Přejít na obsah
  • Aktuální cíle darů

Benzín, Nafta, Akumulátory? Nebo vlastní pohon? Toť otázka :D

Recommended Posts

Odesláno

@Medvěd To ale není o pumpičkářích, ale o dostupné MHD a ještě víc o pohodlnosti. Ale přiznávám, řadím se mezi ty pohodlné.

A hlavně to je o tom zbytečném převážení zboží sem a tam. Elektromotory z ČR do Itálie, kde na ně nalepí své nálepky a pak jsou zpět do ČR. To samé (dřív, nevím jak teď) trubky z ČR do Velké Británie, kde ani nepřelepují nálepky, jen vymění pečeť na kamionu a jedou zpět do ČR, protože to bylo tak daňově a celně výhodnější.

Odesláno (upraveno)

V Praze je MHD dostupná, ale stejně mě její dostupnost nepřiměje se auta zbavit. Přišel bych totiž o tu radost odjet si na výlet kdy a kam JÁ chci a nemuset být při tom závislej na nějakým jízdním řádu.

Řízení mě stále baví a dokud mi zdraví (potažmo doktoři) dovolí, budu cestovat svým naftovým autem.

To Milan+ - i kdyby těch aut měl jeden člověk 8, bude to čistě jeho věc, pokud bude mít na jejich vlastnictví a provoz dostatek prostředků. Můžeme se nad tím tak akorát pozastavit, ale reálně je cokoli jjného špatně

P. S.

Děkuju cenzorovi za smazání připomínky o tom, že nechápu jak si může jeliman se slovníkem dlaždiče hrát na profesora VŠ. Trvám na tom, že to fakt nechápu a že jím nadužívaný výraz "zkriplený" nemá na fóru, kde se místo jakéhokoli domněle obhroublého výrazu objeví v textu hláška "neumíš psát slušně" mít své místo

Upraveno uživatelem Medvěd
Odesláno (upraveno)

přidám převážení prasátek a telátek po Evropě, u nás se narodí, v Rakousku odčerví, v Německu nakrmí do určitého věku a ve Španělsku na jatka , tohle ta pipina v Bruselu nevidí ??  ale čet' sem, že se bude v EU řešit název vepřových řízků  😯  tyhle picoviny se v RVHP fakt neřešily 😂, holt, je vidět, že za těch 600 tisíc nemají co na práci

Upraveno uživatelem ozzy56
Odesláno (upraveno)

@Medvěd tak co je na tom reálně špatně, má to ,tak je má,pokud někdo nechce dělat ,tak na to nemá. Tak to vidím já. Píšeš,že na to asi každý nemá,když bude chtít,tak má ,musí jen dělat.Teď řeším další vozidlo nové, líbí se mi Kuga,ale Ford do baráku nee.

Upraveno uživatelem Milan+
Odesláno

někdy nepomůžou ani peníze, ve velkých japonských městech musíte mít doklad na parkovací místo😯, pokud ho nemáte, neprodají vám auto :)

jinak nechápu fanatické odpírače E-aut, stejně jako fanatické majitele E-aut, obě krajní polohy jsou vždycky k hownu 🤠

Odesláno (upraveno)

Milane - svět přece není jenom český ďolíček, Evropa nebo USA - to bys přece už mohl vědět. 

V civilizované Evropě si opravdu může koupit auto téměř každý (ojetinu určitě), ale já psal o pohledu víc ze široka. Zkus se podívat mimo Evropu do zemí, kde řeší úplně jiný problémy než vlastnictví auta a zjistíš, že těch aut a jiných hmotných statků k dosažení plné spokojenosti chybí ještě strašně moc.

Odesláno

@Medvěd zbytečný se dohadovat

Moje dcerky obě tam byly během třech let asi 6x za oceánem,ale tady se bavíme ,jak je to tu.  Tak to vyznělo i od Tebe,tak teď do toho netahej svět.Kdybych se nebál do letadla,tak bych to s nima taky dal.

Odesláno

Milane - reagoval jsem na Péťu (citoval jsem ho) a ten psal, že aut je VE SVĚTĚ strašně moc. No to jsem napsal já, že nikoli a reakce se vztahovala na Péťu a jeho tvrzení
Žes to Ty pochopil jinak není problém na mé straně hřiště

Odesláno

právě tato čísla jsou důvodem k tomu, aby svět přešel na jiný pohon aut, protože ta většina, co auto nemá, tak po něm touží a postupem doby se k němu zase nějaká miliarda dostane  :myslim

nezapomeňte, že cca před 70 lety celá Asie chodila pěšky nebo jezdila na kole, a podívejte se kam se za těch pár let dostali..., a to nejen v oboru automobilismu  😯

Odesláno

Ale to je přece velmi jednoduchá matematika. a hezky to vyjadřuje tento obrázek. Nám se prostě do krajiny, a zejména do měst, více aut nevejde. Pokud tedy chceme po silnicích jezdit, ne na nich s poskoky parkovat, jak denně v ČR ukazuje už nejen Praha, ale všechna další větší města. Ostatně pohled do ulic pro mimozemšťana znamená, že nejrozšířenější druh je automobil a zabírá nejvíce místa. a při klasickém obsazení 1-2 osobami je nejméně efektivním druhem přepravy.

Trafic_lane_diferent.jpg

Odesláno (upraveno)

@Medvěd doslova kazde vetsi mesto je naprosto pravidelne zcela ucpane. Dnes a denne, nejen u nas, ale v pomalu cele evrope. Projet byt jen okolo mnichova, frankfurtu apod. bez kolony? prakticky nemozne. Zajet do mesta? ..  Dostat se pres prahu? Jo, v noci to jde. Pres den? Po 7. hodine bez sance, znoca az tak po 18.hod zase. 

Je to problem. Je to obrovsky problem. A to riakm jako clovek, co je ridic, motorkar. A s parkovanim je to jeste vetsi problem. A vubec se nedivim, ze v nekterych zahranicnich mestech je to tak daleko, ze ti auto neprihlasi, pokud neprokazes, ze mas kde parkovat.

Upraveno uživatelem sitler
Odesláno

Dynamická doprava je průšvih (zácpy, kolony) a statická (parkování) ještě větší průšvih. ale v ČR díl vršíme chyb, kterých se západ dopustil, prostě je opakujeme. Takže namísto záchytného parkoviště v neprůjezdné Ostravě Porubě na kraji (Globu, vřesinská) a dále pendl bus nebo tramvaj k Fakultní krajské nemocnici, se tam pro zaměstnance a návštěvníky staví parkovací dům na 650 aut. Jeho stavbou došlo ke zrušení 100 parkovacích míst a omezení provozu v areálu a dalších parkovacích míst po cestě. ležel jsem tam letos 2x a z oken vidíte jen střechy budov a parkující auta nebo komunikace. Sem tam zeleň. Minimálně. Jakmile ten barák dostaví, tak se tam už dnes 2x denně nedá najet nebo vyjet z a do areálu, pak ale přibydou další stovky aut. a dnešní průšvih se jen zvětší. Protože osobní auto zabere na silnici s 1-2 lidmi cca 6 metrů a v místě parkování 10 m2 po dobu cca 9 hodin, u zdravotnictví se službami i 12 nebo 24 h. MHD potřebuje jen 20 metrů pro 12 m autobus s rozstupy a 40 m2 zastávku, kam dokáže dovézt každých pár minut 80 lidí naráz a pak hned odjet. 

Podobně Ostrava staví parkovací dům u modernizovaného Domu kultury, opět s problematickými příjezdy uvnitř města (prý pro návštěvníky kultury a krajského úřadu vedle) a pecka je parkovací dům u Masarykova náměstí za kostelem přímo v centru Ostravy 1. Prý převážně pro místní, kteří nemají kde parkovat. Opět to přivede další dopravu a opět se tam bude najíždět stávajícími úzkými jednosměrkami. O již funkčním parkovacím domě u Městské nemocnice Fifejdy nemá cenu hovořit, to je strašně blbě postavený objekt s úzkými nájezdy, velkými úhly hran, kde si odřete podvozek, úzkými komunikacemi uvnitř a ještě před měsíce 12 pomalých nabíjecích míst uvnitř pro EV stále nefungovalo. 

Odesláno

O tom žádná, MHD má špičky a sedla a hlavně organizaci (třeba paprsková nebo okružní nebo směry páteřních tras) a ta nemusí ideálně pokrývat vše. Nehledě na přestupy a koncové body, sám v jednom takovém bydlím a prostě dostat se k páteřní trati je opruz. Jakmile tam jsem, vše funguje. Nyní dlouhodobě bojuji s Nextbike, kdy bych na kole od stanice kousek od domu mohl sjet dolů k točně tramvají a busům. Nemohl. Prostě ve dne v noci oba stojany nedaleko prázdní a jakmile sjedu busem dolů, tak tam se válí desítky kol a koloběžek. Kolobežky úplná trotlovina, použil by jsi je k dojezdu domů, je to kopec 2 km převýšení 80 m. A oni oblast použití ukončili na začátku kopce. Při výjezdu z oblasti se přes GPS kolobka prostě vypne.Akorát že s Nextbike se dá komunkovat, Limo a Bolt nás má v paži. Do práce to mám autem 10 minut, busem 5 zastávka, 10 bus a 12 pěšky nebo 8 návazný bus. Takže pokud mám pak další pojížďky po městě v sedle, kdy frekvence spojů klesá, hlavně koncových, bez auta to nejde ani v Ostravě.

Odesláno (upraveno)

Pánové

Sedím za volantem dnes a denně a určitě nepozoruju, že by VŠECHNA větší města byla TRVALE ucpaná (jezdím celou ČR - od Chebu/Rumburka po Havířov/Mikulov a jako pražák se samozřejmě nevyhnu ani cestám po Praze).

Ano, jsou časy, kdy se v kolonách poskakuje, ale to většinou souvisí s cestami populace do/z práce nebo na/z víkendu. V Praze je problém ráno 7 - 10 a odpoledne 15 - 19 (+ cesty na weekend pátek 14 - 19 a neděle 17 - 20), mimo tyhle časy se i v hlavním městě celkem nechá jezdit.

Samozřejmě jsou i maléry, kdy se člověk dostane do zácpy, ale to se děje převážně v souvislosti s dopravními nehodami nebo při uzavírkách silnic v rámci oprav - jinak se mi po ČR autem cestuje pořád nejlíp a nejpohodněji ze všech možných doprav (i když třeba vlak dokáže být na některých tratích rychlejší, tak zábavnější nebo pohodlnější těžko)

Odesláno

...ja toho naskacu pres republiku taky docela dost.... a obecne to taky nevidim uplne katastroficky. Jasne, kdyz kvuli necemu nemusim vylozene autem, tak OL<>OVA nebo OL <> PHA je fajn vlakem (vyjma CD)  svacinka s 2jkou vina je na pohodu.... ale treba jen OL <> Jizni Cechy - CB nebo TA  uz i jen ve 2 lidech v aute  nema vlakem smysl....  

Zúčastnit se diskuse

Můžete odpovědět a až poté se registrovat If you have an account, sign in now to post with your account.

Návštěvník
Odpovědět na toto téma...

×   Byl vložen obsah s formátováním.   Restore formatting

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Kdo si právě prohlíží tuto stránku   0 registrovaných uživatelů

• Žádný registrovaný uživatel si neprohlíží tuto stránku
  • Vytvořit...