jiný prodejny. Uvažoval jsem také o 10\" Ainolu ale nižší cena o 1500Kč a možnost reklamace na krámě rozhodla. Tak snad bude na vánoce. [upravil dne 10/12/12 19:22 od doktor]
  5. doktor

    jak otevřít mou 307?

    Měl jsem minulý týden stejný problém se zámkem šel špatně už i v létě a teď se seknul a asi i přimrznul, známý v zámečnictví mi poradil tohle FAB mazadlo z grafitu, je to zároveň rozmrazovač, prý to je jediné co patří do zámků, mazadla do zámků prý musí být na bázi grafitu. Nic jiného prý do zámků nepatří protože jakákoliv mastnota váže na sebe prach a pak to působí jako brusná pasta. Prostříkal jsem to jak to šlo a během pár minut šel zámek volně. http://www.fab.cz/katalog/detail/868
  6. doktor

    Smrad z klimy po vycisteni

    A jak jsi to dezinfikoval? Jen přes tu hadičku odtoku nebo jsi něco musel demontovat? Nerad bych dopadnul jak kolega s nefunkční klimou, když povolil co neměl Ano jenom přes tu hadičku a naprosto v pohodě, jenom ten přípravek musí být na bázi pěny, koupil jsem si prvně totiž speciální přípavek na desinfekci výparníků od Würth ale byla to kapalina ale ta okamžitě vytékala ven.
  7. doktor

    Smrad z klimy po vycisteni

    Jo a ješte mi poradilo jednu věc že pokud tu dezinfekci chci co nejvíce oddálit tak je potřeba před před příjedzdem do cíle vypnout chlazení klimy a nechat naplno foukat vzduch aby se celý systém od výparníku vysušil, ty bakterie potřebují vlhko a chladno a navíc pro zdraví by po delší cestě před vystpoupením z auta měla být teplota v autě stejná jako venkovní.
  8. doktor

    Smrad z klimy po vycisteni

    Měl jsem podobný problém a nakonec jsem si to musel udělat sám co mi poradil technik od klimatizací a to tak že je potřeba dezinfikovat hlavně přímo výparník a pak je pokoj, oni to většinou nastříkají do průduchů ventilace a za chvilku to smrdí zas. to: Andy22 s tím ventilátorem se to opravdu může stát ten technik mě na to upozornil že jim samotným se to stalo a to používali výrobek přímo od Valea který dělá i ty ventilátory a stějně pár zákazníků přijelo že jim po apklikaci přes ten ventilátor po nějaké době začal pískat.
  9. doktor

    original kola?

    Naprosto jednoznažně č.2
  10. Ty Saver stojí stejně jako ty Primacy a to by snad měla být guma o třídu lepší v 14\" a 15\" asi ano ale v 16\" když stojí stejně tak asi radši tu Primacy. Tak to asi vypadá na ty Michelin Primacy, ty Goodyear OptiGrip jsou asi moc nové tak zřejmě zkušenosti ještě nebudou, ale i tak děkuji všem za rady.
  11. Tak potřebuji sehnat na léto nové pneu v rozměru 205/55 R16, preferuji tichost a výdrž a proto jsem měl vždy tu nejlepší zkušenost s Michelinem tak výběr padl na Michelin Primacy HP http://www.pneunet.cz/pneu/9835/michelin-primacy-hp-205-55-R-16-91-V-letni/ ale potom jsem narazil na Goodyear OptiGrip, které vypadají i podle testů fakt dobře ale nikdy jsem tuto značku neměl tak teď fakt netuším kterou vybrat http://www.pneunet.cz/pneu/14106/goodyear-optigrip-205-55-R-16-91-H-letni/ http://www.tipcar.cz/goodyear-optigrip-%E2%80%93-i-po-20-000-km-je-na-mokru-lepsi-3986.html http://www.pneumatiky-pneu.eu/recenze/recenze-recenze-goodyear-optigrip.html i podle testů je to celkem na rovno http://www.auto.cz/adac-test-letnich-pneumatik-rozmer-205-55-r16-w-4945 tady videa jak vypadají http://www.youtube.com/user/PneumatikyCZ#p/search/0/9sIC3Dgd5v0
  12. doktor

    Spotřeba Plazmové TV

    lape: myslím že 80W je docela dost slušný a nemělo by se snad jednat o žádný ECO režim ale správné nastavení - zkalibrování obrazu. [upravil dne 2/12/10 18:17 doktor]
  13. doktor

    Spotřeba Plazmové TV

    Jeden malý tip na snížení spotřeby u plazmy Panasonic. Po kalibraci se má výrazně snížit spotřeba. Nevím jestli jde u všech modelů ale u toho G se to známému povedlo snížit. viz: http://translate.google.cz/translate?hl=cs&langpair=en|cs&u=http://www.flatpanelshd.com/review.php%3Fsubaction%3Dshowfull%26id%3D1267447473
  14. doktor

    ohřívání motoru přes zimu

    Nevíte někdo jestli ten kryt na zimní období existuje i pro 307 2005 1.4HDi a co by případně mohl stát.Děkuji
  15. doktor

    406 coupé by tom406

    Ta firma z Olomouce co bude dělat tu kapotu není to náhodou Havel Composites někde jsem o nich četl že jsou na karbon a kompozity fakt špička že dělají dokonce i díly pro fabrický WRC.
  16. doktor

    ostrikovace skel

    Mám ten samý problém dneska jsem sedl do auta a nic čerpadlo slyšet není a měl jsem tam asi 14dní nalito plnou -35. Na pojistku jsem se koukal tak nevím co s tím
  17. doktor

    Chladící kapalina

    Takže asi nejlepší bude při takhle velkém mrazu dolít asi k min. protože kdych to dolil na max. tak se to ohřeje a byl bych už přes max. ještě jedna věc až budu ředit tu kapalinu z Peugeotu tak jsem se na jednoum foru dočetl že u všech nových aut co mají části motoru z hliníku se ředí obyčejnou vodou a né destlilovanou. Také i tam píší že do nových aut se dává chladící kapalina celoživotní viz. http://auto.idnes.cz/diskuse.asp?iddiskuse=A090325_143407_automoto_fdv
  18. doktor

    Chladící kapalina

    tak dneska uhodilo -19 nastratoval jsem ale počítač začal hlásit nedostatek chladící kapaliny. tak jsem zjistil že je jí v nádržce opravdu málo netuším co se stalo, tak jsem tady na foru začal hledat jakou kapalinu tam dát až jsem našel toto téma. Jediné co mě opravdu zarazilo když jsem pročítal návod k 307 ža tam píší že chladící kapalinu není třeba měnit, do této doby jsem byl přesvědčem jak už tu někdo psal že po nějaké době ztrácí antikorozní a jiné vlastnosti takže nutné jí vyměnit. No nic v pondělí dojdu po Peugeotu koupit kapalinu doleju a uvidím co to bude dělat. Chci se ještě zeptat jestli není možné když je hladina kapaliny třeba blíž k min. a do toho tenhle velký mráz tak by se mohl o něco zmenšit objem a už bych byl pod čidle hladiny.
  19. Pokud je to na HD tak by to asi chtělo už rovnou něco co má class10 ty jsou na právě HD
  20. Taky jsem se to doho před dovolenou pustil a řešil jsem problém s vytékáním kapaliny. Hadička která byla u přípravku měla poměrně dlouhou koncovku takže se mi nepodařilo jí dostat za to kolínko výpusti z výparníku, ať jsem to zkoušel jak chtěl teklo to všechno zpátky. Takže jsem nakonec dojel do Autoprimy pro pěnový dezinfekční přípravek přímo na výparníky ucpal jsem ten otvor stejně jako s tím kapalinovým ale pěna se tam bez problému přes to koleno dostala a naplnila celý prostor pro výparník. Maj tam ten přípravek dokonce teď v akci takže je za 129Kč tak jsem si ho rovnou nakoupil i na další aplikaci je to totiž jako jeden z mála přípravků u kterého uvádějí že se aplikuje přímo na výparník.
  21. to:sekaj můžu se zeptat jestli jsi vyndaval tu hadičku jenom z tý manžety a stříkal to tam přes ten ohyb nebo jsi celou tu hadičku vyndal a stříkal to přímo na výparník. Rozdělal jsem to ale je tam mizrnej přístup a mám strach jestli tu odtokovou hadičku vyndám úplně abych jí tam pak nasadil správně, vidět tak moc není ani kyž jsem to rozdělal z obou stran. Jěště jedna věc mám obavu když to budu stříkat napřímo tak aby mi to neteklo všechno zpátky do auta na podlahu, přici jenom kdyby se to stříkalo přes tu odkovou hadičku tak v případě že to poteče rychle zpátky tak se to dá snadno a rychle nasadit do tý manžety.
  22. no jestli to maj teda zhruba všechny stejný tak to vypadá na tech 600g. Já hlavně myslel tu 1.4HDi a jestli se to nedá najít v nějaké té servisní aplikaci co tu jsou na fóru.
  23. chtěl bych se zeptat jestli je někde možné zjistit přesnou hmotnost náplně klimatizace. Jedná se o 307 1.4HDi 2005 nevím jestli je v tom rozdíl ale ke to manuální klima. U něktrerých aut bývá štítek u motoru ale tady jsme nic nenašli.
  24. podle webu Štangla je v Olomouci na Pavlovické 56 prodejna
  25. aktuální cena u Auto Štangl je 158Kč, ale co mě dostalo byla cena u oficiálního prodejce podle stránek VIF na čerpačce EuroOil asi před 14dny za starý balení 310Kč.
×
×
  • Vytvořit...